CHORVATSKO - KVARNER

Archivni kopie starych prispevku byvaleho diskusniho fora, provozovaneho na adrese http://www.naturista.cz/forum do roku 2006. Nektere odkazy mohou byt jiz nefunkcni.

natur

so březen 01, 2003 9:51 am

FKK KEMPY V KVARNERU

FKK-KEMPY V KVARNERU AKTUÁLNÍ POČASÍ V CHORVATSKUSvaz Naturistů Chorvatska Društvo Naturista Hrvatske - aktualizované stránky
POPIS + DETAILY chorvatských naturistických středisek ČESKY
Nejširší informace o Chorvatsku: CHORVATSKO

Dalším oblíbeným místem naturistů je oblast Kvarnerského souostroví, zejména ostrovů Krk, Cres, Rab a Pag. Na těchto ostrovech naleznete řadu kempů, ve kterých se můžete ubytovat ve vlastních stanech, obytných přívěsech nebo obytných autech, ale v některých z nich (Bunculuka, Straško) máte možnost si i pronajmout zařízené, stabilně umístěné obytné přívěsy nebo stany.
Ostrova CRES www je možno dosáhnout pouze trajektovou dopravou z východního pobřeží istrijského poloostrova. Trajekt je pochopitelně za poplatek.
KOVAČINE www = kemp u vjezdu do zátoky přístavu Cres na stejnojmenném ostrově, dle popisu se zdá, že se jedná o kemp „smíšený“, s naturistickou pláží.
BALDARIN = zákl. info foto kemp u Nerezine, na jihovýchodním konci ostrova Cres ostrově, dle popisu se zdá, že se jedná o kemp „smíšený“, s naturistickou pláží. Jede se tam asi 10 km uzounkou cestičkou, plnou zvěře a brouků (pozn. zurek).
Ostrov KRK www je spojen s pevninou mostem, který však bývá při velkém větru (což zde není zrovna výjimečná situace) uzavřen. Za přejezd mostu se platí malé mýtné.
KONOBE www = kemp, zdálený cca 4 km od městečka Punat, ve střední části ostrova Krk. tento kemp znám z paluby jachty Silva, několikrát jsme u něj kotvili na koupání. Můj názor - výhodou kempu je zcela volný prostor na jih od něj, s množstvím příjemných zátok. Pobřeží převážně skalnaté. V blízkém Punatu řada restaurací, vynikajích cukráren a různých zábavních atrakcí.
BUNCULUKA www česká www = velice známý kemp nedaleko městečka Baška. Poměrně malá oblázková pláž, možno chodit na pláže i na severovýchod od střediska. Můj názor - pěkný kemp s poměrně malou pláží, což může být nevýhodou zejména když je zcela naplněn (což je nyní téměř stále). Upozorňuji na vážné nebezpečí silných větrných poryvů ve směru od pobřeží a nedoporučuji “vyplouvat“ mimo zátoku. Zažil jsem v tomto prostoru den, kdy ani naše jachta neprojela kvůli větru do Bašky a kdy se zde utopilo nebo “zmizelo“ 6 českých turistů. Na druhou stranu doporučuji výlety lodí na ostrovy Grgur a Goli otok s vynikajícím koupáním.
POLITIN www = kemp 1 km od města Krk. Rovněž u tohoto kempu jsme jednou (a dost) kotvili s jachtou. Můj názor - jediným kladem tohoto kempu je jeho blízkost velice pěknému městu Krk. Pláže jsou kamenité, příliš mnoho civilizace okolo a hlavně, silný mořský proud. Měli jsme co dělat, abychom doplavali z lodě na břeh.
Osrov RAB www je zřejmě nejznámnějším ostrovem v této oblasti. Samotné město Rab je skutečnou perlou jadranského pobřeží a řadí se tak k městům Dubrovník, Korčula, Hvar a Split. Na ostrov je možno se dostat opět pouze trajektem z Jablanace na pobřeží, ale také z Bašky na ostrově Krk. Na tomto ostrově však nejsou vyložně naturistické kempy. Máte možnost se ubytovat v rekreačním areálu SUHA PUNTA, asi 6 km od Rabu a navštěvovat zdejší, vůbec nejstarší FKK-pláž na Jadranu. Další možností je ubytování v kempu či v soukromí v prostoru LOPAR - SAN MARINU na severozápadním konci ostrova, kde je rovněž řada FKK-pláží.
Ostrov PAG www je nejblíže Dalmácii a je přístupný buď krátkým trajektem (od severozápadu) nebo přes most ve směru od Zadaru.
STRAŠKO = kombinovaný kemp u městečka Novalja, část je nudistická. Znám tento prostor ještě z doby těsně po válce, to jsme zde byli pouze my s jachtou a pár domorodců. Od té doby se již asi hodně změnilo.
ing.Hájek,
zurek

