POPRVÉ BEZ PLAVEK - NA NUDA PLÁŽI, V BAZÉNU I JINDE...

Archivni kopie starych prispevku byvaleho diskusniho fora, provozovaneho na adrese http://www.naturista.cz/forum do roku 2006. Nektere odkazy mohou byt jiz nefunkcni.

zurek

st březen 19, 2003 10:31 am

POPRVÉ BEZ PLAVEK - NA NUDA PLÁŽI, V BAZÉNU I JINDE...

TOTO FÓRUM JE UZAVŘENÉ A ZAMČENÉ. VŠECHNY NOVÉ PŘÍSPĚVKY PIŠTE NA NOVÉHO NATURISTU www.naturista.cz

ČLÁNEK o obávaném či s nedočkavostí očekávaném PRVNÍM odložení dosud nezbytného tendenčního kousku látky ze svých beder. Naturista se těší i na vaše zážitky a zkušenosti s vaším prvním pobytem na nuda pláži.
JP

čt březen 20, 2003 11:35 am

Poprvé bez textilu (Pražačka)

Tak jsme včera byli poprvé na Pražačce (byť to bylo plánováno už dříve - viz starší příspěvek). Bez plavek jsme se koupali už dostkrát, ale nikdy ne na místě, kde by byli jiní lidé icon_redface.gif .
Rozhodně jsme ale nečekali, že to nakonec půjde tak hladce. Atmosféra byla příjemná, uvolněná, který lze doporučit všem, kdo to ještě nezkusili. icon_biggrin.gif
afram

út duben 22, 2003 1:34 pm

Re: POPRVÉ BEZ PLAVEK - NA NUDA PLÁŽI, V BAZÉNU I JINDE...

U mne ono "poprve" probehlo kdysi, ted uz se da rici, minulem tisicileti, kdy jsem travil s rodici dovolenou tradicne v tehdejsi NDR na baltu.Silene mne nebavilo jen lezet na dece a chytat bronz - a zahy jsem zjistil, ze ac s rodici chodim na textilku, na vedlejsi nudisticke plazi je nekolik volejbalovych hrist, a ze je tam pomerne snadne se na volejbalek pridat...zpocatku jsem tam chodil hrat v plavkach, a nikomu to ani nevadilo...sam od sebe jsem ty plavky ale asi pri druhe nebo treti navsteve sundal...Dnes, pokud je nekde nutnost v plavkach zustat, se citim spise nesvuj....
_________________
AFRAM
Milan

pá červenec 11, 2003 7:58 am

Re: POPRVÉ BEZ PLAVEK - NA NUDA PLÁŽI, V BAZÉNU I JINDE...

Když jsem se podruhé vdala, řekl mi manžel, že je od malička naturista. Nevěděla jsem pořádně, co to znamená, až do rozhodnutí, že jedeme na dovolenou do FKK-střediska na Istrii. Množství nahých lidiček, kteří byli hned za vjezdem do areálu, mne překvapil. Když jsme vyšli z bungalovu, přesvědčil mne manžel, že plavky můžu nechat na pokoji a na pláž jít nahá. Strašně jsem se styděla a tak jsem si uvázala kolem boků alespoň šátek. Nahaté koupání se mi ale moc líbilo, nádherný pocit volnosti a na lehátku žádné mokré plavky! Od té doby uběhlo jiř pár let, jinam než na nudi-pláže nejezdíme a na zahradě v bazénu i na terase jsme výlučně bez plavek a máme tak malou soukromou FKK. Zdravím všechny naturisty i nudisty a těm, kteří dosud neodložili textil, radím, ať to udělají brzy, protože být nazí mezi ostatními naháči je nádherné a bez mokrých plavek super! Alena - manželka Milana
Garbage

ne červenec 20, 2003 9:09 am

Re: POPRVÉ BEZ PLAVEK - NA NUDA PLÁŽI, V BAZÉNU I JINDE...

