NATURISTA.CZ

Přirozená radost ze života

-

Návštěvnost stránky a jakostránky Naturista.cz

Vložil Roland Jitka, 15. Prosinec 2013 - 18:06

Návštěvnost stránky a jakostránky Naturista.cz. Vyhledávače fungují a některé naše články ale i popisky jsou na prvních místech. Potud by to bylo v pořádku, kdyby ale se jednalo o stále stejnou stránku a ne stránku, která se podobně jen tváří a ani ji nelze upravit. Takto si snižujeme návštěvnost a zvyšujeme návštěvnost stránky kterou vlastně ani tak moc nemáme ve své moci.

Pro přiklad uvádím toto Na vyhledavači seznam. Jedna stránka Naturista.cz a druhá bezplavek.cz. Navíc bezplavek je rozházená smajlíky a vůbec se netváří přiliš chytře.

Netuším co nám to přináší, když zvyšujeme návštěvnost byť oblíbené stránky, která jen vypadá trochu jako naše. Prospěje to vůbec něčemu, když potencionálního čtenáře našich stránek odvedeme jinam a on to ani nepozná?? Naše vlastní stránka toho samého díky tomu není na vyhledavačích ani vidět a končí někde daleko vzadu v zájmu čtenářů, ale i vyhledavačů.

Tady je zase obdobná blbina s koncovkou opaták. Kolik takových blbin je ještě v oběhu a kolik jakonaturistických koncovek ještě existuje? Jakou jsme udělali svou prací návštěvnost těhto jako stránek? [Zmatený]

5
 
-

Nejlépe by nám to určitě

Vložil Vasek Petra, 15. Prosinec 2013 - 22:59
Obrázek uživatele Vasek Petra

Nejlépe by nám to určitě vysvětlil Jirka Rybka.
To jak se stránky zobrazují na příkladech Rolanda asi není dobře.
Můj názor je, že všechny možné domény, které Naturista používá by měli sloužit pouze k přesměrování na web Naturista.cz. Sám jsem nechal přesměrovat doménu naturiste.cz a nevím o tom, že by dělala něco jiného než, že přesměruje na naše stránky.

 
-

:-O

Vložil zurek (bez ověření), 16. Prosinec 2013 - 0:36

Prosím pěkně věnujme se naturistickému dění a tyto věci nechme běžet. Tady byla před časem „diskuze“ o optimalizaci pro vyhledávače, která skončila výsledným nepochopením problematiky. V tomhle případě půjde o něco podobného, navíc zbytečně zabírající čas, místo abysme se věnovali něčemu potřebnějšímu.

  1. Když už si ověřujete nějaké klíčové slovo, tak je potřeba zjistit, jestli ho vůbec někdo zadává. V případě „aqua Marienberg“ toto KW nezadává nikdo. Statistiky zjistíte na každé straně dole „Statistika hledanosti“, na Google ZDE
  2. Pokud se na některé straně zobrazují loga Naturista.cz místo obrázků, tak je to toho důvodu, že náš poskytovatel hostingu se chrání, aby nebyly jeho servery s našimi stránkami přetěžovány nATAHOVÁNÍM OBRÁZKŮ Z JINÝCH STRÁNEK. Tzn. povoluje nám umísťovat odkazy na naše obrázky pouze na naše stránky, nikoli na cizí. Jakmile tedy já umístím odkaz na fotku, která je umístěna na Naturistovi, ale tento odkaz umístím třeba na Seznam.cz, tak se místo fotky zobrazí pouze logo Naturisty. Pro úplnost dodávám, že pro tyto účely máme vyhrazenu jednu složku, na kterou můžeme odkazovat opravdu na celém internetu (promo-thumbnails). Proto tedy můžu třeba na našem Facebooku odkázat na originální velikost vánočního přání a ono se opravdu zobrazí, protože jsem ten obrázek umístit do té vyhrazené složky.
  3. Co to znamená „koncovky“? To je opět na dlouhosáhlé povídání, kterému stejně nebudete rozumět. Prostě berte v potaz, že máme různé domény a pokud je někdo zadá, tak se zobrazí nějaká strana Naturisty, třeba www.opatak.cz . Víc neřešte a bude nám všem líp. V té uvedené straně zřejmě vyhledávač považoval Opatak.cz za cizí server, tak zobrazil jen loga. Teda spíš poskytovatel hostingu.
  4. Jásejte, že na PROKAZATELNĚ NAVŠTĚVOVANÉ klíčové slovo aquapark Čestlice je Naturista na 5. a 6. místě a víc neřešte. Opravdu si navzájem užíráme drahocený čas.
  5. Vašku, všechny ostatní domény jsou OPRAVDU přesměrovány na Naturista.cz. Roland nějakým záhadně nedefinovatelným úkazem přišel na tu zpotvořeninu a teď to řeší… Pokud už něco chcete ověřovat, tak VÝHRADNĚ klíčová slova, která JSOU VYHLEDÁVANÁ.
 
