Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Archivni kopie starych prispevku byvaleho diskusniho fora, provozovaneho na adrese http://www.naturista.cz/forum do roku 2006. Nektere odkazy mohou byt jiz nefunkcni.

malinek

so říjen 04, 2003 9:34 am

Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Zde se můžete vyjádřit s vašimi návrhy, nápady, připomínkami a zážitky, co se Vám líbí, co ne, k bazénu v Praze http://naturista.cz/naturrelax/bazen.htm
Určitě to má smysl i pro ty, kteří se chystají sem zajít poprvé a třeba mají strach, co je zde čeká.
Petr Malínek
zurek

čt říjen 09, 2003 6:45 am

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Příspěvek zaslal PETRYK petryk@email.cz
Tak jsem dnes poprve navstivil naturisticke bazenovani:-) Protoze je to uz nejaky patek, co jsem byl naposled na nudaplazi, tak lehka nervozita panovala. S prvnimi tempy vsak opadla... Po prichodu do objektu me privital prijemny "pan pokladni", ja si pro jistotu koupil je hodku (a vzhledem k me updajici kondici tak akorat:-) a jeste navic jako student jsem to moc nevytrh:-) (Nekteri pritomni mozna uz tusi, ktery jsem:-))). Plavani to bylo velmi prijemne, opravdu bych doporucil vsem... (Ja vim, je to otrepana fraze, ale PRAVDIVA). Jinak jsem tam byl se svymi 25-lety do polocasu asi nejmladsi (Pak prisli manzele se synem (a ja odesel:-)). A ackoliv jsem tuto navstevu puvodne neplanoval (a do textilackeho bazenu se chystam uz dlouho, ale vzdy to zarazil jeden ze dvou faktoru - lenost nebo plavky ve druhemy bydlisti nez ja:-) (Tak jsem jeden faktor vyloucil) musim rict, ze to bylo super - na plavky se vykaslu a pokud cas dovoli zajdu. Jen by to chtelo s nekym vzit rec, pac skoro dve hodky plavat se zacne byt uz skoro nuda a nerad bych se stal "cumilem". Na zaver bych asi mel neco vytknout, ale fakt, ze to neni moc publikovany je (pokud tato navstevnost to financne utahne) je nakonec spis pozitivni faktor...
Garrett

pá říjen 31, 2003 9:31 am

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Lidi, to bylo něco! Zatím jsem stihl jednu návštěvu v bazenu na Vinohradech, ale stálo to za to. Jsem naprosto nesportovní typ, ale atmosféra tohoto bazénu mě neustále popichovala: "Máš příjemně teplou vodu, dostatek místa, tak se hejbej". Tak jsem se hejbal a plaval a plaval a ani mi to nepřišlo. Kolik jsem toho uplaval - bylo to asi víc metrů, naž za celý předcházející život - jsem zjistil až když jsem se chtěl doma vysoukat z auta. Ani jsem netušil, kolik má člověk v těle svalů. Ale druhý den jsem byl jak po generální opravě.
Jak mi to vyjde půjdu zas a zas a zas a ...
Doporučuji opravdu každému. A argument, že takhle si můžu zaplavat v každém bazénu, neberu. V přelidněných loužích a omotaný kusem mokrého hadru - to není relaxace, ale antistresový výcvik.
Takže ještě jednou: Je to super a každý by to měl zkusit.
zurek

so září 11, 2004 9:26 am

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Vážení přátelé, včera jsem vyzkoušel plavání v bazénu Sokol Vinohrady (vždy ve středu od 19,30 do 20,30. Musím se přiznat že to byl můj "nudistický křest", takže jsem měl trochu obavy z nezvyklé a dosud nezažité situace.Tyto obavy však přešly přibližně po půl minutě od vstupu do bazénu.Na to, že se jednalo o zahájení sezóny,přišlo,podle mého názoru,docela dost lidí.Voda byla příjemná,i když z ní bylo cítit možná až trochu moc chlóru,ale s tím se musí v bazénu počítat.Možná jsem způsobil trochu zmatku a nechtěných srážek,protože nejsem dobrý plavec (přesněji řečeno jsem takřka neplavec),takže jsem "plaval" pouze tam, kde jsem dosáhl na dno - většinou však nikoliv ve směru plavecké dráhy,ale kolmo na něj, tak, abych se nedostával do hloubky.Atmosféra v bazénu byla skvělá,sešli se tam lidé všech věkových kategorií,včetně dětí a mládeže.Všechno bylo perfektní,už se těším na další středu.Vinohradský bazén mohu jen doporučit.Jedinou věcí,kterou bych uvítal,by byla možnost zakoupení permanentky,i když chápu,že s provozem bazénu jsou spojeny náklady,které je třeba uhradit a že (i když návštěva byla poměrně značná) se stále jedná o "minoritní" záležitost. Pro Natur klub ze Smíchova Mirek-JonášII.
----------------------------------------
Moderator:
Možnost permanentky: http://www.naturista.cz/naturrelax/cenik.htm
brutusek

út září 21, 2004 3:24 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech - ceník

Je to sice podružnost, ale prosím o aktualizaci ceníku, oproti loňsku se (alespoň při zahájení, pak jsem se tam nedostal) ceny posunuly o deset korun nahoru.

Brutusek
zurek

čt leden 20, 2005 8:04 am

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Peter11: http://naturista.cz/naturrelax/bazen.htm

Prave( 19.1.2005) som sa vratil z n-plavania v Sokole Kralovske Vinohrady v Prahe a moje hodnotenie po prvej navsteve je jednoznacne: SUPER!!! Ako najvecsi klad povazujem skutocne priatelsku atmosferu medzi naturistami. Mal som pocit, ze sa tam snad vsetci poznaju. Tiez ma velmi prijemne prekvapila teplota vody - na rozdiel od inych (textilnych) plavarni som tu vobec neklepal zubami. icon_smile.gif Ako jediny zapor ma napada len to, ze v bazene na okrajoch nie je taky ten stupienok na ktory by sa dalo postavit, takze vsetci postavali na jednom konci kde nebola hlboka voda. Ale to je iba taka malickost... Ucast bola taka, ze som sa musel pri plavani casto niekomu vyhybat. Tym samozrejme nechcem nikoho odradit od navstevy. icon_smile.gif Vrelo odporucam. Ak bol doteraz niekto nerozhodny alebo si nevedel najst cas, tak nech nevaha. Tesim sa na buduci tyzden.
Thomash

st červen 22, 2005 12:36 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Nevite, jestli to funguje? Zjistil jsem to az dneska a podle techto stranek to ma byt dnes naposled. Sel bych, ale nemam rucnik :o( Jak to bude dale pres prazdniny? Delam za rohem, tak bych se sel smocit... :o)
malinek

st červen 22, 2005 12:58 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Je to skutečně dnes naposled. Ten ručník tak nevadí - nějak se to udělá. Pak budem pokračovat opět po letních prázdninách od 2. středy v září.
petryk77

po září 26, 2005 9:33 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Ahoj, přemýšlím, že bych ve středu vyrazil. Jak to tam vypadá s návštěvností?
Nahac

út září 27, 2005 9:28 am

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Take bych vyrazil na nudi koupani na vinohrady ale s pritelkyni, a nerad bych aby se stala tercem pro cumily, jako je tomu bohuzel na dost nudi plazich, hlavne v Praze.Jake je tam osazenstvo?
Je mozno tam jit spolecne take do saten?
natur

út září 27, 2005 3:31 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Petr Malínek se stěhuje a je momentálně mimo internet - takže zaskočím. Pobyt bez problémů, návštěvnost cca 25-30 osob, z toho cca 5 žen. Šatny jsou oddělené - nikoliv kvůli nám, ale z toho důvodu, že před námi a po nás jsou textiláci a v bazénu se střídá přesně v půl. Je pozoruhodné, že i mužům-textilákům vadilo, že se ve sprchách potkávají s nahými ženami. Na druhou stranu - většinou to byli nějací zahraniční manageři, platila jim to firma a oni si hráli na něco extra. Ale nahatí vypadali úplně stejně jako my, Čecháčci s holou ....
Hájek
Hank

so leden 14, 2006 3:35 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Rádi bychom si přijeli na Vinohrady zaplavat. Kamarádka je však naturistka začátečnice, proto má obavy, aby nebyla jedinou ženou. Můžete mi prosím někdo sdělit, jaký bývá aktuálně poměr obou pohlaví? Ale vážně - nerad bych, aby se vyděsila a utekla zpět do textilu.
Ještě se chci zeptat, jak bude vypadat ten středeční kuželkářský turnaj?
Dík za odpověď.
natur

so leden 14, 2006 7:22 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Chodím tam jen občas, ale obvykle to bývá tak 10-20% ženy, ostatní muži.
Hájek
JirkaRybka

so leden 14, 2006 10:46 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Potvrzuji - chodím pravidelně už pár měsíců, a pokud procenta nejsou úplně přehledný způsob, tak účast žen v menším počtu než 4 jsem tam zatím ještě nezaznamenal.
_________________
Ať žije slunce, voda, a hlavně volnost! icon_smile.gif
Jirka "Rybka" Bernášek
JirkaRybka

pá leden 20, 2006 11:26 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Padla tady zmínka o kuželkách, na titulní stránce Naturisty se teď Pražské akce v kalendáři doslova vrší - není divu, náš milý "pan pokladní" nás na přelomu roku v otázkách zábavy a legrace rozhodně nezanedbává! A tak jsem si řekl, že CELÝ ČLÁNEK
_________________
Ať žije slunce, voda, a hlavně volnost! icon_smile.gif
Jirka "Rybka" Bernášek
JirkaRybka

pá únor 03, 2006 8:54 pm

Discotrsy!

Tak se nám týden s týdnem sešel, a pražské Olympijské Discotrsy už taky odhalily svoje tajemství... Šlo patrně o závěrečnou akci celé našlapané série Vinohradské zábavy, a já myslím že nebyla o nic méně zdařilá, než akce předchozí.

