NATURISTA.CZ

Přirozená radost ze života

-

Nevím jestli to adminové stihli na chatu přečíst

Vložil Roland Jitka, 13. Listopad 2011 - 15:50

Šlo by protáhnout Titulní stranku Naturisty až dolů? Takto se tam vejde jen deset článků a protože teď jsou bazenové akce, tak bude rychlejší rotace článků. Navíc dát chat až dolů, až za strankování 1–9 protože na chatu občas přispívají lidé ,jejichž přispěvky když admin rychle hned nesmaže, působí kontraproduktivně. Spočítal jsem si, že by takto mohlo být na titulce zhruba o cca osm článků více. Místo na to je. Samozřejmě jen Adminové ví jaká je jejich čtenost a jestli tahle přestavba má cenu. Pro pisatele by cenu měla, jelikož když článek zmizí z titulky, myslím si jako by nebyl. (ale je to jen můj názor)

0
 
-

Čtenost článků

Vložil zurek (bez ověření), 13. Listopad 2011 - 18:13

Pane kolego, tady je zásadní mýlka o čtenosti článků. Článek když vyjede, tak je samozřejmě v maximální míře čtený. Křivka ale 2., 3. den prudce klesá a po týdnu je čtenost na úplném minimu. Takže pokud je dnes článek Primorsko Bulharsko přes 1 měsíc na titulce, tak se na ní už min. 3 týdny téměř nečinně poflakuje. O prodlužování titulky tedy není vůbec řeč.

Chat bych nejradši zrušil, ale v rámci utužování odolnosti nervové soustavy ho tady ještě nechám. Bude tady jak je, notoričtí „diskutéři“ si ho najdou i kdyby byl psaný černou křídou v komíně.

 
-

re: čtenost článků.

Vložil Roland Jitka, 14. Listopad 2011 - 0:32

Děkuji za Info. Tyhle informace jsem nevěděl a neměl. Z toho důvodu tam byla podminovací věta jestli to má cenu. Chat bych nerušil občas se tam objeví technický a přinosný dotaz. [Úsměv]

 
-

Ještě ten chat

Vložil JirkaRybka, 14. Listopad 2011 - 13:58
Obrázek uživatele JirkaRybka

Chat – no budiž, i když v podstatě vůbec není součástí tohoto webu, je to cizí „cihla“ prsknutá do stránky, a taky se hodně divím že toto Ivoš připustil, při jeho všeobecně známé nechuti k jakékoliv i serióznější diskusi. Pokud se tam ale „občas objeví technický a přínosný dotaz“, tak je právě na nesprávném místě, protože z chatu rychle zmizí (pokud si ho vůbec někdo povolaný stihne všimnout), a bude tedy v budoucnu kladen znovu a znovu bez vyhledatelné dřívější odpovědi, a přidělá adminům práci s neustále opakovaným odpovídáním na totéž.

Pokud jde o umístění, je to dané strukturou systému, přemístit chat pod stránkování by především znamenalo překopat strukturu stránky a naprogramovat v ní zcela novou oblast, kam by se daly podobné bloky umísťovat. Toto není „jen tak libovolně v texťáku napsaný“ dokument. Počet článků by jistě zvednout šel, ale jak psal Ivoš – obrat je mnohem delší než popularita položek, a to nemluvím o tom, že titulní stránka je velmi navštěvovaná a tedy by neměla být zpomalována zbytečně vysokým počtem položek ke zpracování. (A mimochodem, co je to „až dolů“? Stránka vysoká na 4 obrazovky je myslím až dost, takže spíš asi byl myšlen poměr vůči postranním sloupcům – ten se ale mění podle šířky monitoru (nebo měl by, kdyby přítomnost cizího chatu tuto ohleduplnost stránky k menším monitorům nezabíjela), a hlavním problémem je zde spíš neúměrné množství různých dodatečných přídavků v těch postranních sloupcích – původně to vyvážené bylo, ale během let toho tam přibylo trochu hodně.) Starší články jsou snadno přístupné podle témat a regionů (což mimochodem není na Drupalu zdaleka samozřejmostí), a myslím že je to i rozumnější klíč k archivnímu materiálu než pořadí vzniku.

Jen jsem tu napsal pár myšlenek, nic proti ničemu. Velké změny asi teď stejně nebudou. [Spiklenec]

 
-

Re. Chat a podobně.

