NATURISTA.CZ

Přirozená radost ze života

-

Naturismus a teambuilding

Vložil peťanpraha, 1. Září 2020 - 16:57

Tak tohle se jaksi nepovedlo! V naší firmě proběhne teambuilding. Jsem tu nový a moc lidí neznám. Dnes dorazily informace o průběhu, bude wellness a bazén. Tož jsem přes chat vyzval kolegy, aby se připojili k požadavku na naturistické pojetí. Přiřítila se HR a požádala mě, abych sexuální zprávy už nepsal. Snažil jsem se jí vysvětlit, že na naturismu není nic sexuálního. Naštvaně práskla dveřmi a odešla.

Mě pohoršují vožralí, nafetovaný, smrdutí uhulenci, ne nahaté tělo. Jestli s ním má někdo problém, má problém především sám se sebou, a je to jeho vlastní problém a mindrák. Takový člověk u mě není normální, je nemocný.

Sami naturisté hovoří o tom, že naturismus představuje trend sblížení lidí s přírodou. Hlavním projevem tohoto sblížení je podle jejich tvrzení nepoužívání oděvu. Naturismus tak nepovažují za kult nahoty, ale za hlubší filosofický směr či pohled na život, který má zahrnovat všestranně blízký vztah k životnímu prostředí. Naturismus má zásadu nezvýrazňování sexuálního podtextu nahoty. Naturisté bez oblečení se chovají stejně, jako by se chovali oblečení. Nejčastěji bývají jako důvod nahoty uváděny zdravotní důvody anebo návrat k přírodě. Wikipedia.org

Btw.: Stránka naturista.cz je tu blokována.

Záznam z chatuZáznam z chatu
0
 
-

Tož tag ...

Vložil Sam De Bill, 2. Září 2020 - 11:28

Nechci nikoho kritizovat, pohoršovat natož poučovat a ctěného Admina už vůbec ne (být potrestán smazáním a blokací) … Ale úpadek N-hnutí je v posledních letech evidentní a postupující, v ČR i ve světě … To je žel smutná skutečnost a opakující se jev většiny dějů v přírodě: vzestup, stagnace, pád, stagnace, vzestup … a tak pořád dokola …

Nezbývá než se semknout kolem zdravého jádra a přečkat úpadek do příchodu lepších časů. Ideálně se mezitím snažit aspoň o udržení stávajících pozic či přilákání dalších zájemců. V tom je počínání pana „Peťanpraha“ chvályhodné, leč stejně marné a možná i lehce naivní? O tom, že co „naháč“ není totéž co „úchyl“ zaryté textiláky nemá cenu přesvědčovat, bo je to marné, marné, je to marné …

Mnohem víc bych uvítal společný postup (alias „lobbing“) směrem k námi voleným a placeným zástupcům (od komunálu do PsPČR), kde bych spolu s peticí logicky žádal min. o 1h týdně pro „nahaté“ plavání v každém „veřejném“ bazénu v ČR placeném i z „našich“ daní …

Naivní utopie?!

Možná, ale i vzhledem k počasí v ČR je to lepší než snaha o zisk nových přírodních N-lokalit, placených a provozovaných z veřejných zdrojů! N-aktivity jsou u nás po větší část roku spíš záležitostí vnitřních prostorů (sauny, wellness, atd.), těch pár teplých a slunečných dní to nevytrhne, lidsky natož ekonomicky. Á propó stavět N-hnutí pouze na ziskovém modelu je při nejmenším diskutabilní, nic proti soukromému podnikání …

Jenže počty mluví jasně a lákavější aktivity budou vždy nějak spojené s textilem a m.j. i komerční „erotikou“ ať chceme nebo ne! Náctiletí, sólo-muži, rodiny s dětmi či senioři ziskovost N-hnutí zachrání jen stěží … Tzn. v přírodě a „nadivoko“ klidně „zdarma“ resp. s „nulou“ (vždy ale bez jejího ničení a ne v zakázaných zónách!!!). Stejný ekonom. model lze použít i v klubových a spolkových zařízeních. Dále veřejné lokality vč. bazénů provozovat jen s přiměřenou ziskovostí (státem dotované-za dostupné vstupné) a komerční aktivity ponechat volně podle nabídky-poptávky (vždy ale jen v souladu se zákony, žádné otrocké -lidské a přírodní zdroje devastující či jinak kriminální a drogově-pornografické podnikání).

