NATURISTA.CZ

Přirozená radost ze života

-

I naturistka může udělat kariéru

Vložil Anonymní, 24. Září 2013 - 10:17

Angela Merkel (?) NaturistkaAngela Merkel (?) Naturistka Angela Merkel Spolková kancléřkaAngela Merkel Spolková kancléřka
Ať je historická fotka nalevo věrohodná nebo ne, oblétla poměrně rychle internetový svět a ten se vyjevil v celé své nahotě :-). Od žádostí občanů USA německému velvyslanci o „podání vysvětlení“, údivu jednoho portugalského deníku, že TO „není předmětem skandálu v samotném Německu“, přes rozvětvené diskuze na tureckém internetu „jak je možné, že v Berlíně hrají nudisté badminton vedle spořádaných tureckých rodin?“, až po konstatování muslimského duchovního, že být to v jejich zemi, tak „by to byl důvod k odstoupení“ (žeby novodobý nástroj k odstraňování nepohodlných osob?). Za zmínku stojí i teorie o zveřejnění fotky KGB, jako msta za Kypr. Rozuměj pomoc Německa krachujícím Řecku a Kypru za pro tyto státy „nepřijatelných“ podmínek.

Ať ale ve světě kroutí hlavami, jak chtějí, Angela Merkelová vyhrála potřetí za sebou německé volby. A zatímco další z rekordmanů v tomto oboru (Helmut Kohl) měl přímou úměru mezi vzrůstajícím pupkem a klesajícími preferencemi, tak Angela Merkelová získala ve svých vítězných 3. volbách procent nejvíce (42%).

Že se její FKK fotka nepropírala jako bod předvolební kampaně je k velkému prospěchu a cti německé společnosti. Na pořad se aspoň dostaly zajímavější věci než je koupání mladé dívčiny.

Na rozdíl od občanů USA, Portugalců, muslimů Německo ale prošlo více než stoletým vývojem pohledu a názoru na nahotu a tudíž dnes ví svoje.

Čím více nepřirozenější styl života konce 19. stol. se nezdál už Karlu Wilhelmu Diefenbachovi (1851–1913), který se může počítat mezi první pionýry naturismu (zajímavý link). Mezi jeho soukmenovce patřil ke konci 19. stol. i náš František Kupka.

Pak už FKK bylo neoddělitelnou součástí jakéhokoli režimu v Německu. Ať to byli cvičící naháči u Baltu, hrdinové NSDAP, nebo FKK v NDR. FKK je v Německu nepřetržitě diskutováno a tím se přirozeně tříbí názory na ně.

U současných Němců není problémem nahý člověk, ale spíše nejrůznější vlivy zvenku. Třeba u muslimských přistěhovalců (kolem 5% celkové populace) musí musí někdy rozhodovat i federální soud. Před několika dny rozhodl, že muslimská dívka se nesmí ve škole vyhýbat hodinám plavání. Stěžovala si totiž, že ji přivádí do nesnesitelného stavu pohled na její do půl těla svlečené spolužáky. Celá zpráva

Na začátku jsem chtěl říct, že i naturistka může udělat hvězdnou kariéru.
5
 
-

V každém případě

Vložil M.Dr., 24. Září 2013 - 17:28

na té černobílé fotce jsou to docela sympatické holky. A na barevné dáma, která zřejmě ví, co dělá. A možná, že ta černobílá fotka jí získala sympatie u nějakého toho procenta voličů. Bez ohledu ma to, jestli je to opravdu ona. To Němci zřejmě neřeší.

 
-

I tatíček Masaryk

Vložil zurek (bez ověření), 25. Září 2013 - 7:42

Ve své době a svým způsobem propagoval naturismus i T. G. Masaryk. Pro dnešní facebooko-počítačovou nastupující generaci platí zvláště jeho Projev k dětem z roku 1928

V 10:18 masarykova propagace naturismu a Karel Čáslavský mu souhlasně přizvukuje:

Oba masarykovy vnuky dodnes potkáte na pražském Petříně:

Masarykovi vnuciMasarykovi vnuci
 
-

Naturismus a kariera

Vložil Roland Jitka, 28. Září 2013 - 14:33

Naturismus a kariera. Obě veličiny jsou natolik specifické, které se sice nevylučují, ale taky neplatí, že jdou ruku v ruce. Opravdoví naturisté nejsou plašší a tudíž by dalo říci, že jsou v životě průbojnější.

Kariera i naturismus mají společného pouze to, kdy se člověk odlišuje od většiny průměrných lidí tím, že dělá něco jinak nebo více. Pokud by tomu tak nebylo, spadne opět do šedi průměru všech ostatních. Což není pochopitelně mysleno nijak urážlivě.

Směrem ke karieře může naturismus jako vlastnost pomoci, že neustále jste zvyklí bojovat s většinou k prosazení vlastní správné myšlenky. Kariera zase může pomoci člověku k naturismu např. díky cestování a rozhledu, že se mnohdy podívá na místa, kde je naturismus naprosto normální a přirozený.

Bohužel v myšlení majority je naturismus i kariera vnímáno jako něco jiného, špatného a kriminálního. Celý problém ale vycházi jen z lenosti a strachu z vystoupení anonymity majoritního davu.

Angela Merkelová dokázala, že může být hezkou a sebevědomou naturistkou stejně dobře jako velmi úspěšnou političkou. Z nejbližšího okolí mám taky příklad spojení dvou těhto veličin. Lešek Semelka naturista i úspěšný zpěvák.