JIŽNÍ MORAVA

Archivni kopie starych prispevku byvaleho diskusniho fora, provozovaneho na adrese http://www.naturista.cz/forum do roku 2006. Nektere odkazy mohou byt jiz nefunkcni.

zurek

st únor 26, 2003 2:27 pm

JIŽNÍ MORAVA

Interaktivní mapy (Příspěvky týkající se BRNA uvádějte zde):
BRNO - Přehrada, Osada Brno-Bystrc www
BRNO "Pod Tanečkovým" - přesně na druhé straně přehrady (protilehlý břeh)
BRNO, Růženin lom, Pod Hády Brno-Líšeň, mělká jezírka, tráva
JIHLAVA, Borovinka rybník, bahnité dno, louka
KŘETÍNKA, Letovice(Boskovice) oficiální - vlastní sdružení naturistů Křetínka, široké zázemí, hřiště. Boj proti čumilům. Domovské stránky Klubu naturistů Křetínka Pohodičkova fotografická exkurze
OSTROŽSKÁ NOVÁ VES (Uherské Hradiště) místní název "Čtverec", Ostr.N. Ves 1 km, UH 5km, parking "Jezero" . Pohodičkova fotografická exkurxe
PASOHLÁVKY, vodní nádrž NOVÉ MLÝNY, kemp MERKUR(Brno-Mikulov) Horní N. Mlýny, málo stromů, hřiště, www campu
PLUMLOV, Prostějov přehrada, dno kameny a bahno, délka 70m - upravená 20m, 20-80 lidí. Pohodičkova fotografická exkurze
TOVAČOV-TROUBKY (Přerov-Prostějov) bývalé písáky, ve východním zákaz koupání-pit.voda,
VELKÉ DÁŘKO (Žďár nad Sázavou) nejkrásnější místo Českomoravské vrchoviny, stará pláž v r. 2003 zakázána, nové místo na konci kempu, v zátoce domovská www

(prosím o dodání podkladů pro místa, která zde nejsou uvedena)
zurek

pá květen 30, 2003 5:50 pm

ZRUŠENÍ NUDA PLÁŽE NA VELKÉM DÁŘKU

Podle tohoto článkubyla dne 23. května 2003 neprodyšně oplocena NUDA pláž na Velkém Dářku. Na místě pláže byly vysázeny stromky a tudíž byla tímto pláž zrušena.
zurek

pá květen 30, 2003 9:39 pm

Prigl OSADA-Zoufalka

Z fóra Naturizmus - Nudizmus na Lopuchu jsem se dověděl, že se chodí lidi koupat taky na skály kousek dál od nudy na Osadě, směrem na Zouvalku. Nezná to tam někdo? Nevíte, jaký je tam přístup?

Ptal se ABEL - akonec@seznam.cz
Pohodicka

pá květen 30, 2003 11:01 pm

Re: JIŽNÍ MORAVA

Všude kolem Zouvalky jsou strmé skály a žádná pláž ani místo na povalování u vody, ale nemusí to tak být všude. Podívám se tam a upřesním.
_________________
přesvědčený naturista a filozof amatér
Tom

st červen 11, 2003 10:58 am

Re: JIŽNÍ MORAVA

Zdravíme všechny,
jsme z Pelhřimova a hledáme přátele naturismu pro založení lokality v okolí, nebo v okrese Pelhřimov. Zatím jsme dva páry. Pokud již v okrese Pelhřimov existuje parta obdobných nadšenců a máte lokalitu, rádi se připojíme. Díky Tom
Jan

po červenec 28, 2003 1:37 pm

Re: JIŽNÍ MORAVA

Jestliže Jihlava - Březinky je shodné místo s Jihlava - Borovinka, tak se připojuji k Pohodičce a doporučuji tamní místo nenavštěvovat. Situce z této neděle okolo 16.00 hod.: Teplota vzduchu i vody přijatelná, kvalita vody v rámci možností, ovšem pojmenovat část břehu "nuda pláž" mi připadne troufalé. Jedná se o nijak neoznačený, neudržovaný plácek. Pro zajímavost, nejvíce "textiláků" (cca 10) bylo přesně na protějším břehu. Ovšem měli smůlu, neboť na pláži bylo celkem 5 naturistů, z toho dvě hezčí polovičky lidstva v monokiny. Závěr > zde mne s manželkou (ani bez) již nido neuvidí!
Pohodicka