Poprvé na nuda pláži jsem byl loni, ale zážitek to teda nebyl nic moc. Vůbec mi nevadil pohled na staré nahé, nebo "otylé" lidi, taky jednou budu starej a třeba i tlustej. Ale co mi dost vadilo, byl pohled na evidentní exibicionisty a různý úchyly co se tam vyskytovali. A pak pohled na samotný důchodce mužského pohlaví, který se postavěj ruce v bok a detailně pozorujou ženský. Vůbec se nedivim holkám, že tam choděj v tak malym počtu. Vzhledem k tomu, že jsem tam byl taky sám (nikoho z kámošů jsem nepřekecal) začal jsem si chvílema při pohledu na ty "samotáře" připadat taky jako úchyl a radši za chvíli šel. Samozřejmě, že tam bylo hodně lidí v pohodě, hlavně rodinky vypadaly úplně bezstarostně, ale připadalo mi, že pohodáři byli v menšině. Myslíte, že jsem měl spíš smůlu (na lidi, nebo na místo-Lhota), nebo to tak na nuda opravdu chodí? Taky jsem zabrousil na nudistickou seznamku, jako že bych se zkusil seznámit s nějakejma kámošema, se kterejma bych občas zašel. No, inzeráty v ní jsou fakt výstavní..Nevim, prostě mi přijde, že většina lidí si pod slovem nudismus spojuje nějakou sexuální stimulaci, což je velká škoda.A zase normální lidi co se choděj koupat v plavkách maj v sobě zabudovanej přehnanej stud (za což je vůbec neodsuzuju), a představa, že budou nazí před někym jinym, než třeba před partnerem jim přijde nemyslitelná. Přitom v zásadě o nic nejde, každý přece víme jak vypadá osoba druhého pohlaví. Sakra, to jsem ale kecka...
Boby

st červenec 23, 2003 3:04 pm

Re: POPRVÉ BEZ PLAVEK - NA NUDA PLÁŽI, V BAZÉNU I JINDE...

Ahoj všem,

jsme manželé, 29 a 27 let a máme půlročního kluka. Rozhodli jsme se podělit o náš prázdninový zážitek, kdy jsme poprvé navštívili nudapláž. Předem musím říct, že nejsme žádní puritáni, nazí chodíme plavat už dlouho, ale vždy jen sami, maximálně se známými. Chtěli jsme vyzkoušet jaké to bude a musím říct, že jsme se moc těšili, jaká to bude pohoda a volnost. Byli jsme na dovce ve východních čechách, tak jsme zvolili přehradu Rozkoš. Pak ale přišlo to rozčarování. Pláž byla sice skoro zaplněná, věkový průměr byl asi kolem 50 let. To by nám vůbec nevadilo, kdyby asi 80% přítomných nebyli muži. Přicházeli většinou sami nebo ve dvojicích a evidentně jim nešlo o naturismus v pravém smyslu, přišli prostě koukat po nahých ženách a nebo exhibovat. Jak jinak si mám vysvětlit, že několikrát mění polohu deky, podle toho, kde se nějaká žena objevila, prochází se mezi ležícími sem tam a vůbec neskrývaně se dívají a šmírují. Neříkám, dalo se čekat že se manželka bude muset svléknout před cizími chlapy, ale aby si musela připadat jako na přehlídce, to asi ne.
Navíc zde panovalao takové divné napětí, bylo skoro ticho, jakoby všichni čekali kdo se objeví a co bude zač.
Nechci prudit a doufám že to byla vyjímka, že podobným lidem se neubrání asi nikde, ale tady to byla fakt většina.
Přišla tam jediná osamělá studentka s knihou. lehla si vedle nás. A najednou jsme se ocitli uprostřed shluku různě rozmístěných mužských singlů. Bylo mi trapně. Chudák si knihu ani neotevřela a s výmluvným pohledem vyslaným k nám odešla. Šli jsme chvíli po ní.
Chtěl bych slyšet názor ostatních kteří chodí na nuda s rodinou nebo s partnerkou, zda mají stejné pocity, jestli je to stejné i jinde.
Pokud ne, dejte někdo vědět, kam třeba chodí mladé rodiny nebo dvojice, kde je to vyvážené a uvolněné, kde nikdo nahotu nevnímá místo toho aby ji vyhledával. Prostě kde je to jako na obyčejné pláži, jen nikdo nemá plavky. Takhle si to totiž s manželkou představujeme ve svých snech.
Jan

čt červenec 24, 2003 9:43 am

Re: POPRVÉ BEZ PLAVEK - NA NUDA PLÁŽI, V BAZÉNU I JINDE...

