Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Archivni kopie starych prispevku byvaleho diskusniho fora, provozovaneho na adrese http://www.naturista.cz/forum do roku 2006. Nektere odkazy mohou byt jiz nefunkcni.

zurek

út leden 24, 2006 7:19 pm

Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Andrea a Vladimír:
My jsme s naturismem zacali nedavno (asi pred 3/4 rokem) a jsme tedy novacci, za to velmi nadseni a cela filozofie se nam libi. Nicmene proto, co chceme psat, je to spise vyhoda. Po dvou navstevach plavani na Královských Vinohradech jiz nezvazujeme dalsi navstevy. Verime, ze je organizace myslena v dobrem duchu, nicmene pocity z konkretnich plavani mame smisene. Prestoze atmosfera je pratelska, partnerka se neciti nejlepe - duvodem je sledovani casti muzskeho osazenstva (dale jen cumilove). Do znacne miry je to asi dano
Celý článek.
Tereza

út leden 24, 2006 8:11 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Uplne souhlasim s tim clankem, jako kdyz mi cte dusi, presne tak to je, chapu ze kazdy normalni chlap se koukne na peknou zenu, ale vyskytuji se takova individua-cumilove, a je to vazne dost neprijemne, osobne z toho mam stejny pocit jako pisatel clanku a osobne praktikuji nahotu jen v uzavrenych skupinach nebo nekde kde neni pro cumily misto, coz jsou male nudi plaze u more popripade nekde dal od mest a civilizace!!
Je to skoda, ze to takhle dopadlo, ale myslim, ze vetsina normalnich zen z toho ma stejny pocit.
JirkaRybka

út leden 24, 2006 8:29 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

icon_sad.gif icon_cry.gif Jestli se tohle ujme, budu asi muset víceméně skončit s naturismem... Já ty pohnutky na jednu stranu víceméně chápu, ale tohle není nic jiného než diskriminace na základě pohlaví. Budu opravdu muset konvertovat zpět do textilu, abych si vůbec mohl jít v zimě zaplavat?

Jde totiž o holý fakt, že ne každý (a ti mladší zvlášť) má to štěstí mít partnerku, a už vůbec ne každý má partnerku ochotnou jít na nudi-plavání. Každý člověk si hledá přátele mezi sobě podobnými, takže je možné, že vy zadaní tuto část společnosti nevidíte. Ale my tady přesto jsme, a není nás zase tak málo! I každý z Vás do skupiny nezadaných někdy patřil, a předsudků vůči nahotě je ve společnosti habaděj... Mám akorát kamarádku, u které veškeré objasňování naturismu naprosto ztroskotalo (ano, takové jsou, a ne málo!), takže když už chceme jít plavat spolu, musím, ač nerad, do textilu - a chci-li pohodlí, musím si pro změnu odpustit její společnost. Stane se opravdu naturismus výběrovou zábavou pouze pro páry, výsměchem neúspěšným a hledajícím? Já hlasuji proti.

Podle mého je celkově nižší zájem žen o n-plavání prostě holým faktem, a trvat na paritě neznamená ani tolik zvýšit účast žen, jako spíše zakázat účast mužům, možná tím i zruinovat návštěvnost akce celkově. Možná se pletu, neznám zas tolik názorů, nemluvil jsem s až tolika naturisty... Vlastně jsem asi začal před podobným časem, jako autoři článku a oplývám podobným nadšením. Můžete ty statistické vývody poopravit. Ale můj osobní příklad zůstává: Navržené pravidlo se rovná konci naturismu (resp. přesunu do letního rákosí o samotě někde stranou). icon_cry.gif

Když už je někde problém s čumily, snažil bych se nějak řešit tento problém (jde to těžko, já vím - kupříkladu já dokázal čumila identifikovat jen jedinkrát, na Hostivaři to bylo), a ne zavádět kolektivní vinu všeho mužského...

Omlouvám se za ostřejší názor, ale nemůžu jinak...

P.S. Nepřehlédl jsem, že tady se "zatím" navrhovala úprava jen jednou měsíčně (i tak se může dostat do kolize s osobním programem - nedá se jít plavat kdykoliv je zrovna povoleno) - jde tu o trend, který tady čtu už delší dobu, a ten tedy komentuji.

A ještě glosa k té paní v plavkách - já jsem si jí také všiml, docela jsme nevěřili svým očím, ale dal bych skoro ruku do ohně za to, že byla v celém pololetí jediná (chyběl jsem jen párkrát, tak snad se nepletu). Netuším, jak se tam dostala. Je tím ovšem zároveň identifikován den o který jde (11.leden, nepletu se?), a který bych já osobně označil za velice netypický. Žasnul jsem, že nevidím nikoho ze známých tváří posledních měsíců a přesto je plno, jakto že se během plavání tolik lidí přihnalo z šaten, a jak houfně odcházeli před koncem (5 minut před skončením hodinky jsme tam byli jen 2!) - no zkrátka, podle mého osobního dojmu vše nasvědčuje tomu, že se onoho dne sešla velmi neobvyklá sestava lidí. Nemusí to nic znamenat, ale taky může icon_wink.gif
----------------------------
Žurek:
???? skončit s naturismem?? POkud jsem dobře četl, tak je tady návrh na poměr smíšených a pánských n-plavání 1:3, v HK je tento poměr 1:8 (1 smíšená akce oproti 8 pánským jízdám). Takže pokud se tahle drobnost prosadí, tak budou mít chlapi pořád ještě hodně navrch.
Podle mne není vůbec žádný problém dostat téměř neomezený počet chlapů. Počet by se ještě zvýšil, kdyby se tam promenádovaly vnadné 18tky. Ty tam ale většinou nechodí, protože jsou středobodem neschopných nadrženců.
_________________
Ať žije slunce, voda, a hlavně volnost! icon_smile.gif
Jirka "Rybka" Bernášek
Hank

út leden 24, 2006 9:27 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Vážení,
částečně Vás chápu, částečně nesouhlasím.
Čumilové existují, ale reálně jsou to spíš legrační chudáci než nebezpečné stvůry. Také se domnívám, že na skutečně "nahatých" akcích (tj. za výlučné přítomnosti lidí bez plavek) je většina lid záhy přestane vnímat.
Pro naturisty začátečníky (a zejména začátečnice!) doporučuji pondělky ve Slaném. Ověřeno praktickou roční zkušeností vlastní, ale hlavně několika kamarádek!
Hank
Zážitky ze Slaného
---------------------------------
Žurek:
Legrační jsou, pokud s dostatečným odstupem čumí. Zážitky od nás: paní si v poklidu pospává v houštině, tu nějaký deštík icon_sad.gif = úchylák si to dělá přímo na její záda icon_sad.gif . Dobrá rada pro ženy: Nevyhledávejte osamělá zákoutí, tam se to jimi jen hemží.
Koukol

út leden 24, 2006 10:58 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Čumilství, jak se zdá, je zřejmě pupkem naturismu. Když přemlouvám některou z dam ke koupání bez plavek, nejprve se začne vymlouvat, že nemá co ukazovat, aby se následně vytasila s tím, že nuda-pláže jsou stejně jen plné čumilů. A když se naopak k bezplavkovému koupání snažím přemluvit muže, nejčastější jeho výmluvou je strach z toho, že ho budou považovat za čumila…
----------------------------------------
Žurek:
Já svoji manželku přemlouvám cca. 3 hodiny před každou akcí, vždycky přijde rozjásaná, ale přemlouvání je u nás tradiční rituál. Je to běh na dlouhou trať, ale funguje to. A to k tomu musím ještě vyčíst úplný seznam osob, které přijdou (známí). Pokud by nepřišla Lenka, Verča, Petra a Monča, tak i já zůstanu čumilem. Pánové, je to dřina, ale nestojí ty Lenky, Verči, Mařenky, Petry... fakt za to přemlouvání? icon_wink.gif
alesnov

st leden 25, 2006 10:18 am

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Upřímně řečeno, jít na smíšenou naturistickou akci sám by mě ani nenapadlo - říkám si, že se to jaksi "nepatří", ale možná, že i ve mně je zasuta obava z podezření z "čumilství" icon_cool.gif . Jak mám zjištěno, v tomhle postoji nejsem sám, takže myslím, že zavést to jako pravidlo by většině mužů nečinilo žádné obtíže. Tím méně, pokud by to nebylo uplatňováno vždy, ale jen na části akcí.
Rosik

st leden 25, 2006 11:07 am

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

S článkem se takřka ztotožňuji. Na akci, kde je 20 chlapů a 5 žen bych manželku nedostal. Jen jeden nápad resp. jedna myšlenka není podle mne zcela správná, a to zavedení vstupného zdarma pro ženy. Nezlobte se, ale ve mně to vzbuzuje pocit, že muži si zaplatí, aby se mohli koukat na ženy, které jsou tam lákány na vstupné zdarma. Mně to prostě přijde divné a spíš by mě toto odrazovalo. Ale je to možná jen můj pocit.

A ještě k Jirkovi Rybkovi a jeho názoru. Souhlasím, že je spousta (no spíše většina) těch, kteří nejdou na akci očumovat. Jenže co s tím. Já osobně mám strach, že mnou těžce vykecaný, vypřesvědčovaný (2 roky) a dobrou zkušeností podpořený manželčin vztah k naturismu by byl jedním úchylným čumilem zhatěn třeba i na celý život. To samozřjmě nechci. Viděl bych ale jednoduché řešení. Určitě již máte mezi naturisty přátele. Pak už stačí jen zmírnit pravidlo striktního zákazu vstupu sólo-mužů na vstup sólo mužů jen s lidmi, kteří se za něj zaručí a nebo jen pravidlo - na jednu ženu dva muži. Pokud máte dobré známé - pár, jistě Vás rádi vezmou s sebou.

S manželkou jsme zatím žádnou bazénovou naturistickou akci nenavštívili, protože se mi nedaří manželku přesvědčit. Na druhou stranu ji nechi příliš nutit, protože jsme naturisté začátečníci (zvládli jsme zatím jen 14 dnů na FKK pláži v Chorvatsku), ale věřím, že na takovéto akce časem začneme také jezdit.
JirkaRybka

st leden 25, 2006 6:43 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

icon_biggrin.gif Rosik má myslím velmi dobrý nápad na kompromis!

A neberte ty moje řeči od minule zas tak vážně, nechal jsem se trochu unést, no, měl jsem špatný den. Viděl jsem v tom trend pro mě dost neblahého směru, ale je fakt že se zatím vlastně nic neděje. Tak hezké dny a hezké bazény, a vůbec se mějte všichni fajn. icon_cool.gif

Jo a potvrzuji co tu zaznělo - i moji pohodu z naturismu kazí relativně nejvíc strach z nařčení z čumilství. Když si protahuju záda, nejdřív kontroluju není-li přede mnou náhodou nějaká žena atd. Možná jsem přehnaně opatrný, ale po tom čtení tady jeden fakt neví co si ostatní třeba myslí. Co takhle zavést na oplátku taky n-plavání pouze pro muže a jejich hosty? (Žertuju, nebojte se... icon_wink.gif )
_________________
Ať žije slunce, voda, a hlavně volnost! icon_smile.gif
Jirka "Rybka" Bernášek
natur

st leden 25, 2006 7:28 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Vážení - fůra řečí o naturismu, při tom to vůbec naturismus není. Naturista nečumí, naturista si užívá tu pohodu, že nemusí mít na sobě nepříjemný textil. Takže - buď jsme naturisté, nebo čumilové (kteří ovšem s naturismem nemají nic společného). A pokud přijmeme, resp. přijmete, tyto hrátky na kastování muži-ženy, omezování dle pohlaví, apod. - pak se rozlučte s jakoukoliv aktivitou a odeberte se do toho rákosí. Na rozdíl od Vás, bohužel, hodně pamatuji, na druhou stranu nemám už naivní ideály a představy. Pokud by se např. v Praze zavedla ona navrhovaná omezení, pak bazén končí. Z ekonomického důvodu, prostě se ty peníze nevyberou. Zkuste to někdo dle nového schématu - pokud se vám to podaří - klobouk dolů.
Uvedu příklad naší jachty Silva - každý rok se akce účastní okolo 120 osob - od dětí po důchodce ve věku 80 let, Češi, Němci, Poláci, Slováci, Maďaři, Rakušani, Číňanka, Američani, letos Norové, občas i nějaký "textilák" (kamarád naháče), obvykle i samotní muži (ale i samotné ženy). Nikdy nebyl mezi účastníky jediný problém - ono to není o tom, zda jde o ženu či muže, ono je to o slušnosti a toleranci. Ti lidé se obvykle neznají, ale bez potíží a s naprostou samozřejmostí si užívají svoji naturistickou dovolenou.
Vrátím se trochu do historie - když po roce 1990 vypukla "zlatá" éra naturismu v Čechách, pak v Praze (a jinde) probíhalo mnoho naturistických akcí, bazénů, saun, atd. Zájem byl veliký a tak se z obdobných důvodů, které zde stále zmiňujete, přijala obdobná opatření - omezování však nebylo obecně stanovené - každý samostatně existující muž musel mít svého garanta, který se za něj zaručil. Pokud nějaký čumil pronikl, byl prostě "vyhnán". Ale konkrétní osoba, za konkrétní činy. Pak však ceny rostly, naturistické nadšení ochabovalo a bazén bylo čím dál horší utáhnout. Vezměte si někdy kalkulačku a vynásobte si měsíční či roční náklady pro třeba tříčlenou rodinu. A tak jsme museli opatření "změkčovat", až se nám to úplně vymknulo kontrole. A nyní odbočím k fotografiím, o kterých se zde také diskutovalo. Začalo to také tak nevině, tu fotka dětí, tu fotka partičky. A pak to už "jelo" - fotky z akcí, digitální fotky a jako vyvrcholení " videokamery".
Už vidím mladé, progresivní naturisty, jak mávají rukou - nojo, to ti páprdové z UNY. Jenže já mluvím o historii 10-15 let, každý proces má svoji dynamiku. Před těmi 12 lety byla zrovna taková parta jako je dnes V Hradci i v Praze. Společné akce, Silvestry, bazény se saunou ... , ta zestárnula, ten získal nějakou "pozici", děti dorostly, ... Budu velice rád, když tu o partě z Hradce a Oplatila uslyším i za těch 5-10 let.
Nyní občas zajdu do sauny na Pražačce, která je bez problému provozována jako smíšená - samozřejmě, převažují muži, ale pokaždé jsou tam i ženy rozdílného věku (a chodí samostatně, bez ochranky). Ale opět - sauna je perfektně vedená.
Za nás jsme prostě čumila poslali do příslušných míst a mezí - ono by to šlo určitě i v době současné. Spíš se mi zdá, že se hledají všechny možné komplikované cesty z problémy místo té cesty nejpřímější, vyžadující však osobní nasazení.
Neberte mé názory jako pesimistické - je to prostě reálný pohled na problém. Teorie je jedna věc - ekonomické otázky věc druhá a bohužel podstatná.
Hájek, NTSC
--------------------------------
Žurek:
Já myslím, že nejdůležitější je, že se tady našel zase někdo, kdo říká, že nabízí pomoc při organizování n-smíšeného plavání. Pro začátek je to perfektní a protože jde o mladé lidí věřím, že se téhle myšlenky jen tak nevzdají. Není potřeba nijak sýčkovat, v Praze může klidně v každém stotisícovém obvodě vzniknout 1 n-bazén. Ze zkušenosti vím, že právě na tuto možnost čeká obrovské množství rodin. Distrubuce informací je dnes podstatně jednodušší než v r. 1990. Já bych asi neřešil styl "x-tá středa v měsíci, 4. dráha odprava...". V tom můžou vznikat mnohá nedorozumění. Navíc s ženami je pravidelný měsíční problém. Já bych šel do jiného bazénu, v Praze je jich spousta.
Budoucnost je vždycky ve hvězdách, celkem si dovedu představit, že opravdu za 10 let bude situace jiná. U nás se snažíme, aby děti co nejvíce zapadly do společnosti a za oněch kritických pár let pokračovaly ve stejném duchu. Asi není problém udržovat už zavedené sportoviště, s organizováním akcí je to pracnější. Doufám ale, že už dneska stavíme dobré základy pro to, aby až se to třeba jednou celé sesype, tak se najde jeden blázen, který to tak nenechá a bude pokračovat. icon_smile.gif Bohudík se zatím v každé generaci pár takových nadšenců našlo.
petrre

st leden 25, 2006 9:27 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Rád bych přispěl k tomuto tématu i svým dílem.