Ještě se snad ani nepřehoupla obvyklá půlka hodinky, ještě jsme si ani nestačili sdělit všechny dojmy z nedávné Hradecké akce... A už naši pozornost upoutává jakýsi šramot na nezvyklém konci bazénu, následovaný příchodem pana Malínka, obtěžkaného obrovskou reprobednou. Chvíli nato už se halou rozléhají libé tóny a rytmy, všední atmosféra se projasňuje, a zraky přítomných plavců i neplavců se začínají sbíhat ke štosu bílých plastových kelímků: Co se z toho jenom vyklube?

Vyklubala se soutěž, jak jinak. Zájemci o účast dostali do ruky malou houbičku, a jejich úkolem bylo přeplavat bazén, vylézt na břeh, a přenášením vody z bazénu v nasáklé houbičce naplnit svůj kelímek. Hrnul jsem se tentokrát vpřed, nadšeně vyplul spolu s několika dalšími borci na trať, na druhém konci byl mezi prvními, vylézání na břeh bez schodů bylo ovšem katastrofou - měl bych tento úkon více trénovat! - a taky vody jsem nalil kolem kelímku snad víc než dovnitř. Obsadil jsem nakonec krásné třetí místo, a získal cenu útěchy, ti rychlejší se ovšem mohou těšit příště na volné vstupy icon_cool.gif

Soutěžení pak pokračovalo reprízou houbičkového klání, které mělo premiéru pod názvem Hod starostmi před měsícem, a které jsem si aspoň napodruhé taky zkusil. (Minule jsem jen líně přihlížel icon_redface.gif ) Takže plavání přes bazén pro houbičku, další plavání zpět k míse, a strefit se houbičkou do mísy... Doplul jsem sice jako druhý, ale do něčeho se strefit, to není moje parketa - vůbec jsem tam tu houbu nedostal. Ale to nevadí - ať žijí vítězové! icon_biggrin.gif

A ti ostatní se aspoň pobavili, muzika pořád držela krásnou atmosféru - jen na to Disko-Trsání nějak nedošlo. I když kdoví - já sám se chvíli pokoušel ve vodě vlnit, dělat do rytmu vlnky, pleskat o hladinu a cákat rytmické spršky, při plavání jsem dělal na hudbu takové opičky, divže jsem si nenabral do nosu - muzika mě vždycky rozdovádí... A málokdo si asi všiml. Tak možná že i někteří další plavci občas nenápadně švihli ploutví nebo tanečně utrousili vlnku, ke cti a slávě našich Discotrsů!

Nezbývá než poděkovat organizátorovi za celou sérii akcí - a doufat, že zas brzy někde něco podobného zažijeme... icon_smile.gif
_________________
Ať žije slunce, voda, a hlavně volnost! icon_smile.gif
Jirka "Rybka" Bernášek
Rene68

pá únor 03, 2006 10:38 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Zdravim,

bol som tam tiez, v ramci sluzobnej cesty v Prahe a bolo super.
Perfektna atmosfera, prijemne plavanie, perfektny pocit. Drzim Prazakom palce aby sa mohlo n-plavanie prevadzkovat. Ak budem v Prahe, isto si pojdem zaplavat, bez plaviek!!!
Rene
malinek

st únor 15, 2006 11:04 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Vsechny zdravim. Akce urcite budou. Nyni se sice dostanu k internetu, ale o to mene k bazenu (mam ho cca 1300 Km daleko). V breznu ale urcite neco podnikneme. Na stranky nic ale dat nemohu, nebot mistni pocitace jsou velmi omezene pro jakoukoliv praci. Apropos rozhodne budu vdecny, kdyz akce podnikneme spolecne, s vasimi napady a i chuti. Zatim Vas vsechny zdravim a slibuji, ze v Turinu budeme fandit hokejistum co se da. 1. zapas dopadl super a jen tak dal.
---------------------------------------------
Žurek:
Zdravíme sportujícího klavíristu icon_smile.gif a přejeme samá vítězství s klávesami i bez nich!
kengurra

čt únor 16, 2006 10:35 am

Dráha pro plavce?

Včera jsem navštívil plavání na Vinohradech. Chtěl bych moc poděkovat organizátorům, kteří se o všechno starají a zajišťují, jste skvělý.
icon_question.gif Měl bych jeden návrh k diskuzi: Nebylo by dobré vyhradit alespoň jednu dráhu jen pro plavce? Přišel jsem si hlavně zaplavat a občas se mi obtížně otáčelo u mělké strany bazénu-přes odpočívající plavce nebylo kde se odrazit od čela bazénu. icon_sad.gif
Neberte to prosím jako kritiku nespokojence, rád přijdu příště zase icon_smile.gif
Plavání zdar přeje Petr
------------------------------------
Žurek:
Asi to není problém. S konkrétními návrhy se ale spíš obracejte přímo na Petra Malínka pedroma@email.cz Nebo mu to aspoň kromě uvedení zde hoďte do emailu. On teď sice vrcholově muzicíruje v Turínu icon_wink.gif , ale jinak je to s jeho připojením k internetu a volným časem pro brouzdání fórem dost bídné.
malinek

čt únor 16, 2006 1:28 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Mozna by to stalo za uvahu. Zavodniku se tu objevuje vic. Zatim jsme to neresili, nikdo tento navrh nevznesl. Me to taky nenapadlo, jelikoz misto ve vode vetsinu casu stravim u listku. Ale popovidame. Mozna muzem pokracovat v mailu, at nezatezujeme timto forum (nebo jak chcete samozrejme, mozna to zajima i ostatni). Premyslim take, cim pripadnou drahu rozdelit. Muj navrh je - provaz a pokud by zavodnici pomohli ho natahnout, jelikoz ja se na zacatku tezko utrhnu jit to instalovat. Zdravi Petr Malinek
------------------------
Žurek:
icon_lol.gif aaale, pane koncertní, pauzička mezi Škoda lásky a Žeténem icon_wink.gif? Dneska jsme s Martičkou polemizovali o Lubenci icon_smile.gif
Já bych to viděl spíš na bojky, vymezující závodní dráhu od ostatních, zatížený na dně kamenama nebo cihlama. Nebo by je mohli po dobu plavání držet ti čumilové, co pozorujou holky pod vodou, takhle by to měli aspoň legální. Na provaz bych to až tak černě neviděl, když už, tak už na mašli. icon_cool.gif
kengurra

čt únor 16, 2006 6:07 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Bazén jsem úplně nezkoumal, ale ve většině bazénů mívají takové ty "bójkové provazy", tak pokud tam jsou, tak by se dali použít, případně by možná stačil i jen nápis na břehu a trocha spolupráce a empatie icon_smile.gif
icon_exclaim.gif Poprosil bych další přispěvatele tohoto fóra, aby se též vyjádřili. Nechtěl bych prudit zbytečně icon_smile.gif
Plavání zdar Petr
JirkaRybka

čt únor 16, 2006 8:14 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Patřím sice často mezi rekreanty, ale občas bych taky uvítal volnou dráhu. Už se mi i stalo, že jsem při potápění nečekal nohy stojící až na dně, a byla srážka icon_eek.gif

K oddělení drah: Na stěně haly visí několik šňůr s plováky, a několik plovoucích plastových hadů, to snad patří k výbavě každého většího bazénu, takže technicky by to šlo. Ale pak by zas bylo nepohodlné překonávat podobné překážky, o jejich instalování a sundavání nemluvě... Spíše bych se tedy přikláněl k domluvě, a k nějaké přátelsky-zdvořilé ceduli.

A navrhuji prostě dohodu, že nebudeme odpočívat u čelní strany bazénu, ale u bočních stran (najde se tam přibližně stejná délka břehu, kde lidi stačí), pak se to už samo plynule rozvrství ve stylu "střední dráhy pro nejrychlejší, kraje pro rekreanty".

Můžeme podiskutovat na místě... icon_wink.gif A ze soutěží pořád navrhuju to plavání pod vodou, ale lidi se na to nějak nechtějí chytit, představte si! icon_lol.gif
_________________
Ať žije slunce, voda, a hlavně volnost! icon_smile.gif
Jirka "Rybka" Bernášek
kengurra

pá únor 17, 2006 2:37 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

OK, dohodnem na místě, pokud je tam bójkové lano, pak bych ho preferoval a samozřejmně pomůžu i z jeho případnou instalací.
Závod v potápění je zajímavý nápad, ale nemá náhodou sloužit jen k ukojení vašeho ega? (jako že uplavete nejdál) icon_biggrin.gif A kolik uplavete? Já minimálně 25metrů, můžem ve středu vyzkoušet icon_wink.gif

plavání zdar, Petr
--------------------------------
Žurek:
U nás je mezi dětmi nejoblíbenější lovení puků ze dna, to je taky potápění a je dost zábavné. Jinak ty provazy s bójkama jsou taky dobré pro závod v plavání přes překážky - taky mezi našimi dětmi oblíbený, neplave se podélně ale napříč bazénem.
--------------------------------
Kengurra:
vzkaz pro pana Žurka-velmi si vážím vaší obětavé práce, ale děti nemám a ani není mým cílem cizím dětem házet puky do vody....chtěl jsem si jen normálně zaplavat icon_sad.gif
Vzkaz o potápění byl určen panu Rybkovi
Pod pojmem bójkové lano jsem měl na mysli plovoucí hady.

Petr
JirkaRybka

so únor 18, 2006 1:41 am

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Potápění pro puky icon_biggrin.gif icon_lol.gif icon_cool.gif icon_idea.gif
To je dobrý nápad! Já bych tedy s radostí házel, s radostí i lovil, jen nemám puky a organizační talent.

Jinak pod vodou uplavu určitě těch 25m, možná i maličko víc, ale pokud by nebylo aspoň pár rovnocenných soupeřů, asi bych se neúčastnil, nebo se jako autor soutěže vzdal umístění. Ono je důležitější rozproudit zábavu a popíchnout někoho k nějaké akci...

