NATURISTA.CZ

Přirozená radost ze života

-

Setkání na vzdálenost 0 km

Vložil Andycko, 18. Duben 2020 - 14:06
Obrázek uživatele Andycko

Před týdnem na Velký pátek jsme s LIMem měli virtuální spojení a setkání při východu slunce na vzdálenost 250 km. O týden později (včera) jsme to zkřesali na 250 mm. [Úsměv] Setkání jsme dohodli do Žďárských hor – nacházejí se zhruba v polovině cesty mezi námi. Pro oba to bylo po prvé v těchto horách a zároveň to bylo i poprvé spolu. Ale výběr to byl skvělý! Užili jsme si turistiky i nahoty plnými doušky. Z deseti hodin naší túry jsme byli devět hodin nazí. Přitom jsme potkali skutečně málo lidí, co je výborné skóre.

Vycházeli jsme z Borové po zelené. Tam před koncem na louce jsme se zuli a skusili i přespolní běh a polední přestávku na louce. Pak po červené a modré, na kterých leží několik zajímavých skalních útvarů. (Rybenské perníčky, Zkamenělý zámek, Velké perníčky,Čtyřpaličaté skály) Pak Dolinou u Březin, která byla téměř liduprázdná a tichá. To už byl tady večer a my už všechno snědli, když jsme objevili fungující restauraci na konci osady. Tam jsme se posilnili vynikající topinkou s pikantním masem a vyrazili jsme. To už ale bylo sedm hodin a za chvíli mělo zapadnout slunce. Právě jsme byli na louce, proto nebyl problém užít si tenhle okamžik naplno. (žlutá tečka na mapě označuje místo )Minulý týden virtuálně spolu při východu slunce, dnes společně při západu slunce. Odtud jsme znovu šli bez šatů až po Betlém. To už byla i tma i chladno tak jsme se oblékli a došli v devět hodin nazpět do Borové.

Bylo by to na dlouhé vyprávění, dát do textové formy všechny zážitky toho úžasného dne v kterém jsme byli zatím rekordně dlouho nazí bez přerušení (asi sedm hodin) a taky není reální dát sem všechny fotky, ale je jich zde pár alespoň pro představu a taky dávám setkání s cyklisty, kteří nás překvapili při fotografování, tak je LIM vyfotil spolu se mnou.. [Spiklenec]

Ještě jednou, Žďárské hory jsou skvělé pro n- turistiku – ne velká koncentrace lidí, příjemný nenáročný terén s pěkným prostředím a zajímavostmi. Budu rád, když se mi tam podaří (nebo někomu) naplánovat nějakou další – letní akci.

Takhle se díky naturismu poznávám se skvělými lidmi a mám zážitky, které se jen tak zažít nedají… [Tmavé brýle]

Aktualizace: Přikládám, že nakonec i tenhle pátek (24.4.) budeme objevovat Žďárské hory.

Borová - trasaBorová – trasa Přespolní běh na bosoPřespolní běh na boso Skály - PerníčkySkály – Perníčky v lesev lese Překvapení na kolechPřekvapení na kolech Odpočinek na čtyřpaličatých skaláchOdpočinek na čtyřpaličatých skalách Ahoooj.Ahoooj. Loučení se sluncem.Loučení se sluncem.
0
 
-

Krásných devět hodin svobody

Vložil turista, 18. Duben 2020 - 14:42
Obrázek uživatele turista

Krásných devět hodin svobody a nahoty v přírodě!Škoda, že jsem se nemohl přidat.Supet pirátská akce [Spiklenec] !

 
-

náš velký pátek podruhé

Vložil LIM, 18. Duben 2020 - 20:14
Obrázek uživatele LIM

Předčilo to všechna má očekávání, Andycko je super parťák a vše nám ten den hrálo do noty, počasí, terén, lidi na které jsme narazili nebo spíše nenarazili. Nebylo nic co bych mohl, zpětně hodnotit, že by to mohlo být lepší. Ještě dodám, že jsme využili i čelovou svítilnu, kterou Andycko opoměl ve svém batohu. Koho by to bylo napadlo, že i ona příjde vhod. Ale když jsme se po 21.hodině vraceli zpět k autům posloužila výborně. To jen dokazuje, jak nám ten den bylo dopřáno. [Úsměv]

 
-

Moc pěkné Žďárské vrchy

Vložil admin, 2. Květen 2020 - 16:41

Díky za zajímavou trasu z opravdu moc pěkných míst ŽV. Jako žďárský rodák je mám všechna projetá na kole a moc rád na ně vzpomínám. V těchto končinách by se i nabízelo sjet aspoň na skok na Velké Dářko a zjistit aktuální situaci na n-pláži.

Jinak pro informativní mapu doporučuju velmi jednoduché vytvoření výřezu do vlastní mapy. 

  1. Vytvořím trasu
  2. Sdílet
  3. Vložit mapu do vlastních stránek (a vzniklý kod vložit sem)

Ilustrativně „nahozená“ vaše trasa:

 
-

Velké Dářko

Vložil Andycko, 2. Květen 2020 - 17:37
Obrázek uživatele Andycko

Ano, myslel jsem na něj. Plánuji se postupně (když okolnosti dovolí) se dostat až tam a jít navštívit i n-pláž. Děkuji za manuál k mapě. Snad se mi to podaří příště.. Jsem rád že jsme potěšili. I my jsme si to tam užívali.. [Tmavé brýle]