NATURISTA.CZ

Přirozená radost ze života

-

Pozdrav z krásné Makedonie

Vložil Roland Jitka, 30. Červenec 2013 - 21:33

Přejeme všem naturistům hezké léto z překrásné Makedonie. Přesněji z makedonsko – albánských hranic jezera Ohrid. Roland a Jitka.

0
 
-

Makedonie - jen jsem kolem projel

Vložil PetrK, 31. Červenec 2013 - 16:12

Jejda, 25.7.2013 jsem jel kolem. Ale měli jsme jiné cíle než koupání :)

Všechno najdete v mapě:


Zobrazit místo yugo 2013 na větší mapě
 
-

Jen projíždět MK nestačí.

Vložil Roland Jitka, 1. Srpen 2013 - 6:52

Také jsme měli několikrát směrem do Řecka Makedonii jen jako tranzitní zemi. Letos jsme se to rozhodli změnit a trochu zmapovat tuhle překrásnou zemi. Vše je tu o dost odlišné než u nás. Stojí za to se zde trochu pozdržet. [Spiklenec]

 
-

Makedonii jsem jen neprojížděl.

Vložil PetrK, 1. Srpen 2013 - 9:47

Jak je patrné z mapky výše. Cesta do Makedonie byla součástí velké „expedice“ po státech bývalé Jugoslávie. V Makedonii jsme měli dvě zastávky, ve Skopje, velmi zajímavé hlavní město a v Kruševu v horách. Nádherné hory a vůbec celé vnitrozemí Makedonie. Pak už nás naše plány přesunuli do Kosova.
Koupání jsme nikde nestihli, jen chvilku u moře v Chorvatsku.

Petr

 
-

U nás je to koupání důležité,

Vložil Roland Jitka, 1. Srpen 2013 - 15:56

U nás je to koupání důležité, mapujeme pláže a skoro jediné koupání bez plavek zatím fungovalo tam kde bychom to nečekali. Přímo na makedonsko-albánských hranicích před přechodem pro pěší.

 
-

Ohridské jezero

Vložil Roland Jitka, 7. Srpen 2013 - 9:19

Jsme již více jak týden na Ohridském jezeře a musíme říci, že se nám tady líbí čím dál tím více. Skvěle čistá teplá voda, průhlednost i pět metrů (nikde to nebývá hlubší), horské klima a prostředí bez parna (720 metrů nad mořem). Do této doby jsme si mysleli, že neexistuje nic levnějšího než je Bulharsko, ale Makedonie a Albánie snížily laťku cen ještě o mnoho nížeji. Je tady prostě skvěle a náš pobyt na skoro sto km jezera ve dvou státech, vydá na několik reportáží . [Úsměv]

 
-

Četníci ze San Trope

Vložil Roland Jitka, 9. Srpen 2013 - 17:14

Tak jako poprvé v životě se mi stalo v evropském státě, že u nás dvou nudistů úplně samotných na pláži, kam nebylo prakticky odnikud vidět, zastavilo velké policejní auto a tři příslušníci se jali konat nějaké opatření směrem k nám nudistům. Sami asi úplně nevěděli co s námi, protože já luštil sudoku a Jitka jim nabídla slunečnicová semínka, ale museli prý reagovat na telefonické hlášení. Prý je konec Ramadánu, tedy to bylo to jediné co jsem jim dobře rozuměl, protože jsem to věděl od majitele penzionu. Něco si napsali, někam zavolali, po nás nechtěli nic a na parkovišti si prohlíželi asi Spz mého auta. Chtěli pouze abychom si oblékli spodky od plavek, ale aniž jsme to udělali, zase za chvilku se slovy, to je zákon odjeli. [Zmatený] Po prohlídce mapy města Struga jsme zjistili, že jsme byli na konci pláže s názvem San Trope.

 
-

Makedonie má silnou muslimskou menšinu

Vložil abel (bez ověření), 9. Srpen 2013 - 18:03

A asi byl nějaký její člen pohoršen [Smutný] Ovšem zjevně to vzali „balkánsky“. V Egyptě nebo jiné vyloženě muslimské zemi by to asi takhle sportovně nedopadlo.

 
-

Zajímavý blog z Makedonie

Vložil M.Dr., 11. Srpen 2013 - 20:16

http://ulaherova.blog.sme.sk/…edonska.html

Byli jste i tam? Má to být nedaleko Ohridského jezera.

 
-

Makedonský blog

Vložil Roland Jitka, 13. Srpen 2013 - 15:15

Ty fotky jsou trochu rozházené a nejdou cestovně za sebou. Ty označníky s kostely jsou nedaleko Trpecia a Ljublanista od jezera Ohrid u vjezdu do národního parku Galičia a pohled na jezero, to je již Prespánské je na druhé straně parku, ale dostat se na obě místa znamená vystoupat do 2600 metrů výšky. Řecko je už na konci jezera a přes hory pochopitelně také. Prespánské jezero je normálně ve třech státech. V Makedonii, V Řecku a v Albánii. Leží skoro osm set metrů nad mořem.