NATURISTA.CZ

Přirozená radost ze života

-

Naturismus: zábava a svoboda nebo pár důchodců a úpadek?

Vložil om, 1. Říjen 2020 - 20:51

Server naturista.cz tu a tam navštěvuji již roky, zejména když chci objevit nějaké vhodné místo ke koupání. V poslední době mě napadlo, že bych sem i sem tam něčím přispěl, jelikož mě mrzelo, že provoz je zde celkově spíše menší.

Nahé koupání jsem měl vždy spojené s kontaktem s přírodou, se sluncem, s vodou, ale také se svobodou. Nejen svobodou těla, ale i mysli. Nějak jsem myslel, že podobně to mají i jiní naturisti.

Nicméně hned u svých prvních příspěvků z nichž byl hned ten druhý bez varování smazán, jsem se setkal s překvapivou nesvobodou – zmínil jsem několik příkladů z ciziny, konkrétně z Cap d'Agde, kde se bez problémů spojuje svoboda v nenošení plavek se svobodou v sexu, a navrhnul jsem, že by třeba podobný model mohl být pro řadu lidí přitažlivý i u nás.

Byl jsem velice překvapený, když byl můj příspěvek smazán s odkazem, že porušuje pravidla tohoto webu. Do pravidel jsem se podíval a zjistil jsem, že skutečně je podle pravidel zakázáno psát o sexu snad kromě tohoto blogu …

… promiňte, ale jsme tady správně ve dvacátém prvním století? Je toto web svobodných a svobodomyslných lidí? Upřímně, spíš mi toto pravidlo připadá jako ze země, kde zakázali zpívat!

Měl jsem v úmyslu napsat článek o letošní dovolené, během které jsme navštívili řadu naturistických lokalit v Německu a Francii. Mj. jsme s přítelkyní účinkovali v budoucím klipu na propagaci francouzského naturismu a nádherného naturistického kempu v údolí řeky Ardeche. Jelikož jednou z našich hlavních zastávek obrovské naturistické francouzské letovisko Cap d'Agde, kde se snoubí klasický naturismus se svobodou v sexu, nevím, jak takový článek napsat, aby bylo možné ho na tomto serveru zveřejnit.

Nevím, jestli je takový jen tento web nebo jestli jsou naturisti v Česku asexuálové? Třeba to souvisí i nepřitažlivostí naturismu pro mladé lidi … když to řeknu trochu lidově, tak partička nahých důchodců, kteří považují debatu o sexu za hřích asi moc mladých lidí nepřitáhne! Jinak, v Cap d'Agde je mladých lidí naštěstí zatím dost :)

Nechci tím nikoho urážet ani a priori spojovat naturismus se sexem, ve většině naturistických lokalit se žádné na sex orientované aktivity neodehrávají a je to tak dobře. I když myslím, že zejména mladší lidi se nudaplážích po očku okukují a večer či cestou domů nebo někde stranou u pláže takto získané vzrušení zúročí ;) Tím chci říct, že i na běžných plážích je spousta naturistů, která nejsou tak striktně asexuální, jako tento web. Budu končit, už jsem zkušený a vím, že tady se opět vydávám směrem, o kterým by se nemělo na tomto webu ani muknout.

Pointa je, že když už je naturismus věcí svobody, bylo by pro začátek fajn aby se mohlo na naturistickém webu alespoň svobodně psát.

0
 
-

Určitě to první - svobodná i vzrušující zábava!!!

Vložil Sam De Bill, 2. Říjen 2020 - 17:03

Jenže co naplat, stejně jako každý nemá odvahu na velkou „anonymní“ nuda pláž typu Lhota, plnou „čumilů“ a „úchylů“, tak další není zvědavý a ani nemá chuť či dostatečné libido na intimity, natož veřejně a už vůbec ne jako swingers či ve skupině … Toto je žel „nahá“ pravda a bez podobně smýšlejících „zvrhlíků“ zůstanou představy o jakékoliv verzi Cap de Agde v ČR jen v rovině neproveditelné utopie. Zkusit se sice může vše, ale i kdyby si nakrásně někdo na svém pozemku založil soukromou N-pláž (hlavně k erotickým účelům), zbývá mu ještě "maličkost"" zařídit si k tomu i pěkné počasí a dostatečný počet návštěvníků (nejlépe erotiky chtivých a platících) … V opačném případě nezbývá než se smířit s realitou a zaplatit si buď zájezd do N-resortu k moři, či aspoň návštěvu wellness, sauny, bazénu nebo rovnou SW klubu aspoň v rámci Prahy (ČR)!

