CHORVATSKO - DALMÁCIE

Archivni kopie starych prispevku byvaleho diskusniho fora, provozovaneho na adrese http://www.naturista.cz/forum do roku 2006. Nektere odkazy mohou byt jiz nefunkcni.

zurek

čt únor 27, 2003 2:28 pm

CHORVATSKO - DALMÁCIE

Naturistická místa v Dalmácii AKTUÁLNÍ POČASÍ V CHORVATSKU
Svaz Naturistů Chorvatska Društvo Naturista Hrvatske - aktualizované stránky
Nejširší informace o Chorvatsku: CHORVATSKO

Zájemci o levnou natur dovolenou v robinsonském stylu zkuste se podívat na www.valsa.cz. Silně jsem o této možnosti uvažoval na letošní léto, ale nějak to nevychází časově. Martin Novotný novotnym@vllkv.cz
---Jenom upřesním - ta "robinsoniáda" platí pouze u převážné části objektů na ostrově Hvar. Duče a Ruskamen na pobřeží, to je promenáda, hlava na hlavě. Na Hvaru jsou to objekty v malých zátokách, tam Vás mohou pouze navštívit jachtaři či výletníci s lodičkami. Těm prvním obvykle nahota nevadí. Spíše bych volil jižní stranu ostrova Hvar, na severní straně by jste si asi sluníčka užili méně, pobřeží je dosti zalesněné, zátoky sevřené a slunce se na pláž !dostane" pozdě a odpoledne brzy "zmizí". Na jižní straně je zase dosti čilý ruch jachet a lodiček všeho druhu, je to oblíbená a frekventovaná trasa Hvar-Sčedro-Korčula-... Pokud by jste tam byli v koncem června či v červenci, můžete nám "plavcům na Silvě" rovněž zamávat.
Hájek

MAKARSKA 2001
Jedna fantastická, rodinná dovolená těsně pod hřebenem Riliće
Živogošče - Blato, kemp DOLE Celé povídání Fotografie
natur

