NATURISTA.CZ

Přirozená radost ze života

-

Dětská nahota na internet nepatří

Vložil peťanpraha, 26. Říjen 2020 - 10:35

A je to tady zase. Na LinkedInu jsem objevil tohle:

Kolegové z linky STOPonline.cz řešili za poslední rok téměř 4 000 hlášení nevhodného obsahu, zejména dětské nahoty a pornografie. Na Internetu se často setkáváme s fotografiemi, které pořídí rodiče, přátelé nebo známí a zveřejní je bez vědomí a souhlasu osob, kterých se bezprostředně týkají. Neuvědomují si, že právě tyto fotografie mohou být zneužité. Podpořte proto novou kampaň „Dětská nahota na Internet nepatří“ tím, že budete respektovat soukromí ostatních, dodržovat pravidla bezpečného chování na Internetu a v případě potřeby nahlásíte nezákonný obsah na linku STOPonline.cz https://stoponline.cz/cs/. Děkujeme, že pomáháte dělat Internet bezpečnější. #STOPonlinecz Seznam.cz, a.s. #DetskaNahotaNaInternetNepatri

https://www.linkedin.com/…5329408-1UJV

S kampaní tak, jak je postavená, nesouhlasím, protože zcela ignoruje děti z naturistických rodin, pro které je nahota normálnější než oblečení. A nějaké fotky nejen že neřeší, ale dokáží se z nich i radovat.

Doba svobody let devadesátých, kdy vznikaly (dokonce i v Česku) naturistické časopisy (některé mám schované) a kdy přirozenost lidí byla normální, jsou již nenávratně v tahu. Tyhle šílené kampaně tomu přispívají ještě větší měrou.

Důsledky jsou jasné, z přirozených věcí se stává něco oplzlého, ženské žalují za to, že se na ně někdo podíval.

EDIT: Na rozdíl od pánů v CZ.NIC jsem měl možnost osobně poznat desítky dětí, které jsou takto orientovány. A jim se touto kampaní říká: Váš zdravý přístup k vašemu tělu je špatný. Je špatný, že jste se sebou spokojení, je špatně, že se za sebe nestydíte. Musíte se za sebe stydět, a ty fotky, na kterých jste vyobrazeny a ze kterých jste měly radost, jsou špatně. Musíte se stydět a mít komplexy, to je dnešní standard a požadovaná norma.

Píšu to jako někdo, kdo byl od pěti let zneužívaný a zažil hrozné věci. Ale právě proto.

0
 
-

Nebát se, nekrást, nepodvádět, neubližovat ale soucítit+pomáhat

Vložil Sam De Bill, 27. Říjen 2020 - 17:14

Vážený a milý kolego Petře!