S těmi lany jsem osobně spíš proti i kvůli tomu, jak plno někdy bývá. Vzájemné vyhýbání plavců mnohdy dráhy deformuje, lano by nepříjemně překáželo a komplikovalo provoz. I při míjení plavců proti sobě v jedné dráze - na každou připadají mnohdy tak 2-3 právě sportující jedinci, těžko pak někomu konkrétnímu přiklepnout oddělenou dráhu, že.
_________________
Ať žije slunce, voda, a hlavně volnost! icon_smile.gif
Jirka "Rybka" Bernášek
Martička

po únor 20, 2006 11:53 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Jedna pozvánka pro všechny. Rodiny s dětmi, páry i jednotlivce. Zveme všechny co se nebojí jít do černých uliček Prahy a potkat strašidla. AKCE : Výprava za pražskými strašidly.
Máte příležitost se lépe poznat, popovídat si navázat nová přátelství.Děti prožijí nezapomenutelné a na nás čeká .....
Termín 18.3.2006 je to sobota. Odchod mezi 17 až 18 hod. Místo a ostatní
podrobnosti dohodneme na bazénu. Potřebovala bych trošku dopředu vědět, kdo by měl zájem, kvůli průvodkyni. Cena je zatím 70-80 Kč.
Informace pro lidičky co ve středu nemohou přijít plavat.
Martička
gabot

čt únor 23, 2006 5:44 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Včera (22.2.) jsem byl poprvé v bazénu na Vinohradech na nuda plavání. V první polovině jsem si dobře oddechl, voda byla super, volnost, nevtíravá atmosféra, pohodoví lidé. Při tom počtu lidí jsem se taky dobře vyplaval.
Asi v půlce se tam objevil chlap (cca 40) s fotoaparátem, teleobjektivem a bleskem a fotil nějakého plavce (cca 1icon_cool.gif v bazénu, věkovým rozdílem odhaduji tak na syna (?). Hodně mne to zaskočilo a měl jsem pocit, že některé plavce taky. Zrazu většina lidí sledovala jeho a věnovali pozornost něčemu jinému, než původně chtěli (plavání a relaxaci). Dobrý pocit z volnosti byl pryč... I když skutečně chtěl možná jenom nafotit si svého syna (?), mohl to udělat někde jinde a ne na nuda plavání, kde většina lidí nestojí ani o náhodnou publicitu...
Zajímalo by mne, jak pociťovali jiní plavci přítomnost fotografa. Existuje nějaké všeobecné pravidlo pro nuda plavání na Vinohradech ohledně focení ?
Gabo
----------------------------------
Žurek:
Podle mých zkušeností se nechá fotit docela dost lidí. Vždycky by se ale fotograf měl dotázat, jestli fotit může. V každém případě by se měl omezit na minimum času pro focení a neobtěžovat déle než je snesitelné. Tohle je na pořadateli, v Praze se to zvládnout dá, u nás to zvládám celkem taky, v Babylonu je to horší. Dost si lidi stěžovali. Je to na každém, jestli se otočí, nebo mu řekne, že si fotografování nepřeje. Já jsem ale zatím žádné dramatické f-scény nezažil. S lidmi, kteří se nechají fotit se běžně bavím a spíš z toho mají legraci, než aby jim to ztrpčovalo život. Žádné narážky nikdy nikdo nezažil.
Martička

čt únor 23, 2006 9:29 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Ahojky. To byl Jirka, říkal mi o tom. Myslím, že se nemusíte bát. Je to človíček, který pomáhá při různých akcích. Taky dobře vaří v kuchyni na táboře. Ale měl Vás upozornit, asi to nepovažoval za nutné. Zavolám mu.
Krásný zbytek večera. Martička icon_lol.gif
malinek

čt únor 23, 2006 9:44 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Chci jen dodat, ze to je nas oficialni fotograf ruznych akci a mohu dat ruku do ohne za to, ze zadne fotografie, ktere poridil by rozhodne jakymkoliv zpusobem nezneuzil a je to clovek, ktery se se vsemi lidmi na bazenu velmi dobre zna. Opomenul se tentokrat zeptat. To by mel. Jinak fotografovani je jak je psano na strankach - pouze pri povoleni od fotografovanych osob a pripadneho okoli. Zdravim vsechny plavce a preju lepsi pocasi v CR. Zdravi Petr
jirkab

pá únor 24, 2006 1:26 am

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Ahoj, zdravím všechny plaváčky z Vinohrad. Předem se chci omluvit panu gabotovi, jestli jsem mu způsobil nějakou psychyckou újmu. Opravdu to nebylo mým cílem. Většina lidí z bazénu mě i mé kluky zná a možná je ani nepřekvapí, že mám s sebou foťák. Je samozřejmé, že když chci pořídit nějaké fotky na bazénu, řeknu to veřejně tak, aby to každý slyšel, zvláště ti, kterých se to týká a mohli by na snímcích být, jak je to zvykem, když se nějaké bazénové akce fotí.
Ve středu jsem potřeboval pořídit nějakou pěknou sportovní plaveckou fotku Michala, tak jsem si vzal příslušnou techniku a fotku jsem udělal. Musíš gabote uznat, že fotka ve vaně na školní nástěnce patnáctiletýmu klukovi popularitu asi nepřinese icon_smile.gif .
Možná namítneš, že jsem se měl zeptat, jestli to někomu nevadí. Svého času jsem fotil pro Mladou frontu, a věř, že od doby, kdy mě zadržela a vyslýchala moskevská milice a naše STB, si dávám velký pozor na to kde a co fotím, i když jsem už novinářský průkaz vrátil.
Shrnuto a podtrženo.
1) Zeptat jsem se rozhodně mohl, i když jsem to nepovažoval za nutné, neboť kromě Michala na fotkách nikdo není a ani omylem být nemohl.
2) Když ti něco vadí, tak to prostě řekni nebo se zeptej - jsme lidi a umíme mluvit (nemusíš žalovat a dělat senzaci).
3) Když se mi ozveš, rád přinesu fotky ve středu na bazén.
4) Budu moc rád, když zase přijdeš a rozšíříš naše řady. Nezanevři proto na nás. icon_biggrin.gif
Všechny mokrý duše zdraví Jirka

P.S. Tady je adresa s obrázkama
http://sweb.cz/jirkanatur/
kengurra

pá únor 24, 2006 3:27 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Myslím, že bylo zcela zjevné, že pan fotograf měl zájem pouze o jediného plavce a nechtěl udělat žádné "senzační" záběry do Blesku icon_biggrin.gif Alespoň já jsem to pochopil hned a fotografa jsem dál neřešil...nejsem žádná celebrita, ani nejsem paranoidní icon_smile.gif A jak tady už padlo, pokud mi něco není jasné, tak se zeptám hned a neřeším to ex-post icon_wink.gif
icon_exclaim.gif Ještě bych se na chvilku rád vrátil k diskuzi, kterou jsem rozpoutal minulý týden o plavání v samostatné dráze. Měl jsem naposled dojem, že všichni chtějí předvést, že chodí hlavně plavat a ne se jen tak povalovat u hrany bazénu icon_smile.gif Ale asi to bude přirozený vývoj návštěvnosti, někdy přijdou plavci a jindy relaxátoři icon_biggrin.gif

Plavání zdar, Petr
jirkab

so únor 25, 2006 12:59 am

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

V návaznosti na postřeh kengurry musím říct, že má naprostou pravdu. Ono se to dost mění. Jednou nevím, jak se plavcům vyhnout, abych nepřekážel když plavu rekreačním stylem "paní radová", jindy koukám, že se většina návštěvníků nemůže od okraje bazénu odtrhnout. Bývaly i časy, a doufám, že se opět vrátí, kdy jsme si v početných kroužcích pinkali míčem a byla legrace. Ono je to dost těžké zavděčit se všem. Pro mě osobně je návštěva naturistického bazénu spíště příjemnou společenskou záležitostí se sportovním podtextem, kde mám možnost promluvit s podobně smýšlejícími lidmi a přáteli, na které se těším, zaplavat si a nebo se jinak vyblbnout ve vodě; a když tam chodím s dětmi, je to zase o chlup veselejší.
Zdraví Jirka
asmara

po únor 27, 2006 9:47 am

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Ahoj plaváčci,mockrát už jsem přemýšlela o oddělené dráze pro plavce,/instalace vzhledem k tomu,že plastoví hadi visí u bazénu asi není neřešitelného/ icon_lol.gif
ale po rozpoutání této diskuze jsem si uvědomila,jak obtížné by bylo vyhýbání třeba 10-ti plavců v jedné dráze.
Nebylo by spíš jednodušší,vyhradit onu jednu dráhu na blbnutí dětem a plácání míčem,třeba na prvních 20 minut,kdy většina lidí chce plavat a pak to vyměnit?V druhé polovině plavců ubývá a jsou tu spíš konverzační kroužky u krajů bazénu a plavcům by ta jedna dráha mohla stačit.
Asmara icon_rolleyes.gif
jirkab

po únor 27, 2006 11:29 am

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Ahoj závodníci. Na první pohled se mi zdálo, že oddělit dráhu plovákovým hadem pro řekněme závodní plavce není špatné. Ovšem když si představím, že by se bazén nějakým způsobem dělil, zdá se mi to více než nevhodné.
Myslím, že by alespoň na našem bazénu měla být pohoda a přátelské ovzduší a nestavět mezi sebe zeď. Když má někdo závodní ambice, jsou mu k dispozici jiné bazény, kde jsou skutečně plavecké dráhy odděleny. Náš Michal plave závodně, a za tím účelem navštěvuje bazén v Podolí. Neznamená to však, že by si nikdo nemohl svižněji zaplavat i na Vinohradech. Vždyť to funguje již nějaký ten rok.
V žádném případě však pro hada ruku nezvednu. Vždyť bychom se scházeli pro to, abychom se rozdělovali. Co si o tom myslíte VY?
Martička

po únor 27, 2006 11:57 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Ahoj,zdravím všechny. Myslím, že dělit bazén fyzicky na dvě části by nebylo dobré. Stačí se přece domluvit, že plavci budou ve vzdálenější části od schůdků z bazénu a ostatní návštěvníci se tomu přizpůsobí. Je jen na nás, abychom k sobě při plavání byli ohleduplní. icon_razz.gif