-

Záhadně nedefinovatelný úkaz

Vložil Roland Jitka, 16. Prosinec 2013 - 10:13

Záhadně nedefinovatelným úkazem na něco Roland přišel. Abych vyřešil záhadu pro Ivoše, protože ostatní postupují stejně jako já. Chtěl jsem se podívat na cenu v aqua a proto jsem si to vyhledal vyhledávačem Seznam, jako by to udělalo 99,9 procent uživatelů internetu, pro které to záhadou není. [Spiklenec]

 
-

úkaz není jedinečný

Vložil PetrK, 16. Prosinec 2013 - 12:06

Situace popisovaná Rolandem se mi už také nejednou přihodila. Nevím kde je problém, je mi to jedno, není to moje starost. Ale na případné internetové návštěvníky/hledače to může působit nedobře… Pokud to nikdo nechce řešit… oukej. Já to dál pitvat nebudu, zjevně to nemá smysl.

Petr

 
-

ad) presměrování domény

Vložil hiob, 16. Prosinec 2013 - 12:33

Vašku, všechny ostatní domény jsou OPRAVDU přesměrovány na Naturista.cz. Roland nějakým záhadně nedefinovatelným úkazem přišel na tu zpotvořeninu a teď to řeší…

Pro vysvětlení situace, musím se trochu zastat Rolanda, záhada to není. Je přesměrována pouze úvodní stránka ostatních domén, tj. např. http://bezplavek.cz/, ale už se nedělá přesměrování konkrétních url např. (pro zkušku zaměnte hxxt za http)

hxxp://bezplavek/drupal
hxxp://bezplavek.cz/drupal/akce/aquapalace_praha_noc_naturistu_2

a pak stačí, že někdo uvede odkaz na takovou stránku na diskuzi/jinde, robot seznamu/google toto zaindexuje (a s ním všechny relativní odkazy, kterých je hodně) a pak tuto stránku z jiné domény zobrazuje ve vyhledávání někde vzadu. A i já musím přiznat, vypadá to příšerně, viz první odkaz zobrazený ve firefoxu.

PS. stačí udělat něco jako toto pro ostatní domény, asi poradí přesně někdo, kdo zná strukturu webu nebo osobně ve VM

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^old.abc.com$
RewriteRule (.*)$ http://www.new.com/$1 [R=301,L]
 
-

Díky za radu pro přesměrování domén

Vložil zurek (bez ověření), 16. Prosinec 2013 - 13:39

Díky Hiobe za radu. Přepošlu to několika známým, kteří ovládají náš RS a snad se toho někdo ujme. Co se týče lomítek, hranatých závorek… do toho se míchat opravdu nebudu.

Co se týče výsledku hledání KW „Marienberg ceník“, tak tam e na 1. straně korektní strana – článek Rolanda a až na 2. straně takováto zmršená strana, ovšem link na Aquapark Pasohlávky, což by asi stejně nikdo nenakliknul.

Vyjel jsem prvních 250 klíčových slov, na které naše stránky vyjíždějí a tam se zobrazují jen korektní strany. Není to tedy nijak akutní, ale uvidíme, co na to programátoři, kterým předem děkuji.

 
-

Myslím, že to není dobře.

Vložil Roland Jitka, 16. Prosinec 2013 - 16:40

Já tomu trochu nerozumím. Tohle neustálé srovnávání se stránkou aquaparku Čestlice a vůbec si nemyslím, že bych nepochopil systém optimalizací. Já si myslím, že pokud skoro každá má reportáž je na prvních stranách vyhledavačů je to asi dobře, i když zrovna uvedená slova nehledají lidí tak často jako největší aquapark v zemi. Možná, když se sečtou mé reportáže sice jako dle tvých slov (Ivoš) je málo lidi vyhledávají, tak ale v součtu kliknutí na naše stránky můžou mít ve skutečnosti větší návštěvnost než celé Čestlice. Pak ale vůbec nerozumím tomu, když nějakou část čtenářů (a dle reakcí zde možná větší část) odvede „naše jako stránka“ někam jinam.