Moc mě mrzí Vaše špatné zážitky a zkušenosti z dětství a velmi rád Vám budu vždy nablízku a ku pomoci, podle svých nejlepších schopností a možností (minimálně vlídným slovem či radou). Ale pustil jste se do tématu, které žel nemělo, nemá a nebude mít jednoduché natož jediné správné řešení v žádné době (tím méně té dnešní, bez ohledu na pandemii). Vše ve Vesmíru se totiž děje v cyklech (vlnách, sinusoidách, střídání vzestupů a pádů, rozkvětu a zániku). Každá akce vyvolává reakci, tlak jedním směrem (m.j. na pruderii, zahalování, cenzuru a dehonestaci přirozené nahoty) vyvolá časem stejně silný ba i silnější protitlak (např. hnutí „hippeace“ apod. komuny „naháčů“ a vyznavačů alternativ, „volné lásky“, psychedelických drog apod.-ve středověku u nás m.j. částečně i Adamité). Jenže co naplat, každý extrém je špatný: diktatura fanatického zahalování maskovaná náboženstvím stejně jako anarchie falešného volnomyšlenkářství! Ta která ve skutečnosti jen špatně skrývá chaos a vládu silnějších-bohatších (kteří již nyní zneužívají vše a všechny co mohou=drogy, zbraně, lidi) … Takže jak z toho ven? Počkat až se kyvadlo zase ustálí v rovnováze a do té doby respektovat daná pravidla, zbytečně neprovokovat a nedráždit. Ostatně láska k přirozenosti se jistě obejde i bez vyobrazování (fotek či pouhých kreseb) i to již tu mnohdy bylo vč. zakrývání či ničení soch, obrazů atd. Mě osobně vždy focení (natož sebe sama auto-spouští) vždy spíš zdržovalo a obtěžovalo a takto vytvořené fotky (videa) jsem si pak už většinou znovu neprohlížel … Hlavní by měl být onen pocit volnosti a svobody (téměř „absolutní“), splynutí s přírodou a souznění s ostatními bytostmi i neživými „věcmi“ (oheň, voda, vítr, zem). To je to co „naháčům“ nikdo nevezme a vzít nesmí, bez ohledu na momentální zákazy, příkazy, pandemie či pruderii. A je jedno zda nahotíme ideálně venku v přírodě či jen nouzově doma v obýváku. Vždy ale jen dobrovolně a svobodně, z vlastní vůle a přesvědčení!!! Děti od cca 3–4 do cca 16-ti let by v jejich nejvlastnějším zájmu neměli nahotit s nikým dospělým (ani s rodiči), když už „musí“ tak jen a pouze samy!!! Dospělý doprovod maximálně z povzdálí kontroluje okolí a hlídá jejich bezpečí (kromě vodních ploch, zde jistě nelze nezletilé osoby nikdy ponechat bez dozoru zodpovědných dospělých)!!! Jde spíš o ideální stav a „vyšší princip mravní“, který žel z mnoha různých příčin (nejen bezpečnostně-právních) nelze téměř nikdy plně realizovat, aby si každý dospívající (mezi cca 6–16 lety) mohl sám a nikým nesměrován a nerušen dospět až do finální fáze „dopělého“ a rozumem zcela kontrolovaného nudismu-naturismu (naháčství) … T.j. aby se m.j. dokázal oprostit jak od svých vrozených pudů (zejm. rozmnožovacího) tak přednastavení ze své rodiny, škol a okolí-tlaku společnosti (budeš nahý, oblečený, lékař, zedník, ženatý, tetovaný, kuřák, obézní, muž, žena, hetero, gay atd. protože …).

S pozdravem Nahotě Zdar = Covidu-19 Zmar!!!

Váš/Vaše „vše“ SdB

 
-

Fotky nahých děti na internet nepatří v žádném případě

Vložil Anakin, 1. Listopad 2020 - 21:58

Vážení diskutující, koupeme se už přes 20 let bez plavek a za tu dobu jsme nevstivili mnohé fkk lokality jak v ČR tak v Evropě, tedy si myslím že nejsme žádní nováčci. Děti nás dobrovolně následují od jejich narození až do dnešní doby, kdy jedna z dcer je na prahu dospělosti a druhá na prahu puberty. Rádi s námi jezdí a tráví společný čas, avšak nikdy, opakuji, nikdy bychom nesdíleli naše nahé fotografie kdekoliv na síti. Mnozí si asi ani nedokáží domyslet důsledky, které by, případným zneužití fotografií, mohli dětem hned nebo v budoucnu mohli nastat.To nemá nic společného se zdravým a vyrovnanym postojem ke svému tělu nebo sexualitě. Je to zranitelnosti, posměchu, šikaně a nepochopení společnosti ať ve škole nebo v budoucnosti na pracovišti. Plně souhlasíme s tím, že rodiče, v podstatě nikdo, nemá právo sdílet nahá fota svých potomků na internetu. Tedy i s iniciativou více než souhlasíme. Opačný názor jen naturismus a nudismus poškozuje a může ho vyjádřit jen člověk, které se o obdobné fotografie zajímá. Dodatkem může být i důvod, který není těžký si domyslet, kdy Valalta po letošní sezoně omezila vstup samotným mužům do areálu. Jinak koupáním bez plavek a pohodovému u trávení času u vody Zdar!

 
-

výsledek doby

Vložil peťanpraha, 3. Listopad 2020 - 22:47

To, co píšete, je bohužel jen důsledek doby, v níž žijeme. Před 20 lety to bylo naprosto jiné, je řada lidí, kteří se mnou rozhodně budou souhlasit. I v Česku vycházející časopis Naturista, spousta dokumentárních filmů s naturistickou tématikou. Tehdy lidi přemýšleli a chovali se trochu jinak. Nebo spíš výrazně jinak. A co se dětí týče, stačí se podívat třeba na ty filmy. Z řady z nich je vidět, jak se i s vědomím toho, že jsou sledovány kamerou, chovají úplně přirozeně, nenuceně. Pouštějí si dráčka, hrají nějaký sport, koupou se, baví se. Nevidíte sebemenší náznak toho, že by to komukoliv vadilo. Mimochodem – byl jsem u toho. Není to jen zprostředkované. Děti věděly, že se záznamy s nimi budou šířit, ukazovat. Nikdo s tím neměl problém. Možná se ta doba vrátí, ale je to na desetiletí. Ale spíš myslím, že ne.