so březen 01, 2003 10:23 am

Re: CHORVATSKO - DALMÁCIE

FKK-MOŽNOSTI V DALMÁCII
Bohužel, v této oblasti nalezneme naturistických možností daleko méně než na Istrii nebo v Kvarneru. A při tom jsme zde před válkou měli k dispozici hodně kapacit - Alan ve Starigradu - Paklenici, Punta Skalu u Zadaru, Marinu Lučicu u Primoštenu, Ruskamen u Omiše, Osmine ve Slanu, Adrii ve Vela Luce a ještě mnoho kempů po celém pobřeží dalmátské části Jadranu. Za války zde byli většinou ubytování běženci, objekty byly zdevastovány a po rekonstrukci prodány „textilákům“. V roce 2002 jsme „přišli“ i o komplex (hotel, vilky, kemp) Miran u Pirovacu, i zde již vládnou plavky. Pokud to takto půjde dál, tak zde snad na konec “prapor naturistů“ ponese už jen naše jachta Silva. Ale zatím zde přece jenom pár objektu ještě nalezneme.
SOVINJE www česká www = kemp na ostrově Pašman, naproti Biogradské riviéře. Ačkoliv jsem okolo něho několikrát v poslední době plul, nenašel jsem ho (přiznám se, nebylo to příliš intenzivní hledání). Na tento ostrov se dostanete trajektem ze zadaru na ostrov Ugljan a potom přes malý most na ostrov Pašman.
VILLA DIANA = nová kapacita u hotelu Kaktus v Supetaru na ostrově Brač www . Tento objekt s ubytováním v luxusních appartementech s vlastním stravováním (příp. možno si dokoupit polopenzi v hotelu Kaktus) byla zajištěna na poslední chvíli jako náhrada za Miran. Oblázková pláž hned u objektu, městečko Supetar vzdáleno cca 800 metrů. Na ostrov je možno se dostat trajektem ze Splitu. Další možnosti naturistického koupání na Brači naleznete v BOLU www, na světoznámém mysu Zlatni rat.
VRBOSKA www = naturistický kemp, vzdálený cca 2 km od městečka Vrboska na ostrově Hvar www. Na ostrov se dostanete trajektem ze Splitu. Můj názor - kemp na skalnatých plošinách, málo zastíněný, koupání není optimální, možno loďkou (velkou) doplout na protější ostrůvek Zečevo, který je rovněž naturistický a kam jsou sváženi naturisté z Vrbosky a Jelsy.
MLASKA www = „zapomenutý“ kemp, asi 2 km od městečka Sučuraj na jihovýchodním konci ostrova Hvar. Do tohoto prostoru se dostanete opět trajektem ze Splitu, ale i trajektem z Drveniku na Makarské riviéře. Kemp je smíšený, rozdělený na “textil“ a FKK. Můj názor = klidné prostředí, krásné koupání v poměrně mělké zátoce s jemným pískem na dně. pobřeží ovšem skalnaté, ale i dobrým přístupem pro děti. jedinou nevýhodou bude asi stále výraznější “známost“ této lokality a dovoz jednodenních návštěvníků lodičkami z přelidněné Makarské riviéry.
aktual 3.3.2006: V kempu je restaurace a obchod. Většina míst v kempu je určena pro stany a obytné přívěsy, ale je zde také několik vybavených chat. Každá chata /pro max.5 osob/ má svou koupelnu, kuchyňku a terasu. V chatě je lednice, nádobí na vaření, povlečení atd. Velkou předností tohoto kempu jsou super ceny. Kolik stojí místo pro stan nevím, ale chatu je možné pronajmout již za 35 EUR/den /celá chata včetně lázeňské taxy a všech dalších poplatků/. Určitou nevýhodou je skutečnost, že pro nudisty je vyhrazena pouze polovina kempu a chaty stojí na textilní části.
Samozejmě, kromě těchto lokalit s možností naturistického bydlení naleznete v Dalmácii i řadu míst s ubytováním “textil“ a FKK-plážemi v okolí. Jen namátkou uvedu - Kukljica na ostrově Ugljan, Hvar a jeho ostrůvek Jerolim v Paklenickém souostroví, kemp Dole na Makarské riviéře, Komižu na ostrově Vis, Dubrovníka jeho ostrůvek Lokrum, pláže na ostrově Lopud, Pomenu na ostrově Mljet a FKK-pláž na jezerech v národním parku.
ing.Hájek
zurek

ne srpen 22, 2004 10:40 am

Re: CHORVATSKO - DALMÁCIE

Jarda Z.:
Makarskou a okolí jsem naposledy navštívil v roce 1985, coby chudý student , poté co jsem složitě sehnal výjezdní doložku a devizový příslib (většina mladých patrně dnes již naštěstí neví, co to bylo). Situace na plážích tam tehdy byla poměrně jasná. Centra měst a okolí velkých hotelů - nutné plavky, ženy možno nahoře bez. Všude jinde cca 70 % osazenstva bez plavek. Naturistický ráj to na pohled.
Když mi manželka letos před odjezdem připomínala, abych si nezapomněl vzít plavky, jen jsem se pobaveně zasmál.
Skutečnost : na celém pobřeží od Brely na severu až po Živogošče na jihu drtivá většina osazenstva pláží velmi důsledně oplavkována a to většinou i na malých a velmi špatně přístupných miniplážičkách mezi skalisky na relativně opuštěných místech. Úděsná představa, že strávím dovolenou v mokrých plavkách (máme dva malé kluky a možnost, že se je budu snažit udržet celou dovolenou na nějakém opuštěném skalním výběžku, kde by snad plavky odložit šlo, jsem předem zavrhnul) mě donutila projít v příšerném vedru téměř celé pobřeží a nakonec jsem našel alespoň dvě místa, která lze nazvat důstojnými naturistickými plážemi.
1. Zhruba v půli cesty mezi Makarskou a Tučepi je překrásná pláž Nugal, cca 150 metrů dlouhá, jemné oblázky, téměř výhradně naturistická, cca 50 lidí obvyklá návštěvnost. Vzadu borovice, kde se lze schovat před poledním sluncem. Velmi vhodné i pro děti. Je poměrně špatně dostupná. Nejlepší je vyjít z Makarské po pobřežní cestě, která vede těsně nad mořem, pořád rovně cca 20 minut chůze. Vynikající vycházka, místy až kýčovitě krásné výhledy na moře - vřele doporučuji.
2. Pláž za jižním koncem střediska Tučepi, stačí jít pořád rovně podél pobřeží. Cca 500 metrů dlouhá, téměř výhradně naturistická, návštěvnost cca 300 lidí, možnost schovat se ve stínu borovic, velmi vhodná i pro děti. Jemné oblázky, výborná dostupnost. Jistá nevýhoda je, že nedaleko nad pláží vede pobřežní silnice a občas tam zavanou výfukové plyny z projíždějících aut, není to ale až tak hrozné.
A to je všechno. Pokud někdo objevil ještě nějakou jinou naturistickou pláž v této oblasti, dejte vědět !
anza