Nahotě a svobodě (i sexuální) Zdar!

 
-

Rozumím tomu

Vložil peťanpraha, 2. Říjen 2020 - 20:57

Důvod, proč se na tomto webu eliminují zmínky o sexu, jsou z toho důvodu, aby nevznikal dojem, že nudapláže jsou místem konání swingers. Což by pro potenciální návštěvníky, hlavně rodiny s dětmi, mohlo působit strašně kontraproduktivně. Tohle chápu a s ohledem na pozitivní cíl tohoto snažení i podporuju.

Nicméně dovolím si obecnou poznámku. Jsem totiž na rozpacích, lépe řečeno v jedné věci naprosto schizofrenní. Protože pocházím z kultury Evropy, jsem zvyklý na zdejší tradice, které velí, že sex radovánky v přítomnosti dětí jsou něčím absolutně mimo. Ovšem otázkou je vlastně, proč. Nebudu zabíhat do podrobností, zkrátka klíčovým aspektem je předčasná sexualizace dětí, která má zhoubný účinek. Děti namísto toho, aby se věnovaly dětským hrám a dětskému světu, by se věnovaly zájmu o něco, na co mají ještě hromadu času.

Jenže například u jihoamerických indiánů je to věcí zcela otevřenou a netajenou, včetně před dětmi. A nikdo k úhoně nepřichází.

Sexuologové údajně tvrdí, že pohled dítěte na nedeviantní sex aktivity nevedou k újmě dítěte. Nevím. A rozhodně nejsem tím, kdo by po něčem takovém volal. Takže budu rád i nadále, pokud i tento web přispěje k tomu, že lidi nebudou zaměňovat naturizmus se sexem. Stačilo mi, že mě kvůli tomu vyhodili z práce a mou nabídku na naturistické aktivity označili za silný harassment.

 
-

Chaos kolem nahoty v současné době

Vložil admin, 3. Říjen 2020 - 6:45

Ten Váš swingers-komentář nebyl umazán kvůli porušení pravidel webu, ale kvůli porušení zásad naturismu. V současné době se nahota spojuje čím dál více se sexem a naturistické lokality tím značným neprávem trpí. U většiny populace je nuda pláž sebrankou deviantních jedinců, kteří stylem „každý s každým“ vedou svět k záhubě. Nahota se prostě háže do 1 pytle se vším zlem planety. Sám jsem za desítky let prošel skoro všechny n-lokality u nás, bavil se se starousedlíky, kteří pamatují dlouhé roky na jejích plážích a mám docela jasnou představu.

Pokud označíte Naturista.cz jako asexuální a možná i impotentní, asi mu tím vůbec neublížíte a život půjde dál. Jestli ale chcete opravdu aktivně sex pláže propagovat, tak se prosím odeberte na nějaký k tomu určený web, skupinu sociálních sítí a tam na toto téma můžete diskutovat. Co se týče Hostivaře, kontaktujte pana majitele Bergmanna a svůj návrh mu předložte, od něj se dozvíte daleko víc než z nekonečných a nikam nevedoucích internetových diskuzí https://www.hostivarskaprehrada.cz/kontakty/ Sám jsem s ním jednal a opravdu musím říct, že to je mladý, moderně myslící člověk, který je otevřený vyslechnout jakékoli myšlenky. Dotazy byly svého času taky na swingers prostory během Nocích naturistů v Aquapalace, ty ale tehdejší ředitel Radek Steinhaizl odmítnul a já se mu nedivím. Swingeři by si měli svoje pláže, místa vytvořit sami pro sebe, mimo naturistické lokality.

