Naturismus, erotika, NEI Report... patří to k sobě?

Archivni kopie starych prispevku byvaleho diskusniho fora, provozovaneho na adrese http://www.naturista.cz/forum do roku 2006. Nektere odkazy mohou byt jiz nefunkcni.

zurek

pá březen 28, 2003 2:20 pm

Naturismus, erotika, NEI Report... patří to k sobě?

Zde můžete umístit vás názor na téma naturismu a erotiky, článek o Nodropedech v NEI Reportu i další názory na toto téma...

Článek - názor NATURISTY NODROPEDI v NEI Reportu

Příběh a tábory Nodropedů
NODROPEDI 2003 9.-23.8. 2003 Víkendové setkání Nodropedů a jejich kamarádů: 15.-17.8. 2003

VAŠE PŘÍSPĚVKY K TOMUTO TÉMATU PIŠTE DO FORMULÁŘE PO NAKLIKNUTÍ
"ZASLAT ODPOVĚĎ" (ikona nad, nebo pod příspěvky vlevo. NOVÉ TÉMA zadávejte pouze v případě, že se Vaše téma v tomto foru ještě nevyskytuje)
natur

so březen 29, 2003 8:27 am

Re: Naturismus, erotika, NEI Report... patří to k sobě?

Článek jsem si rovněž se zájmem přečetl a mohu konstatovat, stejně jako kolega, že je na současné poměry v novinářské branži napsán skutečně dobře. Na druhou stranu chci pouze upozornit na pravděpodobně negativní dopad - příliv "pseudonaturistů" na naše akce. Máme to vyzkoušené z dob již spíše dávných, kdy UNA velmi úzce spolupracovala (v oblasti propagace hnutí) s NeiReportem (říkalo se - tam kde končí naturismus, začíná Nei). Lze totiž očekávat zvýšený příliv (obvykle) jedinců, kteří od našich akcí očekávají zcela něco jiného. A dá trochu fušku se jich co nejrychleji zbavit. Rychleji, než jejich přítomnost "otráví" naše skutečné naturistky. ing.Hájek
Aztec

so březen 29, 2003 10:32 am

Re: Naturismus, erotika, NEI Report... patří to k sobě?

Zatím jsem článek neviděl, ale rád si ho přečtu. Zajímala by mě možnost natočit pravdivý dokument o naturistech. Tím slovem pravdivý myslím nepředpojatý, předem nezaujímající stanovisko. Žádného naturistu ve svém okolí neznám a vstoupit do soukromí nudistů jsem se neodvážil. Sám jsem nic podobného ještě nezkusil a právě proto bych o tom rád věděl víc. Jsem student čtvrtého ročníku FAMU - takže zatím nezávislý na jakémkoli médiu včetně České televize. Tím si myslím můžu vyjít vstříc vám - naturistům, kteří by jste stáli, jak píše pan Ivo Žurek, o opravdu "objektivní prezentaci naturistického hnutí." Předesílám, že mi nejde o senzace, spíše o prezentaci něčeho, co i mně se zdá býti na první pohled sympatické, ač jsem to nezažil na vlastní kůži.
BcA. Jan kadeřábek
Nahac

so březen 29, 2003 11:02 am

Re: Naturismus, erotika, NEI Report... patří to k sobě?

natur napsal:
Lze totiž očekávat zvýšený příliv (obvykle) jedinců, kteří od našich akcí očekávají zcela něco jiného. A dá trochu fušku se jich co nejrychleji zbavit. Rychleji, než jejich přítomnost "otráví" naše skutečné naturistky. ing.Hájek


