NATURISTA.CZ

Přirozená radost ze života

-

Blog pro ženy 2.

Vložil Linka, 13. Únor 2012 - 2:01
Obrázek uživatele Linka

Tak koukám že se naše komůrka rozdělila na diskusi o básnění, na samotní muži na fkk a ještě jedno téma jsem registrovala, které vzniklo u naší vyšší dívčí. Rolovat až dolů v blogu, pak přepnout stránku a rolovat znovu mně nebaví, tak tady je nová dámská komůrka číslo dvě. Buďte vítáni všichni.

0
 
-

blog2

Vložil Pepper, 13. Únor 2012 - 11:26

Snad se na mě nebudete zlobit, když zde vyjádřím svůj názor, že to možná nebyl až tak dobrý nápad jednou zavedenou diskuzi rozkouskovávat (nemám teď na mysli odštěpená témata). Rolování se dá obejít jednoduše zmáčknutím klávesy End. Jinak máte pravdu, klikání na další stránku je otrava, navrhl bych webmasterovi přidat ty čísla stránek i nahoru, ať se ani ta jedna klávesa nemusí mačkat (a navíc je myslím chyba, že po kliknutí na komentář v diskuzi, která má víc stránek, neskočí prohlížeč na tento komentář, ale na první stránku diskuze). Třeba s tím JirkaRybka bude moct něco udělat.

 
-

príspevky

Vložil PeterG (bez ověření), 13. Únor 2012 - 11:46

… alebo možno by bolo lepšie, aby sa zoraďovali príspevky od najnovśieho po najstarší. Vlastne presne naopak ako je to teraz.

 
-

Komentáře...

Vložil JirkaRybka, 13. Únor 2012 - 14:35
Obrázek uživatele JirkaRybka

Začínáme hned „Off-Topic“ (já to pak někam uklidím, až bude čas…), ale budiž, reaguji zde. Odkazy na komentáře ve vícestránkových diskusích jsou v Drupalu prostě problém, to se řešilo roky, ale s naší verzí se v podstatě nedá v tomto nic dělat… Čísla i nahoře – to jsem udělal v diskusním fóru, kde je šablona jiná a je to tam na diskutování určeno. Komentáře pod ostatními stránkami (jako třeba blog) nejsou primárně na takové diskutování určeny (ostatně i trvalá přítomnost prvního příspěvku na vršku každé stránky a reklama/chat mezi tím odpovídají spíš dělení stránka – komentáře o ní). Blog je určený na úvahy a názory pisatele, toto zde by typicky patřilo do diskusního fóra. A pokud se týká řazení od nejnovějšího po nejstarší – to by systém sice uměl (on umí vlastně i vlákna, jen dělají kvanta problémů), ale byla zde vždy snaha na Naturistovi preferovat solidní informace s trvalejší platností, a také sem myslím chodí řada „usedlejších“ lidí kteří si ještě pamatují že se po tisíce let stránky textu čtou zhora dolů (a ne zdola nahoru s neustálým hledáním začátků jednotlivých „protisměrných“ příspěvků). Myslím že „Top posting“ se hodí spíš tak pro chat, velmi krátké příspěvky a velmi časté nahlížení účastníků diskuse. Pokud má být diskuse o něčem trvalejším, čitelná i dodatečně jako celek, osobně bych se držel tradičního toku „shora dolů“.

Ještě jiným řešením je zvednout počet komentářů na stránku, tím řada těch potíží odpadá. Kvůli tomu jsme kdysi šli z 10 na 50, a jakkoliv mě trochu straší výkon webu, možná by se mělo jít ještě dál?

 
-

dámský blog

Vložil Pepper, 13. Únor 2012 - 17:05

Jestli to dobře chápu, bylo by tedy nejlepší přesunout tuto diskuzi z blogu do diskuzního fóra? (Pro řazení příspěvků od nejnovějšího bych s dovolením nehlasoval. [Úsměv] )

 
-

Ahoj Jirko.