Jestli jste chtěl na Naturistu napsat článek o Vaší dovolené, tak budete včele vítán, ale bez sexuálních zážitků.

Když jste už v titulku zmínil slovo „zábava“, tak mě napadlo úsloví, že „Sex je zábava chudiny“.

 
-

Díky, Ivoši. Já si též

Vložil peťanpraha, 3. Říjen 2020 - 7:38

Díky, Ivoši.

Já si též nepřeji, aby se naturistické pláže proměnily ve swingers (a pro rodiny tedy no-go) zóny. Nepřeji si, aby na nudaplážích byly koutky pro swingers. Nepřeju si, aby naturistické aktivity byly spojovány se sexem. Přeju si, aby nudapláže byly otevřené všem zájemcům, kteří se umí chovat na úrovni. Obtěžování jiných lidí předváděním sex radovánek k tomu ale nepatří. Možná v jiné době, v jiné společnosti bych neměl nic proti odděleným zónám. Ale v této společnosti je to nemyslitelné. Účelem není hrát si na nositele nějakých hodnot a idejí, ale dostat na nuda co nejvíc lidí.

 
-

Pravdu máte víceméně všichni

Vložil PetrS, 3. Říjen 2020 - 10:01

Nejsem rozhodně žádný puritán – sex považuji za přirozenou součást života jako všechno ostatní. Ovšem myslet si, že na nudu přilákám mladé, když jim tam zřídím swingers pláž, to je teda dobrej úlet! [Smích] Mladí lidé dnes žjjí úplně jinak. S očima přilepenýma k displejům svých mobilů či PC sledují nepřetržitě sociálních sítě, mastěj hry nebo si pastěj péro u porna. Kouřej e-cigarety, užívají povzbuzující drinky a antidepresiva. Na šukání v reálu, pití alkoholu, kouření klasických cigaret a užívání drog už dnes nemají vůbec čas a nakonec ani sílu.

Problém naturismu dnešní doby je podle mě:

  1. celkový odklon od naturismu způsobený proměnou společnosti a změnou životního stylu lidí
  2. nemožnost v našich podmínkách konkurovat přímořským letoviskům
  3. neustále se zhoršující kvalita vody v rybnících a jezerech, která už přes 20 let jde neustále vytrvale doslova do kytek (fosfor)

Nic z toho nemáte šanci tady významněji ovlivnit.

Osobně si rád přečtu reportáž z Cap d'Agde. Ostatně, nikdy jsem tam ani nebyl, ale sex by asi neměl být středobodem onoho článku – k tomuto účelu existuje spousta jiných webů. Pokuste se rovněž vyvarovat výrazů jako „taká jebačka na pláži“ a nahraďte je vhodnějším slovem „súlož“, hej. [Spiklenec]

 
-

Pravda a Lež?!

Vložil Sam De Bill, 7. Říjen 2020 - 18:11

Zdravím Vás PetrS!

A díky za Váš podnětný názor. Pominu filozofické rozbory pravdy a lži, soustředím se na podstatu N-hnutí v 21. století a chování populace (nejen mladé věkem). Je mnohem více možností jak a s kým/čím trávit svůj čas prací (učením/se) i volnem, než kdy dřív. Každý člověk je navíc vždy něčím odlišný (jedinečný), věk nerozhoduje! Tudíž opravdu není na místě lidi „škatulkovat“ (házet do jednoho „pytle“) a hledat snadná vysvětlení i řešení. Protože různost a tím i složitost „všeho a všech“ také logicky stále narůstá. Většina potíží dneška i do budoucna má kořeny více či méně daleko v minulosti a řešení je tudíž také na dlouho (roky, desetiletí či staletí), podmíněné jak ekonomicky tak změnou myšlení, chování (tzv. generační výměna). Vše se navíc řídí cykly vzestupů a pádů (od počasí po byznys) … Zdaleka nejsou jen oficiální a placené lokality navíc se špinavou vodou, někdy a někomu stačí i malý jez na potoce (na vyžádání rád sdělím souřadnice). A dalších nespočet „volných míst zdarma“ je k dispozici v režimu 24/7/365 v lesích, na lukách atd. (žel bez vody, tu si musíte donést v batohu, na kole či v autě s sebou). Vnitrozemské a přímořské destinace nebývají z principu přímí konkurenti, jedná se o trochu odlišné segmenty, ne každý vč. mě má raději slanou vodu, vedra, davy lidí, předražené a špatné pivo a úmornou cestu autem či busem atd. (o letadle a šikaně na letištích radši ani nemluvě=zlatý leč pomalý a drahý vlak)! Tzn. sečteno a podtrženo „úplnou Pravdu“ nemůže mít „nikdy+nikde+nikdo“, ale tu svou si musí více méně „pracně“ najít a obhájit každý sám? Stejně jako právo na kus štěstí a místo u vody, v lese atd., kde pak konečně může po libosti a svobodně dělat vše, co je v mezích platných zákonů (vč. těch nešťastných skupinových orgií-či vznešených obřadů Slunce a Luny?!).

