CHORVATSKO - ISTRIE

Archivni kopie starych prispevku byvaleho diskusniho fora, provozovaneho na adrese http://www.naturista.cz/forum do roku 2006. Nektere odkazy mohou byt jiz nefunkcni.

natur

so březen 01, 2003 9:14 am

FKK-CENTRA NA ISTRII

FKK-CENTRA NA ISTRII[/size] AKTUÁLNÍ POČASÍ V CHORVATSKU CHORVATSKÉ TURISTICKÉ SDRUŽENÍ v PRAZE
Svaz Naturistů Chorvatska Društvo Naturista Hrvatske - aktualizované stránky
POPIS + DETAILY chorvatských naturistických středisek ČESKY
Nejširší informace o Chorvatsku: CHORVATSKO
Fórum o Chorvatsku: Chorvatsko a moře

Na Istrii v současné době nalezne český naturista 4 FKK-střediska. Ve všech těchto střediscích je v nabídce možnost ubytování v bungalovech se stravováním v restauraci (polopenze nebo jenom snídaně), v appartementech s vlastním stravováním (mnohdy i s možností dokoupení polopenze) a v kempu s vlastním stanem, přívěsem či obytným autem a vlastním stravováním.
Upozornění: míst v kempech pro volné kempování neustále ubývá, kempy jsou stále více využívány „trvale“ umístěnými obytnými přívěsy. Obdobně - kapacity bungalovů a appartementů jsou již rovněž nedostačující a je nutno pobyty objednávat včas, často již počátkem roku. Ve všech střediscích naleznete samoobsluhu, restaurace, sportoviště.
Od severu k jihu to na západním pobřeží poloostrova jsou:
SOLARIS www jiná www česká www = můj názor - poměrně menší středisko, vedené velice pečlivě, vše funguje, vše je na úrovni. Pláž různá - oblázky, plata, skály, vybudován bazén. Většina zábavy se odehrává v sousední Lanterně (textil), středisko je proto dosti klidné. Nejbližší město - Poreč, cca 10 km.
KOVERSADA www jiná www česká www VRSAR = můj názor - na můj vkus velice rozlehlý areál, pro hodně rekreantů. Přesto je řadou našich klientů oblíben a rádi se tam vracejí. Pláže převážně skalnaté, plata, místy malé oblázkové prostory. Nejbližší město - Vrsar, cca 3 km.
VALALTA www jiná www česká www = můj názor - nejluxusnější a také nejdražší středisko na Istrii. Velice vhodné pro rodiny s menšími dětmi. Veliký bazénový komplex, tobogán do moře, chráněná zátoka pro děti s navezeným pískem, pláže převážně oblázkové, zejména v části kempu. Nejbližší město - Rovinj, cca 7 km.
MONSENA www jiná www česká www = můj názor - univesální středisko, vhodné jak pro dospělé, tak i pro děti. Bazén s malým tobogánem a skluzavkami, pláže převážně skalnaté s betonovými platy, malá oblázková pláž pod zahradní restaurací.
Dále je možno se ještě ubytovat v luxusním hotelu SOL CLUB ISTRA www na Crveni otoku u Rovinje a využívat můstek napojeného ostrůvku Maškin. Můj názor = moc peněz za zbytečný luxus.
ing.Hájek
natur

so březen 01, 2003 9:15 am

Re: CHORVATSKO - ISTRIE

FKK-KEMPY NA ISTRII
Na Istrii je ještě řada naturistických kempů, v nichž je možno se ubytovat ve vlastních stanech, obytných přívěsech či autech. V některých je možno si i stabilně umístěný přívěs pronajmout. Osobní zkušenosti s těmito lokalitami, s výjimkou Medulinu nemám. Opět od severu k jihu, na západním pobřeží poloostrova.
KANEGRA www jiná www česká www = kemp v blízkosti městečka Umag, hned 2 km od slovinských hranic
LADIN GAJ www jiná www = kemp u Karigadoru
ULIKA www jiná www česká www = kemp u Poreče, má velice dobrou pověst
ISTRA NATURIST www jiná www česká www = kemp u Funtany, mezi Porečí a Vrsarem
KAŽELA www česká www = část kempu u Medulinu je vyhrazena naturistům, dříve byl celý komplex naturistický (tj. včetně bungalovů a appartementů)
ing. Hájek NTSC
zurek