Chápu že v zimním období asi nebude přehršel lidí klikajících na moře a dovolené a spíše se přikloní k aquaparku (a vzhledem k poloze asi nejspíš k Čestlicícím), ale v letních měsících to bude spíše obráceně. Což mimochodem dokládá i letní cca čtyřnásobná návštěvnost, než v zimě.

Bylo to jen upozornění na systémovu chybku, nic více v tom nehledej. Měj hezký den.

 
-

Naturistovy cestopisy, ale naše :-)

Vložil zurek (bez ověření), 17. Prosinec 2013 - 0:21

Právě s čím je největší práce, tak to mívá nejmenší úspěch. Já jsem si teď vyjel nejnavštěvovanějších 250 stránek Naturisty za poslední 2 roky a podle mého osobního vkusu bych ten žebříček sestavil úplně jinak. Bohužel vkus návštěvníků je takový jaký je. Čestlická strana je na 9. místě a to, že se už více jak 3 roky zobrazuje na předních místech 1. strany na seznamu (aquapark Čestlice, zadáváno přes 200× denně) je fakt úspěch. Z té Google-anylytics statistiky vyplývá, že jsou navštěvovány stránky s nějakým dějem – z akcí, popř. pro začátečníky, poprvé bez plavek apod. a samozřejmě když kdokoli napíše, že Aneta s Miou společně hopkaly na vodotrysku, tak je čtenost zaručená. Čumilství ale doufám na Naturistovi už zakulminovalo a je na ústupu. na 144. místě je první cestopis – Maďarsko křížem krážem. Na 165. místě je druhý ze 2 cestopisů Naturismus u Balatonu. Je si potřeba uvědomit, že na těch opravdu nejnavštěvovanějších cestopisech stráví průměrný návštěvník jen kolem 2 minut, což značí, že ho při průměrné rychlosti čtení přelouská tak do poloviny, nemluvě o prohlížení fotek nebo videí.

Pro mě jsou zajímavé na 4. místě N-lokality a na 8. místě Seznamka. To by se mělo na Naturistovi podstatně změnit.

Cestopisy si budou žít svým životem a pár lidí si je přečte. Kolik jim ale věnuješ úsilí, tolik by se měly těšit zájmu čtenářů. A to je zatím v dost velké nerovnováze. Víc atraktivity by jim přinesly atraktivnější fotky a preciznější výběr videí. Prakticky každý n-cestopis má titulní fotku „voda a břeh“. Perfektní jsou příspěvky na Orbion.

Já jsem nejvíc dřiny měl se Swimming Gala, které bylo u nás prakticky bez ohlasu, ale zvlášť mezinárodní ohlas byl obrovský. proto beru české statistiky za hodně relativní a řídím se tím, co mi osobně připadá nejlepší.

 
-

Pozitivní zpráva se zobrazováním jiných domén

Vložil zurek (bez ověření), 18. Prosinec 2013 - 9:02

Jelikož naši milí naturisté se rozhodli plodit, rodit, kojit a vozit, tak není momentálně situace ohledně programování na Naturistovi moc vyhovující. Nicméně zareagoval Jirka Rybka (první etapu plození má už za sebou) a nastínil možná řešení. Z rodinných důvodů již dříve známých se tomuto ale věnovat nemůže. Další náš n-kamarád má sice ty samé rodinné radosti, nicméně je to specialista na svém místě (FIT VUT Brno, projekty v Drupal) a alespoň dílčí vyřešení tohoto problému by mohl v dohledné době přinést.

Tady je jeho ukázková úprava dotyčné strany, na kterou poukazoval Roland. Jedná se o všeobecnou úpravu, která se projevuje u všech stránek přesměrované domény www.bezplavek.cz , příkl. jiné stránky od doménou bezplavek.cz.
Aktuálně 18. 12. upraveny v tomto stylu i další domény, např. Nudista.eu Mikuláš v UH

Do tohoto stavu by tento kolega měl přesměrované stránky dostat v dohledné době, na úplné a konečné řešení si budeme ale nějaký čas počkat. Mockrát oběma kolegům děkuju a přeju oběma radostné vánoční očekávání nových přírustků do rodin.