N-Zdar! (alias Nahotě zdar)

P.S. Není ti hey? Tak si zatrtkej!!!

 
-

Swingers určitě NE

Vložil Horác, 3. Říjen 2020 - 20:45

100pro souhlas s adminem, peťanem i PetrSsem. Ať si dělá kdo chce, co chce, kde chce, ale NE na našich nuda plážích nebo tomhle webu. Jinak naše pláže, web i naturismus do budoucna pohřbíme navěky…

 
-

Re: Nuda pláže

Vložil pat66, 5. Říjen 2020 - 14:44

Taky souhlasím, s tím, že grupáč na plážích ne a že s úpadkem naturismu toho moc nenaděláme, prostě to je duch doby a obliba nahoty se určitě někdy zase vrátí, v jiný čas. Jinak ono udělat extra část pláže pro swingers na těch našich malých n-plážích, tak by pro ty ostatní toho moc nezbylo, už takhle jsou dost malý. Ani si nemyslím, že by o to byl nějaký velký zájem. Co já bych spíš uvítal, kdyby tady vznikla nějaká oficiální turistická n-stezka, alespoň jedna .

 
-

nápady

Vložil peťanpraha, 6. Říjen 2020 - 20:02

N-stezka je určitě fajn nápad. Napadlo mě (ale není to asi realizovatelné) udělat něco na způsob organizované akce typu „den otevřených dveří“. Totiž když chce nějaká organizace, sdružení na něco upoutat pozornost, nechá veřejnost se s tím seznámit. Takže mě napadlo udělat nějakou akci s cílem seznámit veřejnost s tím, jak to např. chodí na nuda, že tam nemusí dámy (slečny) se bát jít samy a totéž mamky s dětmi. Dohodnout se s dobrovolníky, vyčlenit jednu nuda a organizovanému zájezdu veselou, hravou formou ukázat, jak se věci mají. A samozřejmě náležitě medializovat. Když lidi uvidí, že naháči jsou v pohodě, že nejsou čumilové a že si dokážou i sami ze sebe udělat legraci, pak by to mohlo oslovit veřejnost.

A nemusí se zvát veřejnost. Můžou se pozvat novináři. Jenže, a to chápu, naráží to na ten problém, že jen málokdo se chce takto prezentovat třeba v televizi. Já bych s tím asi taky měl problém. Bohužel psaná forma je ale k ničemu.

 
-

Dobré nápady nad zlato (či sůl)!

Vložil Sam De Bill, 7. Říjen 2020 - 16:07

Zdravím Vás pane Petře!

