JIŽNÍ ČECHY

Archivni kopie starych prispevku byvaleho diskusniho fora, provozovaneho na adrese http://www.naturista.cz/forum do roku 2006. Nektere odkazy mohou byt jiz nefunkcni.

zurek

st únor 26, 2003 2:38 pm

JIŽNÍ ČECHY

NOVÁ VERZE ZDE: www.NATURISTA.CZ !!!

Toto jsou již POUZE ARCHIVNÍ ÚDAJE:
Interaktivní mapy: (prosím o dodání dalších lokalit)
VLKOV u Veselí nad Lužnicí Jedna z nejhezčích lokalit v ČR, písák, www
SUCHDOL nad Lužnicí bývalý písák, na bývalém ostrůvku
TELČ-Mrákotín rybník Horní Mrzatec, mezi Mrákotínem a Lhotkou, velmi čistá voda, západní pláž
JINDŘICHŮV HRADEC-Jindřiš bývalý písák, JH 4 km, tráva, pro několik desítek lidí
TŘEBOŇ oficiální, u lázeňského domu AURORA, rybník Svět www
SPORT-CENTRUM DOUBÍ u Třeboně - N-kemp (oddělená část textilního kempu). www
ČESKÉ BUDĚJOVICE - Velký jez na řece Malši (plánek?)
ČESKÉ BUDĚJOVICE - ŠTILEC rybník u Kamenného Újezdu, 8 km jižně od ČB
FRYMBURK-LIPNO 3 km jižně, délka 500 m, smíšená, tráva, stromy, dno-písek, oblázky, pozvolný sklon do vody
Mléčná dráha FKK camp Račov u Zdíkova, 12 k SZ od Vimperka (Prachatice),www
STRAKONICE Horní Řepický rybník, Strakonice 3 km, Domanice 1 km
PÍSEK Skaličný rybník, 14 km SZ od Písku (na Blatnou, Příbram), bezpečný i pro neplavce
MILEVSKO rybník Pytlák (Líšnický rybník), JV od Milevska - na Sepekov, v lese, NUDIST PLAC[/b]
petre

pá duben 04, 2003 11:03 pm

Re: JIŽNÍ ČECHY

H.
zurek

pá duben 25, 2003 4:12 pm

Dotaz na Vlkov nad Lužnicí

TOM se ptá:
Zdravíme všechny příznivce naturismu,
máte někdo nejčerstvější informace, jak to vypadá na pískovnách ve Vlkově?? Kam se budeme v letošním roce stěhovat, když Vlkov nebude funkční?? Nevíte někdo o nějákém dobrém místě v okolí Tábora, nebo v okese Pelhřimov? Díky
Kontakt:
http://naturista.cz/forum/privmsg.php?mode=post&u=108&rnd=486681
zurek

čt květen 08, 2003 8:17 pm

JINDŘIŠ - Jindříchův Hradec

Napsali: jarda+sarka, email: jarda@dac.cz
Dne 8.5.2003 jsme byly navštívit ze zvědavosti tuto lokalitu. Bylo to tam opravdu super, čistá,teplá voda, přesně vymezené místo pro nuda-pláž. Všem příznivcům krásného koupání vřele doporucujeme. Možná se tam potkáme, mi se tam určitě opět chystáme vyrazit. RÁDI TOUTO CESTOU ZVEME PODEBNÉ PÁRY JAKO JSME MI.
petre

pá květen 09, 2003 12:06 pm

VLKOV u Veselí nad Lužnicí

I.
petre

so květen 17, 2003 9:51 pm

Koupání mezi Suchdolem nad Lužnicí a Majdalenou

G.
Petr

po prosinec 08, 2003 6:17 pm

Re: JIŽNÍ ČECHY

Od uživatele Tomik:
Zdravim vsechny naturisty! Doufam, ze se nejedna o nedovolenou reklamu, ale sam vim, jak slozite je hledat ubytovani nedaleko nejake nudaplaze. Proto chci pro zajemce o skvele nudaplaze ve VLKOVE nad Luznici (JC) doporucit navstivit stranky na www.travel.to/vlkov kde se nabizi moznost ubytovani necele 2 km od nudaplaze.
P.S. Mohu Vas uklidnit, voda se po zaplavach v roce 2002 jiz krasne vycistila a je to parada.


