NATURISTA.CZ

Přirozená radost ze života

-

6.10.2012, Asi poslední pěkný den a můj první bez plavek.

Vložil Anonymní, 7. Říjen 2012 - 14:04
Dneska jsem se byl podívat na Okrouhlé. Na koupání jsem si netroufl, takový otužilec zas nejsem. Foukal hodně čerstvý vítr, který dělal na hladině vlny jako na moři, ale zároveň i svítilo sluníčko a hřálo z posledních sil jako zběsilé. :-) Nebyla tam ani noha což je možná škoda a pro mě asi štěstí. Šel jsem tam s úmyslem se poprvé nahatý natáhnout na sluníčko. :-) Asi se zkušení zasmějou nebo budou kroutit hlavou, ale nejdřív jsem jen tak seděl na břehu a bál se! Nedovedl bych ale na případnou otázku čeho se bojím nějak smysluplně odpovědět! Jsem divný. :-) Pak jsem si pomalu sundal ponožky… :-) , po chvíli tričko a sluníčko začlo hřát na kůži a vítr se dotýkal těla. Váhal jsem, však říkám, že jsem divný. :-) Potom šly dolů kraťasy a po chvilce váhání mi hlavou proběhlo že když už jsem tu, proč to nezkusit, tak šly dolů i slipy… Co budu povídat, bylo ve mě strachu plno, malá dušička!:-)

Lehl jsem si na záda a koukal přes větve stromu do nebe na mráčky. Od vody foukal vítr a voněl tou vodou. Vítr se najednou dotýkal celého těla úplně všude, sluníčko hřálo taky úplně všude, pocit jaký neznám. :-o Ovšem pocit tak zvláštně příjemný. Strach pomalu odplouval a bylo mi dobře. Tak moc dobře, že to nedovedu popsat! Ten klid a pohoda, neskutečný relax! V práci mám bohužel podmínky plné stresu, honičky, jsem delší dobu unavený, vyčerpaný… Najednou to tam na té pláži začalo mizet! Bylo mi tak hezky příjemně, vracel se mi klid i energie. Dodalo mi to odvahu se pak pěkně projít po pláži. A nemám slova, abych popsal co jsem cítil. Ten příjemný pocit je ve mě i teď, když píšu tyhle řádky. 

A věřte či ne, že i když už se pak sluníčko schovalo a ochladilo se, tak se mi nějak do oblečení nechtělo, no jak říkám-jsem divný.:-) 

0
 
-

Nejsi divný.

Vložil karajin (bez ověření), 7. Říjen 2012 - 14:06

Jsou to pocity které prožívá každý milovník naturismu ale to textiláci neznají to se musí vyzkoušet my už plavky nepotřebujeme čvrt stoleti včera na Opaťáku jsme se koupali letos asi na posled tak neváhej a staň se jedním z nás.

 
-

Poprvé a napořád.

Vložil Roland Jitka, 7. Říjen 2012 - 14:40

Také jsme své plavky uložili někam hodně hluboko do skříně před mnoha lety a pokud je nesnědli moli, nebo nějaká podobná havěť, budou tam ležet i nadále. Velmi snadno se člověk stane z textiláka naturistou, ale obrácenou kombinaci jsem zatím u nikoho neviděl. Asi je to nemožné ztextilovatět, protože pokud to člověk bez plavek vyzkouší, už nechce jinak a ani rozum už mu to pocitově nedovolí.

 
-

Nesmyslnost plavek.

Vložil mikina (bez ověření), 7. Říjen 2012 - 15:03

Každý si to své poprvé takhle nějak prožil, co ale vím že už nebude žádné poprvé a u naturismu zůstaneme i nadále, protože by bylo hříchem nosit zase ty studené a zbytečné hadříky, na které se ale ještě někteří tak nesmyslně a stydlivě upínají. Význam blahodárna vody na tělo si uvědomujeme jak ve vaně, tak ve sprše a také si vůbec nikdo nekazí dobrý pocit ve vaně (sprše) plavkami. U vody venku v přírodě je to totiž úplně to samé.

 
-

první nahota

Vložil printer, 8. Říjen 2012 - 15:03

Ano, pamatuji si to první totální obnažení těla dodnes. Přišel jsem na louku u Šeberáku (to byl ještě nudismus zakázaný !) , rozložil deku a pomalu se svlékal. Když došlo na slipy, začal jsem mít obavu, zda to zvládnu bez erekce. A najednou nastal ten krásný pocit být volný, totálně nahý, dotek přírody i na místa obvykle schovaná v prádle. Vstal jsem, došel k rybníku a pomalu se ponořil do chladivé vody. Kolem byly spousty nahých žen a mužů a já byl spokojený, že i já jsem jeden z nich. Od té doby mne (ale už ani manželku) téměř nenapadne oblékat si plavky, pokud to není nezbytně nutné.