po červenec 28, 2003 5:11 pm

Re: JIŽNÍ MORAVA

Je to tak, Borovinka je rybník a Březinky (pokud se nepletu) sousedící obec - část Jihlavy. U Dářka je původní pláž celá oplocená, nová pláž je tak leda pro exhibicionisty a koupání v celém Dářku je letos zakázáno. Jihlavská pláž je vyhlášena také zcela formálně (nepoužitelná) a z Pávova (sousední lokalita) policajti naturisty vyhánějí. Ale tolerovaná pláž je u Horního Mrzatce u Lhotky mezi Řásnou a Mrákotínem. Nějaké fotky jsem dal na svoji stránku http://sweb.cz/pohodicka/telcsko.htm icon_smile.gif pokud tedy mohu doporučit, ale je to pro romantické povahy.
_________________
přesvědčený naturista a filozof amatér
zurek

st říjen 29, 2003 7:13 pm

Nová pláž u Velkého Dářka

Nudapláž na Velkém Dářku po restituci pozemků na kterých se nachází přeci jenom funguje i když v okleštěném stavu. Náhradou byla vytvořena nová nudapláž, zřejmě určena pro exhibicionisty, jako součást kempu.
Bližší informace na http://web.quick.cz/akes/natura/darko .

Zprávu zaslal: Akes akes@quick.cz
anaximandros

pá únor 20, 2004 9:46 am

Re: JIŽNÍ MORAVA

Pravda je, že Jihlava není zrovna pro naturistické využití ideální. Jak bylo řečeno, lokalita Jihlava - Borovinka je opravdu jen pro odvážnější. Avšak ani na okolních Jihlavských rybnících (Pávov nevyjímaje) je celoročně horší kvalita vody. Pro mě je určitou kompenzací rybník Jezírko http://mapy.atlas.cz/mapa/jezirko , mezi Třeští a Stonařovem, který je pro svojí skrytost v lese (avšak nedaleko cca. 200 m od státní silnice) nenavštěvován rekreanty. Kvalitou vody je nadprůměrem Vysočiny a okolní les napomáhá relaxaci. Pokud vsak víte o jiné lokalitě v okr. Jihlava, dejte prosím vědět.

anaximandros
roman529

čt duben 15, 2004 7:18 pm

Re: JIŽNÍ MORAVA

[b][color=#a30000][/color]

Prosím o bližší informace o natur pláži v Ostrožské Nové Vsi.
Chceme tam s rodinou strávit dovolenou.
Chceme se ubytovat v hotelu U Racka, prosíme o info, jak je to daleko k pláži a kterým směrem se tam dostat.
Kdo tam byl, prosíme jestli pomůže.

Díky

Roman[/b]
ráďa

pá duben 16, 2004 6:30 am

Re: JIŽNÍ MORAVA

Hotel U Racka je příjemný hotel uprostřed vesnice. Je umístěn u hlevní silnice č. 55 Břeclav - Přerov. Při delším pobytu bych vzhledem k ruchu z aut doporučoval přeptát se zda mají pokoje situované do dvora.
Hotel je od Čtverce cca 1,5 km, ale většinu cesty musíte pěšky nebo na kole.
Nádherná nuda pláž na Čtverci bývá přes léto dost plná, takže další možné aktivity než slunění a koupání jsou nemožné. Já, ač hradišťák, proto raději jezdím s rodinou na Slovensko k Novému Mestu nad Váhom na Zelenú vodu, kde se mohou i děti vydovádět. Více na
http://www.naturizmus.sk.
s přáním příjemného dne
ráďa

Moderator: Informace + fota ze Čtverce zde: http://www.naturista.cz/lokality/ftextc1.htm#Ostr_NV
jasanvever