Vložil Roland Jitka, 13. Únor 2012 - 22:15

Ženy by tu měly míst svou místnost, ale pokud by to bylo problematické ohledně funkce, prodlužovat počty příspěvků, tak to raději nedělej. Ten system od shora dolů je dobrý, protože si lidičky můžou počíst i v historii. Kdyby byly nové příspěvky vždy nahoře, tak se jen podpoří nečinnost a lenost číst. Což je taky tady už teď velký problém, o psaní ani nemluvím. V rámci uklidu jsem jsem přečetl skoro vše co bylo napsané v diskusích a v blozích a tím se člověk dozví spoustu zajímavých věcí z historie. Doporučuji všem. [Spiklenec]

 
-

Zase jediná?

Vložil Linka, 17. Únor 2012 - 21:24
Obrázek uživatele Linka

Zase jediná žena? Komůrka pro ženy není mužům zapovězena, ale vypadá spíše, že je zapovězena ženám. [Zmatený] Nevěřím, že bychom tu byli jen tři nebo čtyři, bude to spíše tím, že muži jsou u PC častěji. Vážení panové ukažte tedy svým drahým polovičkám naší komůrku a občas sem své ženy pusťte. Děkuji za pochopení.

 
-

Jediná žena

Vložil Pepper, 18. Únor 2012 - 9:43

Pustím, pustím, jen co nějakou najdu. [Smích] Možná by se hodilo zařadit do programu n-akcí něco vysloveně podporujícího seznamování. Škoda, že mě nic konkrétního nenapadá. [Smutný]

 
-

Mám zmatek

Vložil bledule (bez ověření), 19. Únor 2012 - 12:56

Všechny vás zdravím a za snahu udělat holčičí téma a podpořit více žen a dívek na N-akcích děkuji. Soubežně vzniklo hned několik podobných témat, což svědčí o zájmu diskutovat o pocitech děvčat i z pánského pohledu – „samotní pánové, na naturistu zavítala slušnost, poprvé bez plavek i např. o kožních problémech“ atd. Je mi jasné, že když je hodně příspěvků, tak se dole musí rozkliknout druhá strana – toto je funkční systém. Jak někdo může reagovat na něco, co nečetl (leda nadpis), ten uspěchaný civilní život sem mezi naturisty nezavádějme. Přiznám se, že nevidím rozdíl mezi diskusním forem a blogem, tak mi to vysvětlete, abych mohla dodržovat pravidla. To, že dívčí blog o ženách a pro ženy je úspěšný, má hodně příspěvků, je dobře a že musíme listovat na další stránku přece nevadí. Naopak je vidět, že jde o zajímavé a vyhledávané téma, které se nevejde na jednu stránku. Nyní mám zmatek, protože Blog 2 není plně navazující na http://naturista.cz/…log/malo_zen

Cituji „Blog je v podstatě soukromý deník, do kterého si může každý uživatel zaznamenávat své názory, zážitky, úvahy – cokoliv s čím se chce ostatním uživatelům pochlubit ale co se moc nehodí mezi jiné druhy příspěvků, čím chce doplnit strohé údaje svého uživatelského profilu“ [Úsměv] [Úsměv] Opravdu je to tak, že je blog pouze soukromá záležitost? Možná je blog tím nástrojem, že není informativní a více o subjektivních pocitech.

 
-

Dievky na akciách

Vložil PeterG (bez ověření), 19. Únor 2012 - 12:22

Pepper, no možno keby chlapi, ktorí idú na akciu single platili napr 120% vstupné, nie pre to že by som ich chcel znevýhodňovať, ba práve naopak. Za našetrené mince by mohli zasa single dievčatá mať výraznú zľavu, na prvú akciu, čo by mohlo pôsobiť lákavo. Taký recruiting. Blbosť čo? [Spiklenec]

 
-

Co je to blog a slevy pro single děvčata

Vložil zurek (bez ověření), 19. Únor 2012 - 12:50

Já jsem při zavádění blogů na Naturistovi myslel na to, že by se tady mohly uvádět trochu více osobní názory na různé věci. Že naši návštěvníci netuší, co je to blog, jsem ani já netušil. Naturistovy blogy jsou tedy neidentifikovatelnou směsicí všeho možného.
Zcela jasně a stručně – blog je (váš) deník. Podrobnosti
Blog je tedy DENÍK (převážně 1 člověka) a Diskuze je ROZHOVOR VÍCE LIDÍ.


