[ikona]

Velký úklid na Naturistovi.cz

20. Červenec 2007 - 10:49
Obrázek uživatele JirkaRybka
JirkaRybka

V noci na dnešek proběhl na Naturistovi velký úklid. Každý prostor, kde se něco děje, čas od času uklidit potřebuje, a ani Naturista není výjimkou: Po 10 měsících provozu, které byly navíc prvními měsíci plnými hledání a formování, skrývalo už zákulisí našeho webu určité množství nepořádku, a také systém na kterém to celé běží už stačil notně zastarat (mizející podpora, vzrůstající nedostupnost nových doplňků atd.), takže s ohledem na průběžnou údržbu i další růst vyžadoval přechod na novější verzi.

Nic není sice tak jednoduché, jak by se na první pohled zdálo (upgrade našeho Drupala jsem předem skoro měsíc zkoušel na neveřejných kopiích Naturisty u sebe doma, vyvinul při tom řadu záplat a fíglů bez kterých by vinou nejrůznějších chyb a problémů nebylo možné naši konkrétní konfiguraci upgradovat prakticky vůbec atd.) No ale říká se Těžko na cvičišti – lehko na bojišti a je to tak: Dnes už před sebou máte Naturistu sice skoro stejně vypadajícího, avšak poháněného o rok mladším systémem a oproštěného od další porce starých „zbytků po slepých uličkách“.

Možná se divíte, proč tohle vlastně píšu, a co že nám to vůbec přinese? Přinese nám to teď jen pár drobných vylepšení, jako například náhledy při odesílání soukromých zpráv apod. – ale do budoucna nám to přináší možnost web dále rozvíjet a zdokonalovat. Možná nejviditelnější změnou je ale dnes současně provedená reforma kategorií, pod které řadíme články: Máme nyní dva nezávislé stromečky, jeden podle regionů, a druhý podle žánrů či druhů oněch článků. Hledat tedy může každý podle svého, a nestane se už, aby se dal příspěvek najít „podle regionu nebo podle regionu“.

Hlavní důvod, proč toto píšu, jsem si nechal ovšem nakonec: Máme nový systém, nové skoro všechno. Naturista v této podobě běží teprve pár hodin, a je možné, že přes veškeré testování nějaká chybička třeba utekla. Pokud na nějakou narazíte, pak prosím – napište mi o ní, sem nebo přes kontakty. Pomůžete tím Naturistu opět trochu zlepšit, jistě k radosti nás všech. (Momentálně jsem si vědom bílých rohů u horní navigační lišty v Internet Exploreru 6, testoval jsem na jiné verzi prohlížeče, ale brzy toto opravím. P.S.: Opraveno, jen si musíte vymazat vyrovnávací paměť v prohlížeči aby se to projevilo.)

Diskusní příspěvky vyjadřují pouze názory jejich autorů.