NATURISTA.CZ

Přirozená radost ze života

-

Plovoucí sauna na Vltavě a další mobilní sauny

Vložil Anonymní, 25. Únor 2014 - 7:40

Mobilní sauny.
Ruské mobilní sauny
Až vám bude ze saunování příliš horko, tak si zajeďte do zcela unikátního hotelu poblíž kanadského Quebec City Hotel de Glace

Plovoucí sauny na Vltavě, projeďte se na lodi a přitom se vysaunujte:


Největší sraz mobilních sauňáků světa!


Pravda o sauně (závěrečný díl, ČT2):


Nově postavený hotel pouze ze sněhu a ledu v Laponsku:


Serafin byliny v sauně:


H3T Architekti projektují sauny za jízdními koly, jako plovoucí ostrovy, nebo jako přívěs za osobní auto:


V sudové sauně:
T
0
 
-

Gymnofobie vs. osvěta

Vložil M.Dr., 25. Únor 2014 - 9:47

Gymnofobie v naší společnosti dosahuje tak obludné rozměry, že ani ve videu o saunování nesmí být vidět nahý člověk. Pak to dopadá tak, že ve videu „Řeka ve městě“ vycházejí mladí muži ze sauny do vody v plavkách… toto když vidí neznalý člověk, tak ho to jen utvrdí v přesvědčení, že jít do sauny v plavkách je normální.

Dámy ve videu „Serafin byliny“ zase dělají jinou chybu – nemají plachtu pod nohami. Z tohoto si zase člověk vezme poučení, že důležitější je se do plachty pořádně zabalit, než dbát na hygienu tím, že mám plachtu pod celým tělem.

Pak se nedivme, že se osvěta ohledně saunování míjí účinkem. Člověk si spíše zapamatuje to, co viděl, než co mu někdo řekl nebo četl v pravidlech saunování.

Ale jinak jsou ta videa zajímavá.

 
-

To je fakt vtipné

Vložil Jarda2, 25. Únor 2014 - 11:40

jak na videu ten pán v plavkách vyleze ze sauny a říká že to je „výborný zážitek“. Já jsem byl předloni na dovolené v hotelu kde byla zadarmo k dispozici kvalitní sauna i pára povinně v plavkách a byl to pro mne tak příšerný zážitek že jsem tam za 14 dní pobytu vlezl jen jednou a to asi tak na 2 minuty [Tmavé brýle]

 
-

Vhodnost oblečení a neoblečení všeobecně.

Vložil Roland Jitka, 25. Únor 2014 - 13:47

Vůbec ze zdravotního hlediska neschvaluji saunování v plavkách. Zdá se mi to jako holý nesmysl postrádající logiku a popírající vůbec smysl saunování. Na každou činnost je potřeba zvolit vhodné oblečení či neoblečení. Do bazénu taky nepůjdete ve svetru a lyžovat v zimě běžně taky asi nebudeme v plavkách. Tepláky nezvolím na návštěvu divadla nebo plesu a na fotbalový zápas taky nepůjdu ve fraku s motýlkem.

Přesto se najdou recesisté, co po fotbalovém hřišti pobíhají nazí, do divadla půjdou v montérkách a lyžovat budou nahoře bez. Stejně tak se najdou lidé, co do sauny oblečou plavky a připadně zvolí i jiný zahalující se oděv, či ručníky a osušky použijí jinak než správný saunař.

Problém je ale vcelku možná jinde. Hlavně tedy v hlavě všech těch, co zvolí oděnost či neoděnost absolutně nevhodně. Jen málokdy to vše, co jsem výše popsal je omylem, neznalostí a náhodou.

Je třeba si uvědomit, že pro nás je naturismus životní styl a nahotu propagujeme skoro všude kde je to vhodné a idealním stavem by byla nahota skoro všude a všech.

Neexistuje životní styl textilní, jen se prostě člověk stydí (i když tak málokdy agumentuje a bojí se to slovo použít). Někdo hodně a někdo ještě více. Proto se dělají absolutně nelogické věci a činnosti „v souvislosti jako s nahotou“ kdy člověk nechce být nikým spatřen. Myslím že i dotyčný ví, že dělá věci, které ho poškozují, zesměšnují či degradadují v očích ostatních, ale hlava si poručit prostě nedá. Přikazuje mu dělat stejné nesmysly i přiště, protože je tak naprogramována. Nezmění to ani ošetřující lékař, ani pokyny v sauně, či dobrá rada zkušených. Přes toto prostě nejede vlak.

I jako naturisté máte jistě nějaké oblečení, které by jste si na sebe prostě neoblékli. Stejné to mají lidé pro něž je vrcholem nahoty stav co největších jednodílných plavek. Nemyslím jen ženy, ale třeba také bermuďáky.

U mně je to jako skoro nemyslitelný stav, vidět mně v obleku. Ač pracuji již přes dvacet let v oblasti, kde se oblek předpokládá, prostě tam kde je třeba obleku vůbec nechodím. Jediné kdy jsem toto porušil byla moje svatba (na nálehání úplně všech z rodiny včetně budoucí manželky) před skoro pětadvaceti lety, kdy jsem na pár minut obřadu, tento nenáviděný kus hadru na sebe s protesty navlékl. Se velkou radostí jsem ho ze sebe za pár minut zase sundával. (Původně jsem navrhoval naturistickou svatbu, což rok po revoluci už bylo možné, jen jsme bohužel nenašli ani dva naturistické svědky.)

Každý jsme trochu jiný. Někdo rád oblek (společenské šaty) nosí, jiný zase pantofle a montérky. Mnozí rádi chodí bosí a v kraťasech, nebo mají za každých okolností rifle. My zase prostě rádi nenosíme na sobě nic. Ani jednu z kategorií lidí nejde povýšit na obecně jediné správné.

Takto je třeba se dívat na lidi, kteří prostě nějaký kousek oblečení nebo žádný kousek oblečení prostě ne(mají) rádi z principu. Nikoliv pouze jako viděním naturistického stylu života. Oni se na nás koukají úplně stejně a mnohdy si také možná klepají na čelo, když vidí co děláme my.

 
-

Rolande, máš pravdu,

Vložil M.Dr., 25. Únor 2014 - 20:29

ale já si myslím, že lidé na těch videích jsou oblečeni jen proto, aby to mohlo jít do televize a na YouTube a mimo natáčení jdou do sauny nazí. Dnešní společnost je gymnofobní a neumí oddělit pojmy nahota a nemravnost.