S manželkou jsme "naturismus" vyzkoušeli poprvé v Chorvatsku v r. 2003. Byli jsme v Zaostrogu a kdo to tam trochu zná, tak tam není žádná oficiální nuda pláž, pouze delegátka z cestovky nám poradila, že na trochu zastrčeném místě - prakticky až na konci pláží, bylo takové odlehlé místečko, kde také bylo jakž takž soukromí. Tak jsme se tam s manželkou vypravili s tím, že se tam zkusíme podívat a případně... No po znažném úsilí (lezení po skalách, brodit se v moři apod.) jsme se na to místo dostali. Byla tam celkem pěkná zastrčná mini pláž, tak pro 10-20lidí. No a tam jsme také objevili několik prvních naturistů. Zpočátku manželka to vnímala se smíšenýmy pocity, nikdy se totiž dosud veřeujně neobnažila, ostatně já také ne. Ale ten první týden pobytu tam byla vážně super parta. Byli také z česka a zřejmě na ná viděli ostýchavost, ale byli shovívaví. No nejdříve jsem se osmělil já, suándal plavky, no zjistil jaké je to super koupat se bez plavek a opalovat! Pak se postupně přidala manželka, nejdříve sundala vrchní díl, a v další dny se již suverénně koupala a opalovala také nahá. Vše bylo vážně super, i ten kolektiv, nejvíce se nám líbila taková rodinka s dítětem, ti tam trávili celý den, no prostě perfektní, žádní čumilové.

Vše se radikálně ale změnilo druhý týden pobytu. Ti naturisté, co tam s námi byli 1.týden, tak odjeli, no a z novým turnusem přijeli "čeští blbečci" - čumilové, pro které jsme byli senzací. Tak si představte, oni se plahočiĺi na takové zastrčené pláže, jen aby nám znepříjemnili pobyt, místo toho, aby si užívali "textiláctví" mimochodem na překrásné, snadno dostupné městské pláži, na které jsme nakonec skončili i my, protože nejdříve to zabalila manželka, a nakonec i já, protože to se vážně nedalo.

Takže to byla zkušenost z Chorvatska. Z tuzemska máme dobrou i špatnou zkušenost. V r. 2005 jsem manželku přemluvil, abychom zkusili alespoň nuda terasu na olomouckém bazéně (bohužel zahraniční dovolenou jsme si nemohli dovolit). Takže jsme to zkusili na Olomouckém bazéně, no řeknu vám celkem super, byli jsme tam několikrát, chodili tam přibližně stejní lidé, celkem bych řekl rozumná parta. Nejvíce nám ale vadilo, objevil se tam takový pán tak kolem 40 (možná trošku víc), no ten zaujal takovou pozici, aby měl co nejlepší výhled na přítomné ženy, na oči si dal sluneční brýle, aby mu nebylo vidět do očí, vzal si do rukou noviny, jakože čte (i když je měl myslím i vzhůru nohama) no a prostě sprostě šmíroval! Největší sranda ale byla ho sledovat, jak si toho svojeho "pifíka" schoval mezi nohy, aby snad druzí nemohli jeho sledovat, ale o to víc čuměl on!! Ale jinak dobrý, naštěstí to manželku neodradilo, ten blbeček to nakonec vzdal (asi jsem ho zhybnotizoval svými pohledy icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif ) a nakonec sám vypadl.
Ale co se nám dále vážně nelíbilo při opalování na Olomouckém bazéně na natur terase bylo to prostředí - prostě člověk si tam připadal jako nějaký přebytečný nebo trpěný červ! Prostě ta terasa narosto podúroveň, člověk si musel dávat velmi veliký pozor, aby neměl zapíchnuté třísky z těch roštů, co tam mají poházené a na který se máte slunit. No prostě jako pro dobytek.
Také nám tam vadilo umístění sprchy na osvěžení - ta byla tak nevkusně umístěna u zábradlí, takže kdo se chtěl osvěžit, musel zároveň předvést striptýz textilákům. Což je vážně nedůstojné. A ani nemluvě o tom, že terasa je tak situovaná, že v okolních domech jsme byli doslva jak na dlani. Majitelům stačilo mít kvalitní foťák nebo kameru a mohl živě snímat porno... icon_mad.gif Jen doufám, že někdy neobjevíme někde na netu své fotky... icon_redface.gif

Ale co nás vážně nadzvedlo bylo to, že ač bylo na terase vysloveně zákaz kouření, tak někteří rádobi naturisté to vesele porušovali, aniž by se tím vzrušovali. A navíc ještě tam chlastali alkohol... No prostě to jsme si jakožto zarytí nekuřáci a abstinenti hned s manželkou říkali, kde jsou ty ideje naturistů, kde se hlásá něco o tom, jak naturisté jsou sžití s přírodou a podobné nesmysly... Vážení, po tom, co jsme to viděli na natur terase v OL tak si o naturistech myslím své. Můj názor je ten, že příroda a kouření, alkohol a drogy at. má s přírodou hodně málo společného!! Nechci někomu poroučet, co má dělat nebo ne, ale rosím vás, když už jste někde ve společnosti více lidí, bylo by vhodné je neobtěžovat otravnými látkami, když už si tedy nižíte zdraví sami sobě!!

Ale jinak určitě jsme pro naturismus. A letos se v létě chystáme do Chorvatska, tak si to tam snad budeme moct užít. Ostatně nejedete někdo do Chorvatska, konkrétně do Živogošče nebo nejbližší okolí v poslední dva týdny v červenci? Mohlo by nás tam být více na nudění. Pokud byse našla nějaká dobrá partička dejte vědět. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
-------------------------------------------------
Žurek:
Nemyslím, že by olomoucká terasa byla označovaná jako naturistická lokalita. Tam je prostě vyhrazené místo bez plavek - tedy pro nudisty. S naturismem bych to nijak nespojoval. Alkoho, cigarety... - na veřejném místě si dneska může každý dělat, co chce. Pokud je tam zákaz, tak se má dodržovat. Dodržování můžou kontrolovat i přítomní, popř. kuřáky nahlásit personálu. Velmi neúčinné je se vyplakávat v diskuzi na internetu.
Z okolních domů tam natáčeli porno? Ehm, trochu hodně nadnesené, že?
Fotky na internetu icon_redface.gif Mně každý, s kým se bavím hned na úvod sděluje, že Naturista je perfektní, aktuální, zajímavý a s vhodnými ilustračními fotkami. Z mé zkušenosti fotky naturistů jsou dneska už běžnou věcí - normální člověk je bere normálně a úchyláky už pro dostatek peprnějších fotek nijak neberou.
natur

čt leden 26, 2006 10:29 am

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

K replice kolegy Žurka - v Praze je skutečně trochu víc bazénů než třeba jinde, ale zcela mimo naše možnosti. Ty, které jsou v rámci hotelů - ty jsou absolutně finančně nepoužitelné. Ty co jsou velké - opět z finančních důvodů nepoužitelné, tolik naturistů se bohužel prostě nesejde. Je paradoxem, že účast byla daleko vyšší v době bez internetu, než dnes v době komunikačně daleko rozvinutější. A pokud jsou bazény přiměřené - pak po vyslovení slova naturista nestačíte prchat (např. YMCA - tam jsme v roce 1992 začínali, ale to bylo ještě před restitucí). Další jsou uzavřené (např. na Klárově), v rekonstrukci, obtížně komunikačně dostupné.
Ale jak jsem uvedl - pokud se toho někdo ujme a zřídí "párové" plavání a finančně to "ustojí", pak klobouk dolů. Zatím my Pražáci děkujme Petrovi Malínkovi za jeho obdivuhodnou iniciativu a neházejme mu klacky pod nohy vymýšlením nějakých regulačních opatření. Buďme rádi, že na Vinohrady chodí alespoň těch cca 5 žen každý týden - já tam zajdu asi tak jednou za 3 týdny a osobně tam mnoho "čumilů" nepotkávám.
Hájek, NTSC
Melby

pá leden 27, 2006 2:50 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Vážení a milí dopisovatelé, diskutující. S hořkou chutí ale i trochou pochopení jsem si přečetl a poté i má manželka článek přátel A+V, kteří se cítí divně když je ostatní okukují. Stěžují si na velký počet nudistů z řad mužů, navrhují různá opatření a tak trochu se mi zdá, že se brání přírodě a neuvědomují si, že naturismus je právě o ní. Je jasné, že ženské tělo je od přírody obdařeno partiemi, které mužské oko lákají více než by bylo zdrávo a o to divnější je fakt, že se nad tím lidé považující se za naturisty pozastavují. Kdyby tomu tak nebylo i my bychom tu nemuseli být, protože by nebylo síly která by budovala další pokolení. Co je ospravedlňuje je fakt, že s chutí poprat se s touto příjemnou myšlenkou naturismu koketují jen krátce a věřím v jejich setrvání a v co možná nejrychlejší poznání tohoto slova. Pokud jsem opravdu naturista, můj styl života mi neumožňuje stud co se týče těla a je mi zcela jedno, jestli mne někdo okukuje či ne. Je to způsob života v souladu s přírodou kde krásy těla nejsou tím určujícím.
Jak čtu tyto diskusní příspěvky, zdá se mi, že někteří diskutující nejsou oněmi naturisty za které se považují. Je holým faktem, že skutečných naturistů je jen hrstka a je mnoho nudistů mezi které se řadíme asi i my všichni ostatní i když máme naturismu plnou pusu. Pokud vím, mužů kteří tíhnou k nahotě je mnohonásobně více než žen a tzv. ,,čumilové“ jsou všude. Setkali jsme se s tím v mnoha případech a nezaznamenali místečko, kde by tomu tak nebylo. Setkali jsem se i s opačným extrémem , kdy tři korpulentní dámy strčily své hlavy do průzoru v křoví u nuda pláže a hodnotily pánská přirození v nádherné češtině myslíce si, že češtině v Řecku nikdo nerozumí. Setkali jsme se s typem mužů, kteří se oblečeni procházeli po plážích určených nám tedy nudistům (naturistům) a oči jim lezly z důlku ale nijak nás to nevyvedlo z míry. Pokud takový člověk ,,obtěžuje“ jen svým pohledem? …….Jsme naturisté tedy nad věcí.
Nechci tady dlouho polemizovat ale cítil jsem potřebu to napsat, protože mi ten článek oněch přátel zkrátka nesedl. Pokud má někdo v sobě tolik studu nechť nosí plavky, pokud ne, nechť je odloží. Není dobré někoho selektovat jen proto, že kouká na moji partnerku či na mne ale s úsměvem si říci:,, No ať klidně kouká, my jsme naturisté“. Přeji všem hezký den a doporučuji přidat trochu nadhledu v této otázce, týkající se čumilů a jejich činnosti. M+T, tedy Tomáš za přispění své ženy Marie.
----------------------------------------
Žurek:
Určitě se na to tak část naturistů tak dívá. Tady ale jsou lidi, kteří se rozhodnou, že tímhle stylem prožijí svůj volný čas a tenhle prožitý prožitek jim nedělá dobře - příště sem už nepřijdou. Můžete jim 100x vysvětlovat, že je to podle přírody, oni si najdou pro příště jiný způsob odpočinku. Já můžu srovnávat pánskou n-jízdu se smíšenými akcemi. Můžu vám směle potvrdit, že je to nesrovnatelné. Navíc icon_smile.gif mně se líbí nahé ženy, chlapi mně vůbec netankujou icon_wink.gif , tak ať si každý pěkně dovede tu svou.
Hank

pá leden 27, 2006 2:51 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

-------------------------------
Žurek:
[color=#ff0076]Legrační jsou, pokud s dostatečným odstupem čumí. Zážitky od nás: paní si v poklidu pospává v houštině, tu nějaký deštík icon_sad.gif = úchylák si to dělá přímo na její záda icon_sad.gif . Dobrá rada pro ženy: Nevyhledávejte osamělá zákoutí, tam se to jimi jen hemží.[/quote]
[/color]