čt duben 07, 2005 10:43 am

Re: JIŽNÍ MORAVA

Je pravda, že bude koupání v Ostrožské N.V. letos nemožné?? icon_cry.gif Minulé léto jsme poprvé přičichli k nudaplážím a hodně nás to oslovilo, jezdili jsme do O.N.V. vždy, když byl prostor a čas.. byla tam vždy skvělá pohoda, plno lidí.. kam budeme jezdit nyní? icon_cry.gif icon_question.gif
ráďa

pá duben 08, 2005 7:03 am

Re: JIŽNÍ MORAVA

Ostrožská je zatím v provozu. O víkendu se zde již slunilo pár lidí. Voda na nějaké velké koupání zatím není, ale přes to jsem již pár desítek metrů uplaval.
Zdraví
Radovan a www.sauna-athena.cz
honzaZL

so květen 14, 2005 4:13 pm

Re: JIŽNÍ MORAVA

S Ostrožskou to zatím vypadá dobře, těžba se hned tak obnovovat nebude, zůstalo to vyset na majetkových sporech, viz článek:
http://zlin.cz/article.php?ID=39823
Doufám, že se ti rekreanti, co tam mají ty chaty, nevzdají!
-----------------------------------
Moderator:
Takže by si tam nudisti mohli klidně vyset petržel nebo pažitku. Hlavně si tam nikde nenechat vyset sako, to by tam pak nemuselo už vyset. Ale bacha na náš velmi přísný trestní řád! I za takovou krádež by u nás mohl klidně někdo vyset! icon_biggrin.gif
Petar

po červen 06, 2005 1:11 pm

Re: JIŽNÍ MORAVA

Tak tedy následuji Ivošovu výzvu z jiné části tohoto fóra a zasílám dvě aktuální poznámky z jižní Moravy a Vysočiny (která je tady pod JM podřazena). Nevím jak, ale před časem se mi zdálo, že existuje propojení mezi stránkami s mapou českých N lokalit a těmito stránkami a že u jednorlivých míst z mapy jsou přiloženy i aktualizované příspěvky k těmto lokalitám, to bylo dost praktické, teď se mi nějak nepovedlo to spojení najít.
Předminulý víkend jsme se vyskytli v oblasti Kyjova a ve vedru našli útočiště u vodní nádrže Koryčany, je to pěkné místo mezi kopci, na příchodu od silnice bylo na jednom sloupu velkými písmeny nastříkáno FKK, nijak jsem to blíž nezkoumal a tak jsem na části břehu kde jsme se koupali žádnou pláž nenašel, nicméně pobřeží bylo docela členité a tak věřím, že koupat se tam volně není problém

Cestou zpět jsme si to střihli přes Vysočinu a zastavili se na Dářku. Starou pláž jsem neviděl, takže nemůžu porovnávat (věřím, že musela být parádní), ta stávající působila na první pohled trochu rozpačitě (jak jsem někde už před tím četl "pár zoufalců za cedulí" nedali jsme ale na první dojem a za chvíli jsme se cítili celkem příjemně, od veřejného tábořiště pláž oddělilo několik (jak jsem pochopil čerstvě vysázených) smrčků, právě zalévaných osazenstvem. nejsem sice zrovna fanda industriálních prvků (panelový břeh a schůdky do vody) ale voda byla výborná a proti očekávání i nečekaně prohřátá až ke dnu. Cestička vedoucí po samém břehu je trochu rušivá ale kdo je zvyklý třeba na Mělice, asi si na ní brzo zvykne. Lidi vesměs působili pohodově. Závěr: Pokud se budete potulovat po Vysočině, je Dářko příjemný místo k zastavení.
-------------------------------
Žurek:
Jestli myslíš propojení Lokalit do fóra, tak tady odkazy, hlavně na mapy, existují. Nicméně v nové verzi Naturisty bude snaha připojovat návštěvnické příspěvky přímo k jednotlivým lokalitám na http://www.naturista.cz/_lokality .
Velké Dářko - prohřátá voda. Ta je letos určitě všude. Pro Dářko hovoří i jeho mělkost, asi 2-3 m(např. písníky kolem 9m).
Jinak stará n-pláž je s tou novou nesrovnatelně hezčí.
koloman

út červen 07, 2005 11:06 am

Re: JIŽNÍ MORAVA

Koryčany jsou vodárenská nádrž, s koupáním bych tam moc nedivočil.
Petar

út červen 07, 2005 12:04 pm

Re: JIŽNÍ MORAVA

Ha, že bych mystifikoval? Byla to nevelká přehrada kus nad obcí Osvětimany, na mapě nic jiného nevidím, dík za případnou opravu názvu, každopádně to bylo pěkné místo. Lidí tam bylo celkem dost a zákazy žádné takže vodárenský účel bych vyloučil.
zurek

st červen 08, 2005 6:51 am

Re: JIŽNÍ MORAVA

Začátkem prázdnin vyrazíme opět po čase na V. Dářko a nepůjdeme jinam než na tu starou, zaplocenou pláž. Zleva i zprava je dost místa a navíc místa směrem k zátoce jsou vzhledem k odlehlosti i v létě dost prázdná. Podle mne právě tam se žďárští naturisti měli po zaplocení n-lokality odstěhovat a položit n-základ do těchto míst.
Současná n-pláž je ta nejhorší varianta, jakou si kdo mohl vymyslet:
1. Veřejné, průchozí místo.
2. Zátoka - příchozí vlastně nemá vůbec výhled na krásnou plochu VD.
3. Přístup do vody na nic.

