"Ostražitost" České policie, obludnost České TV

Archivni kopie starych prispevku byvaleho diskusniho fora, provozovaneho na adrese http://www.naturista.cz/forum do roku 2006. Nektere odkazy mohou byt jiz nefunkcni.

zurek

pá květen 20, 2005 5:39 am

"Ostražitost" České policie, obludnost České TV

Dne 19.5. 2005 v hlavní večerní zpravodajské relaci mezi hlavními zprávami uvedla ČT1 reportáž:
Pedofilní server zneužívá fotky nahých českých dětí

Podle mne je to obludná... Celý článek
ivojan

pá květen 20, 2005 4:19 pm

Re: "Ostražitost" České policie, obludnost České t

No taky jsem zíral.
petre

ne květen 22, 2005 9:59 pm

Re: "Ostražitost" České policie, obludnost České T

Tato zpráva měla ve zpravodajství v sobotu pokračování, další podobnou zprávou, zařazenou jako č.1.
Její naléhavý, bulvární podtón je už pro ČT typický i u jiného typu zpráv. Inu potřeba zaujmout, přinést senzaci, je dnes úlitbou hlavnímu kritériu, podle něhož se zařazují zprávy - kritériu sledovanosti....

Zpráva však upozornila na jeden moment - že fotky nahých dětí mohou sloužit jako sexuální náhražka lidem s pedofilními sklony. Psychologové, sexuologové proti tomu nic nemají. Ani současné právo proti zveřejňování fotek nic nenamítá.

Ne každému rodiči se však může líbit představa, že fotka jeho dítěte může sloužit k uvedeným účelům.

A pak je tu otázka osobní bezpečnosti, zneužití obrazu k jakékoli představitelné manipulaci. Na to jsou lidé na Západě velmi citliví, nebot mohou být (v budoucnu, v dospělosti) takové obrázky zneužity....

A tak přece jen má tato zpráva smysl, jako upozornění rodičům a veřejnosti, že svět není (naturistická) idylka.....

Petr
zurek

ne květen 22, 2005 10:54 pm

Re: "Ostražitost" České policie, obludnost České T

V tom případě by mě zajímalo, do jakého nebezpečí se dostala Petra Buzková, když ona i s jejím poprsím koluje po všech počítačích Česka. Pokud vím, tak ministryní zůstala i nadále a její pověst nijak neutrpěla, někdo by možná řekl, že spíš získala.

Současná honba za zákazy vyobrazování dětí ale opravdu nabírá neskutečných rozměrů. Na našem N-běhu byla redaktorka Blesku a kromě článku chtěla udělat ilustrativní fotku čehokoli, jen ne dětí - to má z redakce zakázáno. Nežijeme v příliš normálním světě icon_sad.gif
petre

po květen 23, 2005 10:56 am

Re: "Ostražitost" České policie, obludnost České T

Nežijeme v příliš normálním světě icon_sad.gif . Jediným lékem je dělat něco konstruktivního, třeba nuda běh icon_smile.gif

Že redakce Blesku nechce zveřejňovat obrázky nahých dětí, aby se nestala potenciálním objektem žalob, z důvodu jejich možného zneužití pedofily, se nelze divit.

Naproti tomu kariéra paní Buzkové je založena právě na práci s médii, na schopnosti se "správně" mediálně prezentovat.
Myslím, že si byla vědoma, že jí popularita neklesne, když odloží horní díl plavek. icon_smile.gif

To Miloš Zeman jí dal zabrat víc icon_smile.gif
zurek

út květen 24, 2005 7:42 am

Re: "Ostražitost" České policie, obludnost České T

Myslím, že nakonec budou jedinými povolenými dětskými nudisty andělíčci v kostelech icon_rolleyes.gif . Tím pádem se také církve kuriozně stanou vlastně legálními propagátory veřejné nahoty. A pak ať někdo říká, že náboženství potírá nahotu ...
Na příští NUDA běh oslovím našeho pana faráře, jestli by nám v rouše Adamově krucifixem neprovedl slavnostní start. Slavnostní proslov by mohl pronést pan hejtman oděn jen do brýlí na čtení a pí. Buzková by mohla odmávat běžce v cílové rovince. Černo-bílé kostkované poprsí, to by byla jistě rarita, která by ji i bez mediálního rozruchu vynesla na post premiérky. No řekněte, čím by mohl mávat takový p. Paroubek?
mira1mira

čt květen 26, 2005 10:50 am

Re: "Ostražitost" České policie, obludnost České T

já opravdu nevím čemu se divíte, když dopouštíme, aby při volbách měli tolik navrh černoprdelníci pod plachetkou KDU
Koukol

pá květen 27, 2005 12:12 am

Re: "Ostražitost" České policie, obludnost České T

Opravdu je focení nahých lidí tak neškodné? Proč se tedy na n-akcích zakazuje volné filmování a focení, když, jak se zdá, to nikomu nevadí a nikomu to nemůže ublížit?