so září 11, 2004 5:03 pm

Re: CHORVATSKO - DALMÁCIE

Zdravím,

v okolí Makarske jsme našli 2 slušné pláže, kde se dá celkem pěkně nudit :

1) asi 30km na jih od Makarske (za Živohoští), mezi vesničkami Zaostrog a Drvenik je menší zastrčená pláž, pro pár lidí. Slunce tam ale chodí až kolem 10. hodiny ranní. V sezoně tady asi může být trochu těsno

2) o kousek blíž než 1. , asi 3 km od Drveniku směr Makarska , 150m dlouhá a celkem čistá. Nikdy jsme tady neviděli víc než 20 lidí, takže má člověk kolem sebe dost prostoru a soukromí. Moře samozřejmě dokonale čisté a rybkami se jen hemží icon_smile.gif.

Pláže najdete podle několika parkujících aut na "parkovištích" po obou stranách silnice. Jinak nejsou oficiálně ani nějak jinak vyhrazeny pro nudisty, ale tohle se v Chorvatsku nijak neřeší icon_smile.gif . Většinou je poměr tak 70:30 ve prospěch textilu. Obě pláže jsou samozřejmě bez jakýchkoliv služeb, kromě odpadkového koše u parkoviště, který naštěstí většina návštěvníků využívá, narozdíl od městských pláží.

Nudě Zdar icon_cool.gif

PS: zapomněl jsem ještě napsat, že rozumná doprava na místo je de facto jenom autem (kromě lodi). Je také výhodné mít ubytování někde poblíž (Živohošť, Drvenik,Zaostrog, Podaca, Gradac), z Makarske to po těch serpentinách chvíli trvá.
----------------------------------------
Moderator:
jen pro oživení dodávám album z těchto míst: http://album.olympus.cz/eFotoGalerie/public/pAlbumShow.asp?idAlbum=3807
zurek

po leden 24, 2005 8:23 pm

Re: CHORVATSKO - TROGIR

Ahoj,
nějak se mi zatoulal včera tenhle dotaz, tak jej píši ještě jednou. Kdo by mi poradil, zda se v okolí města Trogir v Chorvatsku nachází N- pláže ? Poradí někdo ?

Předem díky , za radu

Přeji vám hezký den.
babble@iol.cz

blecha

------------------------------------------------------------
Taxiss:
Chystám se v létě navštívit chorvatské letovisko Baška Voda. Nevíte někdo, prosím, o nějaké nudistické pláži v okolí tohoto města?
taxiss@centrum.cz
taxiss

út březen 15, 2005 7:45 pm

Re: CHORVATSKO - DALMÁCIE

Chystám se v létě navštívit chorvatské letovisko Baška Voda. Nevíte někdo, prosím, o nějaké nudistické pláži v okolí tohoto města? Diky "Taxiss"
natur

