SEVERNÍ ČECHY

Archivni kopie starych prispevku byvaleho diskusniho fora, provozovaneho na adrese http://www.naturista.cz/forum do roku 2006. Nektere odkazy mohou byt jiz nefunkcni.

zurek

st únor 26, 2003 2:39 pm

SEVERNÍ ČECHY

Interaktivní mapy: (prosím o dodání dalších lokalit)
CHOMUTOV, Kamencové jezero, kamencové jezero - mírně kyselá léčivá voda bez vodního života, 0,16 km2, oficiální se vstupným (2001: 10,-), pláž travnatá, sem-tam stromy, občerstvení na pláži - jen občas zmrzlinář
několik občerstvení v textilní části, textilní kemp 500 m, na sousední nádrži vlek pro vodní lyžování
LIBEREC Vesecký rybník, jen slunění, koupání je textilní, travnatý břeh
LIBEREC Mníšek, Fojtka, Liberec, údolní nádrž, travnatý břeh, 30x80 m, kapacita 50 - 100 lidí
BEDŘICHOV u Liberce, Bedřichovská přehrada, údolní nádrž 0,3 km2, 775 m nad mořem, 4 km od parkoviště
DETAILNÍ POPISY N-PLÁŽÍ NA LIBERCKU - Mirek MACKO
MÁCHOVO JEZERO-Pod Borným, Doksy 6 km, oficiální se vstupným (2002: 15/10), cca 100 m pláže je tradičně N, občerstvení u textilní pláže (100 - 200 m), část kempu u N-pláže smíšená (neoficiálně)
MÁCHOVO JEZERO-Klůček, Doksy 1 km, oficiální se vstupným (2002: 25/15), smíšená (N:T = 1:10) délka pláže 80 m, obvykle dost přelidněno, vodní skluzavka
s občerstvením, textilní kemp 0,5 km
VOJKOVICE Veltrusy(2km), Kralupy nad Vlt.(6km), 3 pláže po 20 m
NECHRANICE údolní nádrž Nechranice (řeka Ohře), 13,38 km2 max. hloubka 46 m, Vikletice, hloubka u pláže až 20 m, bez občerstvení
NECHRANICE na druhé straně přehrady, levý břeh Ohře, pod skalnatým výběžkem, od elektrárny Tušimice
OLDŘICHOV důl Barbora , Teplice v Čechách, bývalý uhelný důl 0,5 km2, pěkná čistá voda, bahnité dno s výjimkou několika pískem upravených míst, travnatá, stráň, délka 100 m, parkování 20 - 50 m, občerstvení v Oldřichově
CÍNOVEC Dlouhý rybník, Dubí (9 km), Teplice v Č.
HABROVICE Ústí nad Labem, rybník 0,01 km2, oficiální se vstupným, u textilního kempu, (pronájem chatek)
LOVOSICE Píšťany, Pískovna, Litoměřice - 4 km západně, písák 1 km2
HRÁDEK NAD NISOU Kristýna, na hranici s Německem - ZITTAU, lom 0,02 km2, hloubka max. 2m, tráva
RAKOVNÍK - Tyršovo koupaliště, hygiena, tel.: 313 512 710, 602 333 645
vstupné 25 Kč, 9:00-19:00; naturisti tolerováni na terasách, pohled, služby
Gis

so květen 24, 2003 7:11 pm

Re: SEVERNÍ ČECHY

Ahoj
Dnes jsem navštívil nudapláž Klůček u Máchova jezera.
Informace uvedené v seznamu souhlasí,až na to ,že dnes ještě nebylo mnoho lidí.Není ještě sezona.Poměr nudistůa textiláků je uveden velmi dobře.Dnes se tam vyskytovalo pouhých sedm nudistů.Z toho byli tři německy mluvící a pouze jedna žena.
Pláž je vybavena dvěma stánky s občerstvením(jedno zatím uzavřeno) toaletami se sprchou(zatím také uzavřeno).Hřiště na volejbal zarůstá travou. Snad je to tím,že ještě není sezona.

Gis
zurek

pá únor 20, 2004 8:34 pm

Nechranice - druhá strana

Mr. Kik jaroslav.kohout@kabel1.cz :
Musím upozornit na dlouho vyhledávanou NUDISTICKOU část na Nechranické přehradě. Jde o místo přesně naproti prezentované části ve Vikleticích a to na levém (krásně písčitém) břehu nechranic ve směru po toku řeky Ohře. Jde o místo pod skalnatým výběžkem, které je přístupné pouze ze silniční komunikace Kadaň - Březno, cca 1 km od eletgrárny Tušimic. http://mapy.atlas.cz/mapa/nudi-nechranicedruha
Je to tu supr...... a tak někdy přijeďte icon_biggrin.gif
Joseph