Žďárští asi měli obavu, že běsný t-hrabě Kinský je bude pronásledovat po všech březích Dářka a postupně zaplocovat všechny pláže. Proto se uchýlili na okraj t-kempu.

My ale budeme chodit zase na ta místa na odlehlém poloostrově. Jednou (asi před 15ti lety) jsem byl s východními Němci dokonce hned naproti hlavní (betonové pláže, na druhé straně zátoky. A ani tenkrát neříkal nikdo nic. Přece jen je to stranou veřejnosti.
koloman

st červen 08, 2005 8:31 am

Re: JIŽNÍ MORAVA

Ještě jednou ad Koryčany-Osvětimany:

Podle popisu šlo tedy spíše o osvětimanskou nádrž. Koryčany jsou opravdu
"jednoúčelová" přehrada na pitnou vodu s hustě zalesněnými a celkem nepřístupnými břehy.
Jestli je však "FKK" v Osvětimanech funkční, to opravdu nevím.
taxiss

so červen 18, 2005 6:38 pm

Re: JIŽNÍ MORAVA

Na Vysočině toho teda fakt moc není. V Jihlavě rybník Borovinka - teda fakt nic moc (resp. vůbec nic). Kde by to nemuselo bejt špatný je Maršovský rybník (u Zbilid, západně od Jihlavy), jenže zatím jsem tam nikoho (n) nepotkal... icon_confused.gif
zurek

so červenec 09, 2005 12:27 pm

Re: JIŽNÍ MORAVA

Napsal: Pekosek, pekosek@centrum.cz :


Zajimalo by me, jak to teda vypada s tou Ostrozksou Vsi a taky jsem neco zaslechl, ze se ma znovu otevirat "Sterkac" v Otrokovicich? Vi o tom nekdo neco???
_________________
S pozdravem milovnik dobreho jidla a piti!
jasanvever

po červenec 11, 2005 1:59 pm

Re: JIŽNÍ MORAVA

O znovuotevření v Otrokovicích pochybuji, na Ostrožské jsme byli před třemi týdny a zatím vše fungovalo jako dříve icon_smile.gif
Milan M.

so červenec 30, 2005 7:21 pm

Re: JIŽNÍ MORAVA

Dnes jsme se poprvé vypravili na Ostrožskou a musím říct, že jsme tam strávili perfektní den. Po zavření N pláže na V.Dářku je tohle místo nejhezčí funkční N pláž, co známe. Akorát dnešní počasí vytáhlo ven snad každého, takže tam byla hlava na hlavě, ale přesto to bylo velmi příjemné, krásná čistá voda, perfektně posečená louka, příjemný přístup do vody, prostě fajn. Díky za takové místo (akorát je to z Brna trošenku daleko, i v sobotním mírném provozu je to hodina svižné jízdy). Nicméně víc možností už nemáme - Křetínka je trošku uzavřená společnost, Nové Mlýny už mají zase sníženou kvalitu vody a o Brněnské a Plumlovské přehradě darmo mluvit. Ostrožská je poslední Jihomoravské N místo, které znám. Asi tam teď vyrazíme častěji. Nebo víte někdo o něčem dalším ?
zurek

út květen 09, 2006 5:35 am

Re: JIŽNÍ MORAVA

Napsal Pekosek: pekosek@centrum.cz
Zdravim vsechny! Letos chci vzit pritelkyni do Ostrozske Vsi. Nevite nekdo, jak to tam vypada s tou zatracenou tezbou???
Pekosek icon_mad.gif
honzaZL

ne červen 18, 2006 6:22 pm

Re: JIŽNÍ MORAVA

Dnes jsem tam byl, vše při starém, akorát proti loňsku stoupla hladina asi o metr, takže z trávy se chodí rovnou do vody.
Milan M.