čt březen 17, 2005 5:25 am

Re: CHORVATSKO - DALMÁCIE

Odpovím na obě poslední otázky najednou - v Trogiru a v Bašce Vodě zřejmě nejsou a jak obě střediska znám, ani si nedovedu představit, kde by v těch turistických mraveništích naturisté nalezli svá útočiště. U Trogiru by možná určitá malá šance nalézt nějakéé opuštěné místo byla pouze na ostrově Čiovo (vede tam most z Trogiru), v Bašce Vodě zase někde hodně daleko od městečka, ale to už by nebyla Baška Voda. V obou případech to asi nebude v "docházkové" vzdálenosti.
Hájek
--------------------------------------------------------------------
Moderator:
Baska Voda je z hlediska FKK totalne OUT icon_sad.gif. Tak prelidnene misto se hned tak nevidi. je to taky otazka atraktivity okoli a omezenych moznosti. Prelidnenost je regulovana na Makarske jen v Brele vyssimi cenami. Zname misto pro naturisty u Brely je Vrulja, napr. zde: http://members.chello.at/fkk.hr/straendefkk/brela.htm
Na druhou stranu od Basky Vody je pak snesitelneji az z Makarske smerem na Tucepi, tam je n-plaz z nejskvostnejsich - NUGAL. Jinak stejne atraktivno a podstatne volneji je jizneji od Makarske - Podgora, Zivogosce...
kreps

čt březen 17, 2005 6:27 pm

Re: CHORVATSKO - DALMÁCIE

Zdravim

Co sa tyka Basky Vody, nudaplaz tam je (stav v roku 2003). Nachadza sa asi 10 minut chodze za poslednym hotelom smerom na Makarsku, hned za poslednym usekom oficialnej plaze. Nie je to ale ani zdaleka taka pekna plaz ako je napriklad spominany Nugal alebo niektora z malych plaziciek na sever od Makarskej. Ja osobne by som vsak Basku Vodu vynechal a usiel radsej trochu juznejsie.

Michal

P.S.: Ospravedlnujem sa za chybajucu diakritiku, ale v zahranici slovenska ci ceska klavesnica nie je bezna zalezitost.
camel

pá duben 15, 2005 11:26 am

Re: CHORVATSKO - DALMÁCIE

Som uz rozhodnuty, idem do Bašky Vody.

N-Plaz podla http://www.cronatur.com/beach/bdbaskavoda.htm
tam je, tak podam potom spravu.

Tiez by som bol rad, kebyze mi da niekto nejake typy, co kde jak a co, kto Basku vodu , alebo tuto plaz pozna. icon_biggrin.gif

----------------------------
Moderator:
My jsme přijeli do Bašky Vody od Brely, která si hlídá návštěvnost - je tam všechno dražší. Do Bašky se přejede plynule ulicí. Pak to ale začne icon_smile.gif lidi na chodníku, na asfaltu, prostě všude se válej lidi a dělaj, že se opalujou. Kemp Baško polje je za silnicí, takže po ránu si seberete věcí, jdete k vodě a večer se zase vrátíte. A všude Češi - gulášovka, tatranky, buřty v prášku, české nápisy. Třeba to bude kousek dál lepší. Já bych jel až pod Makarskou. Přeju šťastnou cestu.
zurek

po květen 23, 2005 2:37 pm

Re: CHORVATSKO - DALMÁCIE

Znate nekdo FKK plaz v Brele? Jak velka je plaz v Brele a Brela ako mesto? Vopred vsem dekuji za odpovedi.
valentin87@mailcity.com
--------------------------------
Moderator:
Brela je uměle drahé město - zamezení její přelidněnosti. N-pláž je kousek nad městem. Více o Brele viz několik zpráv výše.
valentin

po květen 23, 2005 4:11 pm

Re: CHORVATSKO - DALMÁCIE

zurek napsal:
Brela je uměle drahé město - zamezení její přelidněnosti. N-pláž je kousek nad městem. Více o Brele viz několik zpráv výše.