út květen 31, 2005 6:11 am

Re: SEVERNÍ ČECHY

Byl jsem včera po dlouhý době na Kamencovém jezeře v Chomutově a asi dva roky založený hřiště na beachvoley tam pěkně zarůstá. Ptal jsem se, jestli písek někdo využívá a dověděl jsem se, že akorát děti na bábovičky. icon_lol.gif Je to docela škoda, že každýho baví akorát ležet, vaše hřiště na Oplatilu vám docela závidím...
Jo a voda nebyla na pohled vůbec dobrá (stejně jsem ale do ní vlezl... icon_wink.gif )

----------------------
Moderator:
icon_biggrin.gif Já ti zase můžu říct, že na našem nejnovějším hřišti se zase (pokud je tam volno) usazují lidi s dekama. Takže nechat to tak pár týdnů, tak to nezaroste plevelem, ale ležákama. Hold, nikdy není nic definitivní. Takže ani to vaše zarostlé není definitivní a sehnat 10 lidí není určitě takový problém. Chce to jen nebát se a oslovit KAŽDÉHO, kdo vypadá na to, že k míči umí aspoň postavit. My to děláme permanentně, protože obsadit 2 hřiště + dětské hřiště už je zase trochu větší problém. Pohání nás k tomu ale fakt, že pokud to tak necháme, tak to za měsíc obsadí ne jedna deka, ale desítky. A s tím se už dost špatně něco dělá.
slowfellow

út červen 20, 2006 7:28 am

Re: SEVERNÍ ČECHY

Můžete, prosím, někdo napsat, jaká je aktuální situace pískoven u Píšťan a u Dobříně? (Jsou v Píšťanech nějaké neblahé následky povodní? Jaká je kvalita vody?) Děkuji
JirkaRybka

pá červenec 07, 2006 9:35 pm

Re: SEVERNÍ ČECHY

Hrádek nad Nisou - Kristýna: Projížděl jsem na kole, tak jsem se zkusil zeptat na n-provoz osoby z nejpovolanějších - pána který tam prodává vstupenky. Jedná se totiž o komplet oplocené oficiální koupaliště, ovšem s vyloženě symbolickým vstupným 20Kč. Dozvěděl jsem se že "oni se tam ti nudisti scházejí vzadu v rohu a tam ležej, je jich tam teda hodně málo, mně je to jedno, to jde mimo mě. Ale když jdou do vody, tak se oblíkaj, žádný promenádování a předvádění se, to tady není!" Takže z toho zřejmě plyne: Tolerované slunění v areálu t-koupaliště. Žádný oddělený prostor ani žádné naturisty jsem tam já v pondělí neviděl.
-----------------------------------------------
Žurek:
Tak to budou nejspíše soudruzi z NDR. Mají na Kristýnu blíž než Češi:

-----------------------------------------------
JirkaRybka:
Hned vedle je pěší přechod - ostatně i já tentokrát přijel na kole z německé Žitavy - tak možná opravdu... Mimochodem, němci mají z rekultivace hnědouhelných lomů krásné jezero hned pod Žitavou (Olbersdorfer See), se zbrusu novou, velikou, skvěle vybavenou a volně přístupnou pláží - byl jsem ale překvapený, že (v Německu jakožto kolébce novodobého nudismu) jsem tam hledal písmena FKK marně icon_cry.gif
_________________
Ať žije slunce, voda, a hlavně volnost! icon_smile.gif
Jirka "Rybka" Bernášek
koloman

čt červenec 13, 2006 9:48 am

Re: SEVERNÍ ČECHY

Milí přátelé,
opět po roce se nám zadařilo prozkoumat další kus země české naturistické.

Dvakrát jsme se počátkem července ocitli na známé pláží v kempu Pod Borným u Máchova jezera. Kousek od vody borový lesík, pláž čistá (s pískem se mísily jen ty borové šišky), voda mírně zakalená. Naturistická část břehu o délce necelých 100 m (ohraničená nevelkými skupinkami stromů) byla v pondělí 3.7. obsazena asi 35 osobami vytvářejícími poklidnou až rodinnou atmosféru. Zato ve státní svátek 5.7. zde byla hlava na hlavě, hluk a ruch a občas ne moc ohleduplné chování.

Jelikož stany kempu, který určitě není považován za naturistický, sahají v této části až na hranici lesa k pobřeží a naturistický úsek břehu zabírá relativně velké procento pláží náležejících ke kempu, nezdála se nám cca jedna desetina textilních mezi koupajícími se naháči tak moc.

Z rušného břehu Máchova jezera jsme však byli trochu nesví. O to příjemněji nás překvapilo zjištění, že jsme - v jiný den a na jiném místě - mohli přispět ke vzniku miniaturní a asi jen dočasné naturistické kolonie.

