NATURISTA.CZ

Přirozená radost ze života

-

Nazí dělají úplně všechno. Podívejte se, kam až může zajít láska k nudismu

Vložil peťanpraha, 12. Srpen 2020 - 22:14

V pořadu Fenomén na Stream.cz se dnešní díl věnuje nudismu:

https://www.televizeseznam.cz/…smu-64086937?…

0
 
-

Zajímavá reportáž ... ale

Vložil Sam De Bill, 13. Srpen 2020 - 18:53

„Problémy dneška“ to moc neřeší, resp. nenabízí k řešení nic moc nového … (kromě vlastní odpovědnosti a volby každého z nás). N-restaurace v Paříži zavřena pro nezájem, N-místa v Chorvatsku i jinde mizí jak vinou textilní převahy tak někde a někdy (N-akce u nás) i kvůli lépe platící avšak nahotu netolerující zahraniční (m.j. islámské) klientele … Uspořádat dnes nějakou více navštěvovanou a pravidelnou N-akci je nad síly kohokoliv, doba se nám změnila nejen kvůli pandemii. Zbývá buď vydržet a čekat na lepší časy, či se aspoň zuby-nehty snažit udržet stávající N-lokality a akce (vč. bazénů), když nic nového natož něco „navíc“ (zóny pro rodiny s dětmi, seniory či seznamovací; N-ples či taneční párty atp.) není ani zdaleka na pořadu dne (není zájem, chuť, síly, prostředky či všechno) … Spíš přesný opak, postupný a více či méně rychlý úpadek a zánik, zaviněný z části vlastní leností, nezájmem, konzervatismem, lpěním na tradicích a falešném „moralizování“ (např. LGBT páry jsou „divné či fuj“) atd. Zbytek pak dokonají více a lépe platící textilní většina a draví vlastníci či developeři, kteří sice polo-nahá těla rádi zneužívají v „sexy“ reklamách na cokoliv, ale reálné nudisty natož naturisty ve svých marketingových studiích a plánech opravdu „neřeší“, k naší velké škodě … Halt síla cca 10% populace, ale neorganizovaná, nejednotná a často i rozhádaná (ČFN, potažmo INF-FNI: každý na svém a za sebe) se nedá srovnávat se silou cca 4% (sjednoceného a mnoha celebritami podporovaného LGBT hnutí). Snad se s další generací nudistů (naturistů) a novou kulturně-politickou reprezentací ČR (cca po roce 2023?) začne i u nás blýskat na lepší a „nahatější“ časy nejen na neoficiálních místech, ale třeba i v každém veřejném bazénu, min. na 1h týdně?!?

 
-

„Zajímavá reportáž“?

Vložil nahatej, 13. Srpen 2020 - 23:34

Pche. Pro mě mizerná jako skoro vše, co se za posledních cca 20 let v našich médiích o FKK napsalo/vysílalo.

Trapně klišovitá a banální podle obvyklého mustru: mladá redaktorka je v letní okurkové sezoně nahnána sepsat něco o nudistech. Demonstrativně zhnusená či zděšená tím, že by se proboha! měla svléknout („mě by nedostali ani heverem“), dává ostentativně najevo, jak cizí jí ti divní a potenciálně podezřelí tvorové jsou (něco jako ptakopyskové, představuju si).

Kdysi, když ještě v naší FKK dožíval „nahý svobodný étos“ 70. a 80. let, pověřený novinář aspoň poctivě pojednal mokré plavky, zdravotní důvody, vliv bývalé DDR a tehdejší motiv very soft dráždění bolševika nahotou. Teď už ani to, místo toho odkaz na nějakou přiblblou US show a potměšilá info o konci nudi-restaurace v Paříži. Neboli nudista/naturista coby podivný exot.

Moc to nakonec nezachrání ani Klíma. Sice se mi líbilo, jak jednoduše vystihl rozdíl mezi „nudisty s filozofií“ a těmi bez ní, ale, snad že chtěl být do přiblblého pořadu vtipný, nudisty nakonec shodil: „tam není co očumovat, tam choděj jen starý lidi… tam je to neestetický všechno“. Netuším, co všechno řekl, zda a jak se stříhalo, ale výsledek je pro mě medvědí služba.