ne červenec 02, 2006 7:14 pm

Re: JIŽNÍ MORAVA

Strávili jsme s rodinou minulý víkend na Ostrožské a je to tam stále perfektní, voda je sice výš než vloni, ale to nevadí. Takovou spoustu nudistů už jsem jinde dlouho neviděl, voda trošku zkalená ale příjemná (tak 25 st.). V okolí je dost cyklostezek, takže i neplážové vyžití je dostatečné. Teď už budou mít i místní hostince a restaurace sezónu, poslední předprázdninový víkend ještě nebylo moc kde se najíst.
petroll

út červenec 25, 2006 8:40 am

Re: JIŽNÍ MORAVA

Chtěl bych se zeptat, jak to vypadá v Merkuru v Pasohlávkách, funguje ještě nudapláž? Už jsem tam pár let nebyl a vypadá to, že kolem Pálavy strávíme s rodinkou pár dní příští týden. Díky za odpověď.

Petr Oll
Garrett

út červenec 25, 2006 9:08 am

Re: JIŽNÍ MORAVA

Připojuji se k dotazu, rád bych tam v srpnu pobyl nějaký ten den. Takže pokud někdo ví, nechť poví. icon_lol.gif
_________________
Garrett
Milan M.

st červenec 26, 2006 7:05 pm

Re: JIŽNÍ MORAVA

Letos jsem tam sice ještě nebyl, anžto s rodinou preferujeme Ostrožskou, ale vloni nuda v Merkuru bez problémů fungovala a nevidím důvod, proč by letos neměla. Akorát já bych tam dovolenou trávit nechtěl - Merkur je továrna na rekreaci a to já fakt nemusím, ale proti gustu žádný dišputát icon_surprised.gif. Přeji příjemný pobyt.
anaximandros

st červenec 26, 2006 8:37 pm

Re: JIŽNÍ MORAVA

V Merkuru jsme se stavili na otočku ještě před sezónou a oproti loňsku žádná změna. V loňském roce místo promenády (ulice lemované svébytnými restauracemi) nahradilo karavanové pole a sociály v chorvatském stylu. Co se týče Npláže, je sečená, s odpadkovými koši, hned vedle je občerstvení. Ale jak psal Milan M. tak je to továrna na rekreaci, 2,3 dny snad jo, ale na celý týden již tam nejezdíme.
anaximandros

st červenec 26, 2006 8:37 pm

Re: JIŽNÍ MORAVA

V Merkuru jsme se stavili na otočku ještě před sezónou a oproti loňsku žádná změna. V loňském roce místo promenády (ulice lemované svébytnými restauracemi) nahradilo karavanové pole a sociály v chorvatském stylu. Co se týče Npláže, je sečená, s odpadkovými koši, hned vedle je občerstvení. Ale jak psal Milan M. tak je to továrna na rekreaci, 2,3 dny snad jo, ale na celý týden již tam nejezdíme.
---------------------------------
Žurek:
Merkur je placka, nikde nic a spousta lidí icon_sad.gif. Jeď radši na Dářko.
Garrett

čt červenec 27, 2006 10:00 am

Re: JIŽNÍ MORAVA

Což o to, já bych i jel na Dářko, ale potřebuji být v tom týdnu v dosahu Slavkova, takže jsem hledal něco v okruhu do 80km a vyšel mi z toho jen ten Merkur. Kdyby v tom nebyl ten Slavkov, asi bych vyrazil spíš na Mléčnou dráhu. Tam je to prý docela slušné.
Fakt není kolem toho Slavkova něco lepšího v n-duchu. To, co jsem se tu dočetl, mě dost odradilo. icon_eek.gif
-----------------------------------------
Žurek:
Tak jet jako solo, tak neřeším nějaké n-pláže. Zapíchl bych to u libovolného rybníka u lesa, zalehl na vodu na nafukovačku a vystaráno. Jižní Morava nestojí za moc.
Na Mléčnou Dráhu jeď, pokud se chceš na Adama procházek kolem baráku. Tamní rybníček nestojí za nic. Holanďani jsou ale na větvi ze všeho. U nás jsou 1000x lepčí místa než Mléčná dráha nebo Klokočov. Jeď na Dářko.
_________________
Garrett
anaximandros