Myslim si,ze prezentace v NEI reportu je velmi skodliva, uchylaci se budou jenom rojit, Zamyslete se nad tim?kdo cte prevazne tyto casopisy a proc maji toliko fotografii.
Prezentace by se mela delat uplne jinak a v jinych mediich, protoze pak bude nudismus porad vice spojovan se sexem a to je skoda.
Osobne mi napr. velmi vadi ty najezdy cumilu na plazich a odradi to velmi mnoho nudistu.
Rozhodne bych byl pro zavedeni spolecneho(zena+muz nebo zena) vstupu na plaz. Je to vec provozovatele a myslim si, ze by se tim hodne pomohlo dobre veci. Take bych to zavedl na vsech natur akcich.
Jestli nekdo namitne,ze je to totalitni praktika, tak ja si myslim ze nikoliv a je to pouze reakce na obraz dnesni spolecnosti, ktera je plna nasilniku a dalsich zivlu.
zurek

so březen 29, 2003 6:08 pm

Re: Naturismus, erotika, NEI Report... patří to k sobě?

Uveřejnění článku zařídil jeden člověk od veřejnoprávních medií, působící zčásti ve Finsku. Je aktivním naturistou. Ve Skandinávii jsou přece jen o trochu dál a naše současné jestli nuda posilovnu ano, či ne už mají dávno za sebou. Tento pán byl u zrodu jedné aktivity kolem nuda jogy ve Finsku. Říká, že zpočátku se na cvičení hrnuli oni dychtivci erotické podívané, ale po dvou měsících řady jogínů o tyto členy prořídly a skupina se stabilizovala na kolektiv skutečných příznivců cvičení bez oděvu. Naše aktivity musí chtě-nechtě projít stejnou cestou. Bude záležet na zdravém jádru, které si nenechá obtěžující jedince přerůst přes hlavu. Oni jsou samozřejmě i mezi Nodropedy i v UNA. Právě ale společné akce, kde jsou pod veřejnou kontrolou desítek lidí jsou zárukou, že si troufalci nic nedovolí.
Naháč: "Nájezdy úchyláků, kontrolovat příchod smíšených dvojic na N-pláže, ..." tak to je opravdu vědecká fantazie, kterou by mohl vymyslet jen profesor teoretického naturismu.
NEI Report není úchylácký časopis. Nehezký image mu dělají z velké části reklamy. Kdyby to byl úchylácký časopis, tak by se na jeho titulní stranu nenechala fotit pí prezidentová.
Gis

so březen 29, 2003 9:14 pm

Re: Naturismus, erotika, NEI Report... patří to k sobě?

Musím reagovat na názor Nahace ohledně zavedení společných vstupů na pláž.Chodím sám,protože žena je po operaci a na nuda plaž jí nikdo nedostane.Občas jdou se mnou dcery,ale většinou chodím sám. A nemyslím si o sobě,že jsem nějaký uchyl.
natur

so březen 29, 2003 9:39 pm

Re: Naturismus, erotika, NEI Report... patří to k sobě?

K "Naháčovi" - i to jsme již v UNA vyzkoušeli. Například v bazénu (tehdy ještě YMCA a cca 40-50 osob na každém plavání a saunování, ale to byl rok 1993-94), kdy byl povolen vstup pouze rodinám či dvojicím, příp. samotným ženám, ale jednotlivcům-mužům jen v případě, že se za ně nekdo zaručil. Obdobně to fungovalo i na našich srazech a akcích. Ale to nás bylo ještě hodně. Jak jsme "řídli", tak se i kritéria "změkčovala", prostě ty jejich peníze jsme potřebovali, abychom záležitost ufinancovali. A obdobně tomu bude i ma organizovaných plážích i současných akcích kohokoliv z nás.
Jinak pozor - ten režim někde i funguje a určitě ne v nějakých diktaturách. V USA písemný souhlas manželky s manželovou sólo účastí na nějaké akci, omezení vstupu samotných mužů na pláž v Rakousku, povinné členství v INF ve Francii, resp. podpis pod reglementem o chování naturisty při vstupu do francouzského FKK-střediska či kluibu. A když si vezmete ceny jednolůžkových pokojů v FKK-centrech - ty jsou také pěkně "diskriminační".
ing.Hájek
Nahac

po březen 31, 2003 8:57 pm

Re: Naturismus, erotika, NEI Report... patří to k sobě?