st březen 12, 2003 10:33 am

Ostrov KRK - FKK BUNCULUKA

Zážitky a poznatky z tohoto místa od Aleše Novotného a ing. Fr. Hájka

FKK BUNCULUKA
zurek

út červenec 01, 2003 2:18 pm

CRES - FKK kemp Baldarin 2003

Cestopis Zdena z jeho dovolené v tomto kempu.

Podrobný popis cesty, trajekt, popis místa, ceny atd.
pjot

st květen 19, 2004 2:20 pm

Re: CHORVATSKO - KVARNER

V srpnu 2002 jsme byli na poloostrově Kačjak, u obce Dramalj severně od Crikvenice. Jsou zde 3 malé označené FKK pláže ve střední části poloostrova mezi hlavní pláží a vesnicí. Ve směru od hlavní pláže je tam :
1. velké betonové plato (rozbité), vstup do vody po schůdkách, naturisti cca ze 70 %
2. romantická malá zátoka s oblázkovou pláží, kapacita cca 25 lidí, nejhezčí místo poloostrova, sem jsme chodili, naturisti 10 – 50 %, pár fotek na http://album.volny.cz/pjot
3. volné útesy s přírodním vstupem do vody, naturisti asi 50 %
Nevýhodou všech pláží je, že přímo nad nimi vede pěší vyhlídková cesta se zábradlím okolo celého poloostrova. Musím ale říci, že nám to s manželkou vadilo jen několik prvních minut, pak jsme na potencionální čumily nad námi zapomněli.
naturelement

st červenec 07, 2004 10:07 am

Re: CHORVATSKO - KVARNER

Zdravím všetkých nudistov.

Od minulého roka som dostal niekoľko / nebolo ich zas až tak moc / dotazov na FKK kemp Baldarin, na Crese.
Nakoľko som bol osobne spokojný pred rokom, rozhodol som sa tam vrátiť i tento rok. ...
Celý cestopis: http://www.naturista.cz/oplatil/forum/2004baldarin.htm

