NATURISTA.CZ

Přirozená radost ze života

-

Jsem já naturista?

Vložil Anonymní, 26. Září 2011 - 19:54

A nebo neoblečený pejskař asociál? Člověk je savec s výraznou vnitrodruhovou agresivitou. Sejdou-li se na jednom biotopu, v jednom místě, dva, kteří mají jiný názor jak místa užít, je zle. Na cestě pěšák a kolák. Na silnici kolák a auťák. Na skále horolezní mádžista a nemádžista. V hospodě kuřák a nekuřák… na pláži textilák a nudista, v plenéru pejskař a nepejskař. Jsem (s manželkou jsme) obdařen neláskou k textilu a láskou ke psům. V současnosti nejvíc k jednomu, co jsme si ho zbědovaného vzali z útulku. Ne, nechci zvyšovat agresivitu na tomhle světě a raději odcházíme do lesů, kde nikoho nepohorší náš (chlupatý) holý zadek, předek, ani chlupatý pes. Nemiluji společenských zábav a tak společenské akce naturistů klidně oželím, ač jim fandím. Pro mne to není. Jen jedno mi trápí. V lesích nacházím krásná místa. Napadá mi: Poděl se Jene! Ale pak zvítězí jiný hlas: Mají Lhotu, ty máš tuhle tůň a nikdo se tady na tebe nexichtí, tak buď rád a mlč. A tak jsem rád (i dnes po práci) a asociál. A nejspíš ani nejsem řádný naturista. C'est la vie.

Les a voda a pesLes a voda a pes

Někdo a pes a vodaNěkdo a pes a voda

V lesíchV lesích

V horáchV horách

Podzimní vodyPodzimní vody

5
 
-

Kdo je a kdo není

Vložil nahatej.kluk (bez ověření), 26. Září 2011 - 22:30

Vykašlete se na názory cizích lidí, které ani neznáte a oni neznají vás. Naturizmus není jen o nějakém běhání na adama či evu, ale o způsobu myšlení. Je jedno, jestli se chcete nějak nálepkovat, o tom život není. Buďte dobrým člověkem ne proto, aby vás nedejbože nějak neonálepkoval, buďte takový, abyste se nemusel za sebe stydět. A jen vy sám sebe znáte nejlíp, takže váš úsudek musí pro vás být nejvýznamnější. Pro mě jste naturistou jak z románu.


Ehm, doufám, že máte písemné vyrozumění od vašeho hafana, že jej smíte fotit!!!! [Smích]

 
-

Naturismus je o sdílení nahoty

Vložil Jarda2, 27. Září 2011 - 14:28

Hupsnout si někde uprostřed lesa nahatý do tůňky je jistě skvělá věc, ale s pojmem „naturista“ to opravdu nemá skoro nic společného.

 
-

Hafan

Vložil jandagpus (bez ověření), 27. Září 2011 - 14:36

Hafan to odsouhlasil packydáním. :-)

 
-

naturismus

Vložil jandagpus (bez ověření), 27. Září 2011 - 14:42

No to mne právě zajímá. Pokud sdílím nahotu s vlastní ženou a někdy někým kdo s námi jede? V létě jezdíme do naturkempů, tak tam se stávám naturistou? BTW. Pokud zamená naturismus „sdílení nahoty“ tak snad ani k tomu počítaný být nechci. Já nic sdílet nepotřebuju, mně stačí koupat se a pobíhat světem nahatej. BTW II. Já to neberu moc vážně, ani sebe neberu vážně. Tak to otázku berte s nadhledem. :-)

 
-

Natur turista

Vložil jandagpus (bez ověření), 27. Září 2011 - 14:47

Ono navíc zanikl podstatný důvod separace. Hafan. Na to v jakém stavu jsme jej převzali je úžasnej, poslušnej… ale dokonalé to není a nechci otravovat. Někoho otráví i samotná existence hafana v jeho blízkosti. Proto také v létě máme rádi kemp Solaris, protože je psíky a jejich lidi velmi dobře zařízen. A teď jedu na jedno jezírko v lesích. :-)

