NATURISTA.CZ

Přirozená radost ze života

-

Divoké pláže a naše FKK lokality.

Vložil Roland Jitka, 7. Červen 2012 - 20:02

[Hvězda] Začínající léto otevírá opět otázku a staví otazníky mezi divoké pláže a naše lokality. Co je vlastně lepší a pro koho. Pro skalní přátelské naturisty je volba vcelku jasná. Zaběhlé naše lokality jsou známé a mají dlouhou tradici a své pravidelné návštěvníky. Lidé si na ně přijíždí a přichází užívat klid a pohodu a potkávat staré přátele naturisty. Na rozdíl od divokých pláží, kde funguje spíše soukromí za stromy, za rákosím apod. Zde obvykle nebývají naturisté, ale jen samotáři, příležitostní nudisté, nebo milenecké páry.


Máme tedy dva protipóly. Větší a známější naturistické pláže a pak malé plácky spíše nudismu na divoko. Stále nám chybí něco mezi. Kdo již navštívil pláže v zahraničí třeba Bulharsko, Řecko nebo Chorvatsko, tak ví o čem mluvím. Jedná se automatický mix textiláků a naturistů na jedné pláži v obou skupinách ve větším množství, kdy obě skupiny se respektují. Ideálním stavem těchto pláží je i mix jedné rodiny, kdy je jeden tak a druhý tak. Všichni jsou vzájemně spokojeni a všichni si pobyt na pláži pochvalují. Tohle mixované spojení koupajích u nás citelně chybí.

Z těchto mixů se pak začínají rekrutovat skalní naturisté a dokážou nenásilně měnit stav oblečení, nebo spíše neoblečení ostatních. V tomto režimu dokáží změnit stav divoké pláže a jejich skrytějších plácků na pláž sice ne zcela nudistickou, ale s větším množstvím nudistů. Možná by nebylo na škodu občas zajet ve větším množství lidí na nějakou divokou pláž a zkusit obrátit poměr mezi oplavkovanými a bezplavkovými účastníky. Z našich letitých zkušeností víme, že stačí dva tři páry bez plavek chodit častěji na jedno místo a na konci sezóny se dá říci, že divoká pláž je skoro nudistická.

Přátelé koupání bez plavek, pojďte se více scházet.

[Hvězda] Naturismus má jednu obří výhodu, je totiž silně návykový.
[Pláč] Naturisté mají jednu velkou nevýhodu, nebývají organizovaní a disciplinovaní ohledně přesily textiláků na divokých plážích. Přitom se stačí jen domluvit, třeba i tady na Naturista.cz a vyrazit společně někam, kde je divoká pláž a pokusit se tam vytvořit naši lokalitu, nebo alespoň položit základní kámen k tomu, aby tomu tak bylo. Je třeba pochopitelně propagovat i naše stávající pláže, které již nesou označení naturistické lokality.

Někdo zde prohlásil. „Na to abych byl nahej, nemusím být v žádném klubu Naturistů organizován!“ V tomto musím dát dotyčnému za pravdu, na nahotu žádný klub potřeba není. Na založení FKK pláže na divoké pláži už jistou organizaci potřebujete a hodí se Vám právě podpora ostatních naturistů. Pro toto Klub Naturistů vznikl a pomáhal právě Vám na naturistických plážích, aby právě Vaše pláž fungovala a byla propagována.

Inzerce je plná lidí hledajících přátele na návštěvu FKK pláže, úkolem klubu je, aby bylo kam na FKK vůbec jít. Zdá se mi, že se k ke svým lokalitám chováte velmi macešsky, protože jen málo z vás svou lokalitu propaguje novými fotografiemi a komentáři. Divoké pláže si fungují opravdu divoce, ale bez organizace a spolupráce, tam nikdy FKK pláž nevznikne.

Vzniká zde velmi zajímavý paradox. Je spousta nudistů, kteří by chtěli mít FKK pláž nejlépe na rybníku za vlastním domem, ale raději o svém záměru nikomu nedají vědět a myslí si, že nejlepší cesta, jak propagovat svůj záměr nebo lokalitu, je nedělat nic. Přitom třeba nablízku máte lokalitu naší, o které zase nikdo z ostatních naturistů neví a vy zase nevíte, že tam chodí třeba rodina ze sousedství. Třeba jste i známí, ale oni zase neví o vás.

Divokých pláží je spousty, našich lokalit také není málo. Pojďme se v nadcházejícím létě podívat, jak vypadá naše lokalita ve vašem blízkém okolí, případně kde na divoké pláži by třeba bylo vhodné místo pomoci vytvořit lokalitu naší. Je předem jasné, že neobsadíme všechny divoké pláže a pokud se o to budete pokoušet v jednotlivcích, nejspíše budete jako nudisté sami, bez jakéhokoliv úspěchu.

Chtěl bych spíše pozvat lidi, kteří na divoké pláže chodí a užívají si je po nudisticku, přijďte na naše lokality a vyzkoušejte si už zaběhlé pláže, které Naturista.cz propaguje jako své lokality. Potkáte zde podobné lidi jako jste vy a získáte nové přátele, třeba i na zimní vyžití bez plavek v saunách a aquaparcích.

Z výše uvedeného plyne, že tvoření i malých naturistických skupinek dokáže více než samotný jednotlivec a Naturista.cz vám může pomoci tyhle skupinky tvořit a tím vytvářet nejen propagaci naturismu, ale hlavně vaše vlastní naturistické uspokojení.
[Otazník] Chcete tedy pomoci sami sobě?
[Otazník] Chcete potkat přátele a podobně naladěné lidi jako jste vy?
[Otazník] Chcete pro ně i něco udělat, nebo raději pobývat schovaní a samotní na divokých plážích?





View NATURISMUS Czech Republic in a larger map



Naturista KlubNaturista Klub
Přispěvatelé: Líbil se Vám tento článek? Máte pěkné naturistické zážitky z Vaší dovolené, cestování, návštěvy bazénu, aquaparku, wellnessu? Podělte se o zážitky s ostatními čtenáři. Za článek většího informačního rozsahu Vám nabízíme volnou vstupenku na libovolnou akci Naturisty cz.
Svoje texty, fotografie, videa posílejte na EMAIL. [Pošta] Potěšíte sebe i ostatní naturisty.

Pokud byste chtěli podpořit Naturistu cz. jakoukoli částkou, tak můžete bez poplatku systémem PAY SEC na naše jméno: naturista, číslo: 3891789. 
Předem Vám děkujeme.

Inzerenti a zájemci: Chtěli byste zde prezentovat svůj obchod, nabídku, služby nebo Vaše činnosti? EMAIL. [Pošta]
Využijte prosím naši širokou nabídku Vaší prezentace na internetu i na reálných a oblíbených akcích NATURISTA.CZ.

5