Vždyť je to hrozné, nudistické akce se prezentuji na vše sex fórech, třeba ten běh jsem našel ve fóru SPOLEČNA ONANYE
http://kluby.quick.cz/vypis_zprava.asp?id=58899&klID=1130&s=1
prezentace v NEI reportu mi přijde hodně škodlivá, pokud se nezačne o nudismu mluvit v seriózních mediích a na úrovni, nevidím důvod, proč by se situace s počtem příznivců měla zlepšit. Co si může člověk myslet,. když narazí v NEI reportu na článek o nudismu.
Myslím, že je dobrý nápad zavádět pouze společné vstupy, pokud ale jde o PENÍZE (že jsou potřeba peníze samotných můžů co jdou na čumendu), nezlobte se, ale to můžete rovnou na plážích udělat sex-show a budete mít zájemců ještě více.
zurek

út duben 01, 2003 6:29 am

Onanie při NUDA běhu - nová olympijská disciplína

Já tedy nevím, ale společně onanovat při nuda běhu - to by asi jednoho moc nezlákalo icon_wink.gif
Zasazovat se o "všeobecně prospěšné podmínky pro naturisty v ČR" je hodně velké plácnutí. Zřejmě myšleno, že se Špidla sebere, oděn jen do vavřínové ratolesti a přestřižením pásky u každé N-pláže tuto prohlásí za povinně smíšenou... My s rodinou chodíme bez vyjímky na neoficiální pláže, takže starost s pravidly nemáme. Jinak jsme se ale v našem zájmu o nastolení pravidel v našem zájmu zasadili - v našem bazénu. Tam svého času zarazili při N-plavání dětský bazének. Protože tam chodili teplouši a nikoho tam jinak nepustili. My jsme dali řeč s vedením lázní, že si bazének ohlídáme a že tam budou chodit jen děti. Od té doby to tak funguje. Všechno záleží na místní domluvě.
NEI Report: Možná zjistíme, že to byla opravdu chyba. Na nuda běh se sesypou onanisti z celé ČR i přilehlého okolí icon_rolleyes.gif . Já si to po zkušenostech ale nemyslím. Typické příznivce NEIR táhne show - vnadné holky pochodují sem a tam, roznášejí občerstvení... Nějaké trmácení se kamsi k lesu nikoho z nich určitě nezláká. Navíc v úvodu článku je doslovně uvedeno: "...lidi pro které nahota znamená sepětí s přírodou a kteří nahotu nespojují se sexem."
Redswift

út duben 01, 2003 2:16 pm

Re: Naturismus, erotika, NEI Report... patří to k sobě?


Reaguju na příspěvek Naháče a následnou diskusi. Myslim že článek V NEIR našemu nudistickému společenstvu opravdu nepřidal ale nesouhlasím s tím společným vstupem atd. Myslím že by se tím odradilo hodně nových zájemců. Já jsem s nudismem začal nedavno a stále chodím sám. na puritánské vesnici neni moc lidí, který by se mnou nadšení pro nudismus sdíleli. A kdyby se zavedl vstup s partnerem tak bych asi nikdy nezačal. icon_cry.gif Navíc Nějakej ten čumil se vždycky najde. A řek bych že nudismus je taky o toleranci. Nám je jedno jestli se tam snáma ve vodě čachtá skin, cikán, žid nebo muslim. My se prostě cachtáme ve vodě a je nám fajn. A čumilama opovrhujeme. Ne!? Takže i když se nějakej ten čumil najde a nechutně využije tý možnosti a jde se kouknout. tak ať se klidně dívá. Dokud nebude mít nějaký blbý narážky tak nám to může bejt jedno. A když je začne mít taxe s nim holt vypořádáme drsnějšim způsobem. icon_twisted.gif No a ono ho to časem přestane bavit.