Těšíme se na všechny ve středu, Martička
kengurra

út únor 28, 2006 11:31 am

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Když jsem rozpoutal tuto diskuzi, chtěl jsem návštěvníky vlastně jen trochu popíchnout k určité ohleduplnosti mezi sebou.
Když se totiž plavec blíží k hraně bazénu, kde se chce otočit, tak v textiláckém bazénu většinou lidé přirozeně uhnou (a to se vůbec neznají).... na Vinohradech se nikdo neuhnul, a to jste všichni "báječná parta"
Proto jsem zde vznesl návrh na vyhrazení pouhopouhé jedné dráhy pro aktivní plavce. Ze zkušenosti vím, že v jedné dráze se mouhou bez problémů komfortně pohybovat čtyři plavci, a jak jsem si stihl všimnout, tak víc nás tam stejně asi není.
Rozhodně jsem nechtěl stavět ŽÁDNÉ ZDI a podobné nesmysli, šlo přeci jen o plovákového hada !!!!! A šlo mi jen o spokojenost relaxátorů i nás plavců "závodníků".
Kondičně chodím plavat i do textiláckých bazénů, ale bez plavek je to jaksi lepší - o tom je asi zbytečné diskutovat...
Jak vidím z reakcí, vymezení pouhopouhé jedné dráhy pro plavce je pro spousty lidí zcela neprůchodné a asi nedemokratické řešení omezující je v přirozeném naturistickém pohybu. Já na samostatné dráze netrvám, obejdu se bez ní a případně i bez nahoty v bazénu....

plavání zdar icon_rolleyes.gif Petr

p.s.: I přes některá možná ostřejší vyjádření bych chtěl, znovu moc poděkovat organizátorům za tuto skvělou možnost si přirozeně užít vody i v zimě. Moc díky a nebojte, přijdu zas icon_smile.gif
Martička

út únor 28, 2006 8:16 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Zdravím plavce i neplavce icon_lol.gif Myslím,že někomu možná křivdíš. Já osobně se uhýbám vždy, když na mě někdo míří. Nemám ráda střety. icon_sad.gif

Ale, pokud budou přicházet nový zájemci o plavání ve stejném tempu a budou v natur. plavání pokračovat. Bude se muset sehnat bazén větších rozměrů a tam vyjde prostor i na oddělenou dráhu. V současném bazénu by dráha vážně překážela. Představ si předělený bazén. V dráze plavou plavci, v mělké části kruh neplavců s balónem, na kraji relaxující natur.a odhaduji přibližně 1/3 bazénu nevyužitého pro hloubku.
On, by možná každý měl nějaké výhrady k bazénu. Mě by se třeba líbíla
skluzavka a sauna. Ta mi tam vážně chybí. Ale co můžu dělat. Až nás bude víc, bude možná i sauna. Hurá.
Krásný večer Martička.
JirkaRybka

út únor 28, 2006 8:43 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Já bych hada prostě nahradil slušnou výzvou "odpočívat a rekreovat se u strany". Všímám si, že poměr plavci/neplavci se v průběhu plavání neustále, i dost výrazně mění, mnohdy je celá hladina přecpaná jen samotnými plavci (na chvíli), a taky jejich rychlost je velice různá, probíhá neustále vyhýbání a předjíždění kvůli kterému se plave všelijak šikmo. Takže spíš kvůli tomuto nehlasuji pro hada, de facto by se musel pořád stěhovat podle počtu plavců, nebo by neplnil svůj účel. Jinak ale myslím, že počítat s plaváním "rovně po čáře" bez zastavování kvůli dopravním zácpám asi bohužel při velikosti Vinohradského bazénu za větší účasti nelze. Nejvýš se nějak rozvrstvit podle rychlosti, případně plavat okolo bazénu jedním směrem apod., ale to nevím zda by se ujalo.

Tak či tak, dobře že diskutujeme, já osobně například nikdy nechodil do plaveckého kursu a nemám závodnický styl, takže mě předtím ani ve snu nenapadlo, že bych kvůli otočce musel plavat až ke břehu. Dobře že si to ujasňujeme. Možná by se ale mohla dát řeč spíš přímo na bazénu?
_________________
Ať žije slunce, voda, a hlavně volnost! icon_smile.gif
Jirka "Rybka" Bernášek
kengurra

út únor 28, 2006 11:26 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Nechtěl jsem nikomu ukřivdit, pokud se tak stalo, moc se omlouvám. Byli to jen postřehy jak jsem to cítil....
Nevím co k tomu dál dodat. Rád to ve středu případně prodiskutuji osobně. Jen nikoho z vás nepoznám....možná Martičku, jestli prodává lístky icon_wink.gif

Petr icon_smile.gif
JirkaRybka

st březen 01, 2006 10:07 am

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Já myslím, že k žádnému ukřivdění tady nedošlo, aspoň v mém případě rozhodně ne icon_wink.gif Poznáš mě asi jedině podle toho, že obvykle u břehu tlachám s jedním "brýlatým vousáčem", ale já beztak nejsem žádná autorita, ani tam ještě nechodím moc dlouho. Jak rozpoutat debatu v širším okruhu, to jsem trochu bezradný icon_cry.gif
_________________
Ať žije slunce, voda, a hlavně volnost! icon_smile.gif
Jirka "Rybka" Bernášek
Martička

pá březen 03, 2006 2:45 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Ahojky, mám jeden návrh. Přemýšlela jsem, jak vyřešit postávání a povídání v bazénu. Umístit plastové stoly a židle někde u bazénu. Ten kdo by neplaval by tam mohl odpočívat a povídat dle chuti. Než s tím půjdem za vedení bazénu, tak bych ráda znala váš názor.

Tak pište icon_lol.gif
Martička
natur

pá březen 03, 2006 3:22 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Myslím si, že je to zbytečné - okolo bazénu je již za stávajícího stavu dost míst na sezení, odpočinek a klábosení. Navíc teplota vzduchu není na takové posezení zrovna vyhovující. Nemyslím si, že by v bazénu bylo tolik borců, kteří nutně potřebují provádět závodnické obraty na konci bazénu, navíc - na oné straně bazénu, která je k postávání využívána, je dost mělko a na druhé straně se postávat nedá, tam nestačím ani já se svými 2 metry výšky. Pokud si pamatuji, tak plavci úsilovně "makají" obvykle v první polovině pobytu, v druhé polovině je bazén dost prázdný, resp. volný a většina účastníků pobývá "na mělčině". Takže je to zase o toleranci. Myslím že postačí si říci - tato půlka bazánu je přednostně určena "závodníkům", tato půlka těm co se zadýchají a potřebují si odpočinout, či touží po tom si pokecat.
ing. Hájek, NTSC
JirkaRybka

pá březen 03, 2006 7:35 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Naprosto souhlasím s kolegou Hájkem, sezení je u bazénu již dostatečné na těch schodech co tam jsou. Spíš asi není populární s ohledem na nutnost lézt kvůli tomu z bazénu, nestojí to na pár slov a vydýchání za to (zvlášť asi pro méně zdatné), přerušuje se i relaxační kontakt s vodou. Můžeme si nějak gentlemansky rozdělit břehy.
_________________
Ať žije slunce, voda, a hlavně volnost! icon_smile.gif
Jirka "Rybka" Bernášek
kengurra

ne březen 05, 2006 9:23 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Taky si myslím, že židličky a stolečky jsou zatím zbytečné. Posedávat na suchu lze i teď. icon_cool.gif
A taky bych řekl, že za hodinu, která je nám vyhrazena se plavat a relaxovat ve vodě a ještě na suchu, to je asi trochu moc jen na hodinu času, ale možná mi všechno jenom dlouho trvá icon_smile.gif
Kdyby bylo víc času a k tomu ještě pára a sauna a bar a dětský bazének a pískoviště a... Tak potom by asi bylo rozumné pořídit židličky a stolečky icon_biggrin.gif
Ne nemyslím to zle, jen bych to nepřeháněl. To bych raději zašel po plavání někam do blízké hospůdky chvilku posedět icon_wink.gif

plavání zdar, Petr
asmara

po březen 06, 2006 10:00 am

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Ahoj lidičky,to jsem ráda,že na to Kengurra narazil,myslím tedy na to chození do hospůdky po plavání. icon_lol.gif icon_lol.gif Chodíme s kamarádem po plavání
pravidelně vedle do hospůdky v budově Sokola,takže kdo se chce přidat bude vítán.
Asmara /chodím většinou s jedním nebo dvěma dětmi,takže není těžké mě
identifikovat/
icon_razz.gif
kengurra

út březen 07, 2006 4:52 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Super! Mně snad podle fotek všichni poznáte, tak se po plavání srazíme někde u prodeje vstupenek a můžem vyrazit na pokec do hospůdky icon_wink.gif

Petr icon_smile.gif
JirkaRybka

út březen 07, 2006 7:30 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

icon_biggrin.gif icon_idea.gif
Taky bych na kus řeči zašel... Tak ve středu u vstupenek icon_wink.gif
Mějte se všichni fajn!
_________________
Ať žije slunce, voda, a hlavně volnost! icon_smile.gif
Jirka "Rybka" Bernášek
kengurra

ne březen 12, 2006 8:14 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Myslím, že pokec v hospůdce byl příjemný, a snad nejen pro mne, ale pro všechny zůčastněné icon_smile.gif Příště rád zopakuji a klidně ve větším počtu icon_wink.gif

