[ikona]

Lhota 2020

12. Duben 2020 - 19:13
Obrázek uživatele Cimo
Cimo

Ahoj lidi, jen bych se rad zeptal, jak to vypada na lhote. Stanky otevrene nebudou, to je jasny. Ale v radiu hlasili, resp. zadali, aby lidi na Lhotu nejezdili. Da se tam uz slunit?

Diskusní příspěvky vyjadřují pouze názory jejich autorů.
[ikona]

Lhota: Oficiálně zavřené, ale...

13. Duben 2020 - 6:59
PetrS

Oficiálně zavřené, jak se můžeš dočíst na jejich stránkách http://lhotajezero.cz/ „Dle nařízení vlády ČR je PARKOVIŠTĚ i CELÝ AREÁL Jezera Lhota s.r.o do odvolání UZAVŘEN.“

Nicméně podle svědectví na jiném serveru: „Lidí tam bylo tak akorát, rozestupy mezi dekama víc jak 10 m a parkoviště sice zavřené, ale branka u pokladny odevřená…“

[ikona]

Ad Lhota

14. Duben 2020 - 12:30
Jarda2

Tak ty branky u pokladen jsou otevřené celou zimu. Dříve bylo celou zimu i normálně otevřené parkoviště a šlo si tam zajet na výlet třeba na zamrzlé jezero – fakt super. Pak někoho napadlo před vjezd na parkoviště hned po skončení letní sezóny vždy nasadit tu protitankovou traverzu – fakt nepřeháním, to by snad neprorazil ani tank – a případný mimosezónní výlet na Lhotu se změnil na ruletu jestli alespoň trochu bezpečně zaparkuji na cestě před vjezdem na parkoviště. Mimochodem – pamatuji, že jsem tam byl kdysi cca začátkem března a přední stánek byl v provozu. To už ale bude tak 20 let.

Situaci, že by na Lhotě byla větší návštěvnost naturistů a zavřené parkoviště, si moc nedovedu představit.

[ikona]

Lhota

16. Duben 2020 - 16:29
volynak

Taky už bych rád vyrazil na Lhotu, ale respektuji zákaz. Stejně by to bez zázemí (stánky, WC) asi nebylo to pravé. Snad se brzy dočkáme, ale v tom nedávno zveřejněném vládním plánu se o otevření koupališť zatím nehovoří. Vypadá to podle mně spíš až tak na červen. [Smutný]

[ikona]

Lhota bez zázemí

18. Duben 2020 - 19:34
nahatej

Respektování zákazu chápu a bohabojně ctím. Nicméně nejlepší Lhotu si pamatuju z dob před stánky a zázemím. „Nejlepší“ samozřejmě jak pro koho. Proti gustu nic a podle chuti každého soudruha.

[ikona]

Lhota & ostatní

2. Květen 2020 - 16:12
volynak

Tak jak to vidíte s koupališti po posledním prohlášení vlády? Já to pochopil tak, že snad koncem května by se mohlo otevřít. [Úsměv]

[ikona]

Otevírání koupališť

6. Květen 2020 - 12:10
nahatej

Ve vládních materiálech na vlada.cz koupaliště zmíněna nejsou. Zástupci několika profesních sdružení zřejmě vyvinuli tlak na informace a rovněž uvádějí termín 25/5. Na detaily jsem nenarazil, ale pohledal jsem jen velmi stručně.

Předpokládám, že bude fungovat zesilující snaha lidi co nejmíň naštvávat. A k tomu rozhodně patří nechat je jít se vykoupat, jakmile se udělá dostatečné teplo.

U koupališť na přírodních vodách typu Lhota, kde je zázemí minimální, by to mělo být nejjednodušší. U venkovních bazénů, kde se návštěvníci můžou převléknout a osprchovat venku, by to taky mohlo jít poměrně bez problémů. Naopak tam, kde se musí skrz šatny se skříňkami, tedy i v bazénech krytých, určitě budou nějaké větší regulace.

Tam, kde je zázemí minimální (Lhota apod.), je spuštění provozu jistě nejjednodušší. Umělá koupaliště už vyžadují dost příprav. Problém bude s personálním zajištěním.