S pozdravom
Naturelement
naturelement@pobox.sk
zurek

st srpen 25, 2004 9:36 am

BUNCULUKA - ostrov KRK

Napsal: FIBAS dologa@dstg.sk
BUNCULUKA 2004
Len krátko o postrehoch z dovolenky v tomto kempe na ostrove Krk.
Mali sme pocit, že úroveň hygieny, čistoty v kempe vzrástla na veľmi slušnú úroveň. Invázia Talianov bola aj tam rovnaká, ako na Dalmácii (V správach v rádii Rijeka ohlásili štatistiku jedného dňa: do 16,00 prišlo do Chorvátska 4500 Talianov...) Na pláži sme mali pocit, akoby ich posielal niekto cieľavedome, aby zlikvidovali naturizmus. Veľa práce s presviedčaním, že títo, spravidla plavkáči, si pomýlili pláž - hoci to museli predsa vnímať sami - mali kempoví vyhadzovači, ktorí obchádzali pláž cca jeden krát za hodinu. To bolo sympatické nóvum oproti minulým rokom. Napriek tomu ma napadlo, že keď ten tlak bude silnieť, môže sa stať to, čo s hotelom Miran. Komerčný tlak nás vyženie do útesov.
Boli sme si porovnať situáciu v naturkempoch Politine a Konobe pri meste Krk. Bolo tam podstatne viac miesta na stanovanie - menší záujem turistov pre podstatne menej atraktívne prostredie a paradoxne vyššie ceny. Napr vstupné na pláž pre neubytovaných v Bunculuke je 10 Kuna, v Politine 20. Bol som sa pozrieť na pláži a nepochopil som, prečo.
Nepríjemným zistením pre nás bol pomerne početný výskyt kliešťov priamo v kempe (všade okolo kempu sa pásli ovce - vyrušovali aj v noci) manželku si našli za dva týždne dvaja, našťastie jedného zavčasu zbadala, keď jej liezol po nohe, druhého sme museli ráno vyberať.
Napriek tomu je ešte stále možné vychutnať si naturdovolenku v tomto krásnom kempe.
Ivo Přemyslovský:
Přečetl jsem si text Fibase o Bunculuce a musím mu dát zapravdu. Vrátili jsme se odtud v neděli. Přeplněnost kempu je již klasická. Příjemné bylo zjištění, že majitelé kempu investovali do sociálního zařízení a podstatně ho inovovali (ale pouze 1 ze třech v kempu). Čistota a úroveň vybavenosti se vyrovná Monseně. Dokonce i teplá voda tekla skoro stále. Co mne překvapilo, byl úbytek Čechů a Slováků a přebytek Italů - přesně jak píše Fibas. Možná to bylo dáno i termíny celozávodních dovolených - v Čechách většinou poslední týdny v červenci. Bunculuka byla vždy (alespoň co pamatuji od r.1997)neortodoxním FKK kempem - i v kempu se vyskytuje dost lidí v plavkách i za parného poledne. O plážích ani nemluvím. Pochopil bych výskyt textiláků na vzdálenějších zátokách Jablanova a Vrženica - už to není areál kempu, ale nepochopím jejich výskyt na centrální pláži v kempu. Jelikož nejsem příznivce hromadného ležení, chodili jsme až na pláž Vrženica (cca 1,5km chůze po útesech). No a zde pravidelně před polednem začala invaze taxičlunů s italskými rodinami, kterým nebylo blbé se rozvalit s celou uřvanou familií v plavkách mezi přítomné nudisty. No ale když to nevadilo jim, tak nám už vůbec ne. Ale poměr nudistů a textiláků na těchto vzdálených plážích tím vzrostl na cca 1:1. Jen malá poznámka - cesta kolem pobřeží ze zálivu Bunculuka až do zálivu Vela Luka je přímo určená pro naturistickou turistiku - počet na-turistů byl značný. K výšlapu stačí jen dobrá obuv a batůžek s občerstvením.
Co dodat závěrem - pobyt v tomto kempu patří vzhledem k přírodě a okolí stále k okouzlujícím zážitkům. A ceny ubytování jsou opravdu vůči ostatním chorvatským kempům na té nižší úrovni. Takže věřím, že se tam zase někdy podíváme.
Do fotek přihodím pár ilustračních záběrů.
Ivoš
zurek

po leden 09, 2006 6:36 am

Re: CHORVATSKO - KVARNER

Napsal Petre:
Množství velmi zajímavých a užitečných informací o možnostech dovolené a koupání v Chorvatsku lze nalézt na diskusním foru:

http://www.ihvar.cz/jaderske/forum/forum5/index.php

Koupání bez plavek v Chorvatsku je na tomto foru předmětem rozsáhlé výměny cenných zkušeností.

Při prohlížení příspěvků si člověk ověří zkušenost, že určitě půlka Čechů nespoléhá na cestovní kanceláře, ale na skutečnost, že se spolehlivostí 99% naleznou vhodné ubytování až po příjezdu na místo, které se jim zamlouvá k pobytu . Dotazů a poznámek o FKK plážích je tu habaděj
Dlouhan3

st leden 11, 2006 3:24 pm

Re: CHORVATSKO - KVARNER

Pěkný den!

