NATURISTA.CZ

Přirozená radost ze života

-

Dvojpohlavní naturistův občasník

Vložil Anonymní, 8. Září 2013 - 10:37

Trošku si dovolím kritiku Občastníku. V CR máme dvě pohlaví obyvatelstva a né jenom ženy. Příjdu na úřad práce , jednají se mnou ženy, na socialce též zaměstnankyně jsou ženy, otevřu naturistu a co nevidim? Sice mladé,štíhlé a krásné ženy, ale naturisté nejsou jen ženy, ale i muži. A proto je nutné chybu napravit a na další obálce musí být i zástupce mužského pohlaví a žádné jednopohlavní fota, protože muži nevymřeli. Třeba mě nebo i jiným mužům by určitě nevadilo nechat se vyfotit na první stránku Občasniku s několika ženami v duchu Adam a Evy v prvním dějství.

5
 
-

Myšlenka správným směrem

Vložil Roland Jitka, 8. Září 2013 - 11:59

S názorem autora diskuse bych se ztotožnil a ještě bych jeho myšlenku rozvinul. Občasník by měl prezentovat a ukazovat opravdové naturisty (muže i ženy) a jejich radost z pobytu v přírodě, případně ve vnitřních prostorách bazénů a saun.

Pokud budou vyobrazovány jen krásné dívky, což Aneta a Mia bezesporu jsou, mohl by si neznalý(á) návštěvník (návštěvnice) myslet, že lidé běžných a silnějších postav a vyšších věků na naše akce a FKK pláže nepatří. Což se také v reakcích lidí běžně děje a také to sami slyšíte. (Nemám to už věk, postavu, půjdu někam až zhubnu, až se opálím až někdy jindy a pod.)

Během roku se vyfotí kvanta hezkých fotek, které demonstrují naturisty jako takové, ale občasník ukazuje hlavně (sice hezké) pózy krásných naturistek a v případě Anety a Mii i v separé jejich skanzenu v Jindřichovicích. Podle několika občasníků zpět a také některých fotogalerií to vypadá, že jsou zde jen naturisté a naturistky jako jsou ty z Jindřichovic pod Smrkem. Jiný život naturistický se zde nevyskytuje?

Chápu, že to velmi láká, když na titulní stránce občasníkového listu jsou dvě Missky natura a jedna dokonce Miss Koversada, ale ruku na srdce, najde potencionální návštěvník na FKK plážích tyhle Missky a postavy případně věk jim podobný? Díky tomu pak slycháme, že na FKK pláže chodí jen staří, pupkatí, obtloustlé, přestárlé a pod.

Je třeba ukazovat naturismus jaký opravdu je, momentovýmí fotografiemi a ne tyhle předem domluvené obrázky, při kterých hezké mladé holky zapózují před foťákem.

Můj názor je, že je třeba oslovovat všechny věkové skupiny, všechny hmotnostní kategorie, obě pohlaví stejně a seznamovat relativně nesourodé uvedené skupinky s naturismem jako takovým. Né tím nahraným a uměle přiklášleným (reklamním).

 
-

Občasníky

Vložil zurek (bez ověření), 8. Září 2013 - 13:46

To je litánií zase…, místo poslání jedné pořádné fotky…

A propos, dne 21. 7. t.r. jsem uvedl speciální článek naturistův Občasník srpen 2013 (dosud je na titulce). Pokud se někomu navrhované fotky nelíbily, měl dost času poslat svoje. A je tomu tak i nadále. Máme tady fotogalerie pro prezentaci nejlepších fotek.

Mně samotnému se opakující se vnadné naturistky taky příčí, nicméně z dostupných fotek mi dosud vycházely bezkonkurenčně nejlépe ty, které jsem vybral. Tedy ten současný vybral Miloš Frydrych (grafik), když nevybral žádnou z navrhovaných :-). Já osobně považuju tuto přední stranu za velmi vydařenou. Do budoucna už ale přes veškerou mimořádnou fotogeničnost obou naturistek s jejich uvedením na NO nepočítám.

Fotka na přední straně NO musí být ale opravdu MIMOŘÁDNÁ. Může na ní být klidně metrákový n-pivař, ale fotka musí zaujmout, vyčnívat z běžného klišé.

Další NO vyjde určitě ještě do Vánoc, tak můžete probrat svoje archivy a poslat svoje favority na: naturista@naturista.cz . Předem všem mockrát děkuju.

 
-

Re: Občasníky

Vložil Roland Jitka, 8. Září 2013 - 15:02

Ivoši dost si toho ty sám i JirkaB vyfotil na Lipnici, fotky z různých akcí Pasohlávky, Hostivař, Antošky a ani nevím jaké ještě, tak z toho se dá vybírat dostatečně. Pokud někde jsi, tak fota máš ve foťáku hlavně ty a ostatní moc nefotí. Tam, kde si fotíme sami (na dovolené) je to spíše do cestopisů, nebo si nějaká rodinka vyfotí něco jako památku z dovči.

Nikdo neříká, že by se nám fotky nelíbily, psal jsem že to Anetě a Mie sluší, tudíž k výběru se nijak nemusím vyjadřovat a těžko bys taky občasník měnil, ten stavájící.

Autor diskuse s jehož názorem se ztotožnuji, byla spíše rada a prosba pro občasníky budoucí, kde i ty jak říkáš nepočítáš s foty holek s Jindřichovic. Takže vlastně máme stejný názor všichni.

Sáhnout do fotek se dá i do starších, protože ten pro koho je občasník prvotně určen obvykle neví o Miličíně, Lipnici, Pasohlávkách, Antošovicích, Kozlovicích a pod. Domnívám se že není třeba nějaké bombastické fotky, ale spíše skupinku obyčejných naturistů ve vodě, na pláži, nebo při nějaké činnosti (malování na tělo, soutěžích, sportu, jógy, vodoplavení, n-procházky, výroba lidských nápisů atd).

 
-

dvojpohlavní foto

Vložil favorit10 (bez ověření), 9. Září 2013 - 20:38

Pane Zurek,

tak jsem kampaň nemyslel, aby výsledek byl, že Misky vyhodíte, Jsou opravdu krásné a bylo by to škoda,ale příště by tam mohly být jak jsem psal v příspěvku-třeba se mnou nebo jiným mužem či muži, prostě dvojpohlavní fota, protože muži nevymřeli. [Úsměv]

[Úsměv] [Úsměv]

 
-

idea

Vložil favorit10 (bez ověření), 9. Září 2013 - 21:30

Navázat a nebo pokračovat v družbě s nějakou černošskou naturistickou organizací z Afriky, jako je klub naturistů u nás a pokud se u nás zdržuje nějaký černoch-naturista nebo černoši naturisté ,,přilepit,, na Missky jednoho nebo dva černochy naturisty. To by opravdu nebylo kliše. Možná, že by jsme přivedli k naturismu i amerického prezidenta,když by viděl,jací jsme skvělí naturisté a že pojem rasizmus je něco, co Češi a Češky neznají.

 
-

I vy vtipálku:)

Vložil abel (bez ověření), 9. Září 2013 - 23:45

pojem rasizmus je něco, co Češi a Češky neznají…