 
-

Sdílení nahoty jen pocitové

Vložil Jarda2, 27. Září 2011 - 17:30

Ne fyzické sdílení – to už pak není naturismus ale úplně jiná záležitost [Tmavé brýle]

 
-

Sdílení nebo něco jiného

Vložil JirkaRybka, 27. Září 2011 - 18:39
Obrázek uživatele JirkaRybka

Ono je to do značné míry na vlastním pojetí každého, nicméně nějaké to sdílení bych já zas tolik neakcentoval. Spíš bych vypíchl přirozený pocit, kontakt s prostředím, a pokud má jít o naturismus (a ne jen velmi podobný nudismus), pak i vztah k přírodě. Návštěva pláže, či jiných míst kde potkáme ostatní, nás může jistě odlišit od nějakého „podivína skrývajícího se v roští z bůhvíjakých pohnutek“, může nám pomoci k novým známostem a zábavě, i k tomu, abychom si za svým přesvědčením dokázali stát i před jinými lidmi a v jistém smyslu se za své názory už „nestyděli“, může mít pro vás i přínos bezpečnostní když zvolíte místo oficiální či aspoň ne tak odlehlé, ale podle mého není k samotnému vnitřnímu přesvědčení (o kterém naturismus asi je) vůbec nutná. Pokud se „vrátíte“ k přírodě někde v lese, i se svým čtyřnohým přítelem, a uděláte to tak, abyste nikoho neobtěžovali, je to podle mého zcela v mezích naturismu. Odlišme zde naturismus od akcí pro naturisty pořádaných.

 
-

Sdílení

Vložil jandagpus (bez ověření), 27. Září 2011 - 18:39

:-) Já to pochopil, i když jsem se setkal s takovými, co skrzeva tyhle aktivity chtěli zcela fyzické. Jinak já chápu, chápu že člověk rád svoji radost sdílí, moc dobře to znám. Ale stejně, když se to sejde tak sdílím, když ne tak nesdílím. Přjde mi to nepodstatné. Ale to co mi přjde a nepřijde je nepodstatné také :-)

 
-

nebo něco jiného

Vložil jandagpus (bez ověření), 27. Září 2011 - 18:57

No, já se vyskytuji nahý často i doma u počítače. Tedy přírodě daleko. No, vzhledem k tomu kde bydlíme, tak daleko dva metry :-)

Já hlavně vnímám, že je dobré, když aktivita má nějaké zastřešení, organizaci, platformu na výměnu poznatků, může prosazovat své zájmy…

Dostatečná odlehlost bývá problém. I když někdy zjišťuji, že si dělám asi zbytečné starosti – někdo to „má na háku“.

Pláže jsou samozřejmě fajn. Fojtka, Příšovice… Jo za mlada samozřejmě Malá a Velká Amerika na Karlštejnsku.

Zajímavý je pohled, že FKK pláž je „normálnější“. Lidé z vně, to vnímají naopak. Koupou se kde to jde nazí, ale na FKK pláž by je nikdo nedostal. Důvod – „jsou nějaký divný“. Marně tvrdím že jsem se s ničím „divným“, nad výskyt běžný jinde, nesetkal (a to jsem i na oficiálních místech „natur“ strávil mnoho dní).

 
-

Packa

Vložil nahatej.kluk (bez ověření), 27. Září 2011 - 19:01

No, co dodat [Smích] snad jen, že jsem rád, že jste takhle ztřeštěnej [Spiklenec]

Závidím. Žádný z mých hafanů mi nikdy packu nedával. A to jsem měl mimořádně přítulné hafánky postýlkové, gaučovníky obecné. Hýčkadlo na muckání. Takže ty bych k focení asi nepřiměl [Smích]

 
-

n.k Packa

Vložil Gery, 28. Září 2011 - 10:33
Obrázek uživatele Gery

… a hajnej Mikovec říkal: „Hoďte na něj deku, nebo ho zabiju!“ n.k – nesliboval's náhodou něco? Krátká paměť?

