NATURISTA
Hlavní strana

Naturistické lokality
Česká republika

NUDA & NATURA 
Největší forum v ČR

NATURRELAX
Pražští naturisté

Tábor Nodropedů

Východočeští naturisté

ZPRÁVY Naturistovy cestopisy
TUNIS A NATURISMUS 
O vykasaných sukních Tunisanek, policistech na pláži a růžích ze soli
Slávek Králík, Sušice - Abel, Brno 
15. 3. 2003
Tento text byl převzat z klubu NATURA

Jako turista jsem navštívil Tunisko. S údivem budeš "koukat" na to, jak se v moři koupou tuniské ženy. Tedy koupou - jen si do půl lýtek vykasají dlouhé sukně a po kolena vstoupí do vody. Až toto uvidíš, pak pochopíš, že v Tunisku kdekoliv vystoupit se svým naturistickým já by určitě nedopadlo dobře. Do turistických komplexů nemají tunisané přístup. Ale po hotelových plážích "korzují" pěšmo či na koních policisté. Nikoho nesbalili, neboť tady si nikdo netroufnul se obnažit více, než ženy nahoře bez. A to ještě před vstupem do vody se raději pro jistotu oblékly.
Tak že zkus vyhledávat v Tunisku něco jiného! Mohu doporučit návštěvu solného jezera, oazy v poušti, Tunis, Sidi bou Said (tady už nevím přesně spisovně název a omlouvám se), kterýkoliv z Ribatů, vyjet si solo vlakem někam mimo turistickou oblast, zajít si na výbornou tuniskou kávu, zakouřit si z vodní dýmky, navštívit výrobnu tkaných koberců. A to ještě není všechno, co Tě může v Tunisku očekávat. Nakonec zjistíš, že Ti ani na koupání nezbývá čas. Při výletu do pouště nezapomeň na nějaký suvenýr pro Berbery. Oni jsou tam asi jen pro turisty jako atrakce, ale stejně to stojí za to. Píše se o tom, a taky to mohu potvrdit z vlastní zkušenosti - v Tunisku je absolutně bezpečno. Evropský turista si však jen těžko zvyká na způsob prodeje na tržištích. Odmítám tvrdit, že tunisští prodejci jsou vtíraví - prostě pro ně je toto obchod! Koupit bez smlouvání je asi pro tunisana urážka. A zastavit se před stánkem a něco si prohlížet - to už je ruka v rukávě a bez nákupu neodejdeš! Proto jsem vždy říkal - jít a jít a nezastavovat se, jen očima bloudit z prava do leva! Ale to musí poznat každý, kdo si přiveze domů suvenýr a až doma se diví, proč to vlastně koupil. Taky mám doma takové. Ale jeden stojí určitě za to - pouštní růže! Asi nikde na světě něco podobného neexistuje - výtvor z poštního písku a soli. A bnezcelně si dovezeš pak tolik zážitků, že Tě bude lákat se do Tuniska vrátit s vědomím, že jako naturista zde nemám šanci.
Tak tedy - hezkou dovolenou v Tunisku!!! Přeje Slávek

Všeobecně o severní Africe od Abela:
já jsem psal o sev. Africe obecně, protože mám dost zažitý Alžír a trochu i Maroko, v Tunisu jsem se nevyskytoval. Ale ono to bude dost podobné. Jsou tam jiné metry na domácí, a jiné na turisty. Přitom ještě relativně donedávna něco jako plavky taky neznali (máš pravdu, je to hluboké lidské nedorozumění), ačkoliv se vodním radovánkám nijak nevyhýbali, spíš naopak. Ještě zajímavější to může být v Egyptě, tam ještě dnes chodí na vesnici děcka do 14 let nahé, a nikdo to ani neregistruje. Jenom Násir jim zakázal koupat se bez v Nilu, ale ne kvůli mravnosti, nýbrž kvůli bilharzióze. To je takový mikroskopický červík, který když vleze do močových cest, tak se umí provrtat až do jater, a zničit je. Ale u moře, třeba v Alexandrii se domácí taky koupávali nahatí, děcka dodnes. V turistických centrech ale ani rána.

Příspěvky k tématu Naturismus a Afrika