Pane Žurku,
myslím, že za to, co děláte pro naturisty si zasloužíte metál. S Vašimi názory většinou souhlasím, byť "presumpci viny", kterou praktikujete vůči osamoceným, mužům chápu spíš jako nejlepší ze špatných řešení.
S argumentací Vámi výše uvedenou nechutnou historkou jste však - dle mého názoru - úplně mimo logiku. Totéž, ne-li něco horšího, se může opravdu stát kterékoli dámě, byť by měla plavky od krku po kotníky, pokud bude "v houštině" vzdálena lidem. Tedy pokud bude poblíž podobný deviant. Na tomto místě však vedeme řeč o bazénovém naturistickém plavání za přítomnosti řady lidí. Přece si nemyslíte, že by k něčemu podobnému mohlo dojít na Vinohradech, v HK, Slaném nebo kdekoliv jinde?
Tam je maximálně možné občas potkat toho směšného čumila. A i toho čumění dříve či později přestane bavit. Viz ten chlap, který prudil ve Slaném loni, když spustili nudistické plavání. Od podzimu se už nezjevuje... icon_lol.gif
Nemyslím, že je dobré děsit podobným způsobem dívky, ženy či dámy, které sbírají odvahu. icon_sad.gif Spíš naopak. icon_biggrin.gif
Srdečně Vás zdravím a držím palce všem Vašim aktivitám.
Hank
----------------------------
Žurek:
Tak přidám ještě jednu historii přímo z n-plavání v Hradci. Tam museli kvůli "nevázaným radovánkám" v přilehlých (spíš odlehlých) sprchách a dětském bazénku, tyto prostory po dobu n-plavání uzavřít. Jsem se divili, proč nás tam nechtějí pustit, tak nám to barvitě popsali. Tak jsme řekli, že si to ohlídáme a od té doby nás tam pouštěli. Máš ale pravdu, tohle se děje i mezi textiláky. Důkazem toho je vyprávění plavčíka z Aquacentra, který mi barvitě popisoval "dovádění" textiláků.
Já čumily, teda spíš moje manželka, nijak neřešíme. Ona je v tomhle dosti sebevědomá a docela jsem zíral, že se dovedla excelentně vypořádat i s připitými puberťáky. A samozřejmě na svém fleku svlečená zůstala, nešlo o n-pláž, pouze o místo stranou u lomu. Připomínám, že není rodilou naturistkou, začala s tím až se mnou.
Začínající naturistky nechci nijak strašit, jen doporučuju nezalézat v dobrém úmyslu do odlehlých zákoutí.
totoma

pá leden 27, 2006 5:39 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Dana a Tomasz
chodíme na naturistické párty a nemáme dojem, "že by byla přemrštěna čumily", kteří by druhé otravovali. Rádi se zúčastňujeme těchto akcí a líbí se nám. Nesouhlasíme s možností vstupu jenom smíšených párů. Koneckonců, když už někdo sundá plavky, určitě počítá s tím, že se na něho druhý podívá a že se kvůli něho nebude dívat na strop, aby neměl nepříjemný pocit. icon_biggrin.gif
Hank

pá leden 27, 2006 6:54 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Hank napsal:
-------------------------------
Žurek:
[color=#ff0076]Legrační jsou, pokud s dostatečným odstupem čumí. Zážitky od nás: paní si v poklidu pospává v houštině, tu nějaký deštík icon_sad.gif = úchylák si to dělá přímo na její záda icon_sad.gif . Dobrá rada pro ženy: Nevyhledávejte osamělá zákoutí, tam se to jimi jen hemží.
[/color]

Pane Žurku,
myslím, že za to, co děláte pro naturisty si zasloužíte metál. S Vašimi názory většinou souhlasím, byť "presumpci viny", kterou praktikujete vůči osamoceným, mužům chápu spíš jako nejlepší ze špatných řešení.
S argumentací Vámi výše uvedenou nechutnou historkou jste však - dle mého názoru - úplně mimo logiku. Totéž, ne-li něco horšího, se může opravdu stát kterékoli dámě, byť by měla plavky od krku po kotníky, pokud bude "v houštině" vzdálena lidem. Tedy pokud bude poblíž podobný deviant. Na tomto místě však vedeme řeč o bazénovém naturistickém plavání za přítomnosti řady lidí. Přece si nemyslíte, že by k něčemu podobnému mohlo dojít na Vinohradech, v HK, Slaném nebo kdekoliv jinde?
Tam je maximálně možné občas potkat toho směšného čumila. A i toho čumění dříve či později přestane bavit. Viz ten chlap, který prudil ve Slaném loni, když spustili nudistické plavání. Od podzimu se už nezjevuje... icon_lol.gif
Nemyslím, že je dobré děsit podobným způsobem dívky, ženy či dámy, které sbírají odvahu. icon_sad.gif Spíš naopak. icon_biggrin.gif
Srdečně Vás zdravím a držím palce všem Vašim aktivitám.
Hank
----------------------------
Žurek:
Tak přidám ještě jednu historii přímo z n-plavání v Hradci. Tam museli kvůli "nevázaným radovánkám" v přilehlých (spíš odlehlých) sprchách a dětském bazénku, tyto prostory po dobu n-plavání uzavřít. Jsem se divili, proč nás tam nechtějí pustit, tak nám to barvitě popsali. Tak jsme řekli, že si to ohlídáme a od té doby nás tam pouštěli. Máš ale pravdu, tohle se děje i mezi textiláky. Důkazem toho je vyprávění plavčíka z Aquacentra, který mi barvitě popisoval "dovádění" textiláků.
Já čumily, teda spíš moje manželka, nijak neřešíme. Ona je v tomhle dosti sebevědomá a docela jsem zíral, že se dovedla excelentně vypořádat i s připitými puberťáky. A samozřejmě na svém fleku svlečená zůstala, nešlo o n-pláž, pouze o místo stranou u lomu. Připomínám, že není rodilou naturistkou, začala s tím až se mnou.
Začínající naturistky nechci nijak strašit, jen doporučuju nezalézat v dobrém úmyslu do odlehlých zákoutí.[/quote]

Souhlasím a podepisuji.
Hank
Voot

so leden 28, 2006 6:06 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Andrea + Vladimír
(jsme autory "uvodního" článku... prozatím z technických důvodů budeme vystupovat pod přezdívkou Voot, než zjistíme heslo na uživatele, který nám byl zřízen ... nemám aktuálně u sebe partnerku, takže budu psát za sebe, ale s tím, že s partnerkou sdílíme stejný názor - nicméně ji samozřejmě dám prostor mě poopravit icon_smile.gif )

Předem bych chtěl poděkovat panu Žurkovi za organizaci ohledně našeho příspěvku a především za CELÝ WEB NATURISTA.CZ. Dále bych chtěl poděkovat všem za reakce - velmi nás potěšil zájem o náš příspěvěk. Pokusím se reagovat na všechny dotazy.

Nechceme o sobě tvrdit, že jsme naturisti (ostatně jak se někdo může bavit o přírodě v souvislosti s prostředím bazénu icon_wink.gif ) - klidně nás považujte za smrtelníky, kteří se rádi nejen koupou nazí a přitahuje je přirozenost. icon_smile.gif Ja jsem normální chlap, kterým se samozřejmě líbí ženy a mé krásnější polovičče muži - ostatně proto žijeme spolu. icon_wink.gif Máme pochopení pro normální koukání. Vždyť ostatně ty akce jsou od toho, aby se lidi sdružovali a bavili se spolu. Ale jistě se shodneme na tom, že by se to mělo dít v rámci určitých mantinelů. A nemyslím tím jen často zmiňované čumění, ale i přehnané "přehlížení" a sebekontrolu. Samozřejmě, že druhý případ se s prvním nedá srovnávat nejen tím, že jeho motivace jsou pozitivní, ale především tím, že časem odezní.

Nesouhlasím s názorem, že cílem všech naturistů by měla být ignorace okolí (viz Natur: "Naturista nečumí, naturista si užívá tu pohodu, že nemusí mít na sobě nepříjemný textil"). My totiž nečumíme, užíváme si pohodu, ale stejně (jako mnoho ostatní) mamé problém. Přeci i textiláci se občas (a možná se stejnou měrou) potýkají s čumili, co jim otravují ATMOSFÉRU. Natur pravděpodobně zastává tento názor z pozice muže. Mě osobně taky není nepříjemné, když na mě ženské čumí (ne, že by jich bylo tolik icon_biggrin.gif ), ale je mi nepříjemné, když muži čumí na ženy a NEMUSÍ jít JEN o mou partnerku (ale i o cizí ženu).

Chci uklidnit Jirku (JirkaRybka), že neuplatňujeme presumpci vinny. Netvrdíme, že všichni samotní muži jsou čumilové! Sami nemáme problém s sebou třeba vzít kamaráda do společné sauny apod. Ale je snad jasné, že čumilové se rekrutují výhradně (výjimky potvrzují pravidlo) z řad mužů. Nebudu se tady rozepisovat o biologických přičinách, myslím že bych tady mohl vystačit s tím, že ve strip barech (alespoň hererosexuálních) jsou především striptérky (a když muži, tak spíše jen jako odvaz pro dámské jízdy - o tom ale budou vědět více ženy icon_smile.gif ). Ostatně neřešíme zde problém, že by mužům vadilo civění žen. Náš návrh tudíž není v pravém slovu DISKRIMINAČNÍ, ale ryze účelový!

Souhlasím (a také jsme se o tom již zmínili), že nastávají komplikace, když muž nemá partnerku (patřil jsem mezi ně a kdykoliv zase můžu) nebo partnerka nechce jít - je tu však jedno VELKÉ ALE! Proč nechce jít partnerka případně kamarádka? No přeci proto, že tam jsou čumilové - a tím se dostáváme na začátek. Takže pokud vyhradíme nějaké koupání (bavíme se o jednom ze čtyř (!)) jen pro páry, tak se spousta partnerek a kamarádek jistě "odblokuje" - a v tom je CELÝ VTIP NÁVRHU (ne, že bych sežral tabletky moudrosti - jen jsem se inspiroval mimo jiné z akcí z Hradce). Inspirací je i navštěvování saun. Pokud byla smíšená tak se vždy jednalo o mužskou (taky cítíte ten nesoulad (?!)) záležitost se špetkou očumovaného ženství. Naproti tomu na Podolském plaveckém stadionu (asi jediném v Praze - obvolával jsem snad všechny sauny) je režim smíšeného saunování jen pro PÁRY + ŽENY - a můžu Vám říct, že je to PROSTĚ LAHODA!!! Žádný mužský exhibicionismus, machrování a čumění - prostě ryzí pohoda (a to jsem chlap, jak to asi vnímají ženy (?)). Všem (a hlavně s naturismem začínajícím) párům doporučuji (dnes pošlu email panu Žurkovi s prosbou, ať to zařadí na stránky)! Atmosféra výtečná a dokonce mám pocit, že i (alespoň některým) samotným ženám se to líbí, protože mají příležitost pokecat s chlapama, aniž by se strachovaly, že budou dotírat. Jako chlap mám taky dobrý pocit, protože se nemusím stydět za naší omezenější chlapskou část, pač tam taková není. Trošku jsem odbočil... Nicméně po Podolí jsem už do klasické smíšené sauny chodit přestal (i bez partnerky).

Tématiku čumilů uzavřu už jen tím, že nemusí být vždy nápadní, aby to obtěžovalo. V reakci na Hanka uvedu příklad třeba z Vihohrad. Se "zájmem" jsem právě na Vihohradech sledoval, jak jsou pro samotné muže atraktivní dráhy, ve kterých plavou ženy. Důvtipným už docvaklo... většina žen plave prsa a s plaveckými brýlemi jde pod vodou dobře vidět. Dále se nebudu rozepisovat, protože bych se nechtěl dotknout důvtipu čtenáře. "Zájem" se přeměnil v nechuť, když jsem se téměř přetahoval o plavecké místo za mou partnerkou. icon_sad.gif Nechci tím dělat špatnou reklamu, ale co je horší? Když to ženy budou vědet dopředu a budou na to připraveny nebo když je to na místě překvapí a úplně na naturismus zanevřou? Btw. mou partnerku to ani nenapadlo a začala si toho všímat až po mém upozornění. Klidně to považujte za přehnané, ale snažím se jen popsat jak vidíme realitu. Třeba to dotyčným docvakne (vzhledem k omezenosti se však toho obávám) a přestanou to dělat.

A teď bych se rád věnoval něčemu konstruktivnějšímu. icon_smile.gif Přijímám ekonomické námitky (na ostatní jsem snad již dost reagoval) na koupání párů + žen (dále jen partnerské koupání). Avšak jsem přesvědčený, že Praha a okolí má tolik obyvatel, že "není Boha", abychom těch min. 15 párů + žen (cca 30 lidí navštěvuje Vinohrady - kdyžtak mě opravte) nedali dohromady. icon_smile.gif S partnerkou se dokonce kvůli partnerskému koupání trmácíme z Prahy až do Hradce (bohužel nám to ne vždy vyjde, jako třeba dnes). icon_smile.gif Věřím, že samotní naturisti pro tuto myšlenku získají nějakou kamarádku (nebo cestující z MHD - plavky přeci nejsou potřeba icon_biggrin.gif ). Navíc v té Podolské sauně jsme potkali již tolik párů, kteří jsou defacto potenciální návštěvníci.
Voot

so leden 28, 2006 6:26 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Tak a rovnou jdeme příkladem icon_smile.gif

Na pravidelné koupání i na konkrétní 14.3. a 15.3. se hlásíme v počtu 4 lidí (2 páry) - prozatím icon_wink.gif
natur

so leden 28, 2006 6:49 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Za prvé bych chět Voota upozornit na to, že poněkud zkreslil význam mé věty "Naturista nečumí, naturista si užívá tu pohodu, že nemusí mít na sobě nepříjemný textil", který byl myslen samozřejmě naprosto v opačném smyslu a spíše ideově - a mylně jej vzal osobně. Takže ještě jednou - význam oné věty je "skutečný naturista není čumil".
Chodím na Vinohrady už od začátku a mohu zde prohlásit, že mne nikdy nenapadlo pátrat po tom, proč někteří jedinci mají plavecké brýle (asi nesnáší vodu v očích) a jestli při plavání pod vodou koukají nahoru (to by museli být hodně velcí magoři, aby si vyvraceli hlavu kvůli tomu co na okraji bazénu vidí přímo). Že je tam někdy problém najít volnou dráhu na plavání je fakt, ale osobně se domnívám, že je to dáno počtem účastníků akce a velikostí bazénu. A že by existovali nějaké "ženské" dráhy - to už je totální fantasie, tam dráhy jednak vůbec nejsou, jednak se směr plavání tak rychle mění (dle volného místa), že o něčem takovém se nedá vůbec hovořit.
Spíš si myslím, že Voot vidí trávu růst i na poušti a že z určitých jevů vyvozuje nepřesné závěry a hledá východiska poněkud nereálná. Také jsem organizoval UNA-plavání v Praze a mohu ho ubezpečit, že v momentě, kdy by se někdo snažil zavést "pořádek" typu 1x za měsíc pouze partnerské plavání apod., tak bych mu všechno hodil na hlavu ať se v tom pěkně "koupe" sám. Kdo si bude pamatovat kdy je 1x ze 4, co s lidmi, kteří se objeví náhodně, např. při služební cestě v Praze, jak se to bude vysvětlovat zahraničním naturistům. A hlavně musím ten bazén zaplatit - na jiných stránkách se zde dočte, jak dopadl bazén v Brně. I my (UNA) jsme v posledních letech existence Uňáckého plavání v Praze byli ve ztrátě.
Už jsem se zmínil, na Pražačce je klasická smíšená sauna - funguje již řadu let naprosto bez problémů a při poměru muži-ženy cca 3:1. Jen pro zajímavost - v tomto státě stále ještě platí směrnice, že smíšené sauny nemají existovat.
A k anketě - obávám se, že příliš velká odezva nebude a - papír, resp. internetová stránka toho vydrží, leč skutek utek. Spíš bych Vootovi doporučoval připravit nějakou zcela nezávislou, jednorázovou akci tohoto typu. Jednak nebude nabourávat kolegovi Malínkovi jeho zaběhnutou záležitost, jednak si vyzkouší své schopnosti a pozná i reálné možnosti pro pořádání takové akce ve zcela anonymní Praze.
Takže opakuji - naturismus je o toleranci a slušnosti. Bohužel, situace v českém naturismu kopíruje situaci ve společnosti jako takové. Ale myslím, že tak úplně špatné to ještě není.
Hájek, NTSC
Voot

so leden 28, 2006 7:02 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Z časových důvodů budu reagovat stručně v bodech:

1. Takže ještě jednou: Uznávám naturisty a striktně je odděluji od čumilů.

2. Naposledu píši, že vše co se týče čumilů je myšleno s tím, že se jedná o jedince, ne o všechny ani většinu!!!!!!!! I já používám plavecké brýle.