 
-

Upozornění pro všechny pomlouvající a nadávající

Vložil zurek (bez ověření), 28. Září 2011 - 12:59

Já myslel, že aspoň v tom blogu to tady nebudu muset řešit. Takže stručně a jasně: jakmile tady bude někdo kohokoli nazývat kreténem apod., tak mu okamžitě blokuju profil – bez jakékoli další diskuze. Já opravdu nemám ani minutu času řešit tyto věci.

 
-

Sice

Vložil jandagpus (bez ověření), 28. Září 2011 - 18:36

Sice tomu tady ke konci moc nerozumím, ale soudím, že jde o interní problém. [Úsměv] Doufám, že jsem nepomáhal rozdmychávat nějaký flame.

 
-

pes

Vložil Roland Jitka, 29. Září 2011 - 12:48

Máme jednu zkušenost , máme fenku vlčáka , která sice plavat umí ale do vody s ní musíme s vodítkem jinak by do vody nešla . Jednou se nám vodítko přetrhlo a nastala komická situace kdy dva naturisté ( muž a žena )honili psa po břehu i před zraky nenaturistů . Od té doby s ním chodíme jen na naturistické procházky do lesa , kde tento problém ze strachu z vody odpadá . [Úsměv]

 
-

Pes

Vložil jandagpus (bez ověření), 29. Září 2011 - 15:50

Náš miláček, viz: http://www.youtube.com/watch?… sice do vody již ano (trvalo to) ale zmíněnou situaci očekávám. Totíž čekám že se pes rozeběhne za jiným psem a my… Proto mám připravené při ruce vždy tričko, dosti dlouhé, abych jsa běžícím nebyl pohoršlivým. [Úsměv]

 
-

K příspěvku Ivoše Žurka (nedůležité…)

Vložil nahatej.kluk (bez ověření), 2. Říjen 2011 - 17:24

Bohužel, ani tomuto webu se nevyhýbají různé patologické zjevy, což možná zamrzí, ale musí se s tím prostě pracovat. Sice je to zásadní brzda pro nějakou větší práci, ale budiž. Ivo Ž. vymazal jeden můj komentář, ve kterém jsem reagoval na neustálé popichování uživatele s nickem Gery. Byl trochu drsnější, takže jsem rád, že je pryč, ale v zásadě měl dvě myšlenky: Poukazoval jsem na to, že se Gery chová, jako by mu web patřil, a jeho chování jsem označil hodné mentálně retardovanému kreténovi. Za kreténa jsem Geryho přímo neoznačil, což bych si ani nedovolil; a to je dost podstatný rozdíl. Nicméně uznávám, že takové výlevy – byť psané s naprosto chladnou hlavou a věcně – sem vážně nepatří. Osobní poznámky a připomínky patří do pošty, pominu-li ovšem nějakou případnou omluvu a podobně.

Takže Ivošovi se omlouvám a dám si příště více pozor. Neustále ponoukám jiné k profesionálnímu chování, což se sice snažím tak-nějak dodržovat i já sám, ale někdy se spletu; jako ostatně každý.

 
-

Auuuuuuuuuuu. Proč?

Vložil Vogel, 2. Říjen 2011 - 18:07

No, vymazal ti to, tak jsi to zopakoval. Tedy: Nepoučil jsi se.

Měl jsi maximálně naznačit, že jsi napsal něco nevhodného a že jsi rád, že to zmizelo. Ale nikdy by mě nenapadlo to vracet.

 
-

Ad: "Patologický jev - nahatej.kluk"

Vložil Gery, 3. Říjen 2011 - 9:56
Obrázek uživatele Gery

Vzhledem ke zjištěným skutečnostem o individuu, skrývajícím se pod nickem „nahatej.kluk“, jeho projevu zde na webu, tomu, aby (jak sám říká) „nebyla bržděna jeho větší práce a mohl ponoukat jiné k profesionálnímu jednání“ :-) a po konzultaci s majitelem webu, sděluji, že tímto považuji celou záležitost, z mé strany, za uzavřenou a nehodlám se k ní již nijak vyjadřovat, neb je to pod mou úroveň a případné řešení tohoto (jak sám „nahatej.kluk“ nazývá) „patologického zjevu“, jest plně v kompetenci majitele webu. Howgh!