diky za odpoved.
Jak myslis, ze je "umele drahe mesto"? Myslis tim ubytovani, obchody, restaurace, sluzby, nebo uplne vsechno?
Ubytovani mam v Brele zabezpecene (dostal jsem darek icon_smile.gif ), zda se ale ze je to na konci Brely smerem k Baske Vode nebo Makarske.
Kolik to muze byt pesky z opacniho konce Brely na N-plaz?
Jeste jednou diky za odpoved.
-----------------------------------
Moderator:
Přes celou Brelu - to bude několik kilometrů, nevím přesně kolik. Brela je dražší proto, aby se tam nenatahovali lidi, kteří jsou zvyklí povalovat se po asfaltu apod. Od toho je právě vedlejší Baška Voda.
zurek

po leden 09, 2006 6:36 am

Re: CHORVATSKO - DALMÁCIE

Napsal Petre:
Množství velmi zajímavých a užitečných informací o možnostech dovolené a koupání v Chorvatsku lze nalézt na diskusním foru:

http://www.ihvar.cz/jaderske/forum/forum5/index.php

Koupání bez plavek v Chorvatsku je na tomto foru předmětem rozsáhlé výměny cenných zkušeností.

Při prohlížení příspěvků si člověk ověří zkušenost, že určitě půlka Čechů nespoléhá na cestovní kanceláře, ale na skutečnost, že se spolehlivostí 99% naleznou vhodné ubytování až po příjezdu na místo, které se jim zamlouvá k pobytu . Dotazů a poznámek o FKK plážích je tu habaděj
zurek

so leden 14, 2006 6:23 am

Re: CHORVATSKO - DALMÁCIE

Byl tady dotaz na FKK u Gradace a několik odpovědí, že na Makarské je to s FKK bída (?) Podle našich zkušeností je oblast od jižního konce města Makarska desítky km na jih jeden n-pás icon_smile.gif a míst je nepřeberně. Je tady i jedna z nejkrásnějších FKK pláží na Jadranu - Nugal:


Ohledně Gradace je množství FKK odkazů tady: http://www.google.com/search?hl=cs&q=FKK+Gradac&btnG=Hledat&lr=
petrre

so leden 14, 2006 10:53 am

CHORVATSKO - DALMÁCIE - ŽIVOGOŠČ

Dobrý den.

Mám dotaz, jestli někdo z vás byl minulý rok na dovolené v Živogošči a jestli tam byl na nuda pláži. Chtěli bychom tam letos zkusit jít na dovolenou a v CK, přes kterou tam chceme jít, nás ubezpečili, respektive dokonce to mají napsáno v katalogu, že v Živogošči za hotelem Nimfa je nuda pláž.

Tak bych se chtěl touto cestou zeptat, jestli jste mi někdo schopen podat seriózní informace k tomuto místu, a také bych uvítal pokud někdo má foto z tohoto místa, jak to tam vypadá (nemám zájem o erotické fotografie!!!). Zajímá mě také přístupnost této pláže, no prostě co nejvíce info.

Dále bych měl dotaz, v kterém období je tam nejlépe jet. Uvažovali jsme o termínu poslední týden v červnu a první v červenci, to ale máme obavu z toho, že tam bude ještě zima icon_biggrin.gif , (třeba se pletu), nebo poslední dva týdny v červenci (to máme zase obavu z toho že tam bude moc lidí), případně poslední dva týdny v srpnu. Dokážete mi někdo seriózně poradit, který z těchto termínů je nejvhodnější? Případně nevíte, kde by bylo možné sehnat statistiku počasí třeba za minulou sezónu, nebo i předchozí roky? Prostě aby se dalo alespoň orientačně z něčeho vycházet, jaké počasí lze očekávat. Je jasné, že letos to vůbec nemusí platit... icon_cry.gif