3. Ani já nepředpokládám, že Vy máte důvod po něčem pátrat. Nechci se Vás dotknout, ale Vy asi nebudete v "zaměřovači" čumilů (tím nechci říct, že nemůžete být pěkný chlap - řeč je o ženách). My jsme bohužel nepátrali, prostě jsme na to narazili.

4. Opakuji, Vy jste muž a máte na to pohled MUŽE! Pokud ovšem vedeme diskuzi (a teď si dovolím zjednoduššení) "JAK PŘIVÉST PARTNERKY K NUDISMU", pak nám nezbývá, než myslet jako ženy nebo poslouchat názory ŽEN (viz výše názor Terezy)!

5. Vidím, že s tím plaváním za ženami jsem přeci jen některé čtenáře v důvtipu přecenil. Pokud partnerka plave a "zavěsí se za ni muž", aby ji měl takříkajíc na talíři, pak je jedno v jaké dráze (nebo obecně kdekoliv) plave. Jinak máte pravdu, že je problém v bazénu najít místo. Možná by pomohlo, kdyby část (aktualních) neplavců nepostávala v bazéně a vyšla z něj ven. Co se týče mé fantazie, máte pravdu, že je velká (díky Bohu), ale není sdílená - jak pak vysvětlíte, že partnerka má stejný názor (nehledě na zmíněnou "strkanici")?

6. Kdybyste si mé příspěvky přečetl pečlivě, tak se dočtete, že sám uvažuji o organizování takovéto akce. Taky se dočtete, že nikomu nechci nic nabourávat, jen nechci konkurovat. Termín 15.3. jsem zvolil úmyslně, protože v případě velkého zájmu to může pan Malík naopak samozřejmě uvítat, že se mu zvedne o jeho plavání zájem. Pokud by byl proti, pak se samozřejmě nebudu nijak vnucovat (mimochodem ještě během víkendu budu pana Malíka kontaktovat). Jinak se nebráním "vlastnímu" termínu (viz mé příspěvky). Mimochodem co jiného toto je, než pokus o zorganizování vlastní akce (co se týče termínu, snad jsem to vysvětlil dostatečně - opravdu se nerad opakuji)?

7. Zato Vy se asi opakujete rád. Chápu, že Vy jste negativní. Vám možná stačí říct si, že tak to je a vychází to ze společnosti (v tom ostatně souhlasím). Nám to však nestačí a chceme s tím něco dělat. Navíc zkušenosti z plavání v HK ukazují, že to může být dobrá cesta.

8. Omlouvám se, dále budu reagovat jen pokud přijdete s něčím konstruktivním nebo alespoň novým. Neberte to osobně, ale skutečně mě nebaví se opakovat - považuji to za ztrátu času a toho si cením nejvíce.

9. Uplně nejraději bych uvítal spíše názor žen a párů, protože pro ně tuto akci ostatně připravujeme. Vám nebrání nic v tom, abyste pokračoval ve svých aktivitách. Děkuji Vám za pochopení. Vidíte, dokonce jsem opustil i svou deklarovanou stručnost.
natur

so leden 28, 2006 8:29 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Je mi líto, ale musím reagovat na Voota. Nemám negativní přístup, je to přístup realistický - na rozdíl od jeho pár návštěv v bazénu na Vinohradech a jeho následnou kritiku jsem za poslední desítku let zorganizoval desítky naturistických akcí a mohu říci, že řada z nich byla velice úspěšných. Ale bohužel ze zkušenosti také vím, jaká je situace mezi českými naturisty a že bez odvahy a skutečného nadšení jednotlivce není možno cokoliv úspěšně připravit.
Asi fakt nejsem natolik důvtipný, abych pochopil že když někdo říká A, že vlastně myslí B - vycházel jsou pouze z Vašeho textu a Vašich názorů na situaci ve vinohradském bazénu. Pokud je nemyslíte vážně, tak je nevyslovujte. Jen tím kazíte renomé akce na Vinohradech a zhoršujete podmínky pro její další existenci.
Pana Malíka můžete kontaktovat třeba 100x denně, stejně Vám to nebude nic platné - pokud by jste pozorně četl co je psáno (a nejen mnou), tak se dozvíte, že akci na Vinohradech zajišťuje jistý pan Malínek. Již několik let.
O nějaké vlastní akci jste se nikde dosud nezmínil, pouze se dle textu chcete "přifařit" 15.3. k pravidelné akci kolegy Malínka - tzn. bez jakékoliv rizika (tím myslím finančního) a bez jeho vědomí už vyhlašujete ankety a "přihlášky", dokonce již i na pravidelné středeční partnerské koupání. To není zrovna příliš etické. Pro mne výraz vlastní akce znamená - pronájem bazénu, propagace akce, zorganizování dostatečného počtu účastníků (aby se to vůbec zaplatilo), pak tam pravidelně prodávat vstupenky a doufat, že na tom neproděláte. Všiml jste si při pár svých návštěvách na Vinohradech, že by se kolega Malínek koupal? Už dlouho jsem ho ve vodě, při svých občasných návštěvách, neviděl.
Hájek, NTSC
Voot

so leden 28, 2006 9:53 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Natur: PRO KRISTA PÁNA, TAK PROČ NÁM TO NADŠENÍ BERETE icon_question.gif icon_question.gif icon_question.gif icon_eek.gif icon_eek.gif icon_eek.gif Víte co, nestarejte se prosím o nás. Pana Malínka budu kontaktovat a vyřídím si to s ním. Nemám zapotřebí obtěžovat se negativisty JAKO JSTE VY. Zase bych Vám musel vše vysvětlovat (dokonce jsem to tu i hodinu sepisoval), ale pak jsem si řekl, že lidi jako Vy budou otravovat tak dlouho, než vezmou člověku poslední špetku chutě a pak ještě drze pronesou: "Vidíte, já jsem Vám říkal, že to nejde!"

Jak je psáno v jedné Cimrmanově hře: "Nepište mi už a raději nepište vůbec!" (Doufám, že si z Cimrmana nevezmete příklad).
----------------------------------------------------------
Žurek:
icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif Prosím pěkně, radši se uberme ke konkrétním věcem. Tyhle dlouhosáhlé diskuze tady stejně nikdo nečte icon_wink.gif Vemte ale jed na to, že při avizu nějaké zajímavé akce obdivuhodná spousta lidí velmi zbystří. Přinášejme tady konkrétní termíny, místa konání apod. Ze zkušenosti vím, že smíšené n-akce mají velké množství zájemců a perspektivu. Navštěvuje je úplně jiná vrstva lidí, podle mne více perspektivní než n-"pánské jízdy".
JirkaRybka

ne leden 29, 2006 6:29 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Voot napsal:
Proč nechce jít partnerka případně kamarádka? No přeci proto, že tam jsou čumilové


Konkrétně moje kamarádka nejen z tohoto důvodu - především proto, že by obecně plavky nesundala ani za zlaté prase, a dokonce ani v plavkách by se nikdy nešla koupat bez ochranky. Nevím co přesně se za tím skrývá, zřejmě nějaké trauma, jakýmkoliv přesvědčováním věci jen zhoršuju - no prostě nikdo s ní nehne. Nechci ji poslat do háje kvůli naturismu, nechci kvůli ní seknout pro změnu s tím naturismem... Co radíte v tomhle případě? Naturismus je přece svobodnou volbou každého, nelze si myslet, že každý chlap tu svoji (má-li jakou) v případě potřeby donutí?!

Můžu si asi rovnou odpovědět sám - pro takové smolaře jako já svoji akci nezamýšlíte. Pak to ovšem není akce obecně naturistická, ale jen jakási akce soukromá, pro uzavřenou společnost vybíranou na maličko jiném základě. Přeji vám (nikoliv nám) úspěch, sám přestávám číst.
_________________
Ať žije slunce, voda, a hlavně volnost! icon_smile.gif
Jirka "Rybka" Bernášek
Voot

ne leden 29, 2006 7:03 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

JirkaRybka:
Děkujeme za otázku... snad naše odpověď pomůže nejen Vám. Sami jsme se u naší kamarádky s něčím podobným setkali. Řekli bychom, že to může být třeba i jen věcí povahy, ale jistě se najdou ženy, které mají nedobré zážitky - proto ostatně vyvíjíme naší aktivitu. Můžeme řící, že se nám však podařilo tuto kamarádku zatím alespoň dobře navést. Jak?

V tomto nám posloužila právě společná sauna v Podolí. Z osobních zkušeností víme, že tam bývá poměr tak nanejvýš 1 pár na 2 ženy. Tudíž mužů tam bývá max. 1/4 a to ještě ve "špičce". Často (na začátku a konci provozní doby, ale i během dne) se nám stává, že jsme tam buď sami nebo s nějakýma ženama (nevíme kolik je Vaší kamarádce, ale věkové spektrum je tam široké - myslím, že se s nějakou "ztotožní"). Takže bychom doporučovali začít "mimo špičku v této sauně". Přestože tam budete sami, tak kamarádka udělá alespoň pokrok v tom, že se vyslékne na "veřejném" místě. Nebo uvidí ostatní ženy, že necítí vůči Vám (muži) stud a trošku ji to nasměruje. Popřípadně můžete vzít s sebou jiný pár (mohli byste jít třeba s námi - jen pro informaci nám je něco pod třicet) či kamarádku pro "inspiraci". Kdyby se stalo, že tam přijde cizí pár a bude ji vadit muž, může být zahalená v prostěradle nebo v nejhorším je možnost si jít (v plavkách) zaplavat do bazénu. MOŽNOST ZAHALENÍ A INTIMNÍ ATMOSFÉRA JE OBROVSKÁ VÝHODA SAUNY - ostatně my jsme se tak k naturismu dostali.

Naše kamarádka s námi šla dokonce s tím, že bude v sauně v plavkách (bohužel toto není neobvyklé u "normálních" smíšených saun)! "Bez řečí" (když viděla mou přítelkyni nahou) se odhodlala přebalit icon_smile.gif do prostěradla a po chvíli částečně odložila i jej.

Rozhodně neházejte flintu do žita! Pokud byste se chtěli k nám přidat, kontaktujte nás na jurnicev@vscht.cz. Až Vaše kamarádka překoná počáteční rozpaky, bude Vám jistě přinejmenším tak vděčná jako mě má přítelkyně. icon_smile.gif

Andrea + Vladimír

PS: Mno, za úvahu by možná stálo takovýmto "tvrdým oříškům" na "partnerském" n-plavání umožnit třeba první návštěvy pohyb v plavkách. Nevím, nad tímto jsme ještě neuvažovali, ale nebráníme se obecně ničemu, co povede k "odblokování" těch žen, co třeba měly kvůli omezenější části mužské populace smůlu. Jak píšeme, jsme nováčci a rádi se necháme poučit zkušenějšími. icon_smile.gif
JirkaRybka

ne leden 29, 2006 7:47 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Děkuji za zajímavou a podnětnou reakci! icon_biggrin.gif
Věc si žádá rozvahu i dialog, chce to čas... Ale pomůže-li to, budu moc rád.
_________________
Ať žije slunce, voda, a hlavně volnost! icon_smile.gif
Jirka "Rybka" Bernášek
natur

ne leden 29, 2006 8:02 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Informace pro kolegu Rybku - nezoufejte, máte možnost pozvat svoji přítelkyni na řadu akcí i rekreací, kde naturismus není aplikován fundamentalisticky, ale velmi tolerantním způsobem.
Jedná se zejména o akce v Babylonu, o akce pořádané naším klubem a o rekreaci v některých FKK-resortech a lokalitách v zahraničí. Jako příklad uvedu Kanárské ostrovy nebo na Krétě, kde vyhrazené nuda-pláže neexistují, na těch tolerovaných je samozřejmě možný pohyb i v plavkách. Další možností je Korsika, kde jsou nuda-pláže tak rozlehlé, že si vždy najdete prostor, kde se budete rekreovat Vy v naturistickém a ona v plavkách. Samozřejmě velice tolerantní je i přístup k "textilákům" na jachtě Silva. A o tom, že tento přístup je optimální, svědčí třeba příběh jedné čínské účastnice, která na naši loď doprovázela svého kanadského přítele - naturistu. Ona 1.den v plavkách téměř od krku ke kotníkům a kruhem okolo těla, poslední den totálně nahá a docela slušný plavec. A ještě jsem nazažil (za 15 let naturisty - amatéra + 15 let naturisty - profesionála), že by v kterémkoliv FKK-resortu někdo vytýkal ženám, že mají na sobě spodní díl plavek - jsou přece dny, kdy na to mají právo i skalní naturistky. A když si Vaše přítelkyně zkusí někde o samotě ony plavky sundat a "pomazlit" se s hebkou, průzračnou mořskou vodou bez onoho nepříjemného kusu textilu - třeba budete mít vyhráno. To Vám přeje
ing. Hájek, NTSC Natur Travel
zurek

út leden 31, 2006 7:08 am

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Nesoustřeďuj se jen na "přesvědčování", to je moc agitativní, únavný styl. Taková holka potřebuje velmi příznivé klima pro změnu svého myšlení. A to je někdy na dlouhé roky.
V každém případě si ji přiblížíš, když v tobě bude mít oporu dostane se do stavu, že s tebou půjde i do pekla. U nás doma zásadně platí příznivá společnost. Určitě když jí zavedeš mezi příjemné lidi, tak velmi brzo změní názor. Já znám spoustu kluků, kteří na tomhle zapracovali a do 2 let přivedli čistokrevnou naturistku icon_smile.gif K nám chodí 15tileté holky, které pravidelně začínají perfektně a úhledně zabalené do osušek a poslední hodinu už ani neví, kde ty umáčené hadry mají. Moc bych nezaváděl téma "Nahota je tak krásná, okouzlující a osvobozující". To zavání taky moc agitkou a nátlakem, na to si přijde každá sama. Navíc, spousta holek se nerada baví o intimnějších věcech. Nahota není intimní, ale pro takovou začátečnici určitě ano. Jo, a důležitá věc icon_wink.gif Když holka říká NE, tak ve skutečnosti mysí ANO.
Určitě svoji roli hraje opravdu intimní život jako takový. Její nahota doma, v posteli, sprše asi nebude ničím jiným, než nezadržitelným proudem volání přírody icon_wink.gif , ale až volání opadne, tak se dá dost dobře zapracovat na naturismu - nesoukat se do tepláků, pyžama (plavek), ale v té nejlepší poklidné n-náladě jí můžeš hodiny třeba číst poezii icon_wink.gif . To každá holka bez vyjímky přijme s velkou radostí.
Přeju hodně zdaru ve vytváření té nejpříjemnější naturistické atmosféry a držím palce.
(Všechny uvedené příklady jsou mojí osobní zkušeností)
JirkaRybka