Jinak ale myslím, že je poměrně dost vodních ploch, na které se žádné předpisy nevztahují a kde by na začátku sezony ještě měla/mohla být slušná voda. Teď má být pár hezkých dnů a pak po Zmrzlých příští týden se asi konečně voda víc prohřeje, takže bude i pro méně otužilé.

Zajímavé bude, jestli při očekávaném omezeném cestování k mořím zažijí tuzemské vody své sezony snů.

Chtělo by to studii, jak dobře průměrný koronavirusák plave a vydrží ve vodě. A ideálně pro naturismus zjištění, že si nejvíc libuje v mokrých zapařených plavkách [Smích]

[ikona]

Ohledně virů obecně

6. Květen 2020 - 15:35
Jarda2

vřele doporučuji si na YouTube pustit pár videí, které tam ve formě rozhovorů má molekulární genetička Soňa Peková. Ona má dar i tak složitou problematiku jako jsou viry vysvětlit polopaticky aby ten základ pochopili i totální amatéři jako jsem třeba já.

Soňa Peková tam mj. vysvětluje, že je naprosto zásadní jakou dávku virů obdržíte. Pokud někde náhodně pochytíte pár virů tak se s nimi váš imunitní systém skoro jistě s úspěchem popere a ani o tom nakonec nebudete vědět. Pokud ale na vás někdo třeba kýchne a vy chytnete dávku virů v řádu miliard, tak tam váš imunitní systém vůbec nemusí zvítězit – prostě už nemá kapacitu zablokovat tak obrovské množství virů.

A teď proč to celé píšu – odpovídám na váš dotaz: ve vodě podle mého názoru dojde k tak obrovskému zředění virů, že je prakticky nemožné abyste onemocněl třeba tím, že si omylem loknete vody ve které pár virů bude plavat. Nehledě na v létě silné sluneční UV záření, které viry spolehlivě likviduje.

[ikona]

Ad Jarda2 6/5/20 16:35 "Ohledně virů obecně"

7. Květen 2020 - 21:23
nahatej

Nějak mi není jasné, na čí/který dotaz se zde odpovídá.

Dotaz jako takový zde padl na to, jak kdo vidí otevírání koupališť.

Já jsem ve svém předchozím příspěvku žádný dotaz nepoložil. Je to přesto reakce na mě?

Dokud nenajdu chcíplé korovirusáky plavat nožičkama nahoru, žádné teorii o zředění virů neuvěřím, Peková Nepeková.

Hmm, a kolik a jakých smajlíků bych sem měl naflákat, aby bylo jasno?

[ikona]

Berte to tak

7. Květen 2020 - 23:51
Jarda2

že jsem to napsal jako obecný příspěvek nijak nesouvisející s Vaším předchozím příspěvkem. Spokojen? Pokud ne tak dejte vědět a já celý ten můj příspěvek dodatečně upravím tak, abyste neměl ani nejmenší podezření, že by snad byl reakcí na váš předchozí příspěvek.

[ikona]

sobotní koupání na Lhotě

10. Květen 2020 - 9:53
Obrázek uživatele LIM
LIM

Včera bylo na Lhotě opravdu nádherně a bylo dost lidí, co si to přišlo také užít. Nádherný den přišli jsme procházkou, ale podél plotu areálu bylo zaparkováno poměrně hodně aut. Občerstvení toalety vše zavřené. Ale počasí super a nebude se to tak hned opakovat soudě podle předpovědi a až pak otevřou bude nával. Tak že včera jedinečný zážitek.

[ikona]

Ad:Lhota

10. Květen 2020 - 16:29
volynak

Hlavně aby už otevřeli brzy, zatím sice není nic moc počasí, ale v červnu už by měla být hlavní sezona. Pokud vím, tak 25.5. se otevírají bazény a sauny, tak by se to mělo týkat tím spíš snad i venkovních koupališť.

[ikona]

Jardovi2 "berte to tak"

10. Květen 2020 - 20:05
nahatej

Sorry, nechtěl jsem, aby to tak vyznělo. Nic ve zlém, vše v pohodě.

Jedna sklenka vína navíc už občas není při psaní dobrou inspirací – jakkoli by spousta světové literatury a muziky bez chlastu nevznikla.