Fotografie: Tomík a Petr Bláha
glide

st červenec 14, 2004 2:53 pm

Orlická přehrada

Dovoluji si upozornit na poměrně slušné možnosti naturistického koupání i opalování na břehu Orlické přehrady. Jedná se o lokalitu Charvatská stráň, která leží na protějším břehu (levém) od kempů Radava a Podskalí. Je poměrně obtížně přístupná (např. loďkou z půjčovny Radava nebo poměrně obtížnou cestou lesem z levého břehu) takže je zde poměrně klid a výborné možnosti pro koupání a opalování (pláž z hrubšího písku). Jedná o protáhlý poloostrov přímo naproti skalnatému srázu kopce Žíkov, který se nachází mezi oběma zmíněnými kempy. Rozhodně to stojí za vyzkoušení.
---------------------------------------------------------------------------
Moderator:
To je naproti od už zaznamenané lokality Klučenice-Podskalí: http://www.naturista.cz/lokality/ftextc1.htm#Klucenice

Podle vašeho popisu půjde zřejmě o toto místo:
http://mapy.atlas.cz/mapa/nuda-orlik1
Pro zápis do seznamu lokalit by to ale chtělo přesnější popis - zda se jedná o n-lokalitu nebo pouze smíšenou a pod. Pokud máte info, tak prosím sem: tichy@opocno.cz - autor stránek http://www.naturista.cz/lokality/fcfkk.htm
---------------------------------------------------------------------------

Jedná se bohužel o smíšenou lokalitu (tedy ne oficiální n-pláž), ale v době naší návštěvy jsme na dlouhé pláži viděli několik dalších naturistů a žádného textiláka. Přestože to není oficiální místo je poměrně známé mezi návštěvníky obou kempů a má téměř ideální podmínky, bohužel žádné zázemí. Nejlepší doprava je po vodě (půjčenými loďkami a jinými plavidly).
zurek

út srpen 03, 2004 1:44 pm

Písek - Skaličný rybník

Při našich výpravách z tábora Nodropedů jsme zabrousili i do této lokality. Je to hezké, dosti komorní místo stranou světa. Schází se tu cca. 10-20 lidí. Pláž tvoří (2004) hezky šťavnatý trávník. Rybník má průměrnou, snesitelnou průhlednost vody. Hned u rybníka začíná hluboký jehličnatý les, který se táhne na SV až k ústí Otavy do Vltavy (počátek orlické přehrady). Mapa lokality: http://mapy.atlas.cz/mapa/nuda-pisek Z hlavní silnice č.4 (PHA-PI) odbočit směr Čížová, projet mezi rybníky, mírně pravotočivá zatáčka, nalevo dům, po pár metrech na polňačku doleva, směrem k lesu, u lesa parkovat, nalevo od hráze n-pláž.
Místo stojí za to navštívit při cestě z Prahy (Příbrami) na Písek (14km), Strakonice (19km).

Pavel K

pá červenec 15, 2005 1:34 pm

Milevsko - Pytlák

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat zda funguje n-lokalita Milevsko - Pytlák? Vloni jsem se tam dvakrát zastavil, když jsem jel kolem, a vždy to tam vypadalo opuštěné a přesto že bylo pěkné počasí nikdo se tam nekoupal (ani v textilu) icon_sad.gif .
-------------------
Moderator:
! geniální zprrráva!!! icon_biggrin.gif Soukromá pláž pro jednoho pytláka icon_lol.gif
koloman

po červenec 18, 2005 9:48 pm

Re: JIŽNÍ ČECHY

Milí přátelé,
ačkoliv se jedná o lokalitu asi hodně známou, dovolím si zde uvést několik zkušeností s koupáním ve vlkovských pískovnách, tak jak jsme je nabyli během minulého týdne.
(Pozn.:Protože vlkovských či veselských pískoven je vícero, jen upřesním, že budu mluvit o dvou nejvhodnějších pro koupání - obě se na mapě poznají podle výrazně protáhlého tvaru a také podle toho, že je odděluje řeka Lužnice. )

