NATURISTA.CZ

Přirozená radost ze života

-

Istrie jako naturistický ráj

Vložil Ivan.R, 22. Únor 2024 - 9:54

Pláž IstriePláž Istrie Už něco pamatuju a moře mám moc rád, takže jsem byl v Chorvatsku nesčetněkrát. Vždy jsem si říkal, jak by bylo skvělé mít tam malé místo, kde bych se mohl koupat bez plavek a záviděl jsem lidem s loděmi, kteří si mohli dojet do své malé zátoky, mít ji pro sebe a opalovat se v ní tak, jak je bůh stvořil. My jsme většinou zůstávali na větších plážích se spoustou lehátek a lidí. Vždy jsme to bral ale tak, že není vůbec jednoduché a levné se na takové místo dostat a že pro nás suchozemce ze středu Evropy nemá příliš smysl pořizovat loď, se kterou jsou spojené poměrně vysoké náklady. Ale předminulý rok vzal s sebou do Chorvatska jeden známý kajak pro dva lidi a na jeden den ho nám půjčil. Musím říct, že takové nadšení jsem dlouho necítil- zpočátku jsme měli se ženou sice trochu obavy, ale poměrně brzy jsme přišli na to, že se jen tak nepřevrhneme a dovolili jsme si vyrazit i dál od našeho apartmánu. Přes zimu byl tudíž plán jasný- projít inzertní servery a koupit hezký, zachovalý nafukovací kajak. Ten se mi podařilo sehnat poměrně rychle a pak už jsem projížděl mapy, hledal zajímavá místa a začínal se těšit na léto.

Okolí Opatije je krásné, ale nepříliš naturistické

Další rok už jsme se nemohli dočkat a vyrazili do Chorvatska začátkem června. Voda byla sice ještě poměrně studená, ale zase nebylo nikde tolik lidí a nebylo tak velké horko, jak tomu běžně bývá v posledních letech přes léto. Konkrétně jsme se ubytovali na kraji Opatije, ze které jsme začali vyrážet na kajaku po okolí. Našli jsme opravdu úchvatné zátoky a vysoké skály, nicméně na nudistické opalování a koupání to příliš nebylo- žádná opuštěná pláž se nenašla a když, tak byla natolik malá, že na ní nebylo ani místo na lehátko.

Naturistův ráj hned na severu Chorvatska

Pak jsme ale dostali tip od našeho ubytovatele- vesničku Plomin Luka a hluboký záliv, na jehož začátku je několik malých, nádherných pláží, z nichž některá je prakticky vždy bez návštěvníků. To byla rajská hudba pro naše uši, takže jsme hned další den vyrazili, ve vesničce Plomin Luka zaparkovali, nafoukli kajak a vyrazili. Po asi 3/4 hodiny jsme dorazili na skalnaté místo, kde byly 3 menší pláže. Dvě z nich byly úplně prázdné a přitom opravdu nádherné. Rozbalili jsme lehátka a vydrželi na slunci prakticky celý den- viz. Přiložený obrázek naší pláže. Pokud by někoho zajímalo, kde toto krásné místo přesně je, tak se mi ozvěte a já Vám dám přesné instrukce, ale pod podmínkou, že to zůstane mezi námi ;)

5