Vložil Roland Jitka, 14. Listopad 2011 - 18:51

Díky Jirko za vysvětlení, ale už jak psal Ivoš a seznámil mně se čteností článků, mi bylo jasné, že to nebyl dobrý nápad, protáhnout titulní stránku. Technicky, jak si mi vysvětlil je to obtížně proveditelné a z hlediska čtenosti zbytečné. Jako bych nic neřekl. Na rychlost stránkování (načítání stránky) jsem nějak nepomyslel. [Úsměv] Chat bych zase až tak nezatracoval , jelikož slovní exibice některých jednotlivců se odehrají na chatu a během pár hodin zmizí, kdežto když chat nebyl, rozebíraly se blbosti delší dobu, než někdo diskusi zavřel. Uvedené se od instalace chatu nestalo. Spoustu otázek na chatu dokáží zodpovědět lidé co jsou tady více než jednou, takže adminové zase tam moc práce nemají ohledně odpovědí. Když je to opravdu důležité jako informačně, tak se dotazy a odpovědi objeví v diskusích blogu atd. Přesto díky za vysvětlení. Mějte ty i Ivoš hezký večer. [Spiklenec] čau Roland

 
-

Cihla chat a další služby

Vložil bledule (bez ověření), 20. Listopad 2011 - 12:48

Myslím, že blueboard.cz nabízí zajímavé služby a dají se otevřít v novém okně. No mne se více líbí návštěvní kniha, dá se uchovat až 300 vzkazů zadarmo a každý může reagovat na příspěvky k hlavnímu vzkazu (vláknu), má to systém a tahle „cihla“ dobře funguje. Je lepší než současně používaný ShoutBoard od této firmy -malý vzkazníček vydávaný zde za chat. Spravování adminem/nama je stejné jako v současném chatu. Mám s touto službou http://blueboard.cz/sluzby-kniha dobré zkušenosti a mohla by být pro naturistické debaty přínosem. Nebo očekávám vyvrácení mého nápadu. Současně vím, že je to zodpovědnost i odvaha nechat veřejně promlouvat naháče, když mezi nimi mohou být i úchylové.

 
-

Využívat externí služby není záměr

Vložil zurek (bez ověření), 20. Listopad 2011 - 13:02

Každý, kdo myslí provozování www stránek vážně, tak nevyužívá externí služby. Ten chat jsem sem dal, protože než bysme to tady stvořili, tak by uběhlo spoustu vody… Třeba se někdo ujme instalace chatu z Drupalu. Moje priorita to není, tak tomu nechávám volný průběh.

Jinak samozřejmě čím víc stránek na serveru, tím lepší hodnocení vyhledávačů, tím více návštěvníků, tím více naturistů atd. Takže externí odkazy a služby jen za oboustranné výhody a služby jen v nejnutnějších případech. Diskuzí, možnosti komentářů atd. tady máme víc než dost.

 
-

Jenže ta externí služba

Vložil bledule (bez ověření), 20. Listopad 2011 - 14:01

Jenže ta externí služba „cihla“ či chat tu již funguje, chápu, dá moc práce k uhlídání. Mým záměrem bylo jen zdokonalit funkce zde na naturistovi nápadem. O nějakých výhodách ve vyhledávačích jsem nepřemýšlela. Vzhledem k tomu, že není třeba registraci, je diskuse více otevřená, ať se jedná o ShoutBoard nebo o Knihu, pak je tu určité nebezpečí nevhodných příspěvků. Vlastně Kniha hostů bývá na všech web stránkách, tak nač se bránit?

 
-

Chat cihla

Vložil Roland Jitka, 17. Prosinec 2011 - 23:58

Od té doby co je tady chat, tak nevznikla žádná kontraverzní diskuse, kterou by někdo musel zavřít. Pár exotů se našlo co tapetovali na chatu hlouposti a sprosťárny, ale ty to přestane bavit rychle, jelikož jsou zde civilizovaní lidé. Chat se rychle smázne a zoufalec odejde. Myslím si, že chat má jistý smysl a jeho existenci bych ponechal tak jak je i když je to určitá cihlička pro web, jak říká Jirka Rybka a Ivošovi to trénuje odolnost nervové soustavy. [Spiklenec] My ostatní jsme za něj rádi.