Slevy pro tu či onu návštěvnickou skupinu – to je technická záležitost a drtivá většina areálů se o tom nechce vůbec bavit. Např. Babylon měl problém s „nepravidelností“ dřívějších n-party 1× za 2 měsíce, tak to sjednotil na 1× za 1 měsíc. O zavedení nové cenové skupiny ani nemluvě.
Navíc už z dřívějška známe, že za povinně smíšeného provozu se před pokladnami domlouvali singlové s příchozími ženami, že „jako jdou s nimi“ apod.
Já možnost slev na našich akcích chci taky – z důvodu slev pro naše členy, ale momentálně u vedení areálů nenacházím pochopení.

 
-

To by mohlo být diskriminační.

Vložil Roland Jitka, 19. Únor 2012 - 13:04

To by mohlo být trochu diskriminační, i když záleželo by na samotných mužích jak by to po vysvětlení akceptovali nebo ne. Kdybys dal zase samotné ženy zdarma nebo za polovic, tak na pokladně bude spousty ,,samotných žen" a druhá půlka rodiny jakoby půjde sama a jediný vysledek bude více lidí na akci zdarma. Ten seznamovací třeba ceremoniál v sauně nebo něco podobného není uplně špatný nápad. Možná třeba udělat jednu celou akci, Mimo rodin s dětmi pozvat všechny seznámení chtivé single jak ženy tak muže.

 
-

Pozitivní diskriminaci NE

Vložil bledule (bez ověření), 19. Únor 2012 - 14:20

Kdepak dvojí vstupné, to je pro ženy ponižující. Tak jak jsme si psali na původním blogu „Málo žen“, jehož myšlenka v podstatě vnikla zde na chatu a chtělo to myšlení zachytit trvale a rozvíjet dál, tak v tomto smyslu bych pokračovala. Pokud se nepřekoná puritánská výchova divek v jejich hlavě, tak se to nezlepší. Možná jste si toho nevšimli, jak pomaličku názorově lze přijímat nové myšlenky a sundat mokré plavky. Ovšem asi to chce osvětu a vůbec takový chápající a laskavý přístup. Linka má pravdu v tom, že jde o potencionální naturisty a já tomu říkám otevřít oči. No a mne se to otevírání očí daří a z toho mám radost, trochu to řeším v rodině s dcerou a trochu i v zaměstnání a s lidmi v přátelském vztahu. No a je bezva, že přijdou, pro svůj vlastní pocit bez ohledu na seznamování, to myslím není priorita. Důležité je vytvořit takové přátelské prostředí – slušné , bezpečné a radostné, že každý single má možnost přijít a osobní vztahy neřešit zrovna na N-akci. [Úsměv] No a nahatá seznamka tu jako téma je a lze dále rozvíjet. [Spiklenec]

 
-

Není to jen o akcích Naturista cz.

Vložil Roland Jitka, 19. Únor 2012 - 14:10

V hlavách žen a i mé hlavě je zakódované, že sama žena někde, třeba na plese má automaticky nálepku ženy hledající ,,zábavu". Stejně by dopadl inzerát, třeba spolujízdy a doprovodu na akci samotné ženy, kdy odpovídající by chápal inzerát i jako něco jiného než je spolujízda a doprovod. Odpověď na takový inzerát doprovodu od ženy, pokud si inzerát dává muž, je pak vnímána úplně stejně. Z tohoto důvodu jsou velmi malé reakce od žen na výše uvedené. Pochopitelně existují vyjímky, ale těch je pánové zoufale málo. Proto se náš pocit, který je někde hluboko v hlavě jen prohlubuje. Já jsem vdaná a přesto bych někdy někam šla ráda i sama (zdůrazňuji kamkoliv, nejen na akci FKK a dovolení manžela mám), ale právě pocit mi to nedovolí. Když jsme byli s manželem v Německu, nevím jak se přesně ten aqua jmenoval, ale manžel ho zmiňuje v článku Naturismus v Německu, tak tam bylo dost žen samotných tolik, až mi to překvapilo. Tímto směrem by se měly ženy vydat a pokusit se zahodit ostych ne z nahoty, ale jít někam sama. Jitka Cordobičková.