Pro Bobyho!
Aby jsi nezažíval se svojí rodinou podobné situace, chce to navštěvovat pláže typu Křetinka (vstup jen pro páry, či ženy), /Vážení, existují-li u nás i jiné pláže s podobným "řádem" napište./ nebo se rekreovat v zahraničí u moře, či u blízkého Nového Dunaje ve Vídni.
Boby

čt červenec 24, 2003 12:44 pm

Re: POPRVÉ BEZ PLAVEK - NA NUDA PLÁŽI, V BAZÉNU I JINDE...

Pro Jana...

díky za odpověd a zajímavý tip, určitě vyzkoušíme.
delfinek

čt červenec 24, 2003 1:27 pm

Re: POPRVÉ BEZ PLAVEK - NA NUDA PLÁŽI, V BAZÉNU I JINDE...

Má první návštěva na nuda pláži proběhla již v mém útlém dětství s rodiči. Od té doby mám dost velký problém. Nemám pořádné plavky icon_cool.gif , jelikož na chatě máme malý bazének a tam nikdy plavky nepoužívám. Tudíž pokud chci jít s někým na normální pláž, musím si vzít plavky z roku raz dva, ve kterých se vůbec necítím dobře.
Strašně jsem si zvykla plavat a opalovat se bez plavek, protože je tak přirozené a dokonalé. Kvůli dovolené v Tunisu jsem si musela loni na poslední chvíli pořídit alespoň spodní díl plavek, jelikož tam je přísně zakázán nudismus. icon_sad.gif
Ale letos jsem se v plavkách koupala jen 1x a doufám že i naposledy.
Tak všem nudistů přeji hodně sluníčka, spousty příjemných pláží a málo čumilů.
icon_wink.gif
_________________
Delfinek
Pavel Mrakeš

út červenec 29, 2003 2:32 pm

Re: POPRVÉ BEZ PLAVEK - NA NUDA PLÁŽI, V BAZÉNU I JINDE...

Poprvé jsem byl na N-pláži ve 14-ti letech na Šeberáku v Praze a první, co jsem tam viděl, byla hned v bráně krásná nahá žena, štíhlá, sportovní typ, dosněda opálená, kolem třiceti let... úplně jsem na chvíli zapomněl, proč jsem tam tenkrát přišel. Na pláži tenkrát byly kiosky s občestvením, umývárna, záchody, nakrátko posekaná travička, cítil jsem se tam jako v ráji. Od té doby se už, pokud to jde, jinak než nahatej nekoupu. Ne vždy mám ale s sebou partnerku a tak mě zaráží, když si někde napíšou vstup povolen jen v páru nebo samotným ženám. Chápu, že se tak snaží chránit před nejrůznějšími úchyly, ale trochu mi to zavání apartheidem...
Jarda Z.

st srpen 06, 2003 5:50 pm

Re: POPRVÉ BEZ PLAVEK - NA NUDA PLÁŽI, V BAZÉNU I JINDE...

Pro Bobyho

v okolí Prahy můžu vřele doporučit jezero Lhota u Staré Boleslavi. Drtivá většina návštěvníků jsou mladší rodiny či páry. Jasně že pár čumilů se tam také najde, ale mezi těmi několika tisíci návštěvníky se dokonale ztratí. Velmi příjemné prostředí, výborná atmosféra, krásná písčitá pláž, okolo jezera jsou krásné borovicové lesy.