Byl jsem osloven známým, který se chystá dovolenkovat na ostrově Krk, zda nevím, jestli se dá dostat na nudistickou pláž v nudistickém kempu regulérně i v případě, že zde není přímo ubytován, jestli se tady dá dostat třeba po zaplacení nějakého vstupného apod. Konkrétně se dotazoval na Bunculuku. Slíbil jsem mu, že se doptám, takže pokud byste věděli, jak to chodí, zkuste se prosím ozvat. Přečetl jsem si cestopisy kolegy fibase a další, ale toto jsem nějak nepostřehl. Díky a hodně zdaru a inspirace při plánování vaší letošní dovolené.
Jirka z Olomouce

Dotaz beru zpět, odpověď je v příspěvku od Fibase - díky moc na Slovensko.
anaximandros

st leden 11, 2006 8:44 pm

Re: CHORVATSKO - KVARNER

RE: dlouhan

Stav v roce 2005 v Bunculuce byl potěšitelný. Jsou tam dva oficiální vstupy - jeden po pobřežní promenádě (pouze pro pěší) a jeden silnicí nad sjezdem k trajektům... (jsou tam naváděcí tabule). Dá se zaparkovat před vrátnicí, kde je menší parkoviště, nebo zajet dovnitř areálu.. (cenu však nevím). Jednotlivec platí za vstup na den 10 Kn v sezóně, mimo hlavní sezónu víceméně ani pěší příchozí na vrátnicích nezastavují. V kempu samozřejmě nikdo nekontroluje vstupenky.... icon_smile.gif Pokud se vydáte prvně zmiňovanou trasou po pobřežní promenádě, pohybujete se i po veřejné turistické trase, která pokračuje přes kemp na další pláže, tak je tu možnost, které, jak jsem si všiml využilo asi 80% příchozích, že řeklo, že pokračují kempem dále, a za pár desítek metrů už rozkládali lehátka... icon_smile.gif Jinak vše tam nyní září novotou, novinkou je i věž pro plavčíky.... Všem doporučuji tam ale nejezdit......... (protože už tam pak nezbyde místo na nás.... icon_lol.gif

www.hotelibaska.hr
zurek

pá leden 13, 2006 6:34 am

Re: CHORVATSKO - KVARNER

Napsal Petree:

Dobrý den.

Plánujeme s manželkou letos (2006) dovolenou v Chorvatsku a rádi bychom chodili na nuda pláže. Prohlíželi jsme si několik nabídek CK, a nejvíce nás zaujal ostrov Krk, konkrétně kemp Bunculuka. Dosud jsme při našich dovolených u moře nebyli ubytováni v kempu, takže nevíme, jak to tam chodí, natož v natur kempu. Můžete někdo poskytnout informace k tomuto místu? Chtěli bychom využít ubytování přes CK Victoria, ale abych pravdu řekl, zdá se nám to dost drahé, na to že ubytování je pouze v karavanu. Zvažujeme ještě ubytování v apartmánu v Bašce s tím, že bychom na nuda pláž docházeli. Ovšem jak jsem již z nějakých zdrojů zjistil, tam se snad platí nějaké vstupné, a pokud ano, tak za co? Údajně snad 10Kun za os., což je docela dost, pokud to vynásobím 2 krát počet dní... nevíte někdo, co případně zahrnuje cena? Pokud by v tom mělo být např. možnost využívat soc. zažízení a případně další zařízení, pak by to ještě šlo. Ale i tak celkově to ubytování vychází dost draze, i v tom apartmánu, ale přece je to již výhoda, vlastní soc. zař. apod.

Tak ještě zvažujeme jinou variantu, přes CK Guliver se nám líbí docela pěkné ubytování v Gradači na Makarské riviéře. Ovšem nikde jsem nenalezl, jestli je tam nebo v těsném okolí nějaká natur pláž nebo nějaké místečka pro naturisty. Neznáte to tam někdo? Nevíte o nějakém pěkném místečku? Poraďte prosím.

Předem děkuji.
----------------
Odpověděl Petre petre4@quick.cz:
je dobré si projít zdejší příspěvky a pak diskusni forum na chorvatsko.cz.
Tam najdete inspirace haldu.