Myslím, že v tom příspěvku se vůbec nehovořilo o naturismu, takže poplach je zbytečný. Pouze se upozornilo na fakt, že volně přístupné fotky na internetu mohou být velice lehce zneužity třeba právě pedofilními jedinci. To, že v zahraničí jsou na podobné věci háklivější, není znakem jejich prudérnosti ale opatrnosti - mají už s tím svoje zkušenosti. U nás jsou lidé ještě hodně důvěřiví a neopatrní, protože mnohdy ani netuší, jak se taková fotografie dá zneužít. Podle mě je správné, že na to ČT upozornila.

Jistě například budete souhlasit, že není nic špatného na tom, pokud se děti ve školce koupu nazí v bazénku. Problém ovšem nastane v okamžiku, jakmile pí. učitelka vytáhne fotoaparát a začne děti fotit. Může nebo nemůže? Co když potom ty fotky vypálí na CD a bude je nabízet k prodeji jistým zájemcům? Budete s tím jako rodiče souhlasit?

Když byli naturisté v Babylónu požádáni, aby se nechali vyfotit do novin, spousta jich ochotně souhlasila. Dnes tyto fotky volně kolují po internetu a kdosi se s nimi zúčastnil fotoamatérské soutěže, kde vítěz vyhrává 500 dolarů. Možná už tyto fotky jsou v kolekcích na CD prodávány nahoty-chtivým zájemcům... Je to tak v pořádku? Souhlasily fotografované osoby i s tímto?

Byly zde také zmíněny fotografie P. Buzkové. Myslím, že pokud by se díky nim stala terčem obdivu, tak by jí to zřejmě nevadilo. Bohužel se díky nim stala terčem posměchu, a to by jistě nebylo příjemné žádné ženě, zaryté naturistky z toho nevyjímaje (nebo se mýlím?).

Nebrojím tímto proti naturismu, sám nemám s nahotou nejmenší problém, ale rozhodně netoužím po tom, aby mě někdo fotil a pak tyto fotky svévolně využíval. Je to jistě věc osobního názoru - ale žijeme ve společnosti, kde veřejná nahota není samozřejmou součástí našeho života. Je sice tolerována, ale jen někde a za určitých okolností. A je nutné se podle toho zařídit.
casablanca

pá květen 27, 2005 10:02 am

Re: "Ostražitost" České policie, obludnost České T

Me osobne teda ten zakaz foceni vadi, ale pokud neni vyslovne nekde uveden beru ho jako doporuceni. Sice si nemyslim, ze by me/zenu potesilo kdyby moje/jeji fotka/video se dostalo do zprav na CT/Nove/prime/v Blesku... bez meho/jejiho vedomi, ale na druhou stranu mi vadi, ze si nemuzu udelat fotku se svoji/svoji rodinky na plazi. Co se tyka fotek/videa na internetu/v novinach, tech jsou takova kvanta, ze pochybuji, ze budou nekoho zajimat zrovna ty moje a kdyby prece v tom mnozstvi budou tvorit jenom nepatrny zlomek.
Kojak

st červen 15, 2005 3:27 pm

Re: "Ostražitost" České policie, obludnost České T

Mně osobně vadil především způsob prezentace té zprávy. Pokud se zpravodajství týče, tak upřednostňuji ČT, ale tady jsem cítil tak trochu snahu zviditelnit se a zaujmout ve stylu bulváru.
Pokud se týká obsahu zprávy, tak tam zaznělo varování před možným zneužitím fotografií NEJEN NAHÝCH dětí pedofily, tedy NEMOCNÝMI LIDMI.