Předem děkuji za odpovědi. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
zurek

pá únor 10, 2006 6:02 pm

Re: CHORVATSKO - DALMÁCIE

Napsalo Znojmo:
icon_biggrin.gif FKK pláž v Živogošče se nachází jižním směrem od hotelu Nymfa. Začíná vstupním kamenným obloukem na kterém je " hrdý " nápis FKK.je přírodní, neudržovaná. Myslím tím,že tam nejsou odpadkové koše a sprchy s pitnou vodou. Je asi 500 m dlouhá a táhne se až k Male Dubě. Je oblázková, malé i větší kameny. Z tohoto důvodu doporučuji karimatky na ležení. A boty do vody,neboť jsou v těchto vodách ježci. Na pláži je klid. Procházeli jsme tudy, tzn. ze Živogošče do kempu Blato a zpět, v letech 2001,2003 a 2006 v srpnu a nikdy tam nebylo víc než 8 nudistů na celé délce pláže. Myslím si tedy,že každý si tam své soukromí najde. icon_smile.gif
JAVI

ne únor 26, 2006 5:10 pm

Re: CHORVATSKO - DALMÁCIE

Zdravím všechny přátele naturismu z Vysočiny. Jedeme letos koncem srpna do Primoštenu. Můžete mi někdo poradit, popsat kde a jak, najdeme v místě nudistické pláže. Ještě jsme v této lokalitě nikdy nebyli a nevíme, zda jsme vsadili dobře? Jedeme autem a tak nám nedělá problém, zajet si někam, kde to stojí za to..., klid, oblázyk, písek a hlavně čisté moře.
Děkuji a věřím, že prátelé naturismu na Vysočina nevymřeli, ikdyž to tak vypadá....., už jsme se dlouho s nimým nepotkali.
----------------------------------------------
Žurek:
FKK ostrov "Smokvica" je cca. 400 m od hotelu ZORA.
natur

ne únor 26, 2006 6:09 pm

Re: CHORVATSKO - DALMÁCIE

Tak v tomto případě máte štěstí - v Primoštenu se dá najít nuda-pláž. Budete pravděpodobně bydlet v hotelu (ty jsou umístěny na "hotelovém" poloostrově ve směru od starého města k Šibeniku) nebo v soukromí, obvykle mezi starým městem a přístavem. Pro přesnost - krásné straré město je rovněž na poloostrově a je u něho malý jachetní přístav. Přístav pro větší lodi je zhruba 250 metrů od starého města ve směru na Split. Toilik k topografii, ale bez ní to nejde. A nyní k FKK. Buď půjdete podél pobřeží od starého města, okolo přístavu velkých lodí a proti sobě uvidíte na protější stráni totálně devastovaný objekt původního hotelu Marina Lučica (byl to kdysi nejkrásnější naturistický hotel v bývalé Jugoslávii). Pod ním uvidíte původní hotelovou pláž, která se dnes (tak jako dříve) využívá obvykle naturisticky. Nejlepší místo je vzadu, v zátoce - tam naleznete i plážičku z malých oblázků. Pokud by jste jel autem, pak po silnici (magistrále) od benzinové pumpy směr Split, vyjedete na kopeček a po pravé straně uvidíte onu zříceninu bývalého hotelu (dokonce ještě s nápisem německé FKK-cestovky Oböna Reisen), tam se dá bez problému zaparkovat. Pozor - jiné místo v Primoštenu pro své cíle nevyužívejte. Je zde velice silná církev (a krásný kostel se hřbitovem) a nám zde dokonce jednou jednu z účastnic zatkla policie (koupala se na špatném místě bez ...). Jinak - Primošten je velice pěkné místo, a sledujte i zátoku, zažil jsem zde největší "hejno" delfínů.
ing. Hájek, NTSC Natur Travel
JAVI

po únor 27, 2006 11:13 pm

Re: CHORVATSKO - DALMÁCIE

Zdravím pane inženýre a díky za informace o Primoštenu. Škoda, že nedostanu manželku na Sylvu, nemá ráda lodě...., já už jsem plul s bezva partou z Dubrovníku do Splitu a nemělo to chybu...
Jinak i nadále sbírám informace ať negativní, či pozotivní o Primoštenu. Budeme bydlet v apartmánu a mobilní, tudíž není problém na nuda pláže kamkoliv v okolí zajet. Ještě jednou děkuji a těším se na další informace.
natur