 
-

Děti

Vložil volynak, 4. Listopad 2020 - 16:51

Napsat něco na toto téma se asi každý neodváží z obavy aby nebyl nařčen z pedofilie. Já myslím, že je potřeba rozlišovat dětskou nahotu na nuda a na internetu. V prvním případě je to asi v pořádku, jenom tak si vychováme novou nudistickou generaci, což je velmi žádoucí vzhledem k současné generační problematice.

 
-

internet

Vložil peťanpraha, 4. Listopad 2020 - 19:57

Já nemám problém ani s dětskou nahotou na internetu. Pokud je děcko opravdu naturistického smýšlení, pak k focení, filmování a veřejnému vystavování má stejný nevinný přístup jako dospělí. Kdybych taková děcka osobně nepoznal (třeba v našem oddílu), pak bych si nebyl tak jistý. Je to vždycky silně individuální věc. Bylo by sice fajn se vrátit do devadesátek, kdy lidi, včetně dětí, chodili na nuda třeba v Chorvatsku nebo Balatonu s vědomím, že budou foceni nebo filmováni, protože to svědčilo o tom, že byli opravdu naturisty a za svoje tělo se nestyděli. Dneska je to jiné. Protože skutečných naturistů je poskrovnu, je problém s vystavením nahoty na veřejnosti. O dětech nemluvě. Otázka naturismu se scvrkla do skrytu nudapláží, případně má naprosto absurdní podobu, předváděnou seznamkami typu Naked Attraction nebo Adam hledá Evu. I když v tom druhém případě je to ještě ucházející a ta nahota je jen jakýsi doplněk.

 
-

Když čtu tuto debatu,

Vložil M.Dr., 17. Listopad 2020 - 21:09

vzpomenu si na nejlepší českou komedii minulého století S tebou mě baví svět a nádhernou scénu koupání dětí. Dnes by si snad už nikdo takovou scénu natočit netroufnul, protože co kdyby to těm dětem v budoucnu uškodilo?

A ještě jedna vzpomínka na dětství: když jsem byl malý špunt (začátek let šedesátých), tak jsme se úplně přirozeně koupali v místním písáku nahatí mezi oplavkovanými dospěláky (naturismus tenkrát u nás na vsi nefrčel), ti nás fotografovali a filmovali na 8 mm film a nikdo se nad tím nepozastavoval. Podobně to bylo třeba i na dovolené u Balatonu. Já vím, internet tenkrát nebyl, ale ty fotky a filmy se bez ostychu ukazovaly všem návštěvám a známým.

I já mám doma v albech fotky mých malých nahatých dětí (ročník 1983 a 1987), ale už je radši nikomu neukazuji [Zmatený]

 
-

Někdy je to až neuvěřitelné

Vložil Jarda2, 18. Listopad 2020 - 13:54

Ve filmu Velkej biják – taková absurdní komedie, primitivní humor ale zasmál jsem se – z roku 2007 je scéna, jak ze staré skříně vyskočí úplně nahatá krásně urostlá mladá žena a kamsi uteče. Koukal jsem nedávno na tento film na nějaké online platformě – teď přesně nevím jestli to bylo HBO nebo Netflix – a ta samá scéna – a bum – ze skříně vyskočí ta samá krásná mladá herečka ale už ve dvoudílných plavkách.

Dříve jsme si naivně mysleli, že filmy dodatečně ideově upravují jen komunisti. [Tmavé brýle]

 
-

Doufám,

Vložil M.Dr., 18. Listopad 2020 - 15:51

že ta scéna z filmu S tebou mě baví svět se nebude předělávat na scénu s dětmi v plavkách [Smích]

 
-

Možnosti jsou dvě

Vložil Jarda2, 18. Listopad 2020 - 16:41

Méně pravděpodobná, že to digitálně upraví a domontují jim plavky a ta pravděpodobnější, že to úplně vystřihnou. Jediná jistota je, že to tam nezůstane v původní podobě.

