STYDÍ SE NUDISTI?

Archivni kopie starych prispevku byvaleho diskusniho fora, provozovaneho na adrese http://www.naturista.cz/forum do roku 2006. Nektere odkazy mohou byt jiz nefunkcni.

zurek

pá březen 14, 2003 12:42 pm

STYDÍ SE NUDISTI?

Článek na téma "Já se stydííííííím!"
Tak to byla opět jedna z otázek, která mi utkvěla v tom nepřeberném moři nudistické komunikace. Opravdu jsem ji ještě neslyšel a je to jen svědectví toho, že nuda pláže jsou pro 99% lidí místy něčeho zcela mimozemského, pochybného a je radno se jim spíše vyhnout.
Tedy k tomu stydění se icon_smile.gif.
K vodě chodí asi všichni za odpočinkem, aktivním nebo grilovacím. Jistě tam nikdo nejde aby si schválně přivodil stres nebo šok. A takové stydění se je takovým docela ne moc příjemným duševním stavem. A vemte, že byste se teď měli třeba stydět celé, nádherně prosluněné odpoledne. Leda tak, že by vás to stydění v koutku duše lákalo. Ono se tak krásně zastydět před někým, kdo to od nás přijme a povzbudí nás, to je hned jiná! Hned nás stydění začne víc bavit. Bohužel ale na několikahodinovém pobytu na pláži se tento celkem blažený pocit nedá příliš dlouho natahovat icon_sad.gif. Za několik minut nám jednotvárná scenérie zevšední a už je na řadě jiná zábava. Za oněch pár minut jsme se totiž přenesli do docela jiného světa a ten nám přináší úplně jiné zážitky než z pohledu zvenčí. Asi je to stejné jako když někdo skáče s padákem. Přihlížející se chytají za hlavu, odvracejí se, nikdy by se k tomu neodvážili. Odvážnější si napřed skočí z pařezu, pak z deseti schodů, zalíbí se jim to a zanedlouho si to plachtí i s padákem z kilometrové výšky. A ti dole jim tiše závidějí, nebo se odvracejí.
Chtěl jsem jen říct, že veškerá diskuze je perfektní věc, ale po určitou dobu. Pokud nechceme tiše závidět, nebo brát naháče jako mimozemšťany, tak je třeba věc vyzkoušet.
Otázka jestli se nudisti stydí je lichá. Je stejná jako když se zeptáte jestli se všichni kdo se dívají na horor bojí. Bojí se, protože si chtějí na určitou dobu podráždit určitě čipy v mozku. Na nuda pláži si někdo chce taky něco podráždit, někdo ne, někdo pobíhá sem a tam, někdo si povídá s kamarádem, jiný plave k ostrůvku a zpět. Ve většině případů jde ale o opravdu přirozený stav, do kterého se nováček musí dostat až po oněch zmiňovaných několika minutách. Pak už se ani nestydí, ani nedráždí, prostě zapadl do všeobecné atmosféry přirozenosti a snad si připadá jako ten odvážlivec, který se odhodlal ke skoku padákem. Plachtí si a užívá volnosti, která se některým tam dole zdá jako naprostá pošetilost a blbina.
Přeju všem diskutující, členům, kteří neustále zakládají nové a nové kluby, církevníky, neznabohy,... aby jim jejich stav bez oblečení přinášel jen a jen ono blahodárné odpoutání od všedních starostí a pomohl jim načechrat jejich civilizací pocuchanou duši. Ivoš Žurek
VAŠE PŘÍSPĚVKY PIŠTE DO FORMULÁŘE PO NAKLIKNUTÍ
"ZASLAT ODPOVĚĎ" (ikona nad, nebo pod příspěvky vlevo. NOVÉ TÉMA zadávejte pouze v případě, že se Vaše téma v tomto foru ještě nevyskytuje)
zurek

ne únor 15, 2004 12:57 pm

Re: STYDÍ SE NUDISTI?

Pro ty, kteří se chtějí zbavit studu:
Kniha od Johna Bradshawa -
"Jak se zbavit studu, který vás svazuje", k dostání tady: http://www.vltava.cz/Store/GoodsDetail.asp?c=JohnBradshaw&sCGoodsID=SE00705535