st březen 05, 2003 7:41 am

FKK kemp KANEGRA u Umagu

Tento text byl převzat z klubu NATURA
Autoři: Vendáček a Boris Tichý

Naturistický kemp Kenegra - Umag - zážitky ze soukromého karavanu

Celý cestopis
Dlouhan3

čt červen 26, 2003 2:45 pm

Re: CHORVATSKO - ISTRIE

Ahoj! Když jsem si zajistil dovolenou, zjistil jsem poté, že u Vrsaru na Istrii je snad největší nudistická lokalita na Jadranu. Která to je, máte nějaké zkušenosti, doporučení? Díky Dlouhán3

icon_biggrin.gif KOVERSADA www
- stačí si projet tučně vysazené texty příspěvků výše... Žurek
Zdeno

po červenec 07, 2003 2:18 pm

Re: CHORVATSKO - ISTRIE

Neda my, aby som neuviedol na spravnu mieru vsetky oficialne kempy na Istrii. Vsetky doterajsie prispevky mapuju vzdy len cast.
Celkovo vsak su to:
Ladin Gaj-Umag, Kanegra-Umag, Solaris-Poreč, Ulika-Poreč,
Istra-Funtana, Koversada-Vrsar, Valalta-Rovinj, Monsena-Rovinj.
WWW těchto středisek jsou uvedeny v seznamech výše.

Toto su oficialne FKK kempy. Niektore som aj osobne presiel.
Tento prispevok posielam, nakolko ani jeden s predoslich nedava kompletnu info.
Dalsia zaujimava info je ohladne cien v min. roku na strane www.vecernji-list.hr/PATROLA2002/Media/Autokampovi-2002.pdf, ktora mapuje 126 kempov, pripadne z roku 2000 je to: hrb.virtualave.net/kampovi2000.pdf - 135 kempov.
Smutne je vsak ze komplex Miran, uz po privatizacii, nie je FKK. Ako my bolo oznamene i mailom s 12.03.2003 -
"Hotelski kompleks MIRAN, od ove godine nije više FKK već je za textil
goste. Internet stranica nijejoš promjenjena, ona je od prošle godine.
Srdačan pozdrav
RIVIJERA d.d.
Komercijalni sektor
Anita Brkić, dipl. oecc."
Podla mojho nazoru by viac menej prispel jeden prispevok, pripadne viac prispevkov, ktore by co najpodrobnejsie popisali jednotlive kempy. Skor by sa tento popis mal opierat o vlastne poznatky. Tak teda, osobne sa najblizsie pustim do opisu Istra Funtana, ktoru som v min. roku aj osobne navstivil.

S pozdravom -Zdeno
zurek

ne srpen 22, 2004 10:30 am

Re: CHORVATSKO - ISTRIE

Napsal Castor:
Letos jsme byli s rodinou poprvé v apartmánu ve Valaltě (předtím jsme jezdili pravidelně do Solarisu) a byli jsme NAPROSTO spokojeni. Myslím že je to opravdu nejlěpší zařízení na Istrii. Pravda, není to nejlevnější, ale poměr cena/výkon je výborný.
Nechci se rozepisovat o detailech, pokud by někdo chtěl podrobnosti, rád sdělím více.
Profil: http://naturista.cz/forum/profile.php?mode=viewprofile&u=505&rnd=522652
Soukromá zpráva: http://naturista.cz/forum/privmsg.php?mode=post&u=505&rnd=534979
Email: castor2@seznam.cz
-----------------------------------------------------------------------------------------
Moderator:
Prosím, když sem už něco píšete, tak pište pokud možno úplné informace. Lidi se sem proklikávají proto, aby se něco dozvěděli, ne aby dál psali emaily s dotazy na podrobnější info. Pro autora to bude také jednodušší, protože nebude muset zodpovídat stovky dotazů, navíc většinou individuálně. Úplně nejlepší by byl cestopis, který bysme uvedli na http://www.naturista.cz/oplatil/forum/cestopisy.htm
V této rubrice také nezakládejte už nová témata. Všechny světové lokality jsou tady už založeny. Zakládáním nových témat jen znepřehledňujete fórum. To platí i o dalších modulech fóra (diskuze, zážitky apod.)
Děkuji za pochopení.
natur