čt červenec 27, 2006 10:55 am

Re: JIŽNÍ MORAVA

Jo, Merkur je placka, dost lidi ano, ale voda v lagunách bývá čistá a to občerstvení se taky hodí ))). V Dářku je taky ještě pěkná voda, lidí taky hodně. Raději běž na tu neoficialní pláž viz článek, než na tu oficialni, pokud tedy nejsi otrlý naturista, nebo exhib.)) Mezi pláží a vodou leží cyklotrasa a textiláci se tam chodí dívat jak do zoo. Nic pro nás. Vzadu je prostoru habaděj.
Garrett

čt červenec 27, 2006 12:50 pm

Re: JIŽNÍ MORAVA

Pánové, díky moc za rady, ale já jsem zapomněl uvést jednu důležitou informaci. Já potřebuji mít možnost připojit se na proud, aby mi hned 1. den po 2 hodinách neumřel hlady nouťas, a na Inet, aby mě nezabili klienti. A také, abych nouťas měl kam zamknout a nemusel ho tahat s sebou, když si zrovna někam vyrazím. Bohužel nemám klid ani o dovolené a musím být dostupný jak pro lidi z firmy, tak pro klienty. Jinak bych, tak jako dřív taky hodil do kufru spacák, karimatku a stan, a vyrazil. Proto dneska hledám spíš možnost ubytování v hotelu, bungalovu nebo něčem podobném.
Nicméně ještě jednou díky za návrhy icon_smile.gif .
_________________
Garrett
Milan M.

so červenec 29, 2006 12:03 pm

Re: JIŽNÍ MORAVA

Než ATC Merkur, to máš ze Slavkova zhruba stejně do Ostrožské Nové Vsi - je tam malý kemp, kde se dá pronajmout chata a Npláž s koupáním je tam super, akorát je hojně navštěvovaná, alespoň o víkendu, v týdnu nevím.
Garrett

po červenec 31, 2006 10:47 am

Re: JIŽNÍ MORAVA

Díky za tip. Určitě se na to podívám. Jen mě poněkud odrazuje tohle:

Koupat se na jezero jezdíme i vícekrát za rok. Letos jsme se ale poprvé rozhodli ubytovat v kempu. Hned při večerním příchodu čekal nepříjemné překvapení v podobě nevrlých pánů na recepci. Měl jsem dojem, že jim zákazníci vadí. Přijímající mne nejprve přesvědčoval, že i když spíme v autě, musíme mít zpalacený stan. Nenchal jsem se přesvědčit (jezdím takto po kempech už třetí rok a mám zkušenost), pak jsme si přečetl, že sprcha je pouze za dvanáctikorunový poplatek na osobu. Nedočkal jsem se ani informací, kam mohu postavit auto a kde je jaké zařízení. Sociálky tedy nic moc, na záchodech nesvítí některá světla, kuchyňka je sice dobře vybavená (i nádobím). ale ne moc vábné čistoty. Vlaky a auta v okolí mi moc nevadí, nicméně si myslím, že provozovatelé spíše zneužívají toho, že v okolí není jiná možnost a že je velký zájem o koupání v čistém jezeře. Mimochodem se snažím už třetí rok pochopit, proč nějací mladí hoši vybírají poplatek za parkování (bez dokladu) také za příjezd na nádraží či do kempu a jak je možné, že k zastavení využívají dopravní značku STOP, kterou jsem nucen respektovat (mají k tomu povolení od DI?).

Je to převzaté z diskuze u toho kempu.
_________________
Garrett
Milan M.

st srpen 02, 2006 8:46 pm

Re: JIŽNÍ MORAVA

Jo, většinou je to pravda, ten kemp je jen na přespání a není nic moc (obzvláštní kontrast to byl, když jsme se vrátili z dovolené v Rakousku icon_eek.gif ), nicméně dá se to vydržet, ty jezera jsou fakt bezvadný. Kolem těch mládenců se značkou projíždím bez zastavení rovnou ke kempu, žádný problém.
Garrett

pá srpen 04, 2006 10:43 am

Re: JIŽNÍ MORAVA

Díky za info. Usnadnilo mi rozhodování icon_smile.gif i s přihlédnutím k vývoji počasí icon_evil.gif Jak to tak vypadá, budu větší váhu dávat kvalitě bydlení před kvalitou koupání. Nicméně, přejme sobě i počasí, ať dostane rozum a uvědomí si, že je léto. icon_confused.gif
_________________
Garrett