V Praze Ti pak mohu doporučit nudistickou pláž na koupališti v Praze 6 - Džbán. Mužů je tam sice cca 95 % ze všech návštěvníků, ale mohu Ti garantovat, že Tvé ženě a ani jiným ženám nebudou věnovat sebemenší pozornost.
Boris Tichý

ne leden 11, 2004 10:40 pm

Re: POPRVÉ BEZ PLAVEK - NA NUDA PLÁŽI, V BAZÉNU I JINDE...

Až teď jsem narazil na Bobyho příspěvek z července, ale i tak přidám názor.
Dost mě překvapily dojmy, jaké měli Boby s manželkou z Rozkoše. Na Rozkoš jezdíme s manželkou asi dvacet let dost často, podle počasí tak 10x - 40x za sezónu (+bez manželky nejmíň dvakrát tolik icon_smile.gif). Příležitostně se přidá i jedna nebo obě dcery. Popisovanou situaci jsme ale nezaregistrovali, respektive nám asi nepřipadala tak dramatická.

A "problémy", které Boby s manželkou měli?

Převaha mužů - ta je neoddiskutovatelná. Hlavní příčiny, proč na N chodí míň žen vidím dvě:
1) ženy jsou víc sebekritické ke své postavě (plavky ji drží ve "formě", jakou se nám snaží vsugerovat filmy, časopisy,...)
2) hůř se jim hledá volný čas při správě domácnosti.
Ale převaha mužů je i na fotbale, v hospodě,... a taky to přežijem.

Nezvyklé ticho - jednak je při relaxaci v přírodě příjemné, jednak mohla být skutečně mrazivá nálada způsobena tím, že v této době byla jedna ze zakladatelek, dobrá duše této lokality, zabita při cestě z pláže domů nešikovným automobilistou. A protože se tam většina lidí navzájem dlouhodobě zná ...

Okukování - není to spíš tím, že nejistě se rozhlížející nově příchozí přitahují pozornost jinak se kapinku nudících (- doslova) přítomných? Osazenstvo se tu za ta léta navzájem už zná, proto nově příchozí trochu zájmu přitáhnou, to je asi logické.

A na závěr - tohle se netýká jen Bobyho:
Úchyláci - není mi jasné, proč je za úchyláka považován muž, který se rád dívá na ženu. Za prvé je to výraz NORMÁLNOSTI jeho mužského pudu a za druhé je to výraz NORMÁLNOSTI jeho estetického cítění - ženy jsou přeci jen hezčí, než muži. Já vím - všechno má svou míru.
Ale ani po těch dvaceti letech, co mou manželku mohli okukovat i "cizí" se mi nezdá, že by jí tím ubylo. Někomu není příjemné cítit na sobě cizí pohled. Ovšem pokud se ve sledování těchto pohledů masochisticky nevyžívá, dají se přeci ignorovat. (V tanečních si taky pihatá tanečnice myslí, že všichni se posměšně dívají jen na ni. Člověk přeci nemusí své dojmy nadsazovat a vkládat je ve svých představách do mysli ostatním.)
anaximandros

čt březen 11, 2004 1:16 pm

Re: POPRVÉ BEZ PLAVEK - NA NUDA PLÁŽI, V BAZÉNU I JINDE...

Ahoj,
poprvé na veřejnosti jsem se odhodlal vykoupat bez plavek spolu s manželkou na N-pláži v autokempu Nové Mlýny. Setkali jsme se tam s lidma - pohodářemi a i "hledajícími" muži. Avšak pohoda, terá panovala na pláži to převážila. Rodinky s dětmi, či starčí páry, každý si všímal jen sám sebe. Podle mého sice každý nově příchozí stane chvilku terčem pozornosti všech přítomných, ale to je podle mě normální jev. Co se týče samostatných mužů - nehážu je do jednoho pytle. Sám se rád projdu, ne kvůli tomu, abych obhlížel cizí lidi, nebo pro nějaké exhibicionistické povyražení, ale pro radost z volného pohybu a nevidím v tom rozdíl zdali se procházím sám či se ženou. Copak jsou ti co si hází talířem nebo ti co hrají odbíjenou "ekzíci"?? A ještě jinak. Nebyl by to chlap, co by se na ženu nepodíval, a nebyla by to žena, které by se to nelíbilo. - víte jak to myslím.
Podskalskajana

st červen 16, 2004 6:29 pm

Re: POPRVÉ BEZ PLAVEK - NA NUDA PLÁŽI, V BAZÉNU I JINDE...