Plavání zdar, Petr
JirkaRybka

ne březen 12, 2006 9:54 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Přesně tak, pokec byl fajn icon_biggrin.gif Taky se vůbec nebráním opakování s případným rozšířením našich řad...
_________________
Ať žije slunce, voda, a hlavně volnost! icon_smile.gif
Jirka "Rybka" Bernášek
kengurra

st březen 29, 2006 12:49 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Nazdárek, posledně byla na Vinohradech hodně malá účast...(určitě pod 20 lidí, možná do 15ti icon_sad.gif )
Jestli to takhle půjde dál tak nás asi může potkat několik nepříjemných věcí. Například zdražení vstupného nebo deziluze organizátorů a nechuť cokoliv dalšího dělat a v tom nejhorším případě zrušení celé této báječné akce !! Vždyť bez vaší hojné účasti není ani myslitelné uvažovat o případném pronájmu většího a lepšího bazénu....
Tak všichni koukejte překonat jarní únavu a přijďte nebo vám ježíšek jako zlobivým dětem nedá nic pod stromeček ! icon_biggrin.gif

plavání zdar
Petr icon_rolleyes.gif
---------------------------
Žurek:
Už jsem to psal na jiném místě, po hovoru s P. Malínkem je téměř upečeno, že vinohradské n-plavání bude od příštího roku pouze 1x měsíčně. (provozovatelé to ale nemají rádi, berou spíš zájemce, kteří bazén obsadí každý týden). V současnosti je v hrubé ztrátě, která se kvůli permanentkám pořád prohlubuje. Detaily vám ale určitě řekne on nebo Martička.
natur

čt březen 30, 2006 9:37 am

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Tak ta glosa kolegy Žurka pod posledním příspěvkem je tedy hodně smutná, leč zcela koresponduje s mými dlouholetými zkušenostmi. A můžeme mne kdokoliv označovat za nekonstruktivního negativistu otravujícího nadšení ostatních. Praha má sice nějakých 1.200.000 obyvatel, ale naplnit a hlavně finančně "utáhnout" jeden malý n-bazén týdně je téměř nereálné. Můžete dělat kolik chcete anket, s otázkami typu "chcete tobogán či nikoliv" (mimochodem, v Praze je v současné době u vnitřního bazénu pouze jeden), stále je to jen "papír" či "internetová stránka" - a ty toho snesou. Realita je úplně o něčem jiném. Mohu pouze kolegovi Malínkovi slíbit, že vinohradskému n-plavání udělám ihned (zítra a o víkendu) propagaci na obou našich internetových stránkách a vydám mimořádný elektronický Newsletter NTSC k této problematice. A pak už nezbývá než doufat, že návštěvnost se trochu zvedne a pronájem bazénu bude finančně alespoň "fifty-fifty". Měsíční interval akce je pouze prodloužením celkové "agonie". Jak již předeslal kolega Žurek, na tuto variantu bude dost těžko přistupovat kterýkoliv provozovatel pražského bazénu, stejný "chaos" vznikne i mezi účastníky (který týden to koupání vlastně je ???), počet účastníků bude stále klesat a ....
ing. Hájek, NTSC
-----------------------------------------------
Žurek:
Já se nechci nijak šťourat do pražského n-plavání, ale jakous zkušenost (dobrou i bídnou) mám. Hlavní kámen úrazu vidím v hrozně malé propagaci všech akcí, které krachují. Já jsem takový maniak, že se na našich velkých akcích bavím téměř se všemi a hned se ptám: "Kde jste se o nás dozvěděli?" Z internetu je jich to nejmenší minimum. Nejvíce se o tom lidi dozví "náhodou" icon_wink.gif - tu zaslechnou zprávu z rádia, tu čtou článek v novinách, tam zase od známých. Proto doporučuju udělat si seznam místních médií (nezatěžovat se celostátními) a obeslat je informacemi o konkrétních termínech a STRUČNĚ o náplni. Jistě se najdou i v Praze naturisti, kteří v médiích přímo pracují. Naši VČ n-přátelé-redaktoři nám dělají už dlouhou dobu nesmírně důležitou službu, že vždycky najdou pro n-akce místo. Den před akcí stručnou zprávu o konání a po akci článek se zhodocením a fotkami. Pravidelné n-plavání je také uváděno v kult.-sport. přehledu VČ novin. To je minimum, bez kterého se opravdu neobejdeme.
Není možné spoléhat na stálou partu, která vše zachrání.
U vchodu do bazénu by měly být k dispozici plakátky s informacemi. Ty si vezmou alespoň trochu aktivní lidi, kteří tyto vystaví, vyvěsí v místě svého bydliště, pracoviště. Svého času jsem dal k dispozici tento plakátek, který si samozřejmě každý může doplnit, upravit podle svého.
Vývěsky na n-plážích jsou absolutně nepostradatelné. Lidi si rádi přečtou, co se mezi naturisty děje. A i když sami třeba nepřijdou, tak zprávu předají svým známým.
OSOBNÍ pozvání je úplně to nejlepší. K nám chodí z nováčků velká spousta lidí na pozvání svých známých, kteří už prostředí i společnost znají.
Tohle všechno je opravdu nezbytné udělat, aby věc nekrachla.
PROSÍM! Nenechávejte všechny starosti na člověku, který se přestěhoval do téměř nefunkčního domu 25km za Prahou, stará se o mimino, puberťačku, maminu na mateřské, dnem i nocí musí na tohle všechno svýma rukama vydělávat. Tady je neskonalá spousta samotářů, kteří si svoje odkroutí v práci a pak bloumají světem. Jejich největším výkonem je "filozofování o naturismu na internetu". Vyprdněte se na internet a vyrazte do ulic a po svých známých.
Mluvím jen a jen ze své vlastní zkušenosti, která přinesla hmatatelné výsledky.
Světu mír icon_smile.gif
JirkaRybka

čt březen 30, 2006 11:20 am

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Obávám se, že katastrofou pro podobné akce je asi především nehorázná cena za pronájem. Osobně jsem toto sice nijak nesondoval, ale moje zkušenost je taková: Kdykoliv přijdu na t-plavání (i to se občas stane, ve srovnatelnou večerní hodinu), vstupné je o poznání nižší než na Vinohradech, a počet lidí v bazénu pravidelně hluboko pod minimem toho, co vídám u nás. Tady je ovšem provozovatelem sám majitel bazénu. Pokud Vinohradské n-plavání při účasti oscilující mezi takto průměrnou až vyloženě přecpaným bazénem nájem neutáhne, nezbývá mi než vyslovit podezření, že se provozovatel chce na pronájmech "zahojit" ze ztráty hodin pro veřejnost. (Pronajímají nóbl firmy pro kondici zaměstnanců - "ono je to nezabije")
Pokud jsem s tímto náhodou opravdu blízko pravdy - potom je každá rada drahá... icon_cry.gif

Jinak propagace: Sám jsem využil akci na jednom ze soukromých rádií (typu "napište nám kam zajít na disko, za sportem, zábavou...") - právě v týdnu před zde zmiňovanou nízkou účastí byla 3x odvysílaná pozvánka na Fajn rádiu. Mám ale dojem, že na n-akce se asi nikdo nenechá zlákat takto rychle, stručně a bez vysvětlování. Získat nováčka z řad textiláků je o dlouhém objasňování celé filosofie, a naturista už obvykle o akci ví, případně má svůj důvod proč do bazénu nechce (můj dojem).
-------------------------------------------------
Žurek:
Všechna VČ n-plavání (HK, TU, NA, Všestary) fungují v normálních provozních hodinách za normální vstupné. Všude ale i tak přijde aspoň 20 lidí, v HK 40-50. Jestli to v Praze klesá, tak je problém jinde. Nenech se mýlit, že všichni naturisti-nudisti z Prahy o n-plavání ví. Já pracuju v marketingu a moc dobře vím, jak se informace těžko dostávají mezi lidi. Vsadím se s tebou, že o tom neví ani všichni v okolních domech.
Ty zprávy v rádiích apod. jsou samozřejmě pro lidi, kteří mají o věci jasno. Můžu ti garantovat icon_biggrin.gif , že připomenout icon_lol.gif potřebujou i naturisti naturistovatí icon_biggrin.gif Když vezmu jenom své nejbližší z našeho klubu, tak nejzaručenější je na začátku období uvést ve známost kalendář akcí (pro ty nejpečlivější z nejpečlivějších) icon_wink.gif Pak průběžně v sauně apod. připomínat, týden před akcí nutno všechny obeslat emailem, SMS. Lidi nežijí jen n-akcemi, mají tisíce dalších možností, jak strávit čas.
Možnost zadarmo poslat zprávu do rádia bych 100% využil a vůbec bych nepřemýšlel, jestli to má nebo nemá smysl. Obecně se má za fakt, že reklama má působnost 5%. Teď mi řekni, kterých? icon_wink.gif Prostě využít všech možností, které jsou k dispozici.
_________________
Ať žije slunce, voda, a hlavně volnost! icon_smile.gif
Jirka "Rybka" Bernášek
kengurra

čt březen 30, 2006 12:23 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Souhlasil bych s Jirkou. Pár akcí (zcela jiného charakteru než naturistické) jsem už v životě spoluorganizoval a téměř vždy mají všichni ohromný zájem v době kdy se akce připravuje, ale když přijde na lámání chleba t.j.: zaplacení ceny a vlastní účast tak zájem bohužel rapidně upadá...
Tento problém se týká asi všech organizovaných akcí za kterými nestojí nějaká velká silná organizace, celebrita, politická strana nebo sekta...
Jediné, mne známé řešení, které se ale velmi špatně aplikuje, je zainteresovat přímo provozovatele areálu ve kterém se akce koná a dohodnout s ním obchod ve smyslu my uděláme reklamu, vy si vyberete předem dohodnuté vstupné.
Nechci vypadat, že jsem snědl všechnu moudrost. Vím, že je to těžká a velmi nevděčná práce, protože se vždy najde dost lidí, kteří si neustále na něco stěžují, ale nic neudělají. Před organizátory smekám a velmi si vážím jejich práce. A budu jejich úsilí i nadále podporovat alespoň pravidelnými návštěvami Vinohrad.
Souhlasit se dá samozřejmně i s kolegou Žurkem, propagace je velmi důležitá a kupodivu v dnešním světě pospojovaném informační dálnicí je paradoxně nejspolehlivější osobní doporučení. I o to se mezi svými přáteli pravidelně snažím, ale zatím bez výrazného úspěchu....