Pokud máte trpělivost s hledáním a vlastní povoz, tak Češi i Slezané většinou preferují se domluvit po internetu či až na místě. Ale to se na odkazech celkem dobře dočtete
--------------
Žurek:
Prosím, prosím nezakládejte nová témata, prosím vás pěkně :'-( Bude tady chaos a nevyzná se v tom ani vepř domácí
Info o všech n-plážích HR: http://www.cronatur.com/beach.htm
natur

pá leden 13, 2006 9:22 am

Re: CHORVATSKO - KVARNER

Bunculuka - pěkná, dost přelidněná, zejména v sezóně. Velký kemp, menší pláže, často nutno chodit na sousední pláže (přes skály). Cenově - je to oblast jedna z nejdražších v Chorvatsku - Istrie a Kvarner byly a budou drahé, jsou blízko Itálie, Německa a Rakouska (výjimkou byla doba po válce, když se tam řada návštěvníků bála jezdit). Bunculuku rovněž prodáváme a pokud se hodláte ještě dlouho rozmýšlet, pak zapomeňte na tuto variantu dovolené. Už nyní je řada termínů zcela vyprodána a ten zbytek bude nejpozději do konce ledna rovněž pryč.
Poplatek 10 Kuna za vstup je prostě za vstup - kdyby to bylo volné, pak je na FKK-pláži narváno ještě více, budou tam čumilové, ..... Samozřejmě, jakmile budete v prostoru kempu, máte možnost navštívit sociálky, restauraci, obchod. Ale tento poplatek se vybírá např. i v Solarisu a do řady dalších kempů se ani chodit nedá. Kapacita FKK-středisek je obvykle počítána tak, aby ubytovaní hosté měli pohodlí a dostatek místa na pláži. Což se o mnoha "textiláckých" kapacitách říci nedá.
V Gradacu nemáte moc velkou šanci na naturistickou dovolenou, Makarská riviera tímto prostorem zrovna neoplývá. Pokud by jste chtěl dovolenou v tomto prostoru, pak se podívejte na naše internetové stránky www.naturtravel.cz, je tam penzion Mala Duba, v jehož blízkosti je FKK-pláž. Pokud by jste chtěl na Istrii, pak německá Oboena nyní zařadila do své nabídky, a tím i my, stanový program - velké, komfortní stany jsou jak ve Valaltě, tak v FKK kempu Ulika. A pokud jste vícečlená skupina, pak ceny jsou velice příjemné - podrobnosti naleznete opět na www.naturtravel.cz.
ing. Hájek, NTSC Natur Travel
petrre

so leden 14, 2006 10:28 am

Re: CHORVATSKO - KVARNER

Vážený zurek,

když už tady těžce cenzurujete vložené příspěvky, tak alespoň laskavě také smažte mou emailovou adresu a nevystavujte ji tady veřejně. Protože místo seriózních odpovědí na můj dotaz ohledně natur pláží v okolí Gradače mi začaly chodit jen samé spamy - blbečci z ciziny asi nemají co dělat.

Dále by bylo vhodné upozornit, že diskuze na těchto stránkách je pouze takový uzavřený klub a není možné zde zakládat další příspěvky. Ostatně vůbec nechápu, na co tam vlastně máte odkaz pro založení nového tématu, když to potom stejně cenzurujete a smažete.

Rozhodně nesouhlasím s tím, že by tady byl cituji: Bude tady chaos a nevyzná se v tom ani vepř domácí
Ten chaos tady vládne již nyní a najít tady nějakou seriózní informaci je docela nadlidský výkon.

Pokud se nám letos podaří zrealizovat dovolenou v Chorvatsku a najdeme pěkné místo na nudění, tak založím vlastní www stránky s kvalitní prezentací, s kvalitními fotkami a video ukázkami, aby lidi, kteří pátrají po informacích stejně jako já nyní, nemuseli takto pracně a stejně většinou zbytečně pátrat po informacích.
Ano, máte pravdu na internetu jsou nějaké info o nuda plážích, ovšem je jich zoufale málo a o nějakých fotkách z těch míst ani nemluvě. Navíc spousta stránek je v jiných jazycích a ne každý je znalý jazyků.
Takže toť vše a děkuji moc za "kvalitni informace".