Přemýšlet o rizicích jsem začal až od pondělka 9. března. 6/3 jsem ještě byl (naposledy, jak se ukázalo) v bazénu a toho 9/3 jsem začal uvažovat, jestli v eskalující situaci příště ano. A 10/3 spadla klec. Takže jsem 18/3 zahájil venkovní plavání (referoval jsem tu) a při něm mě absolutně žádná rizika nenapadla. Naopak jsem to bral tak, že pravidelné otužování včetně těch jarních plaveb ve zpočátku 7–8stupňové vodě je pro imunitu velmi velmi důležité.

I díky tomu mám k dnešnímu datu venku odplaváno víc než kdykoliv dosud. A dneska (10/5/20) už jsem vodu při odhadnutých 16 stupních (včera změřená 15,5) shledal konečně opravdu příjemnou.

A kdo byl u ní a na slunci včera a předevčírem, musel si to parádně užít.

Rozumný koupač nebude váhat a bude k vodě a do vody pospíchat. Pokud se bude opakovat už několikáté nadprůměrně teplé léto, bude se kvalita venkovních vod zhoršovat zase o kousek dřív a víc než dosud. Co hezkého nasyslíme teď a do vrcholného léta, to nám už sinice ani hygienici nevezmou.

[ikona]

Lhota - květen 2020

11. Květen 2020 - 8:23
Obrázek uživatele Andycko
Andycko

Přesně tak nahatej. Já byl spolu s LIMem taky v sobotu na Lhotě (9/5) a pro mně to bylo zaroveň poprvé na Lhotě a prožili jsme tam nádherný čas a skvělou pohojnou naturistickou atmosféru u vody, která byla taky skvělá. (no jo, když se začne s vodou když má 3 stupně, tak potom vám už 15 připadá skvěle :) )… a nikdo tam rouška neřešil… Jsem vďěčný, že jsem mohl poprvé zažít ten pocit, že jsemse necítil jako minoritní skupina, ale právě naopak. To mě definitivně utvrdilo v přesvědčení, že jsem naturista, miluji naturismus a chci tohle žít i dále. (s naturismem jsem začal letos v únoru) Taky si myslím, že není třeba na co čekat do léta a je dobré už těď začít, protože tak lidi přichází o mnoho výborných příležitostí pro naturismus a nudismus. A i když, jsem toho jěště moc nenavštívil, předse jen mám názor, že Lhota je Mekkou českého naturismu.

[ikona]

Květen a červen jsou nejlepší

12. Květen 2020 - 19:11
nahatej

Ano, Andycko, vždycky jsem to bral tak, jak píšu zde v titulku. Nejlepší kus sezony z řady důvodů. Některé platí nadčasově (méně lidí u vody i lepší parkování), některé dnes už méně (např. ještě u vody neřvou děti a rodiče na ně jako o prázdninách – dneska už ale dětem, zhýčkaným akvaparky a moři, jen voda, písek a kyblíček s lopatičkou nestačí, své odebraly i domácí bazénky), jiné naopak více – příroda ještě není unavená a vyschlá a hlavně je voda ještě pěkná až slušná.

Květen a půlka června je něco jako první den z třídenního dlouhého víkendu s těšením na ještě mnoho pěkného.

Letos bude samozřejmě zajímavé, jak se vyvinou výjezdy do ciziny a jestli se tuzemské štace zase po letech víc naplní. Pakliže ano, je o to důležitější užívat si to teď před potenciálním letním náporem.

[ikona]

Re: Lhota

14. Květen 2020 - 10:51
pat66

Taky se toho děsím, co udělá omezené cestování do ciziny s návštěvností na Lhotě? Pamatuji jeden nebo dva roky, že na Lhotu chodilo tolik lidí, že textiláci neměli, kde ležet, tak chodili na nudu. Obávám se aby se to neopakovalo. O parkování ani nemluvě.

[ikona]

Ještě Lhota

27. Květen 2020 - 16:34
volynak

Jak to, že Lhota ještě není v provozu, vždyť koupaliště a bazény už můžou otevírat od pondělí? Navíc zde odpadají starosti se šatnami a sprchami? Prý snad až 8. června, ale nikdo neví proč a za jakých podmínek [Smutný] Utěšit nás může snad jen to, že zatím nepřeje moc počasí.