NATURISTA.CZ

Přirozená radost ze života

-

Den zkoušek a výzev na Vizovické vrchovině

Vložil Andycko, 2. Červen 2020 - 21:24
Obrázek uživatele Andycko

„Moc dlouho neotálet a jít do toho.“ Tohle heslo se nám nějak stále osvědčuje, při našich n-akcích a nebylo tomu jinak i v sobotu, 30. května. Byl tady na návštěvě i LIM a tak jsme to chtěli využít na nějakou společnou akci. Trochu kompromisu se spojilo s turistovým návrhem pro trasu a bylo to. Zraz jsme měli v sedm. Bylo kolem 6–7 stupňů, takže bylo svěží ráno, ale už to bylo i horší.. [Spiklenec] Svítilo sluníčko, takže jsme se těšili na hezký, poměrně teplý den. Jenže jak sluníčko stoupalo, stoupala s ním i oblačnost, až nám to sluníčko úplně pohltila. První dvě hodiny jsme šli v souvislé oblačnosti a tedy i teplota nebylo moc příznivá, ale stejně jsme se při Ski Areálu svlékli a dál už až do konce šli naturisticky. Pro všechny tři to bylo zatím nejchladnější společná akce. Ale společně jsme to zvládli a nechyběla dobrá nálada a radost z naturistického výletu.

Pokračovali jsme po žluté na modrou (Hornolidečská Magistrála). Na ní se nachází smutně známá-neznámá, za druhé světové války vypálená osada – Vařákovy Paseky. U rozcestníku Vrátnice jsme vybočili na Lačnovské skály. Jsou to pozoruhodné přírodní úkazy. Tam naše vytrvalost byla odměněna a pomalu vyšlo sluníčko , které nás i vzduch rozehřálo. Na dolních skalách jsme si trochu oddechli , pokochali, posvačili a vyrazili dál po žluté. Na rozcestníku „U oběšeného“ jsme to pojali trochu dobrodružněji a pokračovali jsme lesními stezkami, směrem k rybníku Kačeňák, které ale ne všude byli „v kondici“ [Tmavé brýle] a to byla pro nás další výzva jít , nebo nejít dál. Ale nakonec jsem to zvládli i když se k nám připojilo i pár černých pasažérů, tak turista vytáhl svůj „home made“ koktejl na klíšťata. [Smích]

Při příchodu k rybníku jsme v podálí slyšeli motorovou pilu. Bylo to poprvé v rámci n-části trasy, co jsme slyšeli lidskou přítomnost. Jinak bylo opravdu celý čas ticho a nikde nikoho. A tady přišla další výzva v podobě, ke koupání volajícímu rybníku. Dali jsme to všichni tři. Voda byla příjemná a skvěle nás osvěžila i když, jak jsem psal víš – už nám bylo i tepleji.. [Spiklenec] Tímto jsme, ale jak se zdá, založili novou, zatím ještě neoficiální nuda pláž – Kačeňák. Nachází se na opačném konci oproti cesty. Je tam malá čistinka a vstup do vody je poměrně strmý. Vím že to asi Lhota nebude, ale když pôjdete kolem tak nezapomeňte obnovit naši neviditelnou značku FKK [Úsměv] U zámečku Trubiska jsme potkali jednoho turistu a pak už po modré zpět do Pozděchova, před kterým jsme ukončili n-část výletu.

Nakonec, i když nebylo dvakrát teplo, byla to hezká trasa a skvělý výlet plný humorných situací a zážitků prožitých ve společenství, kde jsme si byli navzájem vzorem a oporou..