* Příjezd
Jelikož most přes Lužnici na hlavní cestě k Vlkovu v tyto dny neexistuje (ale brzy zase bude), směřovali jsme - coby ubytovaní ve Vlkově - k vodě právě jen z této obce. Ke břehu je možno se dostat buď po žluté značce a nebo po neznačených odbočkách z asfaltové cesty, která vede od Vlkova k severu mezi lesem a železniční tratí. Schůdná stezka podél břehu Lužnice směřuje pravděpodobně jen k západnímu
(levobřežnímu) jezeru (neprozkoumal jsem), od Vlkova se k východní pískovně při řece dostat nedá.

* Oblast naturismu zaslíbená
Nelze ji zcela přesně ohraničit, protože na březích pískoven se nacházejí četné malé "soukromé" plážičky a plácky, kde by přítomnost lidí bez plavek vadila snad jen fanatickým pronásledovatelům nahoty.
Zhruba tedy: Na východní pískovně její jižní cíp a téměř celý západní břeh (kromě "dálného severu"), na západním jezeru celá strana při řece Lužnici s epicentrem u mostu přes řeku, kerý je tedy jakousi spojnicí mezi oběma světy. Je to takový N-most. (Kolikpak jich asi u nás je ?)
Ale - jelikož jsme se k vodě dostali v poledne všedního dne, když nebylo zrovna tropické třicetistupňové vedro, našli jsme si své velmi příjemné místečko prakticky v sousedství hlavní (nikoliv N) pláže na východním břehu pravého jezera. Pokud si vůbec některý z cyklistů projíždějících v lese nad námi něčeho všiml, tak asi jen rozvěšených svršků a ručníků,
z čehož usoudil na obsazenost místa a k bližšímu zkoumání, zda plovací úbor jest použit či ne, mu chyběl detektivní duch.

* Dojmy
Krásné plážičky s "bulharským" pískem, čistá voda, romantické okolí, ticho a klid, sympaticky málo lidí (i když víkendový atak rekreantů jsme nevyzkoušeli).

*Zážitek
Jeden byl. Právě poblíž mostu přes řeku Lužnici.
Když k jedné malé rodince na jedné malé oddělené plážičce přijde volným krokem mladík se sáčkem jakýchsi pokroutek, slušně pozdraví, stoupne si asi 3 metry od přítomných po kotníky do vody a pak asi 15 minut předvádí své anabolické tělo z různých úhlů, profilu i ánfasu, je to takové neobvyklé.
Ale jinak byl neškodný. Jsou asi i horší.

*Závěr: Doporučuju ! (Jako ty vlkovské pískovny; nikoliv předvádění anabolických těl !) icon_smile.gif
JAVI

so červen 17, 2006 7:45 am

Re: JIŽNÍ ČECHY

Zdravíme všechny naturisty,
včera tj. 16. června jsme byli s manželkou na pískovně v Suchdole nad Lužnicí a hned dáváme informaci (lokalita s ostrůvkem - bývalým, nyní poloostrov, kde se stále těží písek).
Prostředí pěkné, ale voda strašně špinavá od denního těžení........., což asi nebude jiné ani o prázdninách. Jeli jsme sem 70 km od Pelhřimova a byli jsme kvalitou vody docela zklamaní.....
Pokud je někde v okolí Suchdola nad Lužnicí jiná naturistická lokalita. dejte nám prosím zprávu. Krajina se nám tu velmi líbí a rádi absolvujeme tu delší cestu z domova za krásným koupáním a sluněním.
S pozdravem, co nejvíce slunččných dnů JAVI
otad

čt červenec 20, 2006 3:11 pm

Re: JIŽNÍ ČECHY

Zdravím vás,
V těchto horkých dnech jsme rovněž navštívili písáky u Vlkova. Byli jsme přímo na té plážičce, co je zde na fotografii u Petrova příspěvku z 8.12.03, avšak současná vyšší hladina rybníka pláže zásadním způsobem zmenšuje asi tak na čtvrtinu. Jinak je ale voda velmi čistá a koupání příjemné, které ale kromě nedostatku místa komplikují na stinných místech pláží mračna čerstvě vylíhlých komárů. Mám však dotaz: Na seznamu lokalit jsou v sekci Vlkov uvedeny ještě další tři fotografie poměrně atraktivnějších pláží. Myslím, že foto 1 a 2 je pořízeno v blízkosti písečné duny u sousedního písáku, avšak za normální hladiny. Ale odkud je pořízen třetí obrázek? Je to také nudipláž a nebo jen "tolerovaný", jinak textilní prostor? Díky všem za případné odpovědi.