Plavání zdar
Petr
natur

čt březen 30, 2006 1:01 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Už jsem o tom tady psal - zcela jiná situace (mnohem lepší) je "na venkově", zcela jiná v totálně anonymní Praze, která navíc nabízí mnohem více různých lákadel a "žroutů" peněz a času.
Letáky, publikace na n-plážích - to vše tady bylo. Dokonce jsem jeden rok nechal vytisknout plakáty A2, informační letáky - to vše naložil do auta a objel v podstatě všechny známé naturistické lokality. Tam vylepoval, přesvědčoval v kioscích s občerstvením (pokud byly), dokonce i platil (smlouvy o dílo na PR) za poskytnutí reklamního místa, komunikoval s místními úřady. Jindy jsem využíval všech možných známostí v médiích, články o naturistech vycházely v denících, týdenících, měsíčnících, byli jsme i v časopise Playboy (pro neznalé a abych předešel "kritice" - to není časopis erotický, ale časopis o životním stylu), v mnoha rádiích (zejména v letní okurkové sezóně). Samozřejmě, bylo to jak o cestovce, tak ale vždy i o naturistickém hnutí a jeho aktivitách obecně. Výsledky zcela mizivé, rozhodně neodpovídající vynaloženému úsilí a penězům.
Nájemné - to není jen otázka Vinohrad, to je celkový trend všech bazénů v Praze. Opět jsem o tom zde psal - část je jich "hotelových", to je zcela bez šance zaplatit. Ostatní rovněž neustále zvyšují ceny - kopírují ceny energií, vody, stočného, nájemného, mezd. Velmi málo je jich dnes dotováno z městských prostředků a pokud ano, pak přednost mají akce pro děti, důchodce, matky s dětmi, ... Jiné jsou sportovních oddílů a tréninky mají přednost. navíc má obvykle někdo bazén či areál v pronájmu, a ten prostě musí přežít. Vše je to o nepoměru současných mezd a současných cen. Ty první ještě v EU nejsou a ty druhé už ano. V Praze rozhodně nelze, alespoň jak znám situaci, předpokládat, že by nějaký majitel bazénu vyhlásil naturistické plavání pro veřejnost a vzal si to "na triko". To by musel být skutečně hodně velký příznivec naturismu, navíc bez jakýchkoliv finančních problémů, takže spíše takový nějaký sponzor.
K organizování akcí obecně - jo, kdyby to tak bylo zdarma a s bohatým rautem, to by byla účast určitě mnohonásobně vyšší. Ale jinak je to otázka nervů, doufání, zoufání. A vždy pak otázka najít toho jednoho, dva nadšence, kteří do toho "půjdou" a alespoň chvíli "vydrží". A zase se opakuji - nejde jenom o ten finanční risk, jde i o tu povinnost každý týden sedět u vchodu, prodávat lístky, kontrolovat permanentky, vyřizovat nesrovnalosti se šatnářkama, atd.
Proto - podpořme co nejvíce Petra Malínka, obávám se, že další takový obětavec se hned tak zase v Praze nenajde. A n-koupání prostě zase nebude.
ing. Hájek, NTSC
pjot

čt březen 30, 2006 4:57 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Do vinohradského bazénu chodím na textilní plavání pro veřejnost. Možná se mýlím, ale nikdy jsem tam neviděl plakát nebo alespoň malou zmínku, že naturistické plavání v bazénu vůbec existuje. Bazén navštěvuje dost lidí, hned vedle je veliká sokolovna a také výborná smíšená sauna - nikde nic. Myslel jsem, že utajení je záměr, aby akce nepřilákala čumily, ale ve chvíli, kdy jde o samu existenci jediného naturistického plavání v Praze, je to námět k diskuzi. Možná, že provozovatel bazénu Sokol Vinohrady má zájem, aby n-plavání v jeho prostorách nebylo, když neumožní alepoň vylepení jedné A4 na dveře (takových je tam vylepeno asi 10 ), ale pak by byla veškerá snaha marná.
Koukol

čt březen 30, 2006 5:30 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Nejde vůbec o to, kolik v Praze žije obyvatel, ale kolik je v ní aktivních naturistů, kteří jsou navíc ochotni nechat se zlákat k návštěvě bazénu. Tady už v miliónech asi počítat nebudeme. O to těžší to má jakýkoliv pořadatel n-akcí, který k nalákání účastníků musí vyvinout obrovské úsilí, píli a obětavost. Ale ani to zdaleka nestačí. K úspěchu je nezbytně nutné mít dobrý nápad a hlavně správné "nouhau" neboli vědět, jak na to. A to bývá často kamenem úrazu.

Nechci tady kázat o tom, jak by se to mělo dělat. Rád bych ale ukázal na úspěch hradeckých akcí Ivo Žurka, který myslím správně pochopil, že jen zpřístupnit bazény naturistům nestačí. Že je třeba nabídnout jim i něco navíc, aby měli důvod přijít a nechali se opakovaně zlákat k účasti. Tím něčím navíc je samozřejmě dobrá zábava a správná atmosféra, která se daří v Hradci vytvářet. Možná i v Praze je snaha pořádat akce typu mikuláš nebo karneval. Ale ne nadarmo se říká, že když dva dělají totéž, není to vždy totéž. A to v tomto případě, myslím, platí beze zbytku. (Jak jinak si vysvětlit, že do Hradce jsou lidé ochotni jet přes celou republiku?)

Pořadatelé n-akcí neprožívají zlaté časy – naturistů spíše ubývá, než by jich přibývalo. Pokud se nepodaří tento trend zvrátit, možná bude potřeba zamáčknout slzu smutku nad tím, že Praha přijde o n-koupání a přenechat pole působnosti pořadatelům, kteří mají to správné "nouhau" (Hradec) nebo ty správné prostředky a možnosti (Liberec).

A ještě bych rád bych upozornil na jednu věc – v příspěvcích se píše o tom, že počet návštěvníků na n-koupání v Praze klesá, což znamená, že ani lidé, kteří už jednou přišli, nemají důvod se vracet. A to je pro každého pořadatele na hodně velkou pováženou!!!
----------------------------------------
Žurek:
V pořádání n-akcí je Petr Malínek borec a nápadů má řekl bych víc než u nás. Však taky pokud akci vyhlásí, tak návštěva hned stoupne o stovky procent. Problém je každotýdenní n-plavání a podle mne taky dost nevhodný termín uprostřed týdne a svoje hraje taky ne příliš teplá voda, co jsem stačil postřehnout. Nicméně v HK je na pravidelném pátečním plavání vždycky dostatek účastníků a akce se tam nikdy žádné nepořádaly. S tím pátečním mančaftem by si to asi fakt nikdo netroufnul
icon_lol.gif Propagace je ale, jak jsem nahoře uváděl, permanentní a info je vyvěšeno na každém aktuálním měsíčním rozpise, v Hradeckých novinách (DB) a samozřejmě na našich mohutných icon_wink.gif stránkách, které jsou navštěvovány mnohem víc, než oficiální stránky www.snhk.cz . Přes ně taky získáváme neustále nový přísun nováčků.
Jestli ale na Vinohradech není ani kus info-papíru u vchodu, tak to je pak těžká věc icon_sad.gif. Už bych se opakoval.
-------------------------------------------
Koukol:
Jelikož jsem se neúčastnil žádné hradecké n-akce a v bazénu na Vinohradech jsem nikdy nebyl, moje názory vychází pouze z příspěvků na tomto serveru. Pořádá-li p. Malínek úspěšné n-akce, tak s prezentací jeho úspěchů se to má stejně jako s propagací n-plavání v Praze. Do popředí pak vystupují hlavně neúspěchy a problémy, což není zrovna nejlepší reklama...
Jaký rozdíl oproti tvým akcím, u kterých to vypadá, že největším problémem na nich byla dvě zapomenutá CD-čka s taneční hudbou. Navíc jako velmi chytrý tah mi připadá také pořádání jen několika n-akcí v roce, navíc s velmi chytlavými názvy! Prezentace hradeckých n-akcí prostě nemá chybu... (nechválím příliš?)
----------------------------------------------
Žurek:
Ohledně "Prezentace hradeckých n-akcí" nechválíš příliš icon_smile.gif Sám jsem s tímhle spokojený, mj. taky díky vstřícnosti oslovených médií a dobré návštěvnosti www a perfektnímu n-podhoubí u nás v kraji.
Ohledně programu samotného jsou ještě rezervy. Já musím řešit dilema, jestli se věnovat pobíhání po areálu nebo se věnovat Žirafce. Pobíhání se dá na úkor zmenšené atraktivnosti ošulit. Žirafka vyžaduje téměř neustálou péči, která se ošulit nedá. Nicméně už mám plány, jak opečovat Žirafku i udržet akci ve varu. Na Helouvínu 2006 bude přesnější časový plán, s malováním se skončí v určitou dobu, pak bude předvádění soutěžících, každý bude moci na lístečku hlasovat pro nejlepší malbu, vyhlášení a do závěrečného průvodu opravdu nastrkám všechny icon_smile.gif
JirkaRybka

čt březen 30, 2006 9:12 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Jen ještě trocha postřehů, ať si to každý zařadí do své statistiky, nebo nechá být:
Taky jsem si všiml, že na bazénu jakékoliv info o n-plavání chybí. Účast mi nepřipadá klesající, jako spíše kolísavá (za tuto zimu, pokud jsem to postřehl správně), mnohdy je bazén (technicky vzato) plnější než by bylo zdrávo, plave se slalomem. Jak jsem psal výše, není-li ani to dost, a přitom lze bazén provozovat pro t-veřejnost dokonce levněji, pak poměr cena pronájmu versus jednotlivé vstupné jaksi nesedí. K tomu by asi kvalifikované slovo mohl říct leda p. Malínek. Pokud jde o důvody neúčasti u lidí, slyšel jsem už i o té "studené vodě", ale nejmíň ve dvou případech hrálo roli prostředí (přece jen, je to starý a notně oprýskaný bazén volající po rekonstrukci). Středeční termín mi připadá vcelku dobrý, naopak v případě přesunu na pátek či víkend by asi frekvence mé účasti velmi klesla, vzhledem k jiným zábavám. A způsoby propagace by mohly být námětem na prima anketu - já osobně nikoho ze známých přilákat nedokázal (taky že nejsou "N"), a sám se o akci dozvěděl samozřejmě zde, na "neúčinném" internetu (přesněji náhodně na diskusním serveru, který není nijak spjat s naturismem).