 
-

Poprvé překvapivě bez problémů

Vložil Martin Drake (bez ověření), 8. Říjen 2012 - 23:20

Nad svým poprvé jsem přemýšlel velmi dlouhou dobu. Navíc u nás ve městě je rovněž plavání bez plavek v místním bazénu. Nakonec to bylo ještě úplně jinak – po několika zkušenostech venku u rybníka jsem na dlouhá léta skončil opět u textilu a přirozenost nahoty jsem nevyhledával. K tomu jsem se dostal znovu až před třemi lety, ve svých 42 letech, s jednou svojí známou jsem prostě navštívil nustickou pláž na Rozkoši u České Skalice. To už bylo v pohodě, přišli jsme, odložili si a jako by nic jsem pak chodil po nevelké pláži mezi lidmi bez rozpaků. V bazénu to poprvé bylo v Babylonu a po chvilce váhání jsem si plavky prostě sundal a odložil je do přihrádky. Pak už mi příliš nevadila ani smíšená, byť její příznivec nejsem a nedávno jsme se spolkem byli na vsi u rybníka a dva jsme do něj vlezli nazí. Ostatní zůstali oblečení na břehu a koukali. Ani mě to nepřišlo – tomu, kdo se divil, jsem vysvětlil, že jsem zvyklý ze smíšenky.

 
-

Ako to začalo.

Vložil peterb (bez ověření), 9. Říjen 2012 - 11:40

Študoval som na ČVUT v Prahe a býval som v koleji blízko jazera Šeberák. Tak sme tam zo zvedavosti s kamarátmi chodili. Väčšinou začiatkom leta, pretože cez prázdniny som bol už doma. Prostredie bolo otrasné – nezarastené breh ale vďaka aj za to, že aj keď neoficiálne – dalo sa tam kúpať a opalovať bez plaviek. Keď som sa oženil a býval som už na slovensku, išli sme s manželkou služobne do Prahy. Bolo pekne teplo a tak som jej chcel ukázať Šeberák. Prišla so mnou až k takému trstinovému plotu a zahlásila že ďalej nejde. Tak som jej povedal že v pohode nech sa tam rozloží a ja keď pôjdem späť tak ju vyzdvihnem. To zasa nechcela a tak šla so mnou. Po pol hodine jej už nič nevadilo. Na nejaký čas sme na naturizmus zabudli. Až keď sme začali chodiť do Chorvátska tak na okraji pláži bolo vždy niekoľko nahých. Tak sme sa k nim pridali. Ale nebolo to ono. Teraz už asi 6 rokov chodíme výhradne do naturistických kempov a je to pohoda. Už si ani nevieme predstaviť behať niekde po pláži v mokrých plavkách. Ľudia sú tam k sebe ohľaduplnejší a kamarátskejší a je tam vyššia úroveň a čistota. /Koversada,Valalta,Bunculuka…/ Ešte by som chcel vyskúšať kemp Levendula v Maďarsku. Je to predsa len bližšie. Bol tam niekto z Vás? Aké máte skúsenosti? Oplatí sa tam ísť?

 
-

Balatonakali FKK Levendula.

Vložil Roland Jitka, 9. Říjen 2012 - 12:10

Tady máš článek z našeho pobytu v Levendule v Balatonakali Maďarsko. http://naturista.cz/…n_naturismus a další informace o Maďarsku a Balatonu najdeš tady. http://naturista.cz/…rizem_krazem . Jinak Maďarsko a Balatonakali mohohu jen doporučit, jako jedno z nejhezčích míst na zemi a myslím, že už jsem toho procestoval hodně. .

 
-

Tak 25 let bez je určitě

Vložil ferat (bez ověření), 11. Říjen 2012 - 10:03

Tak 25 let bez je určitě super, jak píše karajin . [Úsměv] Jak jsem říkal, ono to prostě tak nějak vyplynulo jakoby samo od sebe. Bez plánování, bez říkání. A po sezóně. [Zmatený] Horší sice pro mě bude se pak s někým potkat, ale mockrát mě přišel do hlavy text jedné z Werichových písniček a je to svatá pravda: „Dokavaď jsme nahatý, od hlavy až po paty, nikdo neví kdo je chudý a kdo je bohatý. Podle kabátu, se svět měří, lháři ve fraku, každý věří.“ [Tmavé brýle]

 
-

Setkání s naturisty.

Vložil Linka, 11. Říjen 2012 - 14:40
Obrázek uživatele Linka

Myslím, že první krok si už udělal, tak právě ty přijemnější tě teprve čekají, dalo by se asi říci, ty lehčí krůčky. každému naturistovi a nebo naturistce držím palce, protože ty krásné okamžiky vás teprve čekají a to co dělá naturismus naturismem začnete prožívat naplno. Mnozí již plavky odložili a ti ostatní to teprve hodlají udělat, jen o tom možná ještě neví. O to větší překvapení je čeká, jaké je to přijemné a jen budou litovat, že to neudělali o dvacet let dříve. [Úsměv]