Určitě se i mezi nudisty (naturisty, naháči) najde dost extrovertů až exhibicionistů, ochotných se předvést v plné nahotě a poreferovat zástupcům medií o čem že je nejen jejich nahý životní styl … V tom opravdu zásadní potíž nevidím … Spíš v nezájmu, resp. celkovém přesycení informacemi (i nahotou) v celém počátku nynějšího 21. století … Prostě všeho je všude moc a lidé už jsou unavení a „zblblí“ neví co si vybrat a čemu věřit. Dřív jsem hlídal obchody s potravinami a nezřídka se stávalo, že zákazníci stáli přímo před zbožím, které chtěli a „neviděli“ ho (tomu se prý odborně říká „selektivní“ slepota)… A ani já jako „profík“ pracující „léta“ ve stejných prodejnách jsem často hned nenašel a neviděl co jsem potřeboval … 200 typů jogurtů, 100 druhů sýra a i „obyčejného“ chleba je na výběr víc jak deset druhů!!! A teď to vztáhněte na „cokoliv“, prací počínaje, přes zábavu až po výběr bydlení, dovolené či partnera/ky (či obojího, podle „chuti“) … Je až s podivem, že vůbec něco dokáže obstát a přetrvat, jako Plzeňský Prazdroj či nudapláž na Lhotě … Zvát „zájemce“ či média a „předstírat“ před nimi umělou „pohodu“ s ne+placeným komparzem opravdu asi nemá význam, „potěmkiád“ je nejen v rámci ČR beztak až příliš … Co má smysl a zvládne skoro „každý“ je nabídnout sám sebe, své zkušenosti, volný čas i prostředky k čemukoliv „navíc“. Od nahaté procházky, přes nahaté utkání třeba ve stolním tenise (stolním fotbálku) až třeba po nahaté disco, pokud má někdo větší prostory (byt, stodolu atd.) … Ale žel většina lidí se dnes bojí nejen Covidu-19, ale i sousedů či vlastního partnera/ky a svůj prostor (bazén) čas a „peníze“ tak nenabídne ani příbuzným, natož cizím „naháčům“ …

Tož tag, jedni orají, vláčejí, sejí a sečou i vymlátí, vymelou a upečou … a druzí jim jen seberou a snědí výsledek jejich těžké práce (koláče i chleba) … A taktéž např. jejich léta udržovanou divokou N-pláž, postaví si tam sklad, garáže, rekreační chatky či jinou komerční „opičárnu“, protože peníze vládly, vládnou i budou vládnout vždy, všude a všem (všemu)!!!

Sbohem a šáteček!!!

 
-

Adolfeenova rebélie na nuda

Vložil peťanpraha, 8. Říjen 2020 - 11:10

Marku, s tím přesycením máš pravdu, ale taky jsem nezmínil, že způsob podání musí být naprosto originální. A jeden mě napadl.

Co přinesl korona kríže, která nás hrýže, je Adolfeen. Teda ten existoval před korona fírem, ale až s příchodem karantény se do toho Dominik opřel. Zatímco za půl roku existence měl Adolfeen pár set, resp. jednotky tisíc sledujících, dneska je to skoro 200 tisíc a některá fideá s ným už fidely zwei milionen menschen. Je to naprostá blbost, řeklo by se, ale prodaná takovým způsobem, že jsou z toho všichni paf. Lidi si kupují roušky s nápisem Nečum na mě, krytény na debily s Adolfeenem nebo stejným nápisem, to samé trika, komerční firmy platí Dominikovi za reklamu prostřednictvím Adolfeena, založenou na nějaké rebélii. Track Nečum na mě byl svého času jedním z nejúspěšnějších v rádiích. Adolfeen bude mít pořad pro děti na ČT. A také noční show. Od té doby, co je na Inštagramu, už musel rozdat asi hundrt thousand autogramů.

Jinak řečeno, přijít s něčím novým, neobvyklým. Nebo s něčím starým, ale nově pojatým. A jakmile se z něčeho stane hit, nebude na nuda k hnutí.

Jsem pro, pozvat Adolfeena, aby provedl na nějaké nuda nějakou rebélii. Jsem s Dominikem v kontaktu, stačí říct :) Ale je mi to jedno a hlavně na mě nečumte. [Vyplazený jazyk]

 
-

Asi tak ...

Vložil Sam De Bill, 8. Říjen 2020 - 15:27

Vážený a milý Petře!