út leden 31, 2006 11:46 am

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Dík za všechny náměty icon_biggrin.gif Škoda jen, že víceméně všechny předpokládají partnerský vztah, který já nemám. icon_cry.gif V případě kamarádky, která mě sice nadšeně týden co týden lanaří do bazénu, ale jinak zachovává veškerá "mezi cizími" běžná tabu - u takové mám dost omezené šnace. Nejspíš najít jinou, ale to taky nejde hned. Pro některé z nás to možná dokonce nejde vůbec.
Fakt si myslím, že do tohoto tématu zkrátka nepatřím. icon_wink.gif
_________________
Ať žije slunce, voda, a hlavně volnost! icon_smile.gif
Jirka "Rybka" Bernášek
brop

út leden 31, 2006 2:39 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Celá diskuze ukazuje, že často nedokážeme se smířit s určitými fakty. Mužská a ženská sexuality jsou rozdílné a u mužů existuje tzv. vjemový efekt. Proto se více mužů než žen podívá na opačné pohlaví. Samozřejmě existuje řada žen, kterým toto chování vadí a pokud se objeví čumilové pak může být vše ztraceno, protože ženě stačá jeden negativní zážitek a pak již nikdy nehodlá situaci opakovat. Dále všichni dobře víme, že cíle dosáhneme postupnými kroky nikoliv naráz. Proto velmi oceňuji podolskou saunu ( i když jsem jí nikdy nenavštívil ) kde se opravdu ženy mohou cítit dobře a získávají postupný ostych. Nějakou dobu jsme navštěvovali saunu na Olšance, ale bohužel díky kvalitě tam začalo být více plno a tím to již nebylo úplně ono. Člověk musí cítit určitou pohodu a pokud jí nemá tak s tím nic nikdo neudělá. Zkusili jsme s manželkou saunu ve Štiříně ( nejsme z Prahy ) a vzhledem k velikosti ( teoreticky max 6, ale prakticky 5 ) bylo dilema najít nějaký termín kde bychom my někomu nevadilo a oni zase nám. Toto se nepodařilo avšak nakonec se k nám přidaly další kamarádky a rozhodli jsme se pronajmout celou saunu. Poprvé byl trochu problém z nahoty, ale po chvíli bylo vše OK. Nevím samozřejmě jak je to s ekonomickou stránkou Babylonu a HK, ale pokud chce někdo určovat pravidla musí být pořadatelem a nést všechna ekonomická rizika ( pan Hájek by asi mohl vyprávět ). Takže fandím všem co chtějí uspořádat nějakou akci, ale ono chce opravdu začít postupně a nějak megalomansky. A ještě jedna připomínka podle mého naturista si v případě potřeby navleče plavky a respektuje určitý sociální stav, protože je to součást přírody. Kdysi jsem byl hodně ortodoxní nudista, ale sepětí s přírodou není v tom, že budu za každou cenu nahý. a z toho mi vyplývá ještě jeden tip na bazén. Pokud by někdo chtěl tak může dát rozšíření páry + ženy a pro muže podmínku bez plavek a pro ženy možno s plavkami ( i bez ) možná se za čas vykrystalizuje parta kde budou všichni plavat nazí či maximálně nově příchozí ženy budou chvíli s plavkami. Manželce nyní již nahota také nevadí ( 15 let mi trvalo a nyní je to 5 let v pohodě ), ale raději má komornější akce - škoda, že není směrem JV od Prahy něco podobného co mají ve Všestarech u HK. Ještě jednou držím palce všem organizátorům. Bez nich bych se musel stáhnout do ilegality, ale naturistou bych zůstal
_________________
brop
zurek

út leden 31, 2006 3:01 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Ekonomická stránka je vždycky takové nějaké kličkování, které je potřeba přestát icon_wink.gif Já jsem se teď vrátil z vedení AQUA ML HK. Změnilo se tam vedení, tedy spíš nezůstal tam téměř nikdo, kdo nám šel vysloveně na ruku. Akce ale pokračují, protože díky jim, propagaci v médiích a dalším věcem je vlak už rozjetý a vzhledem k výsledkům není třeba ho zastavovat. Nicméně mám vždy na talíři, že "areál na našich akcích nepraská ve švech". Rozuměj, že přijde 120-150 naháčů, což je normální stav a ten jim přijde i za plavkového režimu. Takže je potřeba neustále leštit kliky, vytrubovat do všech stran a vůbec dělat akci dobrou pověst. Naštěstí nikoho nenapadlo, že by se měla zrušit povinnost smíšených párů. Viz prachbídná zkušenost z n-plavání v padestátce, díky Bože za ni!
Myslím, že takových bazénů, jako jsou Všestary bude kolem Prahy celá řada. Je pravda, že tohle plavání je MAXIMÁLNĚ oblíbené, až překvapivě. Proto ho taky provozují 2x týdně + naše 4hod. bloky 1x za 14-21 dnů. Chodí tam taky docela jiný typ lidí, než do Hradce. V HK je to ale perspektivnější, je tam víc mladých, kteří příště zase natáhnou další známé, takže je to dynamičtější.
Dlouhan3

st únor 01, 2006 9:28 am

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Cituji:
"""Žurek:
Nemyslím, že by olomoucká terasa byla označovaná jako naturistická lokalita. Tam je prostě vyhrazené místo bez plavek - tedy pro nudisty. S naturismem bych to nijak nespojoval. Alkoho, cigarety... - na veřejném místě si dneska může každý dělat, co chce. Pokud je tam zákaz, tak se má dodržovat. Dodržování můžou kontrolovat i přítomní, popř. kuřáky nahlásit personálu. """

Neznám žádný oficiální seznam nudistických-naturistických lokalit v ČR. Zcela určitě je nuda terasa na olomouckém bazénu uvedena zde http://www.naturista.cz/lokality/fcfkk.htm - položka 83. Terasa samotná je na bazénu určitě zřetelně označena slovem NATURA ( + pláž nebo terasa- to nevím určitě).
Žurek:
Podle cigaret a alkoholu se jistě o naturistickou lokalitu nejedná, nebo jedná, ale nechodí tam naturisti, na které se pisatel odvolává.

Dále cituji:
"""Velmi neúčinné je se vyplakávat v diskuzi na internetu.
Z okolních domů tam natáčeli porno? Ehm, trochu hodně nadnesené, že?"""
I když sám velmi nesnáším, když mi někdo říká, co mám říkat a jak se vyjadřovat (např.moje soudružka vedoucí, která poslouchá, co kdo v kanclu říká do telefonu, pak to komentuje) neodpoustím si poznámku k sarkastickému tónu poledních citovaných vět, které myslím nového člena mezi nudisty zrovna nepřitáhnou a příliš neaktivizují, myslím, že by to šlo napsat i zdvořileji.
Žurek:
On to zvládne icon_smile.gif a pro příště aspoň nebude volit tak nemístná slova. NUDA-terasu označovat jako porno - to je fakt trochu přestřelka icon_wink.gif
Petar

út únor 07, 2006 6:09 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Zdar všichni zase po čase. Vidím, že téma páry v singlové je po čase zase zpátky, resp. je pořád žhavé. Přečetl jsem si všechny příspěvky a aniž bych se chtěl pouštět do reakcí na všechno co bylo napsáno, tady je můj názor, který můžete brát i jako názor mé přítelkyně. Nazí se koupeme už dlouho, já začínal tak před 15, spolu pak tak 10 let. Základními motivy - pocit volnosti, přirozenost, opravdovost. Ty motivy u nás fungujou bezezbytku v létě venku. V zimě v bazéně (Mikuláš v HK, Babylon) jsme až někdy loni okusili, že to taky může být pohoda. Může a taky nemusí. Když přijdu s rodinou na plavání do t bazénu, je tam normální atmosféra, děti blbnou, část lidí plave, část se baví, kluků je zhruba stejně jako holek. Obdobně přirozeně a nenuceně působily i výše uváděný akce v HK a Liberci . Naproti tomu N50 v HK, stejně jako některý návštěvy saun obleženějch téměř výhradně chlapy pro nás byly palčivým příkladem toho jak ne. naše motivy k tomu být nazí jsou v tom případě fakt pryč. Než plavat pod dohledem zástupu obrýlených seladonů, radši na čas zase do textilu.

Jestli to takhle působí na nás, jak asi může na holku, kterou to táhne sundat plavky a ocitne se obklíčená zádumčivými seladony. Párkrát tady zazněla (už i dříve) argumentace,!jste naturisti tak za co se stydíte". Tohle pojetí ale v podstatě vylučuje, že by se okruh naturistů mohl rozšiřovat. Na pro většinu lidí podvědomě příjemnou představu slunce a vody na holém těle se se pro hodně lidí nabaluje právě nepříjemný odér čumilů, co se pod takovou tou aktivistickou rouškou chodí hlavně podívat.

Proto věřím, že je přinejmenším užitečné udržovat povědomí o tom, že je lepší, když je na pláži či v bazéně vyvážen mužský a ženský prvek. Věřím i tomu, že je dobré, když některé z akcí jsou "pozitivně diskriminační" - páry, rodiny, ženy. Věřím, že takové akce mají daleko větší šanci přilákat další lidi.
-------------------------------------
Žurek:
My jsme navštěvovali i tu HK padesátku, proč jsme ji opustili ale nebylo přímo kvůli očumování. Mj. to bylo taky kvůli absolutně pusté atmosféře - s tou masou vorvaňů pohnul akorát pohyb dveří u dámské šatny. Jinak jsou tihle samotáři od základu nezajímaví lidi icon_sad.gif
JirkaRybka

út únor 07, 2006 8:21 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Ten spor je zřejmě věčný - a totálně neřešitelný. Naturistické páry si bojují za ještě lepší atmosféru pro sebe, singlové bojují za prosté právo jít si taky na tu kterou akci zaplavat, a proti principům kastování a kolektivní viny. Vždy víceméně na úkor zájmů té druhé skupiny... A protože na pořádání dvojích akcí je nás málo, řešení asi opravdu neexistuje. Tak bych se přimlouval snad jedině za zachování nynější pestrosti, ať si každý může vybrat aspoň něco icon_biggrin.gif
_________________
Ať žije slunce, voda, a hlavně volnost! icon_smile.gif
Jirka "Rybka" Bernášek
petrre

út únor 07, 2006 8:54 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

K těm čumilům jsem svůj názor napsal již výše, takže se nebudu znovu opakovat. Jen co se týče mě a manželky, určitě bychom se přikláněli pro to, aby na n-plavání byly pouštěny pouze páry nebo ještě příp. samotné ženy. Možná pro samotáře se to může jevit jako diskriminující, což zajisté také chápu, ovšem bohužel česká společnost je tak nechutně nekulturní, že to asi ani jinak nepůjde, tedy pokud se nestane něco zásadního.

Totiž to, co by pro člověka mělo být přirozené - tedy koupat se a opalovat nahý místo zabalený bůhví v čem, je tady alespoň v česku pasé, a jak to tak sleduji, tak v podstatě naturisté jsou ohrožený druh. Nebo myslíte si že ne? Tak si vemte třeba proč se tady všichni natahujete o něčem, co by mělo být automaticky. Dle mého názoru by měl být povolen vstup na bazény kdekoliv v ČR pouze bez plavek, a textiláci by měli mít naopak ty starosti, co máte vy, tedy kam by si mohli stydlivky jít zaplavat. Tím by bylo zároveň vyřešen problém s přiblblými čumily apod.

Místo toho sleduji na bazénech čím dál víc to, že lidé na sebe navlíkají před vstupem do bazénu všechno možné. Za chvíli to dopadne tak, že se budem muset koupat úplně oblečení, jinak budem považováni za nějaké idioty nebo úchyly. Já to alespoň takto vnímám při návštěvách bazénu v Přerově a v olomouci. Tam už to v poslední době dospělo tak daleko, že normálně když se chci osprchovat, tak vůbec nevím, jestli si vůbec mohu sundat plavky, aby na mě nezavolali cvokaře!! Už prostě i muži mezi sebou se totálně stydí!! Tak si to představte, kam to spěje. No kdybyste to viděli, jak se mydlí, a přitom na sobě mají plavky, a nejlépe ještě nějaké bombarďáky...

Dále všiml jsem si, že u mužů začíná být velká móda nosit na plavání kalhoty. No ten oděv má asi svůj název, ale vůbec mě to nezajímá, protože je to totálně nechutné, a myslím si že i nehygienické. K tomu by se snad mohl vyjádřit nějaký odborník. Dále jsem si všiml u žen, že se také čím dál více zahalují do plavek zakrývajících co největší části těla.

Takže nevím jak jinde, ale tady na přerovsku je asi s nějakým naturismem vážně konec (tedy pokud tady vůbec někdo takový kdy byl...). Opravdu si tady připadáme jako "štvaná zvěř". No jsem zvědav, jestli alespoň ještě v létě najdeme nějaké místečko v Chorvatsku, kde bychom se mohli koupat a opalovat jak nás pánbůh stvořil! icon_razz.gif
---------------------
Žurek:
Zásadně protestuju proti označení, že "česká společnost je nechutně nekulturní" icon_evil.gif Kulturní svět nás má za kulturně moc velmi zajímavou zemi, tak by bylo dobré se toho držet. Já ani mezi naturisty necítím nějakou hmatatelnou nekulturnost. Jsme trochu zamrzlí a zpozdilí icon_wink.gif to jo, ale v žádném případě ne nekulturní!

..."pokud se nestane něco zásadního" Jako že se zableskne, zahřmí, všem spadnou kalhoty a budou ze všech nudisti, jo? Tak dobrý, no...
Pane kolego, tohle jsou takové typicky nováčkovské nicneříkající řečičky(představte si Naturistu plného takovýchto příspěvků, brrrr) - "...koupat se v a opalovat je v česku pasé" icon_biggrin.gif Tak tohle tady ještě fakt nezaznělo icon_smile.gif POdle wwww jste z Lipníka a tady máte n-pláž do 20km od vás. Co chcete víc? Jestli něco blíž, tak si to zařiďte, všechny n-pláže někdo zařídil a někdo se o ně stará. Nikdo nemůže počítat, že Ministerstvo nudismu začne u každého rybníčku ze státního nařízení zakládat nudapláže. Člověče, já chodím každý týden v létě v zimě na plavání bez plavek a v našem kraji mám hned 4 různé možnosti icon_wink.gif A pochybuju, že v mém okolí jsou tak úplní jiní lidi, než jsou na Přerovsku. Tady různí Koukolové a podobní teoretikové pořád řeší, jestli je u nás 2% nudistů nebo 3% nudistů. Já, jak poznávám na srazech nejrůznější typy lidí-naturistů, tak směle prohlašuju, že nudistů je u nás 100% icon_lol.gif Někteří o tom sice ještě neví, ale čas hraje pro nás.
Určitě bych se oprostil od myšlenky, že za nudismem je potřeba cestovat do Chorvatska. To je názor tak, odhaduju z roku 1970.