Tam není otázka „jestli“ ale „kdy“.

 
-

Také "jen koukám" a doufám ... (čti: "čumím jak De Bill")

Vložil Sam De Bill, 18. Listopad 2020 - 16:53

Zdravím ve spolek!

A na úvod chci moc poděkovat všem, kdo i v těchto nelehkých dobách (nejen pro „naháče“) čtou, komentují a přispívají i zde na webu Naturista …

Jmenovitě krom slovutného Admina a Naturisty „par excellance“ Ing. Ivo Ž. jsou to hlavně pan Peťanpraha, Jarda2 a nyní i „doktor“ M.Dr

Protože nejhorší je rezignace a stáhnutí se do ilegality (soukromí bytů, domů, zahrad atd.).

Pevně věřím a doufám, že totiž stále ještě i po 31 letech žijeme v právním státě a demokracii, kde m.j. platí „presumpce neviny“ a hlavně, že to co není „zakázáno je povoleno“ (a ne naopak jako v každé správné totalitě) …

Vztaženo k meritu věci, t.j. dětské potažmo veškeré nahotě na Internetu, ale i v reálu:

pouze konečný výrok soudu může docílit m.j. odstranění či vyretušování nevhodné scény z daného díla (film, fotka, obraz) na základě zákonného podnětu (podaného m.j. zobrazovanou osobou či pohoršenou veřejností), ale ne pouze týkající se nahoty, ale i třeba násilí apod. výjevů proti dobrým mravům a budícím pohoršení, ohrožující m.j. mravní a morální vývoj mládeže atd. (podobně i obscénní a vulgární slovní projevy našich „j+elit“ atd. apod.).

A dále pak platí, že „kde není žalobce, není soudce“, t.j. pokud jsou vaši potomci řádně vychovaní a soudní stejně jako vy sami, nebudou vás v dospělosti žalovat za pořízení a soukromé prohlížení podobných ne+vhodných?! a intimních záběrů …

Je-li však někdo natolik nesoudný a/nebo zvrhlý, že podobná kontroverzní vyobrazení šíří zcela veřejně či dokonce za úplatu mezi různá stejně pochybná individua (m.j. osoby s poruchou orientace sexuality na nezletilé, dříve známé jako „pedofilové“), ten ať se pak nediví, že si následky ponese v plné tíži sám!!!

A pozor i na případy, kdy dobrá vůle v kombinaci s důvěřivostí až naivitou vede k témuž špatnému konci, o čemž žel právě může osobně svědčit jinak všemi ctěný a vážený, zdejší P.T. Admin!!!

N-Zdar a stejně i tak zdravému rozumu i citu, vždy, všude a všem!!!

V úctě a s díky SdB

 
-

Mám pocit,

Vložil M.Dr., 18. Listopad 2020 - 17:47

že u příležitosti udělení ceny „nejlepší komedie 20. století“ jsem viděl rozhovor s některými z oněch dětí, nyní už dospělých a brali to s humorem. Právě tato scéna byla hodnocena jako jedna z nejlepších.

 
-

Oblíbené rodinné naturistické

Vložil Jarda2, 19. Listopad 2020 - 10:12

akce po nátlaku fanatiků zakázány – nově už jen pro osoby nad 18 let: https://www.expressandstar.com/…m-customers/

 
-

Byli jsme varováni?! A co teď?!?

Vložil Sam De Bill, 19. Listopad 2020 - 19:17

Aneb konec rodinných N-akcí uvnitř i venku postupně v dohledu i u nás a ve zbytku pokrokového a humanitního multi+kulti evroSSojuzu …

Ale prý jsme byli varováni, že po staletích útlaku a nadvlády „fujfuj eee“ bílého rasistického hetero-muže, teď konečně ti „první budou poslední“ a naopak, že poslední kdo dorazí/zil do Evropy si může ponechat svoje zlo+zvyky a pravidla na úkor těch původních! Vč. právě zahalování všeho a všech na jedné straně a na straně druhé opět pro „VyVolené“ téměř absolutní beztrestnost a nekonečné možnosti dané jen výší konta?! T.j. m.j. např. několik partnerek i mladších ?? let, tresty pro něvěrné a LGBTQ+ komunitu, tresty za rouhání, urážky jediné pravé víry a jejího hlasatele a představitele atd. atp.