Sumár: Trasa 17 km, z toho asi 15 km naturisticky (asi pět hodin), trasa nenáročná a lidí – nikde nikoho. Po desátém kilometru nám už normálně lidi scházeli – to byla sobota.. [Tmavé brýle]

[https://sk.mapy.cz/s/guhonoveto]

Vařákovy PasekyVařákovy Paseky Vařákovy Paseky - info tabuleVařákovy Paseky – info tabule Lačnovské skályLačnovské skály Lačnovské skály 2Lačnovské skály 2 Sjednocení s přírodou..Sjednocení s přírodou.. Nádherný výhled z Lačnovských skalNádherný výhled z Lačnovských skal Prodírání "lesní stezkou."Prodírání "lesní stezkou." koupání v rybníku Kačeňákkoupání v rybníku Kačeňák Úklid na naši N-plážiÚklid na naši N-pláži Rybník KačeňákRybník Kačeňák
5
 
-

Dokonalá reportáž od Vizovic

Vložil admin, 3. Červen 2020 - 7:07

Díky za opět dokonalou reportáž i přímý link na mapu ;-) . Jen bych se přimlouval psát buď slovensky nebo správně česky, takto to vypadá na neznalce základních pravidel českého pravopisu. Já myslím, že si tady všichni rádi počteme i ve Tvém rodném jazyce.

 
-

Potvrzuji každé slovo

Vložil turista, 3. Červen 2020 - 8:50
Obrázek uživatele turista

Potvrzuji každé slovo z Andyčkovy reportáže. Velice příjemný, relaxační a hlavně otužilecký výlet. Jsem rád, že jsem se nechal svými souputníky vyhecovat ke koupání v rybníku. Při teplotě nad 10°C to byl opravdu zážitek!

 
-

Pravopis na webu

Vložil Andycko, 3. Červen 2020 - 9:57
Obrázek uživatele Andycko

No ty si mi dal Ivko. [Tmavé brýle] Ja som to bral ako dobrú príležitosť cvičiť sa v češtine. Ale chápem že to môže rezať oči , pre pravopis znalého, podobne ako pre hudobníka falošný tón. Tak dobre, beru to jako „hlas shůry“ tak odteraz už SK. [Tmavé brýle] PS: Ďakujem za pochvalu..

 
-

Přímluva

Vložil turista, 3. Červen 2020 - 10:55
Obrázek uživatele turista

Já bych se u admina s dovolením přimluvil o shovívavost vůči drobným gramatickým překlepům Andycka,který nemá češtinu za rodný jazyk. Vynahradí to svými super reportážemi z naturistických výletů. Naopak smekám,že češtinu v písemné formě takto dá. A jestli zvolí při příští reportáži slovenštinu, určitě si všichni opět rádi počtem!

 
-

Pravopis se dá nechat zkontrolovat

Vložil admin, 3. Červen 2020 - 11:35

Pokud si chceš procvičit češtinu, tak si můžeš nechat před publikováním nechat svůj napsaný text zkontrolovat nějakým programem. Nakonec to může být i výzva pro nás, že si sami budeme na svůj pravopis dávat větší pozor [Spiklenec]

 
-

schovívavost prosím

Vložil LIM, 3. Červen 2020 - 16:38
Obrázek uživatele LIM

Zážitek to byl super, je škoda, že to mám na Moravu tak daleko. Ale ještě víc mě mrzí, že když sem někdo něco napíše a že, taková reportáž, nějaký čas zabere, začne se v tom, další šťourat a opravovat gramatické chyby. To mě vážně zasáhlo, u naturistů bych čekal větší schovívavost. [Pláč]

 
-

Kolegiální výpomoc, ne šťourání

Vložil admin, 3. Červen 2020 - 17:43

Kdybyste do věci viděl detailněji, tak byste asi s překvapením zjistil, že my poměrně intenzivně spolupracujeme a o šťourání nemůže být v žádném případě řeč. Na naopak se snažím Andyckovy reportáže dovést k dokonalosti, viz vkládaná mapa. Ohledně pravopisu jsem zcela nenásilně navrhnul psát svým rodným jazykem, popř. projet text opravným programem.

Pokud byste se sám pustil do rozsáhlejšího textu, tak bysme ho určitě taky dotáhli k dokonalosti i s tou shovívavosti schovávanou.