Držím našemu plavání palce icon_wink.gif
_________________
Ať žije slunce, voda, a hlavně volnost! icon_smile.gif
Jirka "Rybka" Bernášek
kengurra

čt březen 30, 2006 10:52 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Ach jo, to jsem zas rozpoutal diskuzi.... icon_rolleyes.gif
Nechtěl jsem tady zavést takhle pesimistické povídání, ale asi je to třeba.
Chtěl jsem jen probudit internetové naturisty k životu, aby se odtrhli od svých klávesnic a vyrazili si zaplavat icon_smile.gif
Tak ještě pár připomínek k řečenému:

- pokud není v Praze dost naturistů, kde se potom berou všichni ti návštěvníci n-pláží v Praze a okolí (Lhota). V létě na nich dost často nebývá k hnutí.
- myslím, že opravdu největší "atrakcí a zábavou" by měla být návštěva bazénu bez plavek. Sem tam nějaká jiná zábava na bazénu samozřejmně neuškodí, ale pokud někdo chce chodit pravidelně na kabaret, tak mu rád poradím vhodnější místa.
- bazén opravdu není ideální, ale máme takový jaký jsme si zasloužili svojí návštěvností. A stejně mám pocit, že jiných (rozměrově podobných ve vhodné lokalitě a bez prosklení přímo na ulici) moc v Praze není.
- jak vlastně funguje oblíbený AC ve Slaném? Tam to asi risknul přímo provozovatel. Je naturista, nebo finanční sebevrah?

poznámky k pan Pjot:
- něco si myslet a něco vědět je dost rozdíl, proč ses na absenci plakátu v bazénu nezeptal Petra u vstupenek? Určitě by tě neukous
- kolik lidí chodí v době t-plavání? Jen pro srovnání by to číslo mohlo být zajímavé...

poznámky k pan Koukol:
- dělat skvělou zábavu každý týden je dost vražedné tempo, které možná vydržel několik let tým kolem pořadu TELE-TELE, ale normální člověk to prostě nezvládne, zejména pokud to není jeho hlavní pracovní poměr. Mimochodem byl jsi vůbec v Praze na Mikuláši? A v Hradci?
- pokud máš "nouhau" sem s ním, myslím, že iniciativě se meze nekladou, hurá do toho icon_smile.gif Ale N-koupání v praze pokud je mi známo běží se střídavými úspěchy několik let, tak nějaké "nouhau" tu asi bude.


otázka na závěr:
Není to hloupé řešit Petr Malínka bez Petra Malínka? Kde je Petře tvůj názor?

Jen doufám, že naše pohřební řeči neodradí nové i stávající návštěvníky a zase přijdete ! icon_biggrin.gif

plavání zdar
Petr
Koukol

čt březen 30, 2006 11:34 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Nelze srovnávat účast v n-bazénech s účastí na n-plážích, protože na pláže se ve velké míře chodí za sluníčkem, které v bazénech logicky schází. Pouhopouhá možnost plavání bez plavek lidi (jak se zdá) příliš neláká, takže nemá-li v bazénu být nuda, je potřeba lidem nabídnout nějakou zábavu. Akce typu mikuláš nebo plesík nelze rozhodně pořádat každý týden. Měla by to být spíš taková "lákadla", která lidi přesvědčí, že zábavou může být i každý týden jít si zaplavat bez plavek do bazénu.
Kdybych znal to správné "nouhau", tak už dávno n-akce v bazénech pořádám. Neznám ho. Rozhodně ale vím, že pokud se v bazénu nevytvoří ta správná atmosféra a lidi nebudou spokojený, zkrachuje každé plavání ať už v plavkách nebo bez plavek...
-----------------------------------------
Žurek:
Akce Petra Malínka jsou každopádně bezkonkurenční

On má téměř všechny klady a schopnosti, které správný organizátor mít má. Trochu problémek u něj je ten, že jako Býk má snahu "unést všechnu tíhu světa na svém hřbetě" icon_sad.gif. To musí zákonitě narazit a přinést zápory. Pokud vám opravdu na jeho podpoře záleží, tak přineste sami svoji trošku do společného mlýna.
Já jsem rozporuplný Blíženec, ale naopak se snažím rozeset n-myšlenky na co nejvíce lidí, pokud možno s každým promluvit a ještě nejlépe mu zadat nějaká úkol icon_wink.gif. Není to obtěžování, je to naopak projevená důvěra, která toho kterého uvede do stavu, že se na našem dění sám podílí a při hovorech se svými známými už dává do propagace více intenzity.
Pokud bych stál před úkolem zajistit každotýdenní n-plavání a Vinohrady bych z výše uvedených důvodů chtěl zrušit, tak bych:
1. Zmapoval pokud možno všechny možnosti v Praze
2. Provozovateli bych přednesl n-plán spojený s představením n-dění - sportovní činnost, možnosti zviditelnění v médiích, výhradně nesexuální aktivity, aktivní odpočinek, zdravý způsob života, letní aktivity.
3. Podle jeho reakcí bych argumentoval existujícími n-bazény po ČR.
4. Po odsouhlasení zavedení n-plavání (ale i při zachování Vinohrad) bych zahájil OPRAVDU MOHUTNOU propagační kampaň, ve které bude umístění n-letáku u vchodu jen pouhým zrnkem máku.

Téhle diskuzi prospěje odklonění se od nejrůznějších prohlášení "nemyslel jsem to tak či tak, myslel jsem to úplně jinak" icon_wink.gif
Následující příspěvek by měl začínat:
"Byl jsem na Praze XY, přednesl jsem požadavek na n-plavání. Dopadlo to nadějně, špatně, co dál?"
kengurra

pá březen 31, 2006 8:29 am

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

sorry, že to mažu, ale fakt to sem nepatřilo....
Koukol

pá březen 31, 2006 9:31 am

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

... jako bych nic nenapsal.
zurek

pá březen 31, 2006 9:49 am

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Opět se nechci míchat do vašich aktivit, ale osobní věci si řešte mezi sebou. Tímhle jen odradíte čtenáře fóra od dalších návštěv icon_sad.gif
Prosím, věnujte všechny další příspěvky jen konkrétnímu vylepšení pražs. n-plavání, potažmo pražských n-aktivit.
Lidi sem chodí, aby se něco dozvěděli. Ne aby sledovali pošťuchování dvou jedinců.
zurek

pá březen 31, 2006 6:07 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Napsal NATUR (do chybného tématu):
K autobusu z Prahy, např. do Slaného za cenu vybraného vstupného na Vinohradech. Krásná teorie - v současnosti se počítá 1km běžného neklimatizovaného autobusu Karosa nebo ROS (ten je i v trochu menším rozměru pro 32 osob) okolo 22 Kč + přistavení + čekačka na místě. K tomu ještě vstupné do bazénu ve Slaném. Uchopte kalkulačku a je to jasné.
K nájmu bazénu mimo Prahu, resp. v její blízkosti. I to se zkoušelo (tedy naštěstí pouze teoreticky) s bazénem v Roztokách u Prahy. Absolutní nezájem, nikdo nechtěl cestovat po bazénu zpět v noci, zejména pak v mrazech. V dřívějších hodinách bazén nelze organizovat, Pražáci makají do večera, v pátek a o víkendu to rovněž nefunguje - to míří na chatky, zahrádky, na výlety.
Hájek, NTSC
Rene68

po duben 24, 2006 4:50 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Zdravim,

bol som uz po treti raz si zaplavat v bazene pocas mojej pracovnej cesty v Prahe a je tam super. Aj tymto sa snazim podporovat N-plavanie, aby tato moznost bola co najdlhsie.
Mam pocit, ze sa zucastnuje cim dalej viac zaujemcov a intenzivne plavanie je mozne len s ohladom na ostatnych plavajucich. drzim nadalej palce!!!
kengurra

pá květen 05, 2006 3:51 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Tak a máme co jsme chtěli.
Díky nízké účasti klesá rentabilita plavání a zdražilo se vstupné.
Navíc Petr Malínek opravdu ztrácí do příštího roku chuť a hledá za sebe náhradu. Kupodivu se hlásí "zástupy" naturistů, kteří by se toho ochotně od příštího roku ujali. Příští sezóna v Praze bude asi hodně smutná icon_sad.gif

Příště nezapomeňte přijít icon_smile.gif

Plavání zdar Petr
---------------------------------
Žurek:
Zástupy naturistů - stovky bojkotérů partnerského n-koupání. Tady mají příležitost předvést svoje schopnosti.
zurek

po květen 08, 2006 10:40 am

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Petrovi se vždycky vyplatily vývěsky na n-plážích, chtělo by to opět obnovit a kontrolovat strhané. On taky když jel někde po vlastech českých, tak si ke kyblíčku s lopatičkou přibalil takový tranpsarent z prostěradla, kde stálo vše o pražských aktivitách apod. Transparent umístil u své deky, lidi se zastavovali, dali kus řeči, ...přišli na n-plavání. Pokud tohle z nějakých důvodů nedělal, hned to bylo znát na návštěvnosti i na zájmu třeba o letní tábor. Jestli se někdo vážně chce ujmout budoucího prážského plavání, tak by tohle neměl vynechat.
Vláďa je v tomhle hodně schopný člověk, ale nevím, jestli by se angažoval v týdenních akcích. Přece jen občasné akce s programem jsou daleko větším lákadlem než každotýdenní plavání v obyčejném bazénu.
kengurra

út červen 06, 2006 2:09 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Jak v příští sezoně 2006/2007 ?