--------------------------------------------------------------------------------
No jo to by nebyl žurek aby zas neměl blbý komentář že ano... Já už raději nebudu nic psát, když jsou to podle vás nic neříkající řečičky. Tak si to tady užívejte sami!! Čau.
*Meesha*

st únor 08, 2006 4:42 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

... a co se inspirovat v ty Americe a poustet na n-akce samotne pany jen s pisemnym povolenim manzelky??? icon_wink.gif
---------------------------------
Žurek:
Já bych to ještě vylepšil po našem, že by bylo potřeba:
1. písemné svolení manželky
2. písemné svolení ex manželky
3. písemné svolení tchýně
4. osobní doprovod tchýně
5. písemné svolení obecního úřadu z místa bydliště
Petar

st únor 08, 2006 5:02 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Včera jsem musel odejít v půlce příspěvku (i tak jsem se poměrně rozkecal) a tak dnes už jen telegraficky.

Věřím, že pocit vody a slunce na holém těle je podvědomě příjemná představa pro každého, řada lidí hledá cestu ke svému podvědomí těžko, řada ho pak stejně neposlechne pro nánosy toho co by se mělo či nemělo. I tak zbývá dost velké procento lidí, kteří za příjemných okolností plavky sundají a za chvíli už vědí, že je to dobré.

Nedávno jsem si byl zaplavat v bazénu ve Factory Pro na Černém mostě (Praha), normální textil, nicméně k mému milému překvapení je přímo vedle bazénu pěkná sauna (bohužel ochlazování jen ve sprše). V bazénu návštěva tak 50, spíš mladších lidí, kluci holky tak napůl. Kupodivu ti stejní lidé cirkulovali hned vedle v sauně a sprše před ní úplně v pohodě nazí. Nemohlo mně nenapadnout co chybí do stavu, kdy si mezi dvěma saunami dají bazén a plavky prostě nebudou řešit.

Věřím, že velká část lidí by s tím neměla v dané pohodové atmosféře velký problém, byli to lidi, co si po týdnu v kanceláři nebo škole udělali poživačnickou chvíli pro sebe. Źádní vědomí naturisti co chtějí něco propagovat či šířit, prostě lidi co si chtějí příjemně odpočinout a nahota je pro ně uvolňující, nebo příjemně zpestřující, nebo prostě ne nepředstavitelná. Tihle lidi ale nikdy nepříjdou zaplavat někam, kde se budou /je jedno jestli z pohledu ostatních právněně či nikoliv/ cítit blbě, protože se ocitnou v jakémsi ponurém pánském klubu.

Proto ještě jednou, Voote sympatizuji s Tvým záměrem, můžeš si do svého předběžného šetření zaznamenat mladou rodinu se zájmem zajít si v Praze v týdnu tak od 18h s tak měsíční periodicitou na N plavání párů,rodin a samotných žen. Uváděné Factory na Čerňáku je asi trochu z ruky( i když tak 5 minut pěšky od metra a s velkým parkovištěm a asi by bylo i drahé na pronájem ale možná to stojí za pokus)
Petar

st únor 08, 2006 5:21 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Ještě jednou ale pak už fakt končím ať nejsem obviňován ze zahlcování foraq teoretickými kecy. Chci ještě zareagovat na Jirku Rybku, jehož příspěvky většinou víceméně ladí s mým nahlížením na N. Jirko i já jsem si kdysi představoval jaký by to bylo mít přítelkyni, zavést ji někam na pěknou pláž a neřešit plavky. Ta první podmínka si většinou najde cestu sama, jednoho dne na někoho natrefíš ani nevíš jak, ostatní pak už je fakt otázka vytváření příznivýho prostředí, i mně to kdysi na začátku dalo - nejdřív při měsíčku v rybníce, sauna, opuštěná pláž na písáku, pak u moře, po pár už nikoho z nás nenapadne rozhodovat se mezu T a N.

Věřím, že vždycky budou akce bez omezení a tak snad singles s trochou nadhledu přejdou to, že některé další akce jsou v zájmu nenarušování normální rovnováhy M Ž (která v normálním bazénu je obvykle zachovaná) a teda i v zájmu toho že se N komunita třeba bude rozrůstat, nedostanou.
JirkaRybka

st únor 08, 2006 6:53 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Jo, díky za reakci... Ale já jsem přes veškerou snahu bez partnerky 15let, a neznám ve svém soukromém okolí jedinou ženu, která by naturismus aspoň připustila za teoreticky možný, takže už dávno nevěřím v možnost dosažení parity. Asi se pletu (to doufám), nebo žiju na jiné planetě než vy, ale moje příspěvky sotva můžou teď vyznívat jinak. "Když ženské nechtějí, máme to marné." icon_confused.gif
_________________
Ať žije slunce, voda, a hlavně volnost! icon_smile.gif
Jirka "Rybka" Bernášek
asmara

pá únor 10, 2006 9:53 am

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Zdravím všechny!!
Především mě překvapil fakt údajných"čumilů"v bazénu na Vinohradech.
Chodím tam plavat rok a půl,většinou s kamarádem a dětmi,občas i sama a
rozhodně nemohu mluvit o nepříjemných pocitech a už vůbec ne o čumilech.
Naopak,zde poprvé jsem měla pocit,že se na mne žádný muž nepodívá zbytečně podruhé/a považuji se za poměrně přitažlivou/. icon_lol.gif
icon_lol.gif
Možná bych slečně Áje doporučila ještě to několikrát zkusit,možná se to zlomí,myslím,že dva pokusy nejsou mnoho.
Jinak nápad plavání párů nezavrhuji jako takový,jen si myslím,že to není vhodné řešení konkrétně pro vinohradský bazén,nenabourávala bych zajeté a fungující,v případě zájmu asi nebude problém nasmlouvat jiný
bazén v Praze jako alternativu.
Asmara
zurek

pá únor 10, 2006 10:49 am

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Přesně tak, ať je v Praze 10 n-bazénů - aspoň bude nějaká konkurence. Je absurdní, aby zimní pražské naturistické vyžití stálo a padalo s 30ti vymodlenými naturisty. Konkurence je potřeba všude, on i ten slavný Babylon se už snaží víc než tomu bylo před 2 roky. A získáme na tom jenom my, naháči icon_smile.gif
Ája + Vláďa

ne únor 12, 2006 5:10 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

(stará přezdívka: Voot)
S radostí sledujeme z ohlasů, že varianta partnerského n-plavání v Praze vypadá perspektivně. icon_smile.gif Ostatně, snad jen blázen si může myslet, že v 1,5 mil. městě se nenajde několik set naháčů icon_smile.gif (vždyť jen kolik i mladých žen se opaluje v létě nahoře bez!).

Neměli jsme v úmyslu vinohradské plavání nějak hanit - prostě jsme jen vyjádřili své pocity. Naopak doufáme, že se "vypracujeme" a s přehledem si ho budeme dávat. icon_smile.gif Taky je pravda, že dvě návštěvy není mnoho, ale nepřijde nám moc normální, aby téměř všichni neustále jen tak postávali ve vodě u kraje bazénu (nebo to je taky nějaká časově lokální anomálie(?)) - řešili jsme to, pač se tam pak mnohem hůře (pokud vůbec) dá plavat.

Ještě přidám můj osobní (Vláďa) postřeh z posledních návštěv smíšené sauny (u fitka). Pokud jsem v sauně s partnerkou/kamarádkou (obě žádný problém s nahotou), tak přítomná samotná žena má obvykle mnohem menší (pokud vůbec nějaký) problém s nahotou. Pokud jsem v sauně single (jiný den), tak většina žen na to reaguje ostýchavostí a zakrýváním se (a přitom se chovám stejně). To jenom potvrzuje, že celá problematika je hodně "POCITOVÁ" (především pro ženy).

Proto nám přijde bezpředmětné debatovat o tom, jestli někde založit partnerské n-plavání. O diskriminaci by se jednalo, kdybychom chtěli někomu něco nakazovat a zakazovat (ať si každý organizuje co chce). A nejedná se o ni proto, že se snažíme prostě nabídnout "službu šitou na míru". Vždyť jsou např. fitka jen pro ženy apod. Souhlasíme však s tím, že není dobré na Vinohradech měnit zaběhnutý systém a podle toho jsme upravili naši "taktiku" (děkujeme za užitečné příspěvky - hlavně Ivošovi)- každopádně to jsou spíše technické detaily (původní motivace vycházela ne z toho se k někomu "přifařit", ale spíše využít toho, že vedení areálu nemá s naturismem problém).

Ze stejného titulu nejde ani o boj mezi "skalními" a "amatérskými" naturisty. Stejně jako nám nevadí (naopak ho VÍTÁME!) plavání na Vinohradech, tak "skalním" naturistům nemusí vadit partnerské akce. A ti, kterým takové akce leží v žaludku, by nás museli hodně přesvědčovat o tom, že jsou opravdoví naturisti (nebo třeba jen nemají jiný např. obchodní zájem - viz pan Hájek). Nám totiž nejde o to vypuzovat muže z těchto akcí - naopak je VÍTÁME!!!... z principu jsou potřeba - tvoří 50% páru icon_wink.gif . Snažíme se jen vystrnadit čumily, kteří se za muže pouze vydávají.

Na závěr ještě krátká poznámka. S přípravou partnerského n-plavání pokračujeme icon_smile.gif (jsme ve fázi vyjednávání s provozovateli) a JEDINÉ, co nás může odradit je nezájem lidí nebo absence provozovatele, který by nám pronajal areál.

Proto pokud s naší aktivitou sympatizujete, hodně nám pomůžete pouhou účastí ve fóru a anketách. Děkujeme.

PS: Všem, kterým chybí naturistické plavání v blízkém okolí můžeme poradit jediné: nefňukejte a pokuste se s tím něco udělat. icon_wink.gif
natur

ne únor 12, 2006 8:23 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Velice bych uvítal, kdyby se "voot" přestal zabývat moji osobou a k případné diskuzi se vrátil až ve chvíli, kdy úspěšně přejde ze stadia internetové ankety do stadia kompletní realizace svého záměru. I když já osobně se už diskuze na toto téma a témata typu "naturisti neonanujte" už zúčastňovat vůbec nehodlám. A určitě by nevadilo, kdyby přestal urážet a napadat každého, kdo plně nesdílí jeho názor. A doporučoval bych, aby si pozorně přečetl celou historii svých příspěvků na téma "bazén na Vinohradech" a zjistil tak, jak pružně mění své názory. A závěrem - marně jsem ve všech naturistických příručkách hledal co či kdo to je - skalní, amaterský, opravdový naturista. Já znám pouze výraz naturista.
Hájek
Ája + Vláďa

ne únor 12, 2006 8:38 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Pane Hajku:
1. rad se Vasi osobou nebudu zajimat, pokud Vy se nebudete zajimat o nas a vysavat z nas nadseni
2. napiste mi prosim, kdy jsem koho napadl (pokud narazite na zminku o Vas v predchazejici reakci, nemel to byt utok ad bod 1)
3. prosim alespon naznacte, jak menim nazory (uznavam, ze jsem ustoupil od napadu stridani partnerskeho a smiseneho plavani na Vinohradech)
4. byl bych nejradeji, kdybych nemusel specifikovat termin naturista... cinim tak vsak po reakcich (mj. i Vasich), kdy nedokazete pochopit, ze ne kazdy je Vasi natury (alespon z pocatku) a proste mu je neprijemne civeni cumilu
5. uvital bych obecne, kdyby Vase prispevky byly mene mlhave (vice konkretizujte)
6. vzhledem k Vasimu rozhodnuti (ignorovat tuto diskuzi) pochopim, pokud nebudete reagovat... v opacnem pripade prosim ad bod 5.
zurek

ne únor 12, 2006 8:46 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Teď se u nás stavovala družka Petra Malínka a samozřejmě byla řeč o novinkách z vinohradského n-plavání. Musím přiznat, že na přetřes nepřišel téměř ani jeden pozitivní moment z této akce icon_sad.gif - nerentabilita, malá návštěvnost, zdražování nájmu, studená voda, nelákavé prostředí icon_cry.gif Celý hovor nakonec vyplynul do myšlenky n-plavání přesunout jinam. Šel jsem přímo do kolen, když jsem se dozvěděl, že rodina Malínkova DOTUJE toto slavné vinohradské n-plavání!
Tady v těch diskuzích ještě zatím nezazněla myšlenka, že n-plavání by se mělo spíš nazývat n-koupáním. Pokud beru za vzor naše všestarské seance icon_wink.gif , tak to je spíš jedna velká drbárna (ženská icon_wink.gif ), než nějaké oslňující sportovní výkony. Jistě, u nás sauně a bazénu předcházejí 2 hod. volejbalu, ale ty zbývající 2 hod. v sauně a bazénu je normální drbárna lidí, kteří se 14 dnů nevidí. Jistojistě je to i u ostatních naturistických klubů.
Proto bych doporučoval najít místa, kde se bude dobře povídat a bazén nemusí mít zrovna závodní parametry.
Naturisti se vyznačují až extrémním požitkářstvím, což by se se mělo brát v potaz (dobré občerstvení s ještě lepší obsluhou se cení ZLATEM!) Takže u nás je v poslední době mezi nejhlavnějšími body zájmu před Všestary, jestli bude na místě "ten bezkonkurenční domácí mošt z jablek a mrkve" icon_wink.gif a když zrovnha není, tak to je hned pokleslá nálada - ..."a že minule to bylo lepčí a příště se to musí vobjednat" atpod. Naturisti jsou velmi háklivý národ icon_wink.gif
Přeju mladým pražským organizátorům hodně štěstí a ať do konce zimy ještě nějaký ten termín stihnete.
Údajně je čerstvě nově v provozu zrekonstruovaný bazén na Pražačce.
Ája + Vláďa

ne únor 12, 2006 10:10 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Děkujeme za podporu icon_biggrin.gif . Myšlenka "n-plavání" versus "n-koupání" má své opodstatnění a souhlasíme, že rodiny, páry a přátelé si přijdou většinou odpočinout a třeba i poklábosit, ale rozhodně nepřijdou trhat světové rekordy v plavání icon_lol.gif . Proto jsme také už dříve náš článek přejmenovali na "Partnerské n-koupání" a v tomto duchu se snažíme také najít dostatečně aktraktivní místo, kde bychom naše "n-koupání" uskutečnili. Díky také za TIP ohledně občerstvení "národu NATURISTŮ". Jestli jsou opravdu takoví labužníci, tak to jim tu mrkvovou šťávu vlastnoručně klidně připravíme icon_wink.gif .
kengurra

čt únor 16, 2006 11:42 am

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Rád bych milé dámy uklidnil, že jsou i čumilové, kteří očumují pány icon_eek.gif Navštívil jsem Vinohrady, vylezu z vody, posadím se a odpočívám po sportovním výkonu (30ti minutové intenzivní plavání dá fakt zabrat) a začali se poblíž místa, kde sedím, ve vodě kupit pánové, kteří "intenzivně zkoumali mé okolí" asi je zaujal nápis o zákazu skákání se stran do bazénu na stěně nebo co icon_smile.gif
Milé dámy, prosím klid a chladnou hlavu, pokud vás někdo očumuje tak to berte jako pochvalu vašeho skvělého zevnějšku, anebo si vás spletl s chlapem icon_wink.gif
Plavání zdar Petr
-----------------------------
Žurek:
Jo, jo, taková pochvala od urostlého atleta určitě zahřeje icon_wink.gif Oni ale tady propíraní "pozorovatelé" mají do atletů dost daleko ...
Martička

pá únor 17, 2006 11:00 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Tak mi to nedalo a nahlédla jsem do diskuze." Co se děje!"říkám si. Ve středu, přesto, že byl hokej, zima a pršelo, byla obsazenost bazénu na Vinohradech dobrá. Přišli i ti co dlouho nebyli. Přátelé z kmene Nodropedů
a jiných akcí. Tak nějak jsem cítila,že se něco stalo.Padla i otázka,zda jsem byla v poslední době na natur.stránkách?