pá září 03, 2004 6:44 am

Re: CHORVATSKO - ISTRIE

KONEC NATURISMU V MONSENĚ
Informace z dnešního rána - od roku 2005 nebude Monsena u Rovinje na Istrii naturistická, leč textilácká. Stále ještě budeme zastávat názor, že v Chorvatsku mají rádi naturisty? Na Dalmácii prakticky jen naše jachta Silva, na Istrii jsme již přišli o větší část Medulinu, nyní o Monsenu. Co přijde příště?
Hájek, sekretář UNA
-------------------------------
Moderator: Zřejmě Monsena nevydržela konkurenční boj trojice Koversada-Valalta-Monsena
Koversada je tradiční centrum v atraktivním prostředí, Valalta se vyjímá perfektními službami a Monsena nemá prakticky žádné unikum, které by hostům nabídla. když se to vezme prakticky, tak Monsena nemá ani www prezentaci, jediné co je, tak je na FKK-Reiseführer kolonka Monsena. Tam taky ukazuje doména www.monsena.com .
Podle zpráv od naturistů cestujících do Monseny nebylo toto středisko v blízké minulosti příliš naplěno rekreanty.
natur

ne září 12, 2004 8:05 am

Re: CHORVATSKO - ISTRIE

Nevím, byl jsem v Monseně před 2 lety na Alpe Adria, to tam bylo lidí dost. Faktem je, že Monsena nebyla příliš vyhledávána "stabilními" kempaři, tj. zejména důchodci, kteří si na Istrii zabudovávají svůj obytný přívěs a pak se tam celé léto rekreují oni, jejich rodiny a přátelé. To je spíše ve Valaltě a Solarisu, zčásti v Koversádě. Pokud se týče bungalovů a appartementů, domnívám se, že jejich prodej nebyl špatný. Rozhodně asi nebude dobrý obchodní tah zbavit se tisíců adres stálých či občasných klientů a prakticky začínaz s novou klinetelou. To zkusili majitelé Meduliny a už se snaží opět lákat naturisty. Uvidíme. V každém případě je Monseny škoda, byla cenově nejvýhodnější (ve Valaltě potkat českou SPZ, to je téměř zázrak) a nyní se dohadujeme, co to udělá s trhem. Zřejmě bude větší "přetlak" v ostatních areálech na Istrii.
Hájek
jirka.ct

čt červenec 28, 2005 12:11 pm

Re: CHORVATSKO - ISTRIE

My jezdime na Valaltu nepretrzite od roku 1996 a i kdyz je pobyt v kempu relativne drazsi, myslime si, ze pomer cena - sluzby tomu odpovidaji.
Pokud muzeme posoudit ostatni kempy v okoli - dnes jiz byvalou Monsenu nebo Koversadu, nabizi Valalta nejvetsi moznosti aktivniho odpocinku. Za zaplaceny poplatek mate zdarma tobogan, minigolf,petanque a dalsi atrakce vcetne animacniho programu typu turnaje ve stolnim i velkem tenisu, v sachu, plavani, fotbal, plazovy volejbal atd. Zkratka nedame na "svoji" Valaltu dopustit. Mimochodem - ze nevite, kam se chystame od poloviny srpna - no prece na Valaltu !
http://www.valalta.hr/en/index.htm
zurek

po srpen 08, 2005 7:03 am

Re: CHORVATSKO - ISTRIE

Nový obsáhlý cestopis z jihu Istrie - Rabacu zde: http://www.naturista.cz/oplatil/forum/2005rabac.htm
natur

st srpen 24, 2005 7:14 am

Re: CHORVATSKO - ISTRIE

Prostorem se šíří určité dezinformace či nepřesné informace o zániku naturismu v Koversadě. Proto jsme požádali naše německé kolegy a INF o oficiální vyjádření. Zde je odpověď:
Celý článek
zurek

po leden 09, 2006 6:35 am

Re: CHORVATSKO - ISTRIE

Napsal Petre:
Množství velmi zajímavých a užitečných informací o možnostech dovolené a koupání v Chorvatsku lze nalézt na diskusním foru:

http://www.ihvar.cz/jaderske/forum/forum5/index.php

Koupání bez plavek v Chorvatsku je na tomto foru předmětem rozsáhlé výměny cenných zkušeností.

Při prohlížení příspěvků si člověk ověří zkušenost, že určitě půlka Čechů nespoléhá na cestovní kanceláře, ale na skutečnost, že se spolehlivostí 99% naleznou vhodné ubytování až po příjezdu na místo, které se jim zamlouvá k pobytu . Dotazů a poznámek o FKK plážích je tu habaděj