V obci Hradčany u Mimoně ukazuje mapa dva malé mosty, spíše jen lávky pro pěší, přes řeku Ploučnici. Druhý most (těsně za hranicí obce směrem po proudu) jsme neviděli, je prý snad poškozen nebo zničen. Ale přibližně na jeho místě existuje přes říčku brod.
Už když jsme se k brodu blížili a přes stromy viděli na levém břehu slunící se dvojici, napadlo mě, že lidská těla zahalená do pruhů látky by na tomto malebném a odlehlém místě působila jako pěst na oko. A opravdu - dva mladí lidé na dece měli stejný názor a žádné zbytečné textilní krytí nepoužívali.
Ploučnice sice do těchto končin přitéká z civilizované oblasti (např.město Mimoň), ale samočisticí schopnost toku je určitě silná, voda plná rybek byla čistá, a tak i my jsme se v parném dni osvěžili a na břehu pomalu osychali.
Baštou masového naturismu se toto místo určitě nestane. Ale jako příležitostný naturistický azyl nám tento poklidný a romantický koutek posloužil opravdu příjemně.
-----------------------------------------
Žurek:
Přesnější popis N-Máchova jezera
Internaktovní mapa lokalitky u Hradčan (Mimoň).


JirkaRybka

pá srpen 11, 2006 4:30 am

Re: SEVERNÍ ČECHY

Naděje - naděje pro sever?

V oblasti Lužických hor a Šluknovska vykazuje mapa n-lokalit povážlivě bílé místo, proto přináším aspoň nouzovku v přírodě - nic lepšího jsem tam při svých pobytech na chalupě nenašel icon_cry.gif Nejedná se (zatím) o zavedenou lokalitu! icon_exclaim.gif Nicméně při troše zájmu by se klidně zavést mohla, tedy pro otužilejší naturisty.

Přehrada Naděje je menší vodní plocha (asi 30x50m nebo maličko víc) uprostřed lesa, která jako jedna z mála v oblasti není zabraná ani na pitnou vodu, ani textiláky, dokonce ani všudypřítomnými rybáři. Kdysi byla postavena pro vodní pohon hamru, a dnes neslouží vůbec ničemu, zapomenutá uprostřed lesa. Majitel (Povodí Ohře - údaje zde) koupání nijak nevylučuje, dokonce bývá uváděno v turistických průvodcích, ale nikdo se tam obvykle nekoupe - není tam vlastně žádná pláž, voda bývá dost studená, a blíže k osídlení je t-koupaliště (níže po proudu). Pokud tam vůbec někdo zavítá, je to turista lačný několikavteřinového pohledu na vodní hladinu, kvůli kterému ale musí odbočit po schůdkách dolů na hráz - z cesty není vidět nic - a stejně nemůže dál než na pár metrů kvůli neschůdnému břehu a na hrázi pak nekrytému splavu uprostřed.

Pro otužilejšího naturistu ovšem krásné místečko k osvěžení na cestách: Osvěžující křišťálově čistá voda lesního potůčku, kolem dokola les a svahy Lužických hor, na horním konci malá trocha rákosí. Jižní strana (pod cestou ale skrytá v terénu) nabízí různé vstupy do vody přímo z lesa, i u hráze lze vstoupit, jen se sluněním je to horší - jedině snad na odlehlé polovině hráze nebo pod ní, kde ale občas projde turista (pro jednotlivce nedoporučuji), severní strmý břeh zvolna zarůstá mladým lesem. Celkově se tam na souši vejde spíš jen pár lidí, a není to nijak zvlášť teplé místo.

Kdo chce zkusit - mapa, plánek. Přehrada leží asi 1km proti proudu Hamerského potoka nad osadou Hamr u Mařenic, u rozcestí červené a žluté turistické značky a cyklotrasy č.3061, z cesty vedou schůdky na hráz, jinak na břeh asi 30m volně lesem. Autem se dá dojet až k domkům na Hamru, kde se několik málo vozů na krajnici umístí (od Mařenic na Dolní Světlou, 50m za odbočkou na Krompach odbočit na opačnou stranu směrem k zotavovně Mařenka, projet kolem ní vpravo dolů k potoku - celé je to po cyklotrase - zbytek pěšky buď lesní silničkou vpravo nahoru (cyklotrasa), nebo žlutou tur. značkou podle vody - krásné, ale brodí se tam místy přes potok).

Snad se toto místo bude někomu hodit k osvěžení na cestách, když už v kraji žádná pořádná lokalita není icon_wink.gif (Výsledky mého loňského průzkumu dalších louží v okolí jsou zde, tam je to ale všude o kalné vodě a hejnech rybářů - na sever od hor mi nejlépe vyšel lom Valčík u silnice Varnsdorf-Studánka - žádné krásně přírodní místo podobné Naději tam není.)
_________________
Ať žije slunce, voda, a hlavně volnost! icon_smile.gif
Jirka "Rybka" Bernášek