-----------------------------------
Žurek:
icon_lol.gif Jééé, zas jeden naivka icon_biggrin.gif Pane, va jste vyloženě neznalý českého n-internetu icon_smile.gif Chvíli ho pozorujte a pak vás přejdou vykřičníky. Z vašeho příspěvku nezmizelo ani písmeno, pouze byl přesunut do správné přihrádky. Uvedení emailu - pane, když si v profilu zadáte "zveřejňovat email", tak se prostě bude zveřejňovat icon_biggrin.gif stejně tak je viditelný i v této vaší originální zprávě icon_cool.gif
Spíš se ale pusťte do toho, abyste sem přispěl něčím dalším, než neustálým dotazováním. Třeba, že jste hledal tam a tam a že tam byly sice dobré informace, ale ne zrovna ty, které jste potřeboval. Pokud se tady budou všichni dotazovat, jako vy, tak bude fórum jeden velký otazník.
Nová témata v tomto oddíle už nezakládejte. Představte si, že by každý, kdo sem přijde, založil téma "Dovolená v Chorvatsku" icon_mad.gif pěkně na nic, že? Dělení Chorvatska tady na sever-Istrie, střed-Kvarner, jih - Dalmácie je sice kompromisem, ale dovede se v něm orientovat i méně zdatný naturista. Téma "Chorvatsko-ostrovy" je sice už téma šířejší, ale přece jen více upřesňující, než pojem "Nudyzmus v Chorvacku" icon_wink.gif
Můžete vzít jed na to, že jakmile napíšete nějaký cestopis z dovolené a bude mít aspoň trochu hlavu a patu, tak naturista.cz bude první, který ho bude všemi dostupnými prostředky propagovat.
Přeji lehkou ruku pro spisovatelství icon_wink.gif
natur

so leden 14, 2006 7:15 pm

Re: CHORVATSKO - KVARNER

Myslím si, že struktura těchto stránek je zvolena dobře a byla zpracována i profesionální firmou. Je jen zapotřebí ji řádně využívat.
A k informacím o jednotlivých lokalitách - nelze vždy považovat za seriózní informace subjektivní názor a zkušenost. Tam kde třeba v červnu byli naturisté, v červenci už být nemusí, tam kde byli loni zcela běžně, letos nemusí být vůbec - samozřejmě v případě, že se nejedná o pláž či lokalitu oficiální. A i zde se může vše změnit jak mávnutím proutku - viz třeba Monsena, dnes Amarin. Stačí jedny místní volby, vítězství klerikální strany, nástup nového konzervativního a zarputilého kněze, atd. Zažil jsem to v Chorvatsku, moji klienti v Dominikánské republice, apod. V Chorvatsku navíc negativní vliv má i velice rozšířená výstavba nových ubytovacích kapacit na kterémkoliv místě pobřeží, včetně ostrovů. Tam kde byla loni krásná opuštěná zátoka, letos teřba bude několik haciend.
K těm termínům - koncem června a začátkem července tam už teplo bude, alespoň to je moje zkušenost z řady posledních let - i já v té době budu na Jadranu. Bude zde hodně českých turistů, to je jejich oblíbený termín - jsou nižší ceny a jsou u nás svátky (méně dnů dovolené). Koncem července a začátkem srpna zde našich turistů bude podstatně méně, převažovat budou turisté němečtí. V posledních letech se obvykle koncem července kazí počasí, bylo zde dost bouřek, vichrů, požárů a dost i pršelo. Vzhledem k přesunu množství západních turistů jsou i problémy na dálnicích.
A k fotkám a dalším materiálům - ty asi moc nenajdete, není obvyklé na FKK fotit. Zkuste to - ale připravte se, že asi dostanete dost vynadáno, když to bude pouze slovně, pak to považujte za štěstí. I my, profesionálové, máme velký problém podobné fotky získat, často je velký problém nafotit i např. ubytovací kapacity - bungalovy, appartementy, o plážích nemluvě.
ing. Hájek, NTSC Natur Travel
petrre

út leden 17, 2006 6:04 pm

Reakce na pana Žurek

icon_eek.gif icon_question.gif Vážený pane Žurek.
Nerad se takto dohaduji přes internet ale nedá mi to, abych nereagoval na to, co jste napsal. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
Předně si vyprošuji označení něco jako "neznalý českého internetu". To já bych mohl tvrdit o vás totéž, ale nestojí mi to za to. Je možná pravdou, že nemám možnost nabývat znalostí "z českého internetu" ve své pracovní době, jak to možná mnozí dělají, ale o to poctivěji bádám doma ve svém volném čase. Mohu Vás ujistit, že s takovým bor--lem jsem se ještě nesetkal icon_exclaim.gif Moje manželka se vyjádřila v tom smyslu, že tady člověk vážně neví kde co má hledat, že to nemá ani hlavu ani patu. icon_lol.gif Jasně, teď nás oba klidně můžete označit za nějaké imbecily, ale mě už je to jedno.