Budovat na veřejných N-plážích za „státní“ peníze např. „swingers zóny“ či zóny pro „sólo muže“ je jak nereálné tak nerentabilní, to ať si řeší trh a movití zájemci jak z řad provozovatelů tak návštěvníků (vhodných a relativně cenově dostupných lokalit je určitě víc než jedna, jen mít odvahu a sílu jak ke koupi tak k investicím a provozu – viz. např. kemp Úštěk).

Nahocení, zdravému rozumu i citu Zdar!

 
-

budoucnost

Vložil peťanpraha, 1. Září 2020 - 20:47

No, tak přinejmenším v této firmě jsem způsobil jistě bouři, nakonec v založené anketě je to fifty-fifty a další dny budou následovat, a to se teprve ukáže :). Jsou bazény, wellnessy, lázně, kde je aspoň několikrát týdně bezplavkový režim. A mnoho let. Zaplaťpánbůh za to. Takové je třeba podporovat. A dále to chce mít nějakou iniciativu, spolek, sdružení, právnickou osobu, schopnou účinně vzdorovat a klást požadavky. Protože v občanské společnosti kdo se neozve, vymře.

Já jsem zásadový, idealista. Nikomu svoje vidění světa nevnucuju. Ale nepřipustím, aby někdo mně vnucoval to svoje. Nad výsměchem paní Kateřiny se můžu jen bohorovně usmát.

 
-

Souhlas, ale ...

Vložil Sam De Bill, 2. Září 2020 - 10:33

Zdravím a gratuluji k odvaze a snahám a o nenásilnou propagaci N-životního stylu … Dovolím si jen malou polemiku nad Vaším tvrzením: „Protože v občanské společnosti kdo se neozve, vymře.“ Podle mých skromných životních zkušeností to tak zcela není, ale jistě platí, že kdo má silnější zastoupení a oprávněné požadavky dokáže mnohdy prosadit a získat více. Jenže v parlamentní demokracii zaplať Bůh ne vždy a všude! Protože m.j. všichni mají zákony daná stejná práva (i povinnosti) a tudíž i ochranu, zejména těch nejslabších, nezranitelnějších a bezmocných (dětí, seniorů, osob s nemocemi a hendikepy, bez majetku atd.). Máme v ČR v EU i ve světě řadu institucí a nástrojů, jak tyto osoby chránit a podporovat proti přesile a často i žel zvůli ostatních (mocnějších). M.j. i LGBT+ hnutí si prošlo touto cestou a pravda i díky semknutí se, propagaci a podpoře známých osobností je dnes ve většině vyspělých zemí dál a je na tom mnohem lépe než mnohá jiná „podobná“ hnutí a uskupení (o nudistech-naturistech raději ani nemluvě). Ale není nutné o tom vést dlouhé debaty a psát referáty, které stejně nikdo nečte. Stačí jedna dobře sepsaná petice s dostatečným počtem podpisů (i v e-podobě), zaslaná na správné místo a věci se „samy“ začnou hýbat správným směrem. Zejména v dnešní složité době má totiž málokdo čas a síly (natož finance) na víc než pouhé „přežití“ = cokoliv organizovat, zakládat, provozovat atd. (natož dlouhodobě a dotovat ze svého). Od toho si navíc všichni platíme stát a jeho instituce, aby nám pomáhaly, zatupovaly nás a prosazovaly naše oprávněné zájmy, které jsou v souladu se zákony. Což podpora a propagace N-životního stylu bez debaty je a odhadem cca 10% populace si zaslouží a má nárok na své zastoupení m.j. právě v návštěvních hodinách těch bazénů, které jsou (byly) stavěné i provozované hlavně z veřejných rozpočtů. Když ne rovnou v oněch max. 10% provozního času pro veřejnost, tak alespoň v oné minimální 1–2h, 1–2× týdně … Kdo by měl onu petici sepsat a organizovat její podepisování je věc diskuze, m.j. by to mohla být existující organizace ČFN, ale i kdokoliv jiný, ideálně s právním vzděláním a N-životním stylem (+ chvílí volna a chuti k vypracování a vyvěšení petice na web + adresou kam lze zasílat podpisy fyzicky i elektronicky a kam budou a kdy odeslány).

Nahocení Zdar!

 
-

dohra

Vložil peťanpraha, 10. Září 2020 - 15:53

V té firmě už nepracuju. Při vyhazovu mi HR řekla, že tohle je jeden z důvodů. Mou nabídku označila za těžký harassment.

Každopádně moje bývalá šéfová, která začala chodit na nuda, o této stránce i o tomto příspěvku ví.