NATURISTA.CZ

Přirozená radost ze života

-

Návod na instalaci nudapláží do navigace TomTom

Vložil Mirda, 18. Červenec 2012 - 15:11
Obrázek uživatele Mirda

Požádal mě Ivoš o vytvoření jednoduchého návodu na instalaci bodů zájmu (POI) – nudapláží do navigací TomTom. Pokusím se jej tedy nějak jednoduše popsat, snad se to bude dát pochopit.

Aktuální soubor s daty najdete zde: www.poi.cz (Najdete zde i spoustu dalších zajímavých bodů, jejichž instalaci vpodstatě lze provézt dle tohoto návodu, pouze je třeba kliknout na tlačítko Zruš filtr)

Teď k samotnému návodu:

  1. Připojíme navigaci k počítači a zapneme ji.
  2. Na dotaz navigace, zda se chce připojit k Počítači odpovíme ANO
  3. Nyní klikneme na tento odkaz: http://www.poi.cz/index.php?…
  4. Poté klikneme na ikonku
  5. Opíšeme kód a klikneme na tlačítko Ověřit
  6. Klikneme na uložit
  7. Vybereme vlevo ikonku Tento počítač, pak buď Internal, případně Vyměnitelný disk, podle toho, kde máte uložené mapy, to poznáte podle toho, až rozkliknete jednu z těch možností. 
  8. Zde vybereme složku s mapou – obvykle má název dle toho, co máte zakoupeno. Na ilustračním obrázku je Europe2GB, může tam být například CZ-SK-PL (případně kombinace), Western_and_Central_Europe_2GB, a podobně. Na tu klikneme a dáme uložit.
  9. Vrátí se nám to zpět na předcházející nabídku. Tady klikneme na tlačítko Zpět na Index
  10. Nyní klikneme na ikonku naturisty, která je vlevo vedle názvu Nudaplaze 
  11. Počítač si pamatuje, kde jsme ukládali naposled (měla by to být stejná složka, jako samotný soubor s daty) a tak jen klikneme uložit 

Poté stačí jen standartním postupem odpojit navigaci stejně, jako například flesh od počítače a mělo by být vše OK. Pokud jsme uložili soubory s daty do správné složky, tak se nově přidané body zájmu – nudapláže objeví v mapách. Pokud ne, tak je potřeba postup zopakovat a vyzkoušet jinou složku v bodě 7.

Tento postup je pro windows XP, pro Windos 7 by měl být sice obdobný, ovšem ilustrační obrázky jsou tím pádem k ničemu.

Nedoporučuji použít postup v prohlížeči FireFox Mozila, neboť ten má obvykle nastaveno stahování přímo do složky na disku a nenabídne možnost uložení přímo do GPS. V tom případě je třeba po stažení souborů přejít do oné složky a oba soubory (CZ-Nudaplaze.bmp a CZ-Nudaplaze.ov2) zkopírovat běžným způsobem do složky v navigaci viz bod 7.

Snad se to alespoň někomu dle mého návodu podaří. V případě, že se nebude dařit dejte mi vědět, nejak bych se pokusil pomoci.

Mirda
0
 
-

Díky za návod instalace do TomTomu

Vložil zurek (bez ověření), 21. Červenec 2012 - 15:10

Náhled navigace BZNáhled navigace BZ Díky moc Mirdo za návod.

Instalace u mně proběhla více méně bez problémů a teď už stačí zadat „Navigovat do nejbližšího BZ“ a vyrážíme. Připojuju otisk displeje navigace, jako důkaz, že to fakt funguje.