Myslím, že je hanebné nazývat osazenstvo bazénu čumily, já je znám většinu osobně. Když přijde někdo nový samozřejmě na něj ostatní koukají, protože ho vidí poprvé. Já sama jsem pocit okukování měla,když jsem s natur.začínala před 3 lety a mám ho i dnes pokud nepujdu třeba dva měsíce plavat. A myslím, že to i ostatní ženy cítí stejně.

A navíc bychom si měli uvědomit, že někteří mají zdrav. problémy a jsou rádi, že bazén přeplavou třeba jen dvakrát. Nejsme všichni sportovci, ale parta, která se zná. icon_lol.gif Vaše šatnářka Marta icon_eek.gif
Martička

so únor 18, 2006 7:24 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Ivoši a ten bazén na Pražačce to nebylo fér. Víš moc dobře, že jsme uvažovali o přesunutí plavání z Vinohrad tam. A jestli to tam ti druzí pokazí
tak se múžeme jít klouzat né koupat. icon_wink.gif Martička
----------------------------
Ivoš:
Pardon, já jsem netušil, že je tak až tajná věc. Co ale brání tam hned minulý týden zavolat? Pražačka byla otevřena 1.února 2006 http://www.acein.cz/prazacka . O pronájmy jistě neusilují jen naturisti. Nakonec ale může ve středu fungovat Martička a třeba v sobotu Partička. My ve Všestarech se pasujeme s jedněma fotbalistama, se druhejma fotbalistama, s tenistama a Sokolama a vždycky se termín najde.
Martička

ne únor 19, 2006 5:58 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Ono jde o to, že na Pražačce už kdysi naturisti byli a měli s nima velmi špatné skušenosti. Petrovi dalo dost práce , aby tam vůbec plavání mohlo být ( když se začínalo).
Ale před chvíli mi jeden človíček naturista napsal, že tam s bazénem (velikostí ), nic neudělali. Takže to pro nás padá. Už tenkrát to pro nás bylo malé.
A nemusíš se omlouvat, já jsem ti jen otevřeně řekla jaké máme starosti
s bazénem, protože jsme přátelé. A nečekala jsem, že to bude hned na stránkách. To mi,ale taky nevadí. Vadí mi to, že se za naturistu vydává člověk, který v tomto směru ještě nic neudělal, je arogantní a kritizuje
ostatní, přesto, že se pak omluvil - což mu nevěřím.
Já vím, že bys pro natur. udělal cokoli, aby to všude fungovalo. Tak se můžeš přijet podívat na to jaká atmosféra bude na Vinohradech, až budeme baštit dorty na čas, nebo lovit kapříky. Udělat si obrázek o situaci.
Martička a partička icon_lol.gif výsledek je pozitivní a to je dobře,ne. icon_biggrin.gif
natur

ne únor 19, 2006 10:03 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Jsem nucen vstoupit do diskuze a uvést skutečnosti na pravou míru. Na Pražačce fungovali naturisté (Unie naturistů Čech a Moravy) několik let zcela bez problému a dokonce jako dvouhodinovky ve spojení bazén-sauna. Byla tam určitá nevýhoda v tom, že obě tato zařízení nebyla technicky, stavebně propojena a museli jsme přecházet po veřejné chodbě, okolo restaurace (znamenalo to župany a přechod chladem). Bazén však byl a údajně i po rekonstrukci je poměrně malý, mělký - spíše takový "kecací". Ta rekonstrukce představovala výměnu zdevastovaného palstového bazénu nerez-bazénem s příslušnou povrchovou úpravou, modernizaci sprch, snížení stropu a určité "umělecké" úpravy prostředí. Ale zpět k historii - v určitém období byla sauna pronajata mladé progresivní dvojici, jejíž chování však bylo bohužel dosti nesolidní, dalo by se říci přímo nepříjemné (rozhodně kazilo relaxaci obvyklou v sauně). Zde také vznikly určité problémy a následně stížnosti z naší strany. Na to reagovalo vedení areálu neadekvátně a ve finále došlo k přerušení spolupráce. Paradoxní je fakt, že pár týdnů poté vedení konstatovalo totéž co my a ona dvojice nájemců sauny byla "na hodinu" vyhozena (právě pro to své neúnosné chování) a nový nájemce tam obsadil místo saunéra oním starším příjemným a na nejvyšší míru obětavým pánem, kterého řada z nás zná (pokaždé když tam přijdu, tak mi hlásí, kdo tam ze staré party byl a kolik naturistů přijde po bazénu na Vinohradech ještě k němu do sauny - mimochodem, pracuje kvůli nim asi tak o hodinu déle než musí). Dokonce vedení areálu nás kontaktovalo s dotazem, zda opět zahájíme naše pravidelné naturistické koupání-saunování. Bohužel, v té době již bylo zájemců poměrně málo, akce byly finančně ztrátové a tak k obnovení spolupráce již nedošlo.
Na tomto případě vidíte, jak krásně a nezadržitelně vznikají v naší společnosti různé fámy. Pokud by jste měli zájem, není problém, klidně s vámi k panu Čadkovi, šéfovi areálu Pražačka zajdu, mohu opět obnovit i určité konexe z oblasti kontaktů na vedení různých pražských bazénů. Ale obávám se, že najít nějaký odpovídající, finančně přijatelný bazén, ve vhodnou dobu, s přijatelnou dopravní dostupností, nebude zase tak jednoduché. Rozhodně bych v této chvíli raději setrvával na Vinohradech a případně se v klidu poohlížel po nějaké jiné možnosti pro letošní podzim.
ing. Hájek, NTSC, dříve UNA
asmara

po únor 20, 2006 9:27 am

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Ahoj!!
Chtěla bych se s Vámi podělit o pocity z posledního středečního plavání
na Vinohradech.
Naprosto totiž souhlasím s Martiččiným postřehem,že měla pocit,že se něco děje.Účast byla opravdu velká navzdory olympiádě a v bazénu se plavalo rozhodně méně než jindy a diskuzní kroužky řešily:"Už jste viděli tu debatu na naturistických stránkách?". icon_lol.gif
Nechci tady rozebírat názory jednotlivých účastníků,ale už jen tu účast lze chápat jako jistou formu podpory!!?? icon_razz.gif
Ještě bych chtěla zmínit jednu věc a to je můj obdiv k Petrovi Malínkovi a Martě,kteří toho tolik dělají pro pražské naturisty a to tady za celou tu doby žabomyší války kolem Vinohradského bazénu nepadlo.
Takže moc držím palečky a nenechte se otrávit.
Asmara icon_razz.gif
------------------------------
Žurek:
Oukej oukej icon_smile.gif jen jsem vás chtěl malinko usměrnit, že zážitky a dojmy z Vinohradského n-plavání by měly být TADY . Témat je tady spousta a ta by měla sdružovat pokud možno jen svoje příspěvky. Za půl roku pak si někdo vzpomene a chce si připomenout měsíce starý příspěvek a hledání je pak skoro nemožné. Já jen, aby ty chvalozpěvníky zbytečně někam nezapadly icon_wink.gif Děkuji za pochopení a přeji všem Vinohradníkům i ostatním teplou vodu.
Ája + Vláďa

po únor 20, 2006 11:56 am

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Z posledních příspěvků cítíme, že jsou směřovány (alespoň) částečně na nás.

Mrzí nás, že působíme arogantně a jako kritici. To jak naše příspěvky vezmou ostatní je ale z VELKÉ části na nich. Budeme rádi o upřesnění a konkretizování, abychom předešli nedorozuměním. Ač to tak někomu nemusí připadat, skutečně naturismu chceme přispět. Ano, ještě žádnou akci neorganizujeme, ale ti, co nějaké organizují jistě vědí, že to nějaký čas vyžaduje.

Doposud jsme jen sdělovali naše zkušenosti a potřehy (bez zlého úmyslu). Pokud se někoho dotýká kritika (kterou směřujeme na jedince), je to jeho věc. Stále zdůrazňujeme, že "problém čumilů" vnímáme jako problém JEDINCŮ (lépe INDIVIDUÍ) a znovu opakujeme, že jsme přesvědčeni, že většina návštěvníků jsou naturisti!!! Také opakuji (Vláďa), že bez partnerky se mě to týká taky! Dokážu se však účastnit i sám naturistické akce, aniž bych si jako čumil připadal.

Trochu nás překvapuje, že se ozývají s kritikou zjevně zkušení naturisti. Vždyť naší snahou je přilákat k naturismu více nováčků. Je přeci zřejmé, že potenciál je mnohem větší než současný stav. Na druhou stranu kritiku bereme jako výzvu k tomu, abychom ukázali co v nás je. icon_smile.gif

Dále zdůrazňujeme, že nám jde především o to, přilákat nováčky (opět se budeme opakovat, když připomeneme, že se sami mezi ně zařazujeme). A faktem je, že právě nováčči jsou samozřejmě citlivější na atmosféru a hodně dají na první dojem. Proto nám přijde jako dobrý nápad organizovat i povinně smíšené akce, které mohou sloužit jako předstupeň volným akcím.

Přestože se snažíme se být otevření, v ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ nechceme nikoho (kromě čumilů) napadat. Samozřejmě přejeme plavání na Vinohradech, aby se mu dařilo. Ostatně se k němu rádi vrátíme, až překonáme začátečnický ostych.

PS: Víceméně jsme počítali, že přijdou i kritické reakce. Snažíme se však jednat narovinu, ale především s dobrým úmyslem.

PSS: Ostatně zvětšující se návštěvnost z Vinohrad ukazuje, že otevřenost přispívá k dobru věci.
----------------------------
Žurek:
Jo jo jo, hele, teď máte desítky nažhavených dvojic, které netrpělivě čekají na místo a termín nového n-koupání. Myslím, že zdůvodněno tady bylo už všechno, co se dalo a jestli chcete stihnout ještě tuto z-sezonu, tak je nejvyšší čas. Jakmile bude duben, tak se lidem už do bazénu moc nechce (naše zkušenost), trochu vysvitne sluníčko a lidi dovnitř nedostaneš. A nechávat to na podzim znamená celé to roztláčení akce postoupit znovu. Tak s chutí do toho, hop a bazén - máme ho! icon_lol.gif
zool

čt březen 02, 2006 9:10 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Ahoj,
souhlasim s tim, ze cumilove jsou problem natristickych akci. Jenom reseni zakazat vstupu samotnym panum mi prijde nespravedlive, protoze neverim, ze mezi damami cumilky nejsou. Co treba zavest bud naturisticke akce pro pary, tzn. ne samotne damy, ne smotni panove. Nebo zavest ciste klubove akce, s tim ze clenove klubu se znaji a komu bude prokazano cumilske chovani bude z klubu vyloucen a nebude mit na podobne akce pristup. Na takove akce pak muzou chodit klidne i jednotlivci, protoze se predpoklada, ze jsou normalni.
----------------------------------------------
Žurek:
Tak pokud bysme pořádali klubovou akci, tak by přišlo cca. 20 lidí, pardon, asi 2, protože akce v AC HK téměř nenavštěvují členové SK Oplatil. Jinak ale zájemců o členství je nepočítaně. Pořád mi tady buší někdo na vrata, mailuje. Nám to vyhovuje tak, jak to je teď. A ještě přidám po několikáté ohranou písničku - n-plavání pro všechny bez vyjímky je u nás každý týden - 50m bazén, pára, 2 vířivky, společná sauna s atriem. Smíšené akce jsou pouze 1x za 2 měsíce, takže v drtivé menšině. Ještě připomínám, že u nás není vstup jen pro smíšené dvojice, ale i pro samotné pány s dětmi. Jde o to, aby akce byly živé a nesmrskávaly se jen na polehávající nudisty v různých částech areálu. Děti jsou jistou starostí během akce, ale dělají na nich neopakovatelnou atmosféru. "Kafující nudisti" většinou hrozně nudí icon_confused.gif
JosefH

st březen 08, 2006 4:02 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Vážení přátelé nudismu,