[Ja mám presne také skúsenosti a v saune je to to isté. Vekový priemer 100 rokov.
JirkaRybka

út červenec 05, 2005 12:01 am

Re: POPRVÉ BEZ PLAVEK - NA NUDA PLÁŽI, V BAZÉNU I JINDE...

Já prostě přišel, svlékl se, lehl si a opaloval se... Žádné pocity nebyly. I když musím tedy přiznat, že už jsem předtím párkrát textil odložil v soukromí, takže žádný velký nezvyk.
-----
Jinak mě zaráží, jak tady někteří líčí své pocity ohledně "šmíráků". Jsem sám (bohužel), tak holt chodím sám. Pláž "pouze pro páry a ženy" si nedokážu představit, tam bych se asi nikdy nedostal a musel se tedy vinou naturistů cpát do textilu. A když si tak vybavím tu loučku na Džbánu, kde muži samotáři převládají, a i já několikrát přesouval ručník do stínu a na méně pichlavé strniště... Nemůžu se zbavit dojmu že si dobrou půlku "úchylů" návštěvnice v podstatě vymýšlejí na základě svých vlastních obav a představ (které jsou možná i příčinou jejich nízké účasti).
-----
Taky mne zaráží, že všeobecně (nejrůznější diskuse na netu, akce, inzerce, no prostě všude) obvykle ženy sebemenší náznak sexuality ze strany mužů označují za úchylnost, jako kdyby normální byla jedině naprostá apatie. Ale to už nepatří na tenhle server... icon_rolleyes.gif
_________________
Ať žije slunce, voda, a hlavně volnost! icon_smile.gif
Jirka "Rybka" Bernášek
Sokolovi

čt srpen 24, 2006 9:37 am

Re: POPRVÉ BEZ PLAVEK - NA NUDA PLÁŽI, V BAZÉNU I JINDE...

Poprvé jsme byli na n-pláži letos na dovolené v Chorvatsku a vzniklo to vlastně úplnou náhodou.
U kempu kde jsme byli ubytovaní byl dosti nebezpečný vstup do vody a pro našeho dvouletého syna to
byl neřešitelný problém. Tak jsme procházeli pláž z jedné strany na druhou a zjistili,
že druhá půlka kempu je určená naturistům. A protože se nám vzhled pláže z dálky líbil rozhodli jsme
se, že to zkusíme i tam. Manželka sice zprvu protestovala, ale když jsem jí ukázal, že na pláži jsou
některé ženy "pouze nahoře bez" souhlasila icon_confused.gif (co by pro syna neudělala). Pro mne to takový problém nebyl,
vždycky jsem to chtěl zkusit na nuda pláži a taky chodím do sauny a několikrát už jse mi stalo
že nebyla jen pro muže. Pláž byla mírně svažitá a to rozhodlo. Syna jsme mohli nechat u vody a nemít
strach, že si prorazí kruh. A pro nás tak začla nádherná dovolená bez studících hadříků. icon_lol.gif
Manželka druhý den sama odložila i spodní díl plavek a zjistila, že je to nádherný pocit.
Bylo to tak příjemné, že jsme začali uvažovat o příští dovolené přímo tam v Natur kempu.
PŘÍŠTĚ NA ISTRII jedem zase.

A co se čumilů týče myslím, že největšími čumily jsme byli my protože jsme okukovali icon_eek.gif
všechny ty pojízdné vily (karavany) s perfektním vybavením a všemi těmi přídavnými stany a úžasnými
zahádkami okolo. Prostě idylka na dovolenou se vším všudy.