NATURISTA
Hlavní strana

Naturistické lokality
Česká republika

NUDA & NATURA 
Největší forum v ČR

NATURRELAX
Pražští naturisté

Tábor Nodropedů

Východočeští naturisté

ZPRÁVY Naturistovy cestopisy
ISTRIE - FKK KANEGRA 
Zážitky z hned prvního kempu za slovinksými hranicemi
Vendáček, Boris Tichý, Jarmila Jedličková - soukromý karavan

TENTO TEXT BYL PŘEVZAT Z KLUBU NATURA
Chtěl bych se podělit o zážitky z kempu Kanegra, který jsme navštívili na konci srpna 2002.
Poloha
Kemp jsme hledali poněkud déle, protože jako jeho poloha je udáváno město Umag, které je však od kempu docela daleko a zatímco Umag leží na západním pobřeží Istrie, samotný kemp leží na severním pobřeží tohoto poloostrova a to hned u slovinských hranic. Na kemp jsou však viditelné směrovky a i v noci se nám jej podařilo najít. Jedete-li ze Slovinska (ze shora), rozhodně není třeba jet až k Umagu, ale hned po překročení Chorvatských hranic směřovat k severnímu pobřeží Istrie.
Kemp
Kemp má dvě části – textilní část s bungalovy a s textilní pláží a naturistickou s klasickým kempem pro karavany a stany. Upozorňuji stanisty, že povrch je posypán ostrými kamínky a tak je potřeba vybrat pečlivě místo a dobře si „ustlat“ (nebo mít něco pod podlážku). Kemp je členěný a člověk tak nemá pocit velkého „parkoviště“. Sociální zařízení bylo vynikající – čistota i kapacita. Na plážích jsou restaurace.
V textilní části je pak obchod s potravinami s dobrými cenami i nabídkou, kurty, diskotéka.
Pláže
Kemp má několik kamenitých – oblázkových pláží, na kterých se příjemně leží i chodí, voda čisťounká s pomalým klesáním, ale ne zase příliš dlouhým, tedy bezpečné pro děti a příjemné pro plavce. Chce-li člověk být více o samotě, může se vydat jen tak hned z pláže po skalnatém pobřeží mimo kemp.
Lidé
Na konci srpna byl kemp stále skoro plný, převažovali důchodci, pak rodiny, hlavně Němci a Italové, ale potkal jsem třeba i Angličany. Čechy jsem tam kromě nás žádné nepotkal. Vládla velmi příjemná a přátelská atmosféra. Většina lidí chodí stále nazí, ale mnozí chodí po kempu i oblečení, prostě svoboda.
Ceny
Na konci srpna jsme platili 4,4 Euro za dospělého a 4,4 Euro za stanoviště (auto+stan). Taxa cca 1 Euro. Tyto ceny platily podle všeho celý červenec a srpen. Krátkodobý pobyt (méně než 3 dny) je s 10% přirážkou, která však platila jen v době 27.7-16.8.
Další info: http://www.istra.com/istroturist nebo http://www.istra.com/jadranturist

Zdravi
Vendacek


Mame stejne dojmy.
Jen pro doplneni: Okamzikem konce prazdnin se kemp z 90% vyprazdni. Jako vyhoda se nam ukazala i orientace plaze k severu, protoze ani silny vitr "Jugo" ani caste zapadni vetry nijak koupani nekomplikuji. Coz se v dobe naseho pobytu nedalo rici o "hlavni" casti Istrie, kam jsme taky vyrazili, ale zase jsme radi "zacouvali" do Kanegry.
Docela pekna je moznost N-vychazky po pobrezi na zapad (~1 km).
Drobnou vadou krasy, ktera je ale v Chorvatsku casta, byli morsti jezci na jinak krasnych miniplazickach v okoli hlavni plaze.
Boris Tichy