út únor 28, 2006 6:22 am

Re: CHORVATSKO - DALMÁCIE

O Primoštenu moc negativních zkušeností asi neseženete, je to jedno z míst na pobřeží, které jsem ochoten svým klientům s klidným svědomím doporučovat. Jedině snad trochu více lidí v průběhu hlavní sezóny, ale zde je skutečmě možno se odebrat pod bývalý hotel Marina Lučica, příp. i za něj a tam je klid. Ale pospěšte si - údajně tam má v nejbližší době vyrůst ohromný hotelový komplex, a to v celé zátoce za velkým přístavem. JInak v Primoštenu jsou vynikající restaurace, kavárny, cukrárny a na starém městě v uličkách ke kostelu i perfektní vinné sklípky. O nějaké n-pláži v okolí již nevím, takže spíš své kroky směrujte pod Marinu Lučicu, resp. pod tu trosku co z něj "běženci" po válce udělali.
ing. Hájek, NTSC
Jadran

út březen 21, 2006 7:53 am

Re: CHORVATSKO - DALMÁCIE

Zdravím,
jako cíl letošní dovolené jsme s manželkou zvolili N-kemp Sovinje na ostrově Pašman. Než někam vyjedeme, snažím se vždy nalézt o daném místě co nejvíce informací, ale tentokrát musím konstatovat, že na webu, kromě ceníku a základního popisu, toho moc není. icon_cry.gif
Takže prosím touto cestou o nějaké, nejlépe osobní a čerstvé ( t.j. z minulé sezóny ) zkušenosti a poznatky a to jak ty pozitivní, tak i ty negativní. Ty jsou pro turistu někdy důležitější, než podbízivé vychvalování ve stylu katalogu cestovní kanceláře. Na oplátku slibuji, že po návratu napíšu o Sovinje povídání, tak jako o kempu Konobe.

Pavel F.
natur

út březen 21, 2006 9:35 pm

Re: CHORVATSKO - DALMÁCIE

Tento kemp je dost "utajený", osobně o něm vím pouze díky tomu, že jeho managerka byla v delegaci Chorvatska na posledním Kongresu INF a samozřejmě jsme se s ní o kempu bavili. Je na straně ostrova obrácené k pevnině, v podstatě naproti Biogradu na Moru. Tam letos začíná naše plavba na jachtě Silva a proto plánuji příjezd k Jadranu o 2 dny dříve s cílem právě tento kemp navštívit. Podle mých dosavadních informací se jedná skutečně výhradně o kemp, dosud nedisponuje chatičkami či stabilními obytnými přívěsy. Vrátím se z Chorvatska po 10.7., pokud Vám budou informace v této době stačit - ozvěte se. Samozřejmě později kemp podrobně popíši.
ing. Hájek, NTSC
asmara

út červenec 04, 2006 7:46 am

Re: CHORVATSKO - DALMÁCIE

Zdravím všechny,

má někdo zkušenost s kempem v Omiši?
Kamarádovi byl doporučen jako naturistický,ale tuto informaci se
nám nepodařilo na webu ověřit.

Díky za info,Asmara
natur

ne červenec 09, 2006 7:41 am

Re: CHORVATSKO - DALMÁCIE

Absolutní nesmysl - v Omiši jsou 2 kempy, malý "zastrčený" na začátku kaňonu řeky Cetinje a druhý, který je ohromný, totální stanové a přívěsové sídliště jak náhodných turistů, tak organizovaných skupin. Ten je u ústí řeky Cetinje do moře, na vjezdu do města Omiš od Splitu. Nelze přehlédnout - kolos a nedovedu si představit, že by se tam našel kousíček místa pro naturismus.
ing.Hájek, NTSC
natur