Hmm, protože je někdo nemocný a vzrušuje ho pohled na:
a) nahé děti
b) děti v plavkách
c) starce v kloboucích
d) chlápky středního věku s červeným autem
e) atd.

bylo by řešením daných situací:
a) děti koupat zásadně oblečené
b) nejlépe do hubertusu
c) v pokročilém věku zakrývat pleš zmijovkou
d) prodat auto
e) a vůbec nejlepší by bylo zavřít všechny fotografy

Původním povoláním jsem kantor, fotím rád (ještě radši nahotiny), ale zmíněný příspěvek mne hodně nadvihl. Pokud budou takto pokračovat, zavrhnu je podobně jako "komerční TV".
_________________
Zdraví Kojak a spol.
JirkaRybka

po červenec 04, 2005 9:31 pm

Focení a zase focení...

Ta zpráva je jen malou kapičkou v moři senzacechtivých komentářů a názorů, a stejně jako ty ostatní bezpochyby brzy upadne v zapomění. Nemyslím si, že by bylo nutné z jejího odvysílání něco zásadního vyvozovat.
-----
Další věcí je ovšem to fotografování a jeho zneužitelnost. Já osobně byl zatím na N-pláži sotva párkrát, a nikdo mě ještě o souhlas s focením nepožádal - ale kdyby se tak stalo, v pohodě bych souhlasil. Podle mého názoru záleží především na okolnostech a účelu samotného vzniku fotky, což lze případně v budoucnu dosvědčit, mnohdy i nějak doložit. Zneužití je samozřejmě možné, zvláště na internetu, ale jeho pravděpodobnost je malá, a já kvůli tomu svoji radost ze života omezovat nebudu. Ono totiž zneužít lze cokoliv - když vám někdo někde na vrátnici naskenuje fotku z předložené občanky, a pak ten obličej vmontuje do nějaké pornografie, nepomůže vám žádná opatrnost. Tohle je samozřejmě přitažené za vlasy (i když technicky by to proveditelné bylo!), ale chtěl jsem tím naznačit, že určité riziko stejně podstupujeme všichni. Pokud se mi někdy něco takového stane, tak vysvětlím jak to bylo doopravdy, což moje okolí jistě pochopí - a nepochopí-li, pak to svědčí o ubohosti dotyčných lidí. Fotit se kvůli tomu nepřestanu.
-----
A pokud jde o pedofily - já bych si troufl tvrdit, že zákazy materiálů vyhledávaných těmito osobami sledují především ochranu dětí před tím, co by musely zažít před objektivem. O chování lidí s touto úchylkou by se asi dalo diskutovat dlouho, a sám nemám moc vyjasněný názor, nicméně pokud si své choutky vybijí doma nad původně nevinnými obrázky z internetu, a nebudou pak obtežovat skutečné děti, nebo svým zájmem o materiály na černém trhu podporovat páchání trestné činnosti před objektivem, pak možná toto zneužití fotky bylo v něčem i přínosem. Hromosvod... Každopádně dětem samotným se nic nestalo, což je hlavní.
-----
Zkrátka - dokud zneužití zveřejněné fotky nevyvolá nějaký skandál, ať si ji prohlíží kdo chce, na to přece fotky jsou. Toť můj názor.
_________________
Ať žije slunce, voda, a hlavně volnost! icon_smile.gif
Jirka "Rybka" Bernášek
Milan M.

út září 06, 2005 10:06 pm

Re: "Ostražitost" České policie, obludnost České T

Možná jako zajímavou tečku, nebo pobídnutí k další diskusi v tomto tématu bych upozornil na článek MF Dnes z 5.9.2005 - "Ukazovat nahé děti na internetu není zločin", odkaz http://zpravy.idnes.cz/krimi.asp?r=krimi&c=A050904_203743_krimi_bih, týkající se vyjádření soudce Nejvyššího soudu. Cituji:
citace:
"Za dětskou pornografii lze považovat jen snímky s obnaženými dětskými modely, které se buďto nalézají v polohách stimulujících představu sexuálního styku, nebo vyzývavě ukazujících pohlaví," zdůvodnil své rozhodnutí soudce Nejvyššího soudu Robert Fremr.
Konec citátu.
Dle mého názoru je to konečně rozumný a konzistentní názor odlišující normální zobrazenou nahotu(v tomto případě dětí) od pornografie. V dnešní době, která se úzkoprse hned ohání dětským pornem a zneužíváním při spatření jakékoliv fotografie nahého dítěte, je to překvapivá zpráva.

P.S. pro hnidopichy - nehoruji pro bezhlavé fotografování a vystavování nahatých fotografií, jen o normálním vztahu k nahotě dospělých či dětí a jejímu případnému výskytu na fotografiích např. z naturistických akcí (za předpokladu souhlasu fotografovaných).