ŠPANĚLSKO - KANÁRSKÉ OSTROVY

Archivni kopie starych prispevku byvaleho diskusniho fora, provozovaneho na adrese http://www.naturista.cz/forum do roku 2006. Nektere odkazy mohou byt jiz nefunkcni.

zurek

čt únor 27, 2003 2:36 pm

ŠPANĚLSKO - KANÁRSKÉ OSTROVY

Stránky pobočky Naturistické federace Španělska, španělsky
Další stránky: http://www.naturismo.org/canariase.html (seznam+mapy, anglicky). (dodal Sema)
zurek

út březen 18, 2003 9:45 am

TENERIFE

Povídání o vánočním výletě na tento ostrov od Slávka Králíka.
Celý článek:
TENERIFE
sema

pá březen 28, 2003 4:58 pm

Gran Canaria - jih, zkušenosti

Gran Canaria - jih, zkušenosti 1998:
Maspalomas/El Ingles
Medio Almud

Zdá se mi, že Kanárské ostrovy jsou k naturistům velice tolerantní. Jen pozor na spáleniny (je to dost na jih, takže se pořádně namažte).
natur

so duben 19, 2003 2:23 pm

Re: ŠPANĚLSKO - KANÁRSKÉ OSTROVY

ŠPANĚLSKO - KANÁRSKÉ OSTROVY
Ke Španělsku patří i Kanárské ostrovy, ostrovy věčného jara. I když leží mnohem blíže rovníku, nedaleko Afriky silně se zde projevuje vliv Atlantického oceánu a v podstatě je zde podnebí podobné jaru, stále něco kvete, teploty nejsou tropické, ale ani zimní. Na ostrovech vládne komerce, je to prostě turistický komplex jako takový. Tomu i odpovídá kosmopolitní společnost na ostrovech. Kupodivu zde však nalezneme málo oficiálních míst pro naturisty. Na ostrově Lanzarote je to v rekreační vesničce Charco del Paolo několik haciend a jeden vetší komplex, nová kapacita se vytvořila na Fuerteventuře - a to je vše. Samozřejmě - opět řada tolerovaných pláží prakticky na všech ostrovech. Zde ám již ale takové nebezpečí jako na španělské pevnině nehrozí, zde je vliv náboženství značně oslaben převažující masou turistů.
LANZAROTE - CESTOPIS ve výše uvedené rekreační vesnici je řada naturistických kapacit s výbprným ubytováním a bezény. Koupání v oceánu je již poněkud méně příjemné. Skalnaté pobřeží, většinou uměle vytvořené zátoky, poměrně studená voda, často velké vlny, znemožňující vstup do vody. Lanzarote je zase na druhou stranu méně turisticky frekventované než např. Cran Canaria a nabízí možnost řady velice pěkných výletů.
FUERTEVENTURA - v jižní části ostrova, na krásné dlouhé písečné pláži byl vystavěn velký luxusní hotelový komplex, s mnoha bazény, sportovišti, službami, obchody, restauracemi, perfektním ubytováním a stravováním all-inclusive. Malá část kapacity byla vyčleněna, stejně jako jeden z bazénů a část přilehlé pláže pro nás, naturisty.
ing. Fr. Hájek, NATUR TRAVEL - Vaše cestovní kancelář
natur

ne září 21, 2003 12:31 pm

Re: ŠPANĚLSKO - KANÁRSKÉ OSTROVY

LANZAROTE a FKK
Vrátil jsem se ze služební cesty na ostrov Lanzarote. ne všechno je tak růžové, jak je uváděno na internetových stránkách. Skutečně funguje středisko v rekreační vesničce Charco del Paolo, na dalších místech je to otázka náhody, kdo se tam objeví, jak je odvážný, ap. V každém případě jsou naturisté ve značné menšině a dle rozhovorů s místními obyvateli, ani ti se na nás nějak moc přívětivě netváří. Podrobnosti, až začne pršet, teď musím dát do pořádku zahradu.
Zdraví ing.Hájek, Natur Travel
natur

po říjen 06, 2003 6:58 am

Re: ŠPANĚLSKO - KANÁRSKÉ OSTROVY

LANZAROTE A FKK
Využili jsme nabídky Last Moment a odletěli na ostrov Lanzarote v Kanárském souostroví. Bylo nám jedno kde bydlíme, zapůjčili jsme si osobní automobil a vydali se poznávat jak tento ostrov, tak zejména námi nabízená FKK-střediska na východním pobřeží a další FKK-pláže na jihu a severu.
Zde jsou naše poznatky.
CELÝ CESTOPIS
ing. Fr. Hájek, NATUR TRAVEL - Vaše cestovní kancelář