ne červenec 09, 2006 7:50 am

Re: CHORVATSKO - DALMÁCIE

Včera jsem přiletěl po 2 týdnech z Chorvatska - tak jen krátce ke kempu Sovinje na ostrově Pašman, podrobněji později. Malý kemp ve správě města Tkon, nalézající se cca 2 km na jih od tohoto městečka. V době mé návštěvy v kempu nebyl obchod ani bufet, to druhé mělo být od července. Veškeré zázemí tohoto typu v Tkonu. kemp skutečně poměrně malý, leč dosti vytížený, převažují Němci, bylo zde i několik našich aut. Na první pohled i dosti drahý, podrobný ceník mám ještě v kufru. Plocha pro stanování dosti zastíněná stromy, pláž převážně písčitá, velmi pozvolna se svažující do moře. Mevýhodou pláže je její umístění vůči slunci, od cca 15 hodin je už hodně ve stínu, o hodinu později již zcela. Z Biogradu na M. do Tkonu je pravidelná trajektová doprava, podrobnosti na www.jadrolinija.hr. Využil jsem návštěvy v kempu, kontaktoval bývalou delegátku chorvatských naturistů na kongresu INF, která pracuje na magistrátu Tkonu jako manager obchodu, navštívil i starostu města. Mají zájem o spolupráci a rádi uvítají české naturisty.
ing. Hájek, NTSC
petre

po září 11, 2006 8:17 pm

CHORVATSKO - Sovinje - Pasman

Diky za reportáž z kempu.

Jen bych připomněl, že je více písečných plážích na ostrovech Pasman-Ugljan, např. přes hřeben v Kukljici. Dokonce jsou značeny jako N-pláže....

Rubrika ......mista v zahranici je malo prehledna. V ramci vanocniho uklidu bych se primlouval za logictejsi usporadani teto sekce a vycleneni vice rubrik pro jednotlive casti pobrezi Chorvatska.....

Momentálně lze už jednotlive lokality dohledat obtížně........

Jestli je ta možnost, lepsi by byla samostatná sekce Chorvatsko, a pak jednotlivé oblasti....

Je na to hodně času do příští sezony.....
JirkaRybka

po září 11, 2006 8:40 pm

Re: CHORVATSKO - DALMÁCIE

Vánoční úklid bude mít zřejmě podobu úplně nového webu Naturuista.cz, kde bude všechno po technické stránce jinak a lépe. Momentálně se formuje struktura, ale na nějaké závratné množství rubrik to ani tam asi nevypadá. Nicméně je tam velice pěkné vyhledávání, kde stačí si zadat třeba ten dotyčný název... Více o tom všem ZDE.

Ještě bych připomněl, že podobné vyhledávání máme i tady, ve starém dobrém fóru - ukryté nahoře v těch drobných ikonkách pod nadpisem. Nedosáhne sice na články z titulní strany (v novém bude líp), ale i tak najde mnohé... icon_wink.gif
_________________
Ať žije slunce, voda, a hlavně volnost! icon_smile.gif
Jirka "Rybka" Bernášek
petre

pá září 15, 2006 5:55 pm

Re: CHORVATSKO - DALMÁCIE

Díky za komentář.

Přesto se přimlouvám za zlepšení přehlednosti, protože vyhledávání zabere čas a příspěvky z Chorvatska jsou umístěny v sekci dost zmatečně. Na reportáži ze Sovinje je patrno, že její autor starší příspěvky z Pašmanu nečetl. Je to škoda, mohli jsme se z pěkné reportáže dozvědět ještě víc. icon_smile.gif
-------------------------------------
Žurek:
Nový Naturista bude především o článcích, které budou psát kromě nás i nejaktivnější příspěvatelé do tohoto fóra. Tohle současné fórum v nejbližších dnech zamkneme a veškeré příspěvky se postupně přesunou na nové místo: http://naturista.cz/joomla/index.php?option=com_joomlaboard&Itemid=28 Takže pokud chcete přispívat, tak od teď už tam.
Fórum nejspíš přehlednější nebude, prakticky žádný board se nedá moc větvit. Budou určitě přehlednější články, u kterých taky budou komentáře registrovaných členů. Takže bude dejme tomu snadno dohledatelný článek o Pašmanu, pod kterým budou komentáře vztahující se pouze k němu. O to to bude přehlednější, než současné jediné téma "HR-Kvarner, popř. Dalmácie.