Předně Ti moc děkuji za Tvůj čas, nápady a za to, že máš stále ještě chuť a elán o věcech vést polemiku (snášet i kritiku a nepochopení) … Ale domnívám se, že kromě „přesycení“ všech a všeho „vším“ se nejen v otázce přístupu k nahotě (vlastní i cizí) jedná především o generační záležitost. Jako ročník 74´ pomalu začínám sám sebe počítat mezi naháče-seniory, včetně své nechuti k novotám typu FB, Instagram apod. (vč. DJ Roxtara-není to osobní!) a celkově k moderní „virtualitě“ … Dávám jednoznačně přednost realitě a skutečným akcím, byť jen pro pár lidí (jako např. N-procházky), před X-tisíci či milióny tzv. lajků, folouverů apod. „chimérám“ … Opět není to nijak osobní, prostě to jde mimo mě.

Ale souhlasím s Tebou aspoň v tom, že N-hnutí se má a může propagovat různě a to i v různých cílových skupinách … S touto, prezentovanou panem Dominikem Turzou se opravdu necítím být nijak propojen, jeho videa na YT („Nečum na mě“ a „Corona Firus“) jsem bez následků na mé duševní zdraví zvládl sledovat jen prvních cca 10 vteřin … Opět nic ve zlém a natož osobního v tom nehledejte, jsem už prostě jiná generace a tudíž mě oslovují a zajímají jiné věci, jiní lidé atd.

Pokud to ale pro mladé (nejen tělem) bude mít smysl a hlavně půjde o autentickou věc vycházející z jeho vlastního přesvědčení, proč ne, snad to může věci „N-hnutí“ i pomoci?!

Ale velmi varuji před nechtěnou, placenou „parodií“ vyrobenou jen na „kšeft“ a za peníze či pro „slávu a lajky“?! Nebo ještě hůř právě tak, aby si mladí mysleli asi toto: „Nudapláže a nahota jsou super kůl a seksy, protože to propaguje DJ XY na Youtube i jinde a můžete tam dělat "cokoliv“, od kouření „trávy“, přes „kálení“ lidem na hlavy až po skupinové „orgie“ …"

Takže asi tak!?!

N-zdar!

 
-

Adolfeen

Vložil peťanpraha, 8. Říjen 2020 - 19:37

Souhlasím, že udělat nějakou naturizmus znevažující show je kontraproduktivní. Nicméně rebélie v podání Adolfeena by nemusela nutně znamenat to, co píšeš.

Napadlo mě udělat takový film, jako je francouzský Tání sněhu. Roztomilý dětský příběh z prostředí naturistického kempu. Ale to by někdo musel udělat. Slovy se to neudělá.

 
-

Pozitivní světlo na konci tunelů (nejen kvůli Covidu-19)

Vložil Sam De Bill, 11. Říjen 2020 - 17:24

Opět tě zdravím vážený kolego Petře!

A s tebou i všechny další čtenáře a čtenářky … Nejen v Bibli je na počátku „všeho“ Slovo, které nemusí být přímo od Boha. Ale přesto nebo právě proto je slovo mocnější než meč a jeho pouhé vyslovení může udělat zázrak,ale i zabít. Navíc každý má „bojovat“ jen s takovým „problémem“ na který právě stačí … Tzn. že ne každý má prostředky nebo čas na to, aby cokoliv fyzicky organizoval natož realizoval … Zato bez dobrého „scénáře“ se nepodaří nejen žádný film, ale ani nic podobného … Vztaženo k N-hnutí, nemusíme hned pořádat masové akce ale ani mnohem skromnější N-výlety pro „pár“ nadšenců … Natož hned natáčet hraný film do kin … Ale pokud umíte napsat námět příběhu, někoho znáte, věci se pak mohou dát samy do pohybu, může stačit i trefný komentář (příspěvek) třeba na webu Naturista … Zde m.j. vycházel kreslený vědecko-fantastický příběh s tématikou nudismu-naturismu. Podobné dílo zaměřené na mladší by je mohlo oslovit i snáze a levněji než nákladný hraný film nebo videoklip s hvězdným DJ Dominikem T. Který, pokud navíc sám není přesvědčený „naháč“ těžko může opravdu kohokoliv dalšího přesvědčivě přivést k lásce k N-żivotnímu stylu … To spíše a lépe zvládne každý z nás, osobním příkladem ve svém okolí … N-Zdar!