 
-

NÁLEPKA

Vložil bledule (bez ověření), 19. Únor 2012 - 19:41

Cordobičková Jiťo díky, já zase musela dostat impuls, abych pochopila sama sebe. Takže to není jenom puritánská výchova, ale i souvisejcící pohled mužů na ženu s NÁLEPKOU „hledající zábavu“ a potažmo „mravně pokleslou“. Asi proto mám přísná pravidla i pro doprovázejícího kavalíra na N-akci – jeďme spolu do Čestlic, na Lhotu, vytvořme přátelskou dvojici, dovez mne bezpečně tam a zpět k metru a já tě naoplátku pozvu na večeři, ale další nároky na mne už nemáš a takto to může fungovat ve vzájemné symbióze. Abych NÁLEPKU neměla, jsem na sebe moc přísná, vlastně se na N- pláži s nikým nebavím a na pozdrav jen kývnu, jak už jsem psala dříve, vyvolal můj příspěvek i námitky a nepochopení. To ta blbá NÁLEPKA mi kazí život, ale já se nedám a snad otevírám oči vám ženám i vám mužům. Jít někam sama vyžaduje sebeúctu a tím se milé ženy řiďte bez ohledu, co vám kdo napovídá a hlavně vám přeji, abyste se cítily dobře single a nebály jste se jít do společnosti oblečené i nahaté, přeci život i bez snubáku je hezký! A bez NÁLEPKY JEŠTE LEPŠÍ a dodávám, že i my ženy také umíme dávat nálepky mužům. [Úsměv]

 
-

n-zoznamovanie

Vložil romanius83, 19. Únor 2012 - 19:48
Obrázek uživatele romanius83

už dávnejšie som čítal v časti O naturismu (FAQ) že: „n-pláž není vhodné místo k seznamování, většina lidí tu chce mít klid a nebude nadšena z vaší nabídky konverzace.“ Možno to teraz nepíšem na práve najsprávnejšie miesto, ale mierne to súvisí aj s predchádzajúcim príspevkom: „vlastně se na N- pláži s nikým nebavím a na pozdrav jen kývnu“. Prirodzene že nie je na tom nič zlé, ak chce mať niekto kľud a nerušene relaxovať (čo samozrejme treba rešpektovať), ale určite je mnoho ľudí, ktorí si chcú len tak s niekým „pokecať“ bez nejakých iných postranných záujmov, alebo bez toho aby boli hneď označení nejakou nálepkou. Minulé leto sme boli v jednom skvelom FKK kempe v Maďarsku, ktorý vyvrátil všetky tvrdenia o tom, že n-pláž nie je vhodné miesto na zoznamovanie. Dokonca aj napriek jazykovej bariére (viem len trochu po maďarsky aj to gramatiku mám hroznú a 2 kamarátky ktoré boli so mnou vôbec po maďarsky nevedia) sme sa zoznámili s množstvom ľudí. Ja takéto zoznámenie a pokecanie veľmi uvítam, lebo aspoň si zlepším jazykové znalosti a baby si tiež našli spôsob ako sa dohovoriť (anglicky alebo nemecky). Dokonca aj keď žena oslovila prvá mňa a začala konverzáciu, nebola označená žiadnou nálepkou. Bez ohľadu na vek alebo pohlavie sme sa tam úplne normálne rozprávali s množstvom ľudí, čo je naozaj príjemná skúsenosť. A nebolo to len o konverzácii, ale spoločne sme si zahrali aj rôzne hry, alebo sme sa inak zabavili. Je mi jasné že na textiláckej pláži tiež neprídete len tak k niekomu a nezačnete sa rozprávať, ale práve na n-pláži (predpokladám) sú ľudia príjemnejší, uvoľnenejší a priateľskejší…

 
-

N - seznámení.

