ŠPANĚLSKO - PEVNINA

Archivni kopie starych prispevku byvaleho diskusniho fora, provozovaneho na adrese http://www.naturista.cz/forum do roku 2006. Nektere odkazy mohou byt jiz nefunkcni.

zurek

čt únor 27, 2003 2:35 pm

ŠPANĚLSKO - PEVNINA

Stránky Naturistické federace Španělska - nejucelenější informace podle regionů, anglicky
Benalnatura (Costa del Sol) stránky jednoho přímořského naturistického centra a pláže
NUDISMO-NATURISMO naturistické stránky (pouze španělsky) o naturistickém hnutí. Organizace, n-akce, setkání
zurek

út březen 04, 2003 9:02 pm

PORTUGALSKO

NATURISM in PORTUGAL - stránky obsahující seznam pláží, bazénů atd.
sema

čt březen 06, 2003 11:14 am

Re: ŠPANĚLSKO - PEVNINA

Oficiální seznam všech pláží (i textil) ve Španělsku a ve španělštině: http://www.mma.es/costas/guia_playas/index.htm (je to dost pomalý website).
natur

so duben 19, 2003 2:07 pm

Re: ŠPANĚLSKO - PEVNINA

ŠPANĚLSKO - PYRENEJSKÝ POLOOSTROV
Španělsko je silně katolická země, přesto zde nalezneme oázy vytvořené pro naturisty, převžně však v jížní části země, v Andalusii. Ale vezmeme to po pořádku, od severu, od francouzských hranic.
RELAX-NAT - kemp na Costa Brava, u městečka Palamós, nikoliv však na pobřeží Středozemního moře, ale s bazénem a terény pro turistiku
EL TEMPLO DEL SOL - jeden z nejluxusnějších kempů ve Španělsku a hned naturistický. Naleznete ho u Hospitalet del Infante, cca 100 km jižně od Barcelony. V tomto areálu je možno si objednat ubytování i pevně zabudovaných karavanech. Dlouhá písečná pláž, komplex bazénů a mnoha sportovišť, vše v lese, pár metrů od mořské hladiny.
EL PORTUS - další z naturistických středisek, nedaleko Cartageny, nabízí nejen kemp, ale i pevně zabudované obytné přívěsy, několik bazénů, restauraci a velice příjemné koupání na písečné pláži, obklopené mohutnými skalisky. proto jsou zde i výborné podmínky pro potápění. Mezi našimi klienty má toto středisko velmi dobrý ohlas, zvláště pokud se Vám jedná zejména o pobyt u moře, koupání a slunění.
VERA PLAYA - naturistický komplex na sever od Sierra Nevady, poblíž města Alméria nabízí ubytování jednak ve velice luxusním hotelu, jednak v appartamentech. Samozřejmostí jsou bazénové komplexy, dokonalé sportovní a kulturní zázemí, v hotelu pak řada vynikajících restaurací, barů, atd. To vše na dlouhé písečné pláži, s pozvolným vstupem do moře. Je nutno však počítat s tím, že jste již poměrně blízko Gibraltaru a vlivu mořských proudů z Atlantiku, což činí vodu obvykle poněkud chladnější.
COSTA NATURA - další naturistický komplex, prakticky již na dohled od Gibraltaru, u městečka Estepona. Našimi klienty je vyhledáván jak pro své kvalitní ubytovací služby u písečné pláže, ale zejména jako velice dobré východisko pro výlety po celé Andalusii. odsud máte možnost absolvovat s vlastním či vypůjčeným autem jednodenní výlety do Granady, Malagy, Cordóby, Seviily, Cádizu, Rondy, Gibraltaru, ale i lodí z Algecirasu do Afriky, do španělské enklávy Ceuta. A pokud tak daleko na jih Španělska pojedete (či poletíte) pak si skutečně návštěvu těchto nádherných měst s jejich bohatými architektonickými a historickými památkami nenechte ujít.
CALA DEL ACEITE - poslední kemp na jihu Španělska, nedaleko silnice z Algecirasu do Cádizu, u městečka Conil de la Frontera.
Samozřejmě, tak jako ve všech přímořských státech, i ve Španělsku existuje řada malých pláží, na kterých je legalizováno, tolerováno či netolerováno, ale praktikováno koupání bez plavek. Ale tak jako v případě Řecka, i zde je nutno brát v úvahu silné náboženské tradice a vždy si předem zjistit, kde je možné si ty nenáviděné plavky sundat.
ing. Fr. Hájek, NATUR TRAVEL - Vaše cestovní kancelář
zurek

po březen 01, 2004 8:01 am

Costa Brava - LLoret de Mar

Zajímavý cestopis s podrobnými odkazy a doporučením na nejhezčí pláž od Mořského vlka:
http://www.naturista.cz/oplatil/forum/2003es-lloretdemar.htm
zurek

pá srpen 12, 2005 4:17 pm

Re: ŠPANĚLSKO - PEVNINA

Napsal: seawolf@atlas.sk

Španielsko 2005- Calella

Calella je malé mestečko asi 50 km severne od Barcelony.
Tento článek byl přesunut sem: http://naturista.cz/drupal/?q=naturismus-calella