Co se týče zveřejnění emailu. Vážený pane vy asi nevíte, co píšete. Předně, při registraci jsem ponechal volbu: "Vždy zobrazovat mou e-mailovou adresu:" nastaveno na vypnuto, tudíž má emailová adresa se běžně nezobrazuje!!! (Těch výkřičníků Vám dávám schválně víc, abych to zdůraznil). Pokud si všimnete, tak se mi u žádného příspěvku nezobrazuje žádná emailová adresa, pouze adresa www stránek. Ta emailová adresa se veřejně zobrazila až po té, co vy jste (nebo někdo jiný) odtstranil mnou založené téma a příspěvek vložil do jiné kategorie, a tam když se na to dobře podíváte, tak emailovou adresu jste tam musel vložit Vy manuálně vážený!!!! A víte čeho jste tím dosáhl? Jen toho, že od té doby mám emailovou schránku zahlcenou spamy na různé erotické nesmysly!! Tak že Vám mockrát za to děkuji. icon_evil.gif
Pokud tady podle Vás obtěžuji neustálým dotazováním, tak se moc omlouvám už se na nic dotazovat nebudu. Myslel jsem, že jsem na diskuzním fóru, jehož nedílnou součástí jsou i otázky že ano, Vy znalče internetu??!! Ostatně pokud by nebyly ty otázky, tak by snad ani nebylo o čem psát, že ano. A poku chcete ty otazníky a otázky zakázat, tak to tady laskavě napište. icon_exclaim.gif icon_question.gif
Pokud budu mít něco zajímavého čím budu moci přispět, určitě bych tak rád učinil, ovšem je otázkou, jestli by můj příspěvek neskončil zas bůhvíkde.
Pokud se nová témata již nemají zakládat, bylo by vhodné vůbec tuto možnost odstranit a tím by se předešlo zbytečným nedorozuměním. icon_cool.gif
Tak toť z mé strany vše, teď si klidně můžete smazat i tento příspěvek. Mrzí mě, že to musíme probírat takto veřejně, ale psal jsem Vám soukromě email, na který jste nereagoval, jen naopak jste mě znovu napadl takto veřejně, takže se bohužel musím stejně bránit. icon_rolleyes.gif
Hodně zdaru ve vaší činnosti icon_exclaim.gif icon_wink.gif
petre

po leden 23, 2006 12:20 am

Re: Reakce na petrre

Nedorozumění mohou vznikat vždy, a v Česku dvojnásob snadno icon_smile.gif .
Pak je ovšem obtížné pokračovat v diskusi.

K plánování dovolené v Gradacu, či Živogostích doporučuji využít diskusní forum na www.chorvatsko.cz
-----------------------------------
Žurek:
Já tady žádná nedorozumění nevidím icon_wink.gif Na Naturistovi je bezkonkurenčně nejvíc informací z naturistického dění u nás i spousta cestopisů NATURISTŮ:
CESTOPISY Na Chorvatsko.cz musí naturista dost zdlouhavě hledat, než naturistický příspěvek najde. Navíc tak podrobné cestopisy jako u nás tam nenajdete. Takže bych se zaječími úmysly ještě počkal.

Opětovně prosím Radka, který nenávratně zrušil svoje n-stránky icon_sad.gif , aby mi poslal aspoň texty cestopisů, na které u nás odkazujeme, např.:
http://nudebeach.00.cz/canaria1.htm . Na pořadu je další rušení n-stránek - Meesha, tady taky prosím o zachování stránek, protože od nás tam vede řada odkazů. Děkuju.
petrre