Vložil Linka, 24. Únor 2012 - 11:03
Obrázek uživatele Linka

Asi je to o tom, jestli se seznamovat za účelem zábavy a nebo zkoušet štěstí pro zábavu úplně jinou. Naturistické kempy, kde je nahota něčím normálním, tak tam je vcelku pochopitelné, že se lidé seznámí, třeba u ohýnku, při turnaji ve stolním tenise a nebo podobné zábavě. Stejné je to i na nudistických plážích.
Pak je ale seznamování, které na FKK nepatří a zůstane jen pocit obtěžovaní.
Pokud se někdo chcte seznámit, tak zvolte vhodnou formu, jako je tomu v životě, bez ohledu na nahotu. Naturismus není něco odlišného od běžného života, je spíše jeho součástí, takže platí úplně stejná pravidla. Jako by se jednalo o setkání knihkupců nebo sběratelů. Pokud se vždy použije přirozenost bude to seznámení příjemné, pokud je motivací k seznámení právě ta nahota, je to špatně. Ženy tohle podvědomně vycítí ihned.

 
-

Neodkládáme mozek jako šaty

Vložil bledule (bez ověření), 25. Únor 2012 - 16:38

Lince a všem zúčastněným děkuji za diskuzi v blogu o ženách – o holčičím cítění. Předcházející příspěvky zase mnohé vysvětlují. Podvědomě cítím, že jako nahá žena přitahuji muže v daleko větší míře než jako oblečená. Nechci to moc rozpitvávat, ale ta „NÁLEPKA“ ze mne dělá zbytečně přísnou ženu, protože se tomu nepříliš lichotivému zájmu mužů chci vyhnout. Současně si společnost naturistů idealizuji ve vztahu k přírodě a k lidským hodnotám. Jde o to, aby se ženy a vlastně všichni lidé cítili dobře nahatí i oblečení a nepředjímali nějaké zpotvořené názory. Jsem to stále já nahatá i oblečená. A naturista oblečený je pořád stejný člověk jako nahatý. Když odložíme šaty, tak neodložíme současně mozek.

 
-

Pohled.

Vložil Linka, 27. Únor 2012 - 22:38
Obrázek uživatele Linka

Slušný muž nesvléká ženu očima a zůstane slušný i když je žena nahá a nemusí být nutně na naturistické pláži nebo v FKK bazénu. Obráceně to platí také, neslušný bude svlékat očima a stejně se bude chovat i při nahotě ženy při jakékoliv příležitosti. Myslím si, že po dvaceti minutách v akva, je to stejně jedno, jelikož buď neví kam koukat dříve a nebo ženy vůbec nevnímá. Přikláním se ke druhé variantě. Protože jsou to spíše ženy, kdo naváží rozhovor ve vířivce, než muž. Někdy dokonce registruji pohledy směrem dolů na zem nebo ke stropu. Když jsem tohle registrovala prvně na nudaakci, tak jsem to zde popisovala, jako že se asi nikomu nemůžu libit, když uhne pohledem. Neznalá jsem poměrů, to i težce nesla. Teď už vím, že to tak není, že je to opravdu možná slušnost naturistů a nebo možná také třeba pevná ruka organizátorů. Je tedy jedno proč to je, ale je to přijemné pro všechny ženy. Také jsem regiistrovala partu žen v Babylonu a jejich muži asi přítomni nebyli. A nic. Dovedu si představit, jak by to vypadalo v podobné situaci třeba v restauraci. Jako vosy na bonbón. Takže považuji pro ženy jako bezpečnější místo FKK akci, než třeba restauraci nebo vinárnu. [Spiklenec]