Příští rok n-plavání nezahyne icon_smile.gif Ujali jsem se organizace a přípravy již běží na plné obrátky.

Uvítáme jakékoliv nápady.
Co se vám nelíbilo?
Co se vám naopak líbilo?
Co by jste chtěli příští rok?
Chtěli by jste plavat déle, třeba 1,5 hodiny?
A co by jste naopak už nechtěli?
Víte o nějakém šikovnějším bazénu v Praze?
A co sauna, třeba jiný den než plavání, byl by zájem?
Budeme rádi za jakékoliv podněty a reakce!

Sledujte stránky naturista.cz ať vám nic neunikne!

Petr, Pavla, Jirka
Garrett

čt červen 08, 2006 6:49 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Přeji hezký den a mnoho sil do organizace n-plavání v Praze. Bylo by opravdu škoda, kdyby zaniklo. Já sám jsem se jej účastnil naposledy v předminulé sezoně - vlastně v době, kdy začínalo v bazenu na Vinohradech. Loni/letos už ne. Teď bych měl, dle své image zde vysyspat spoustu "nekonstruktivní" kritiky na tuhle akci. Jenže ... jenže ono bylo úplně SUPER!!! Proč jsem přestal tedy chodit? Prostě proto, že v době, kdy se konalo jsem seděl ještě v kanclu, takže osobní záležitost. Teď nechci rozhodně navrhovat, aby se konalo někdy od 23:00 do 01:00 icon_lol.gif . Petr Malínek si možná bude pamatovat, že jsem kolikrát dorazil sprintem z druhého konce republiky, abych stihl alespoň kousek icon_lol.gif . Tím chci říct, že to vždycky bylo opravdu super icon_exclaim.gif Mě se líbilo i prostředí bazénu. Jediné co mně osobně moc nevyhovovalo, byla vzdálenost na MHD a závislost na jedné tramvajové lince. Ale to je subjektivní dojem.
O bazénech toho moc nevím, ale možná by bylo zajímavé "oťuknout" bazén v Letňanech u Teska. Někteří lidé z mé firmy tam chodí plavat v rámci slev OZP a velmi si jej chválí. Dostupnost MHD je v současnosti slušná a bude ještě lepší, až bude otevřen poslední úsek metra. Parkování pro auta asi netřeba komentovat icon_smile.gif . Přeji mnoho úspěchů.
----------------------------
Žurek:
Před pár dny mi Petr Malínek říkal, že ty Letňany zkoušel a opravdu to patří Tescu, které o nějakých n-menšinách nechce ani slyšet. Nicméně doba se mění a my s ní... na rozhodující místa přicházejí noví lidé, se kterými se třeba dá mluvit (moje zkušenost). Flinta v žitě nepřipadá v úvahu.
_________________
Garrett
JirkaRybka

čt červen 08, 2006 7:03 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Děkujeme za názor icon_biggrin.gif

Jen bych připomenul, že Vinohradský bazén je docela dobře dostupný i linkami č. 10 a 16 do zast. Šumavská, to je jen pár desítek metrů navíc, a sportovci v pohodě dojdou přímo na metro Muzeum. Jinak možnosti různých jiných bazénů právě teď intenzivně prošetřuje Petr, snad si ale můžu už teď troufnout tvrzení, že Letňany to nebudou. Krom polohy na okraji Prahy jsou zde především překážky ekonomické...
------------------
Žurek:
Úplný seznam možných objektů v Praze a okolí s přesnou legendou vypracoval Vláďa Jurníček. Na požádání vám ho poskytne. Jemu z toho všeho vyšly nejlépe ty Neratovice.
_________________
Ať žije slunce, voda, a hlavně volnost! icon_smile.gif
Jirka "Rybka" Bernášek
Garrett

čt červen 08, 2006 7:50 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Ještě dotaz? Pražačka je stále nevyhovující? Vím, že kdysi se n-plavání konalo právě tam, ale podmínky se zhoršovaly a zhoršovaly až to bylo neúnosné. Teď je areál rok po jakési rekonstrukci (bohužel nikoliv majitele, o němž jsem se zde též dočetl nelichotivé postřehy). Je to jen návrh.
Tu MHD jsem uvedl jen jako subjektivní problém, absolvoval jsem to v zimě jednou a odmarodil. A stejně to byla moje hloupost, kdybych zapadl vedle do restaurace tak na hoďku, mohlo být po problému. Jinak jsem jezdil vždy autem. Držím palce a snad se mi ve firmě zadaří a plavání účastnit se opět podaří. icon_lol.gif
_________________
Garrett
kengurra

pá červen 09, 2006 5:13 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Díky za podporu a otázky, zde pár odpovědí.

- Dostupnost Vinohradského bazénu je možná "horší", ale zase má velmi výhodnou polohu uprostřed města a je tedy dostupná pohodlně ze všech konců Prahy.
- Pražačka je bohužel pro naše potřeby už dnes malá. Při průměrné návštěvnosti (která se zase díky chladnějšímu počasí zvýšila) bychom se v bazénu pomlátili icon_smile.gif
- Bazén v Letňanech je bohužel ještě hůře dostupný než Vinohrady a hlavně na úplném konci Prahy (čili z opačného konce cesta min 1a1/2 hodiny) Dalším jeho problémem jsou prosklené stěny, které vedou přímo k zastávce, na které čekají všichni z nákupem z Teska. Já bych s tím sice problém neměl, ale nutit všechny k exhibicionismu... icon_lol.gif Jinak Letňany jsou samozřejmně super - tobogán, výřivka a další atrakce icon_wink.gif
- Vláďa možná vypracoval pěkný seznam, ale asi ho nikomu nechce ukázat, alespoň mně na emaily už měsíc usilovně neodpovídá icon_sad.gif

Díky za podporu, budem se snažit naplnit vaše očekávání

Petr
jtro8667

st červen 14, 2006 7:07 am

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Ahoj!

Chodím na Vinohrady pravidelně s méně pravidelnými ještě 4 lidmi ... a opravdu by nás mrzelo, kdyby plaváni zaniklo.
Bazén na Vinohradech nám vyhovuje, především díky poloze ... z Muzea je to sotva 10 minut pěšky. A taky se nám líbí, že je aspoň z poloviny hluboký, ne takové brouzdaliště jako Radlice. Jinak samozřejmě nejlepší by bylo Podolí, ale to bychom asi nezaplatili:-(
Hodina plavání asi stačí, ocenili bychom ovšem, kdyby to bylo tak o hodinu dřív. Pokud by se náhodou měnil den, kdy je plavání, tak pro nás je použitelné Po - St.
Sauna by taky nebyla špatná, ale nevím, jak často bychom na ni našli čas...

Seznam krytých bazénů v Praze (aktuální k roku 1996):
P1, nábř. Edvarda Beneše 3
P1, Na Poříčí 12 (to je asi YMCA? - tam někde jsou dva bazény poblíž sebe)
P2, Vinohrady
P4, Písnice, U bazénu 320
P4, Podolí
P5, Košíře, Na Vidouli (co jsem ho viděl cca před 6 lety byl "vybydlený")
P5, Radlice, Výmolova 2
P6, Dejvice, Na Julisce
P7, Výstaviště
P9, Hloubětín, Hloubětínská 80,
P10, Hostivař, Thorezova 10
P10, Vršovice, Vladivostocká

Eto vsjo.

Jóžin
kengurra

st červen 21, 2006 10:28 am

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Díky všem za návrhy a připomínky. Nakonec bazén ani hodinu neměníme. Je to osvědčené icon_smile.gif

Od 6.9.2006 bude nuda plavání v Praze opět každou středu od 19:30 do 20:30 v bazénu Sokola Vinohrady.

Hezké léto přejí a v příští sezóně se na vás těší
Petr, Pavla, Jirka
JirkaRybka

po červen 26, 2006 10:56 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Právě jsem spustil zbrusu nové stránky našeho Vinohradského plavání na sezónu 2006/2007 icon_cool.gif

Najdete je na původní adrese http://naturista.cz/naturrelax/bazen.htm (takže o svoje záložky a odkazy z jiných webů nikdo nepřijdete).
_________________
Ať žije slunce, voda, a hlavně volnost! icon_smile.gif
Jirka "Rybka" Bernášek
glide

st srpen 23, 2006 4:22 pm

Bazeén Zelený pruh

Námět:

Na Zeleném Pruhu (P4, nedaleko Budějovické) je hluboký krytý 25m bazén, který zřejmě patří tamějšímu odbornému učilišti. Občas tam tajdu do sauny nebo do bazénu. Pro podobné akce by byl ideální a možná i finančně dostupný.

Viz.
http://delfinek.euweb.cz/bazeny/bazen-zeleny-pruh.php

PS: Nebylo to tak úplně nuda plavání, protože v bazénu je povinná čepička )
JirkaRybka

st srpen 23, 2006 6:41 pm

Re: Nuda bazén v Praze na Vinohradech

Letos už je vše domluvené a rozjeté, přesto ale díky za tip.

A pro všechny: Začínáme už za 2 týdny (6.9.), a hned se soutěží! icon_smile.gif Tak se na vás těšíme!
_________________
Ať žije slunce, voda, a hlavně volnost! icon_smile.gif
Jirka "Rybka" Bernášek