po leden 23, 2006 5:36 pm

Reakce na petre

Děkuji za doporučení na stránky www.chorvastko. O těch stránkách již vím delší dobu a také jsem s tama čerpal dost informací pro naší poslední dovolenou v r.2003, a také pro letošní. Jinak ty stránky jsou vážně super, mají je velice přehledně a prakticky uspořádané.
icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
Jinak co se týče informací o Živogošči, tak po pravdě to se mi podařilo získat nejvíce informací z cestovky, přes kterou jedeme, (dokonce mi tam ani nikdo kvůli tomu nevynadal narozdíl od tohoto místa!!!), podrobně nám tam popsali možnosti "nudění" (tedy místa, kde by se mělo dát "nudit"), takže uvidíme, jestli nám nekecali (ale myslím, že to by si nedovolili, protože bych si je velice snadno mohli najít... příp. už příští sezónu by měli o několik klientů méně). Pokud to vše dobře vyjde, určitě se pokusím sestavit nějakou "recenzi" na toto místo a samozřejmě také zásobu fotek, příp. i nějaké to video. Samozřejmě neočekávejte, že tady budu prezentovat nějaké "porno" nebo něco na ten způsob. Osobně mě také nezajímají fotky z nuda pláží nebo akcí, kde jsou naháči. Ostatně na netu lze zehnat plno kvalitních sexy fotek že ano... Ale spíš mě vždy zajímá jaké je prostředí v daném místě atd. No a v tomto duchu se také pokusím něco napsat. icon_smile.gif
----------------------------------
Žurek:
Sice 4 roky starý, ale podrobný cestopis z Živogošče, kempu Dole, ale i celé Makarské s obsáhlými fotoalby z n-míst, Plitvic, Krky... http://www.naturista.cz/oplatil/forum/makarska2001.htm - inspirace pro spisovatele a fotografy.
Bodejť by vás z cestovky vyhazovali, když jim platíte. Když budete platit Naturistovi, tak vás bude nosit na rukou. Na rozdíl od cestovky tady můžete platit pouze smysluplnými příspěvky.
Jadran

so únor 25, 2006 1:26 pm

Re: CHORVATSKO - KVARNER

Zdravím všechny Chorvatska chtivé naturisty.

V loňském roce na přelomu července a srpna jsme vyrazili s manželkou na ostrov Krk do N-kempu KONOBE. Takže jak to tam vypadalo.
CELÝ CESTOPIS
watik

ne srpen 20, 2006 10:26 am

Re: CHORVATSKO - KVARNER

Zdravím, obracím se na vás s prosbou, plánuji dovolenou na PAGU, můžete mě nekdo poradit jak je to tam s nudaplážemi? Mimo jiné jestli do kempi Straško je vstup volný i když tam nebydlím, (ubytování plánuji v Potočnica, nebo Novalja v apartmánech) můžete mě nekdo dát i tip na ubytování? předem děkuji.
natur

ne srpen 20, 2006 3:01 pm

Re: CHORVATSKO - KVARNER

Na Pagu je oficiální nuda-pláž v části kempu Straško. Jak je to se vstupem do kempu pro zde neubytované nevím, ale mám k dispozici nabídku ubytování v hotelu Liburnija v Novalje (mimochodem, příští rok zařadíme do nabídky "textil-FKK"), kde je konstatováno, že hosté tohoto hotelu mají volný vstup do kempu Straško na základě identifikační karty hotelu. Usuzuji z toho, že zcela volný vstup do kempu není. A moc bych se divil kdyby byl - letos jsem 2x okolo Novalji plul na jachtě, to už je dnes přímo velkoměsto, za těch 5-7 let co jsem ji neviděl se min. zdvojnásobila, atkové malé Jižní město na Jadranu.
Podle vyjádření kapitána a celé posádky jachty je nedaleko Novalji další pláž, zvaná Zrče. Tam by dle těchto informací měla být opět nuda-pláž, má to být ovšem pláž "zlaté chorvatské mládeže", mají se tam prodávat drogy a konat nejen noční "tahy" (se vším všudy). Jak jsem koupil - prodávám. Má se jednat o pláž oblázkovou a má tam jezdit z Novalji "vláček" (zřejmě traktor s vozíky).
Celkově je možno konstatovat, že na Pagu se odehrává nepředstavitelná výstavby, kotvili jsme v Mandre, což byla minivesnička, dnes stovky - tisíce nových pensionů podél několika kilometrů pobřeží. Totéž na jiných místech tohoto ostrova. Takže - Pag = konec klidu a pohody.
ing. Hájek, NTSC