Na stránkách naturisty jsem se dočetl Vaši zkušenost s návštěvou nudi plavání. Rád bych Vám tímto E-mailem vyjádřil podporu v návštěvách takovýchto zařízení. Nedejte se odradit. Velice rád navštěvuji sauny a nudi pláže nebo bazény. Bohužel jsem na to sám. Manželka se mnou odmítá chodit. Dlouho jsem ji přemlouval, v počátcích byla párkrát se mnou, ale v poslední době ji to evidentně vadí, proto jsem s tím přestal. Ví, že navštěvuji sauny, ale neví už, že jsem třeba 2x navštívil nudi plavání v Praze nebo nudi pláže při mých občasných služebních cestách. O to je to možná horší. Vy chodíte spolu, podporujete jeden druhého. Na těchto akcích se vždy najde někdo, kdo „očumuje“. Asi před dvěma lety jsem navštívil nudistickou pláž na Boleveckém rybníku v Plzni. Byl jsem tam sám, opět bez manželky. Byla zde i větší skupina lidí, kteří se navzájem znali a bylo znát, že sem chodí pravidelně. Já jsem se příjemně vykoupal a začetl se do novin, které jsem měl s sebou. Super relax. Ale asi tak po hodině jsem musel odejít, protože mi bylo trapně. Přišel jeden pán ve středních letech a bylo vidět, že přišel očumovat. A v tom je asi velký problém. Na tato místa chodí již uzavřené skupiny lidí, kteří se znají delší dobu a jen tak možná mezi sebe nevezmou nové lidi. Těžko si dovedu představit, že by člověk přišel mezi ně a řekl já se jmenuji tak a tak a rád bych s Vámi tady trávil čas. Podobně jsem to viděl i v bazénu v Praze. V poslední době při návštěvách v sauně v Praze se domluvím s jednou známou, která rovněž ráda navštěvuje sauny a chodíme spolu. Bezva si pokecáme, odrelaxujeme a myslím si, že ani ona nemá pocit, že ji tam muži okukují, protože je zabraná do hovoru. A v sauně strávíme více času, než když jsem tam sám. Kdyby se lidé dali dohromady tak si myslím, že Ti čumilové by ostrouhali a i krásné ženy by zapomněli na to, že jsou v Evině rouše.
Proto vydržte a choďte dále.
JirkaRybka

st březen 08, 2006 6:40 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Jen bych doplnil svůj postřeh k té uzavřené partě - moc a moc záleží na lidech, kteří na tom kterém místě v ten který den jsou, na náladě a náhodě a nevímčem ještě. Konkrétně já taky přišel do Vinohradského bazénu poprvé sám - a odcházel jsem s novým kamarádem na kus řeči do hospůdky, vyprovázen přátelskými úsměvy dvou dalších pánů, s kterými se tam setkáváme i nadále. Naproti tomu na venkovních plážích předtím ani ťuk... Je to vážně především o náhodě, takže na závěr jen zopakuji: Vydržte a choďte! icon_biggrin.gif
_________________
Ať žije slunce, voda, a hlavně volnost! icon_smile.gif
Jirka "Rybka" Bernášek
lenucha

st březen 22, 2006 5:45 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Ahoj, na nuda plavani ve Vinohradech chodim jiz nekolik let. Jestli nekdo "ocumuje", nevim, nejak jsem si toho pri plavani nevsimla a to plavu v brylych, takze vidim i pod vodou! Ale myslim si, ze pokud se nekdo bude jenom (!) divat, tak at si to uzije icon_smile.gif Ale chapu, ze jsou lidi, kterym to vadi.
Add uzavrene party: Ja jsem take pro stmeleni kolektivu. Sice tam chodim s partou kamaradu, ale snazim se bavit i s ostatnimi. Uznavam, ze navazat kontakt, pokud je tam clovek sam, je tezke, ale mam na to radu: Nebat se! Vsak vas ten druhy neukousne a kdyz jo, tak by to asi stejne nebyl vhodny clovek na vybavovani se, ne? icon_mrgreen.gif
kengurra

čt duben 06, 2006 1:17 am

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Jen malá poznámka icon_idea.gif
Máme schválené registrované partnerství, tak proč se omezovat jen na smíšené páry ? icon_wink.gif

Petr
--------------------------
Žurek:
A proč máme GAY-kavárny, diskotéky, ...?
Neznám přesně akce pro výhradně smíšené páry, ale znám n-plavání v HK. Tam je gayů cca. 50%. Pro většinu z nich je to příležitost sexuálního vybití. Já osobně jsem se tam necítil vůbec dobře a proto jsem se snažil o zřízení akcí, kde by nebyla pro hetero, tak dusná atmosféra.
A tak se u nás scházejí celoročně každý týden v pátek večer gayové a naproti tomu v zimních měsících 1x za 2 měsíce hetero.
Pokud ale pozoruju gay-komunitu, tak ta má v lokalitě svoje výhradní místo a mezi ostatní se nemísí. Asi jim to tak vyhovuje.
Registrované partnerství pokud vím, tak taky usiluje o výchovu dětí. V HK, pokud přijde velký gay s malým gayíčkem, tak je vše OK.
zurek

po duben 17, 2006 10:50 am

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Sobota 13.5.2006 9-12 hod.
Premiéra partnersko-rodinného n-koupání v Neratovicích u Prahy: http://www.naturista.cz/praha/index.htm
Pavel S

čt duben 20, 2006 1:56 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

kengurra napsal:
Jen malá poznámka icon_idea.gif
Máme schválené registrované partnerství, tak proč se omezovat jen na smíšené páry ? icon_wink.gif

Petr
--------------------------
Žurek:
A proč máme GAY-kavárny, diskotéky, ...?
Neznám přesně akce pro výhradně smíšené páry, ale znám n-plavání v HK. Tam je gayů cca. 50%. Pro většinu z nich je to příležitost sexuálního vybití. Já osobně jsem se tam necítil vůbec dobře a proto jsem se snažil o zřízení akcí, kde by nebyla pro hetero, tak dusná atmosféra.
A tak se u nás scházejí celoročně každý týden v pátek večer gayové a naproti tomu v zimních měsících 1x za 2 měsíce hetero.
Pokud ale pozoruju gay-komunitu, tak ta má v lokalitě svoje výhradní místo a mezi ostatní se nemísí. Asi jim to tak vyhovuje.
Registrované partnerství pokud vím, tak taky usiluje o výchovu dětí. V HK, pokud přijde velký gay s malým gayíčkem, tak je vše OK.


Rozumím správně této odpovědi, že když přijdou spolu dva chlapi, tak je nepustíte?

Jenom podotýkám, že do bazénu mě chodit nebaví a kolektivní zábava také není moc pro mě. Koupat se chodím jen, když je teplo. Takže mě případná omezení vstupu netrápí.

Docela mě zaujala Vaše poznámka, že gayové to berou jako možnost k sexuálnímu vybití. Opravdu se tam chovají tak nechutně? Jak pozoruju v létě osazenstvo N-pláží, tak si myslím, že tam mají zastoupení mnohem více než ta udávaná 4 %. Ale zatím jsem nikoho neviděl, že by se choval nějak nemístně. Pravda, na Šeberáku jsem jednou slyšel rozhovor dvou gayů. Podle všeho se tam po setmění dějí různé věci ... icon_redface.gif

Ještě malá poznámka: Pokud velký gay přijde s děckem, tak to s velkou pravděpodobností malý gayíček nebude. icon_smile.gif
zurek

út duben 25, 2006 4:07 am

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Napsal Beny z Písku (51):
Můžeš to dát na tytulní stranu.I, když strašně nerad piši,už jsem to nemohl skousnout!!!!
Naturismus pouze pro smišené pary????????????
Občas na kouknu na Naturistu,jake jsou kde akce.Jsem stoho smutný co se to dnes děje.Myslím,ze patřím se ženou mezi skalní naturisty a mezi ty co .pro naturismus něco udělali,ale v životě by mě nenapadlo.Uspořádat akci,že jich pěkných pár bylo,"pouze pro smísené páry nebo pro pány s dětmi do patnacti let". To se říká,naturismus je pro každého /hubený,tlustý,starý,mladý,jakékoliv národnosti,barvi pleti a tak dále/,ale jak je vydět,dnes už asi ne!!!!!!!!
Můj nazor na keci o čumilech je "chlap který se rád nepodívá na hezkou ženu,je asi na chlapce a obraceně u žen."Ty naturisti co maji strach,že je někdo očumuje, ať sedí doma na zatku nechodí na spočenské akce.

Luboš Benák Písek

Ps.Jestli máté jiný názor můžete my odpovědět na email: beny,foto@volny.cz
-----------------------------------
Žurek:
Mě by jen zajímalo, co zbylo z těch n-akcí, které zmiňuje kolega Benák icon_wink.gif Nic. Jak je možné, když dnešní skalní matadoři už přes 15 let pořádají n-akce, tak účast na nich stabilně klesá? Popř. se nekonají vůbec. Jak je možné, že profesionální zajetá firma na n-trhu pořádá valnou hromadu, na kterou se před 15ti lety sjíždělo přes 100 lidí, před 5ti lety 50 a dnes jich tam je 20, z toho 1 dítě?
Na druhou stranu, jak je možné, že diletant Žurek rozhodí info a má na rodinných akcích 5x za zimu ke 150 účastníkům?
Chtělo by to popřemýšlet a zvážit, co má perspektivu a budoucnost. Já si bohužel, ač bych tak učinit chtěl, nemůžu brát příklad ani z píseckých naturistů, ani z n-klubu Prima, ani z pořádání srazů Natur Travelu - všechny tyto akce vyprchaly, nebo postupně ztrácejí na zajímavosti.
Za dob kolegy Benáka byla 1 celostátní akce o 30ti lidech za max. půl roku. A to byla ještě k tomu akce někde v hotelovém bazénku. Kolega Benák je z Písku. Nepamatuju za posledních 5 let, že by se v okruhu 100 km od Písku konal nějaký naturistický podnik. Vím ale, že z Táborska (v dosahu Písku) jezdí k nám do HK (300km) naturisti na naše akce. Kde jsou tedy zasloužilí písečtí naturisté s jejich dlouholetými zkušenostmi, nápady a aktivitami? Naopak, západní a jižní Čechy jsou jedněmi z mála regionů, kde není po naturistických aktivitách ani vidu, ani slechu. Na Borské přehradě pořádají 1x za rok akci Pražáci, v JČ byla loni "společná" dovolená, na které se sešlo + - 5 lidí. Cca. před 2 lety mě poptávala řada lidí z JČ o n-plavání. Proč se tohoto písečtí nechopili a jakoukoli formu n-plavání nezřídili? Opravdu mají jen na to, aby "žasli" nad dnešní nepochopitelnou n-dobou?
Milí zasloužilí naturisti. Naše současná n-generace vám mockrát děkuje za poskytnuté zkušenosti, ale jak jistě uznáte, raději ve vašich šlépějích nepůjdeme.
Petar

út duben 25, 2006 1:25 pm

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Já bych to už vážně neřešil. Myslím, že nikdo netvrdí, že co singl chlap to šmírák. Jde o to, že když se na akci v bazénu sejde 20 chlapů a 2 ženy, vnímá to velká část (nejen) žen jako narušení přirozený rovnováhy. Z toho důvodu sám (jakkoliv se to pravidlo jako chlapa dotkne často i mně) chápu a přijímám, že část převážně bazénových akcí může být pořadateli označena jako akce s vyloučením samotných mužů. Kromě toho zbývá spousta dalších zimních bazénů a akcí a především celý léto venku u vody, na který jako chlap můžu. Nechápu to tedy jako vylučování někoho z lůna naháčů ale jako pozitivní a jen na některé akce platící diskriminaci v zájmu toho, aby i zimní plavání žilo a případně přitáhlo i další lidi, kteří si pak příjdou požitkářsky zaplavat aniž by je odrazoval(je jedno jak moc a jestli vůbec oprávněnej) pocit, že jsou trochu prdlí když se do takového pánského klubu vydávají. Přiznejme každému právo si pořádat akce k obrazu svému a nebuďme zahořklí, když to zrovna 100% nelícuje s představou jak bychom tu akci udělali my sami.
JirkaRybka

st duben 26, 2006 10:52 am

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

zurek napsal:
Mě by jen zajímalo, co zbylo z těch n-akcí, které zmiňuje kolega Benák icon_wink.gif Nic. (....) Na druhou stranu, jak je možné, že diletant Žurek rozhodí info a má na rodinných akcích 5x za zimu ke 150 účastníkům? (....) Naše současná n-generace vám mockrát děkuje za poskytnuté zkušenosti, ale jak jistě uznáte, raději ve vašich šlépějích nepůjdeme.

Já bych rád věděl, co řekne nám zas ta příští generace, a co zbude z nynějších akcí, až našim neúnavným organizátorům přece jen dojde dech, nebo až se akce okoukají. Diletant Žurek není ani zdaleka diletant, a za úspěch svých akcí podle mého vděčí spíše organizačnímu a propagačnímu talentu a velkému osobnímu nasazení, než nějak výrazné geniálnosti toho nápadu s párováním.
Tak či tak, berme my všichni na vědomí, že věci jsou tak jak jsou, nicméně je tady i poměrně početná skupina lidí, kteří nesouhlasí. (A respektujme bez úšklebků i někdejší snažení těch, kterým už dech došel, nebo prostě neuspěli - i oni si zaslouží uznání aspoň za snahu.)

Naviděnou v sobotu v Liberci icon_wink.gif
-----------------
Žurek:
Proti Natur Travelu jsem diletant-amatér. Namám ani peníze ani nerozesílám tisíce katalogů po českých naturistech. Je pravda, že ing. Hájek považuje spoustu věcí za "nezajímavé", tedy z pohledu firmy. Jak moc je zajímavé pořádat sraz o 20ti lidech mi není moc jasné.
Myslím, že omezení budou do té doby, než budou akce opravdu hučet životem a úchyláci se budou studem krčit někde v koutku. Lépe spíš na léčení na psychiatrii. Slova K. Nešpora ředitele praž. psychiatrie (úchylákům): "Buďto se běžte léčit, nebo si to dělejte doma v soukromí".
_________________
Ať žije slunce, voda, a hlavně volnost! icon_smile.gif
Jirka "Rybka" Bernášek
zurek

čt duben 27, 2006 5:02 am

Re: Smíšené páry - příležitost pro méně zdatné až ostýchavé?

Uznání dostali už přinejmenším tím, že tento server převzal jméno původního naturistického časopisu Naturista. Dneska se nám podařilo aspoň ve zlomcích převést pár článků do e-podoby. Můj osobní náhled na naturismus se zezačátku hodně formoval lidmi, kteří s poměrně velkým vypětím udržovali chod Naturisty v provozu.
Dnes je ale dost jiná doba a úplně každá (i amatérská) aktivita si vyžaduje promyšlený a hlavně NÁPADITÝ přístup. Ten většině starých harcovníků došel icon_sad.gif. Skvěle a ještě skvěleji fungují pouze Křetínka a Antošovice. Křetínka je pro všechny vzorem, jak má vypadat příkladný vztah k přírodě, práce ve prospěch celku, budování perfektních mezilidských vztahů. icon_smile.gif Invence pro aktivity nechybí. Loni jsme byli na Karnevalu na Křetínce a musím přiznat, že takovou zainteresovanost všech členů KNK do akce jsem nikde po ČR neviděl.
Lidi typu Luboš Benák jsou dobří hoši na pokec ve trávě u vody. Nezávazně, příjemně a v pohodičce icon_wink.gif Co se týče nějaké následováníhodnosti radši nedomýšlím icon_smile.gif , že by třeba L.B. byl mozkem vedení propagace n-dění. To bi bila smrd v přýmem prenošu icon_biggrin.gif
Zajímavé, že brblají lidi, v jejichž okolí široko daleko žádné aktivity nejsou a oni nemají nic jiného na práci, než kritizovat nedostatky jiných.