Neboli je to vlastně množina starých ošklivých úchylů, vyvodí si z toho „plavkový“ divák.

I tohle video dokazuje, že FKK dneska padá do nevýznamnosti a směrem do oblasti, s níž si „normální“ člověk nezadá. Ten pozitivní náboj svobody a protestu, který vždycky obsahovala, se bohužel ztrácí – pokud se u mainstreamové veřejnosti už takřka úplně neztratil.

Abych ale nekončil a nevyzníval až příliš pesimisticky: jsem velmi rád a spokojen, že navzdory výše uvedenému máme u nás, přinejmenším dle mé středočeské zkušenosti, vůči nahotě u vody stále vysokou toleranci.

 
-

"Reportáž" je hodně silné slovo

Vložil PetrS, 14. Srpen 2020 - 9:48

Spíš bych to nazval: výplň času mezi reklamami. Vždyť to dělala Vrbaska! [Úsměv] To je holka, co vešla do povědomí veřejnosti coby účastnice reality show VyHulení 2. Moc toho neumí a snaží se nějak uživit. A jak známo pořady, ve kterých se vyskytuje nahota, sex atd. mají několikanásobnou sledovanost vůči jiným. O obsah tady v podstatě vůbec nejde! [Spiklenec]

"tam je to neestetický všechno“ Myslím, že to Klíma docela vystihl. [Smích] Když jsem se před mnoha a mnoha lety rozhodl poprvé navštívit nuda pláž, ve skrytu duše jsem tak trochu tajně doufal, že tam třeba spatřím něco, co jsem do té doby ještě neviděl… no a to se mi tedy rozhodně splnilo. [Smích] Nechápu, proč se rozčilujete? Kdo chce očumovat pěkná těla, udělá rozhodně lépe, když vyrazí na textilní koupaliště. Tak to prostě je!

Co se týká upadání do bezvýznamnosti, svobody, protestu… myslím, že to je obecný problém dnešní doby. Máme se tady tak dobře jako nikdy předtím v historii a lidi jsou už tak neuvěřitelně rozežraní, že se řeší naprosté kraviny. V tomto směru jsem i trochu rád za ten zpropadený koronavir, který nás zase částečně postavil nohama zpátky na zem.

 
-

Vedle jak ta jedle

Vložil eSHá, 14. Srpen 2020 - 15:16

Rád bych okomentoval myšlenku o nové kulturně-politické reprezentací v ČR (cca po roce 2023?) od Sama De Billa. Pokud se do vlády dostanou vítači (jako piráti a spol.) a nechají republiku zaplavit migranty, tak žádný nárůst nuda pláží ani nahého koupání v bazénech nebude. Navíc se nám děvčata z bezpečnostních důvodů budou více zahalovat i na ulicích. Takže pokud někdo chce pracovat pro naturismus, nechť tak činí již dnes a na nic nečeká.

 
-

Vítači, piráti, lepšoidi vs. naháči a další "úchyláci" ...

Vložil Sam De Bill, 16. Srpen 2020 - 15:56

Předně se chci všem omluvit, za zavlečení politiky a pornografie na tyto ryze naturisticky a „člensky“ orientované stránky … Ale vše nějak souvisí se vším a mně šlo především o diskusi zda současný stav nahoceni v ČR je nevyhnutelný či má naději na zlepšení, kdy a jak?! A politika není jen ta „velká“, jde i o místní úroveň a dtto kultura. Takže např. lokální petice o nahém plavání či výstavě fotek z N-života může mít význam a smysl. Nejsem člen ani volič žádné velké politické strany, volím jen lidi, které znám a věřím jim, m.j. podporu např. LGBT a nudismu-naturismu a světe div se i legální migrace, kvót atd.. Ale jen pro ty, kteří se chtějí přizpůsobit a podřídit zákonům ČR a ne naopak, udělat z nás gubernii svých velmocenských ambicí (US, RUS, EU, Čína, Islám, narkomafie atd.). Takže nahoceni i legálním N-akcím zdar, stejně jako zdravému rozumu, citu a toleranci, vždy a všude …