NATURISTA.CZ

Přirozená radost ze života

-

Ráj pro naturisty, kde svítí slunce tak, že se bez slunečníku neobejdete

Vložil Juras, 31. Srpen 2023 - 11:24

Malá pláž a slunečníkMalá pláž a slunečník Dle mého názoru jsem letošní léto objevil ráj pro naturisty a chci se o něj podělit. Jedná se konkrétně o ostrov Cres na samém severu Chorvatska. Avšak nečekejte narvané pláže a kompletně zastavěné pobřeží tak, jak je to v Chorvatsku běžně zvykem. Tento ostrov je velmi málo obydlený, skrývá krásnou přírodu a především spousty malých pláží, které jsou pro naturisty jako dělané. Avšak pozor- velká část z nich je přístupná pouze po vodě- jde proto o ideální dovolenou pro vodáky, nebo vlastníky motorového člunu. Výhodou je, že okolní vysoké kopce rozbíjí vítr, takže jsou okolo ostrova po většinu času minimální vlny a dá se přesouvat po vodě na klasickém nafukovacím kajaku- my jsme využívali Helios 2, který jsme pro tyto účely koupili jako bazarový za nějaké 3000,–Kč, takže opravdu za hubičku. Jen ale počítejte s tím, že slunce minimálně v hlavní sezónu pálí natolik, že se bez slunečníku neobejdete. Určitě ho nekupujte na místě za nehorázné peníze u místních překupníků, ale přivezte si ho. My jsme koupili kvalitnější plážový slunečník na eshopu i-market za nějakých 300 korun. V akci, případně v nižších kvalitě ho ale pořídíte i levněji.

Hlavní město Cres a naturistické pláže v okolí.

Hlavní město ostrova Cres se jmenuje rovněž Cres a naturistická pláž je asi kilometr od něj. Není vůbec špatná a je složená z maličkých, příjemných kamínků, které jsou dle mého názoru na místo navežené. Nachází se v okolí kempu Kovačine, resp. kousek za ním. Na této pláži jsme strávili sice jen chvíli, ale hodnotíme ji jako kvalitní. Dávám jí známku 2.

Malé skryté pláže na ostrově Cres- slunečník, jídlo a pití nutností

Skutečným klenotem jsou ale malé skryté pláže, které se rozprostírají téměř po celém obvodu ostrova- a že jich tam je opravdu nepočítaně. Dle mého názoru jsou ty nejkrásnější pod vesničkou Lubenice a pak na v severní, resp. severozápadní části ostrova. Určitě si s sebou ale vezměte slunečník, protože na většině pláží není přírodní stín a slunce v hlavní sezónu pálí opravdu neskutečně. Dále je nutností hodně vody a samozřejmě nějaké to občerstvení, protože na těchto malých plážích není žádné zázemí.

5