NATURISTA.CZ

Přirozená radost ze života

-

Wellness Hotelu Pytloun Liberec - zahrádka k pohledání

Vložil Anonymní, 23. Květen 2012 - 10:33

Pro ty návštěvníky Naturistických party v Babylonu, kteří by chtěli poznat víc než velkoaquapark s velkowellnessem, přináším dnes jeden liberecký tip. Opravdoví milovníci klidu, vkusného prostředí a hlavně skvělého venkovního vyžití si tady přijdou opravdu na své.
Wellness Travel Hotelu Pytloun v Liberci byl otevřen v srpnu 2011, takže návštěvník se může těšit na poměrně nový areál. Ač jeho název nese slovo „Luxury“, tak cenově ho můžeme zařadit mezi běžný průměr v ČR. Ze zatím navštívených wellnessů mne zaujal obzvláště venkovní prostor, ve kterém nechybí finská sauna, odpočívárna pod širým nebem, trávník, bazén a dokonce i pravý rakouský samočistící biotop. Zadáváme tedy do navigace Liberec, Volgogradská 70 a můžeme vyrazit.



Dosud jsem udělal zajímavou zkušenost, že nesmazatelný první dojem, od kterého se odvíjí dojmy další, je vůně vstupních prostor. Někde vás vítá chlór jakoby z dob dávno minulých, někde vám chtějí „přilepšit“, tak vás omráčí voňavkou z pouti, jinde si s tím nedělají starosti.
Vstupní vůně ve wellnessu Luxury Island Spa Hotelu Pytloun je nevtíravá, příjemná a dává tušit, že nevcházíme do tuctového zařízení. Profesionalita je vidět už od parkoviště, kde je vše zorganizováno tak, aby se na něj vešlo co nejvíc aut a navzájem si nepřekážela. Na recepci vás uvítá rétoricky velmi zdatně vyškolený recepční, který vás bez sebemenšího zaváhání uvede do přilehlého wellnessu. Poprvé ve srovnatelném areálu mi byly nabídnuty jednorázové žabky.

Wellness samotný působí už od šatny elegantně a originálně. Podlaha v celém wellnessu je příjemná pro chodidla, neklouzavá. Možná i proto jsem poskytnuté jednorázové žabky úplně zapomenul použít. Na začátku samotné vnitřní části můžete na „rozehřátí“ využít tropickou solno-bylinkovou saunu s teplotou kolem 60°C. V ní se neustále odpařuje slaná voda, takže se můžete připravit na prospěšné přirozené vydezinfikování vašeho dýchacího ústrojí. V tomto vnitřním prostoru je ještě vířivka, sprchy a odpočívárna.

Jako správní sauňáci se ale nedočkavě blížíme k pravé finské sauně, která je v útulné zahradě venku. Venkovní prostor vás hned na úvod přivítá zurčící fontánkou v přírodním biotopu, který dává celé zahradě zklidňující atmosféru. Ve venkovní sauně je opravdových sauňáckých 90°C a vejde se do ní 5–6 sauňáků. Hned vedle je sprcha a ochlazovací vědro. My se ale po sprše vrháme přímo do bazénu, který má teplotu tak akorát na nenásilné ochlazení. Je to jakýsi kompromis mezi ochlazovacím bazénkem a plaveckým zahradním bazénem. Odpočívat mezi saunováním je možno na trávníku, sedací soupravě, nebo na lehátkách s výhledem na nebe. Občerstvení je k dispozici přes inter-com z recepce.

Celý wellness Luxury Island Spa Pytloun je posazen v klidné liberecké čtvrti, takže ani ve venkovní části nehrozí hluk z města, silnice apod.

Cena pro jednotlivce je 199 Kč/2 hodiny a cena pronájmu celého wellness patří opravdu mezi nejniží a činí 1199 Kč/2 hodiny. Více na stránce provozovatele.

Tento wellness mě zaujal velmi pěkně provedenou venkovní částí, klidným prostředím, profesionální obsluhou i pohledem tvůrce – provozovatele Lukáše Pytlouna, který vše pojal do nejmenšího detailu a výsledek je velmi příjemný.
 

Luxury Island Spa v Pytloun Travel Hotelu
Volgogradská 70
Liberec
GPS: 50.755068, 15.030863



View Sauny Liberecký kraj in a larger map

 Počasí Liberec - Slunečno.cz
3.75
 
-

finská sauna

Vložil sailor, 23. Květen 2012 - 22:12
Obrázek uživatele sailor

Je to určitě pěkně zařízené a i cenově velmi příjemné. Co mne ale zarazilo je kapacita finské sauny 5–6 sauňákú. Ne zrovna prioritním, ale myslím dost zásadním je velikost sauny v ohledu na prostor a vzduch. Malé sauny, jsou rychleji prohřáté, ale také rychleji vydýchané. Oproti tomu velké sauny jsou sice nákladovější, obchodně tedy samozřejmě méně rychlé v návratnosti investice, ale určitě příjemnější pro saunující se sauňáky, při stejné teplotě mezi 90ti a 98mi stupni. Mám rád větší sauny z tohohle důvodu. Pokud jde o komorní ceremoniály, i tak je dobrá sauna pro min. 10 lidí. Oproti tomu, kdo má rád soukromí, stačí i sauna malá, ne ale ta co je k mání za 35tis. Ta je tak malá, že se v ní za 10min udusíte. Ideální sauna je když si tam může 8 až 10 lidí lehnout. Pak máš jistotu absolutního odpočinku. Pokud si ji můžeš ale pronajmout soukromně za 1200kč pro dva lidi, je to slušné i cenově. [Spiklenec]