NATURISTA.CZ

Přirozená radost ze života

-

Forstsee - příjemné rakouské jezero jako zastávka při cestě na jih

Vložil lockeheed, 7. Červenec 2023 - 10:34
Obrázek uživatele lockeheed

Jezero Forstsee se nachází na hřebenu asi 1 km severně od jezera Wörthersee v nadmořské výšce 601 metrů. S rozlohou 29 ha se jedná o poměrně malé jezero. Jeho maximální hloubka je 35 m.

Potok tekoucí z jezera dříve poháněl vodní mlýny, později jezero sloužilo jako součást akumulační elektrárny. Dnes již nic z toho neplatí, jezero z velké části ponecháno v přírodním stavu a je oblíbené mezi naturisty, protože se dá volně využívat pro koupání.

Vede sem úzká a prudká cesta od jezera Wörthersee, kousek od jezera je pak placené parkoviště, kde jsme zaplatili 3 eura. Potom už jen pár minut pěšky a dorazíte k jezeru. Když se před vámi jezero rozprostře, naturistická část je vlevo.

Mezi stromy a skály najdete i pozvolný vstup do vody. Voda je velmi příjemně teplá. Tipoval bych 28 až 29 stupňů.

Celkově vzato jde o příjemnou zastávku na osvěžení při cestě dál na jih. Pokud vaše cesta vede přes dálniční tunel Karavanky do Slovinska, ani si moc nezajedete. Pohled na jezero při příchodu: Naturistická část je vlevoPohled na jezero při příchodu: Naturistická část je vlevo Pláž je kamenitá ale přístupná: Boty do vody nejsou potřebaPláž je kamenitá ale přístupná: Boty do vody nejsou potřeba Opalovat se dá i na skaláchOpalovat se dá i na skalách Voda je velmi čistáVoda je velmi čistá
5