Á propós: „Máš Salám“?! Tak „A lej kuli“ …

 
-

Odpověď, na Co teď ?

Vložil eSHá, 21. Listopad 2020 - 23:02

Do parlamentu stále vybíráte vítací politiky. Ti Vám nastavují vítací pravidla chování. Kdo za to teda může, oni ? Zkuste vzít rozum do hrsti a příště to hoďte někomu jinému. Snad Vám nemusím napovídat, kdo se zastává nás původních obyvatel.

 
-

Už aby bylo vše jako před pandemií

Vložil Anakin, 23. Listopad 2020 - 14:58

Už aby bylo vše jako před pandemii, začíná být znát nedostatek sociálního kontaktu a čerstvého vzduchu…

 
-

Po pandemii

Vložil volynak, 23. Listopad 2020 - 17:05

Přesně tak, mám ovšem obavu, že nějaká omezení budou i v příštím roce [Pláč]

 
-

Vítání a "výtáný" vs. vítači a "výtačy"

Vložil Sam De Bill, 23. Listopad 2020 - 19:49

Vážený pane eSHá!

Velmi nerad bych byl kýmkoliv strkán do společného pytle s někým dalším, jako „zarputilý sólo úchylný naháč“ jsem nejraději sám ve svém „vlastním pytli“ (ani má partnerka mě nahotu příliš netoleruje-a to ani doma).

Tudíž moc prosím všechny, nejen Vás o zvýšenou míru tolerance a empatie, nejen kvůli této „nouzové“ době …

Vztaženo k meritu věci: původně možná i chvályhodný a zvládnutelný systém řešení uprchlíků z důvodů politické, náboženské, sexuální a m.j. možná i nudisticko-naturistické orientace (v řádů max. 10-tisíc lidí ročně=t.j. do 100000 za rok a celou E.U.) se zcela vymknul z kloubů a stal se naprostým šílenstvím, chaosem a anarchií (ze které nejvíce tyjí převaděčské apod. mafie)!!! Svou vlastní nepovedenou a zlou karikaturou, úchylkou všeho špatného a ošklivého!!! Počínaje obludnou masovostí a konče povinnými kvótami a přerozdělováním všech a všude, bez ohledu na jejich názory, schopnosti, možnosti a úmysly?!? Z původně zamýšlené podpory slabším a utlačovaným (m.j. kvůli odlišné sex. orientaci) tu máme prapodivně nárokový systém, který téměř zcela pomíjí osobu žadatele a bere v potaz jen zemi ze které údajně pochází (bez ověření totožnosti prakticky nezjistitelné). A nadto zcela převážil tzv. „ekonomický“ potenciál masové migrace, výhodný možná zpočátku pro nadnárodní korporace a pseudo-lidskoprávní organizace …

Nyní je toto vše ale naštěstí naprosto odmítáno i těmi, kteří to v počátcích obhajovali nejvíce …

Tudíž řešení pouze na lokální úrovni ČR je zcela bezpředmětné a nikam nevedoucí (natož jakýmikoliv volbami). Dokud se systém nastavený v E.U. nepostaví opět z hlavy na nohy a nevrátí se k původním osvědčeným postupům:

m.j. přijímat jen tolik, kolik lze zvládnout a efektivně pomoci i začlenit, ale hlavně důsledně prověřit jejich totožnost a status, čistě ekonomické migranty bez přidané hodnoty znalostní ekonomiky (tzv. „levnou“ pracovní sílu) dál nijak v jejich masovém exodu nepodporovat! Naopak všemožně (a žel i za pomocí „síly“) se je snažit udržet v zemích jejich původu …

Jinak hrozí zánik Evropy, minimálně tak jak fungovala donedávna, což v důsledku pocítí nejvíce právě její nejslabší obyvatelé a i žadatelé o azyl z těch nejchudších zemí a vrstev …

Silná a prosperující E.U. (bez miliónů uprchlíků na „krku“) jim paradoxně může a musí pomoci mnohem lépe u nich doma!!! Ale zdaleka nejen k ekonomické prosperitě a „blahobytu“, ale mnohem více hlavně ke svobodě a demokracii, bez kterých je „plný žaludek a dobré oblečení“ jen zbytečný „luxus“ (krásný prázdný obal bez obsahu) …

Má úcta N-Zdar!!!