Pokud sem (do této diskuze) chodí někdo, kdo se stará o pláž na Jindřišské pískárně u J. Hradce, pak mu také nabízím vlastní "pracovní kapacity" při občasné údržbě.
JAVI

čt červenec 20, 2006 5:18 pm

Re: JIŽNÍ ČECHY

Ahoj,
rád bych se zeptal. Funguje koupání bez plavek u Milevska na Pytláku??? Již delší dobu se tam chystáme vyrazit a nerad bych jel 100 km jenom proto, že jsou tam samí plavkaři.
Díky JAVI
----------------------------------
Žurek:
Co mám poslední zprávy, tak by to fungovat mělo(Pytlák), zrušen byl pouze Horní Řepický u Strakonic.
slowfellow

čt červenec 20, 2006 6:43 pm

Re: JIŽNÍ ČECHY

K Vlkovu: Myslím, že všechny tři fotografie na seznamu lokalit jsou z míst, která jsou běžně textilní (tedy severní a severovýchodní část největšího jezera). V naturistické části obou písníků jsou jen malé plážičky, největší je ta na výběžku, která je na fotu u Petrova příspěvku.
JAVI

so červenec 22, 2006 7:01 pm

Re: JIŽNÍ ČECHY

Ahoj,
podávám informaci k rybníku Pytlák u Milevska.
Dnes 22.7.2006 v 9.30 hod. jsme podle mapy našli zmíněný rybník Pytlák s prezentovanou naturistickou lokalitou, skutečnost :
a) voda dost špinavá, hnědá - již třetí den silně zakalená
b) v době návštěvy ani jeden naturista, samí plavkáči a spíše starší
návštěvníci
c) rybník, pravá strana od hráze upravená jako pláž (docela dobré místo
s pozůstatky stolků a lavic), jinak kolem dokola porostlé rákosím. Škoda, už sem nepojedem, opět jsme skončili na Jindříši v Jindřichově Hradci a nemělo to zde opět chybu! Před Hradečáky smekáme!!!!
Zdraví všechny
JAVI
P.S.
Neustále hledáme lokalitu v Jižních Čechách s bezva lidmi.
------------------------------------------
Žurek:
Pokud se bavím s Jihočechy, tak všichni brečí, že možností je v JČ hrozně málo. O nějakém bazénu pro naturisty nemůže být vůbec řeč - hrozně malý zájem icon_sad.gif
otad

ne červenec 30, 2006 9:41 pm

Re: JIŽNÍ ČECHY

Byl jsem tam minulý týden a voda byla čistá. Chemickou laboratoř jsem ale ssebou neměl... icon_smile.gif
Pavel S

po červenec 31, 2006 3:08 pm

Halámky

V sobotu jsme se byli na doporučení známých koupat na písníku u hraničního přechodu Halámky. Je tam sice zákaz koupání, protože na jedné straně se ještě těží, ale místní se tam jezdí koupat. Chtěl bych to dát jako tip, kde se dá příjemně a nerušeně koupat bez plavek. Na západním břehu je mezi borovicemi plno oddělených míst. Břeh je trochu strmější, ale neklesá do hloubky tak rychle, aby se tam nemohly koupat malé děti.

V uvedený den, tam nebylo mnoho lidí, kromě nás tam byli i další naháči. Voda poměrně čistá, bez sinic.

Příjezd: před hraničním přechodem uhnout na asfaltku (vyznačená cyklotrasa do Nové Vsi n. L.) doprava. Na konci rovného úseku doprava na polní cestu.

Souřadnice pro mapy.cz: Loc: 48°49'12.43"N,14°56'49.76"E